Jump to content
PirateClub.hu

Általános- Kisebb tuningok!


vikking56
 Share

Recommended Posts

Sziasztok! Mivel behalófélben van a totalcar fóruma, ezért elhatároztam, hogy nyitok a tuningba egy topikot, amiben a kisebb, általános tuningokról van szó. Nem turbó, nitró, stb... Péel, direktszűrők, Sportkipuffok, csippelések, stb. Kinek milyen tapasztalata van ezekkel kapcsolatosan? nekünk fenn van egy sportkipufogó, novitec az egész rendszer és a hangon kívül teljesítménynövelést is érezni rajta... 120 helyett olyan 130 lóerő és sokkal készségesebb gázadásra. készülünk beszerelni egy direktszűrőt, ezzel kapcsolatosan az lenne a kérdésem, hogy kinek van a kocsijában? milyen hatásai vannak?

 

 

a téma asszem adott, ne hagyjuk meghalni a totalcar alfórumot...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Szerintem se haljon meg ez a része a fórumnak.

 

Nekünk van direktszűrőnk, szerintem max. 5 pacit dobhatott rá a teljesítményre. De szerintem ez motor és márkafüggő. Szóval inkább drágább/márkásabb direktszűrőt vegyetek.

Ja és láttam egy audit gyorsuláson és amikor még csak állt a kocsi, nem lehetett hallani a motor hangját csak azt, hogyan szívja a levegőt :)

Link to comment
Share on other sites

az zsír... a hang miatt lenne fontos, sztem is... csak félek tőle hogy nehéz beépíteni, mer ugye a szívócsőre kell, a légtömegmérő elé... aztán, ahhoz lehet, hogy kell külön csövet legyártatni meg egyebek... aztán egy 10ezres szűrő miatt nem poén egy karbon csövet legyártatni mittomén mennyiért!!! nem tudsz mutatni egy képet a motorteretekről? hogy hogy van berakva?

Link to comment
Share on other sites

Én még csak a Hang tuningnál tartok, azt is csak októberben tom majd kivitelezni :)

 

Amúgy meg TDi a vedánk, és hát merem mindenkinek ajánlani a turbót :D A dízel traktor hangja mellett egy vad fütyülés...áááá...írtó nagy :D Meg nekünk valami király turbó feltöltönk van, mert így sípolni még TD-t nem láttam (hallottam) :) Na majd ha tok csinálok a túráztatásról felvételt akkor mindenféleképp berakom ide :)

 

Multkor nézegettem apróbb tuningokat a verdához és meglepődtem h az alap tuningok (légszűrő stb) már 10-20k között elérhetők, szal majd ha marad az ösztöndíjból akor lehet h beinvesztálok a teljesítmény tuningba is :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

A direkt szűrővel csak annyi a gond, mivel nagyobb (a szűrő egész) felület van szabadon, így több apró szemcse jut a motorba. Ennek a hatását gondolom nem kell elmagyarázni senkinek: a motor élettartama rövidül ezzel. Megéri az élettartamot a minimális hanghatásért cserébe feláldozni?

Link to comment
Share on other sites

szasztok!

a direktszürö szerinten sokkal jobb mint a sima... több levegöt tud beszivni ezáltal nagyobb lessz a teljesitmény is. a levegömennyiség méröt mi csak simán kihagytuk az egészből.. :)

itt egy kis vidi róla.. a hangja sokkal mélyebb de telóval vettem fel

 

http://rapidshare.de/files/28074508/chrysler_3.3i_V6.rar.html

 

ilyen mély a hangja ...(egy picit talán magasabb,de csak egy picit)

 

http://rapidshare.de/files/28074709/chrysler_tura.rar.html

 

a végén pedig egy gyorsulás amikor mentünk dolgozni(Bútorokat szálltottunkaz olyan plussz300kg..,majd csinálok normálisat is ) :)

KISBUSZ!!!!! :)

 

 

http://rapidshare.de/files/28075432/Chrysler_gyorsul_s_L-be_megp.rar.html

 

ez kb olyan 8.8-9.0 sec.... :)

 

 

a járgányról pár kép.

 

http://www.kepfeltoltes.hu/view/060803/chrysler_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/060803/chrysler_motor_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Módosította PxE
a CODE tagok használata kötelező!
Link to comment
Share on other sites

Sancy, azért annyira nem rövidül az élettartam! Biztos h nem olyan látványos! Csak azért mert nagyobb darabkák jutnak be...ez a fajta Krájzler kisbusz nekem is bejön :D Mifelénk is van egy és a csávó nagyon szép álapotában őrizte meg.

Link to comment
Share on other sites

Sancy

Lefogadom ,hogy neked soha nem volt direktszüröd... Volt egy ismerősünk aki pl: a kocsi légkondi ellen volt nagyon, hogy ilyen gomba meg olyan tüdőgyulladás... de neki ugye nem volt és szopott nyáron.. aztán mivel az ablakok levoltak neki tekerve ő kapott végül is tüdőgyulladást... ezt a helyzetet is ahoz tudnám viszonyitani... ez nem olyan hogy berakod aztán rá egy évre kakukk a moci.. meg amugy is szerintem ettől az ég világon semmi baja nem lessz!

 

paulbig

nekünk is nagyon tettszik főleg hogy álltalában a helyi hülye gyerekeket akik jönnek az 1.6 2.0-res mocikkal simán otthagya... aztán meg néznek bambán... :) gyorsuláson is csak addig akartak kiállni amig nem látták és hallották a mocit... :)

azért ez még is csak egy 3.3-as :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hi All!

 

Van egy 1.4 Opel Astra (F), gondoltam fel kéne valamivel dobni a járgányt és én is a légszűrőre gondoltam elsőnek. A baj az hogy elég láma vagyok ilyen téren és azt se tudom hogy kezdjem el, ezért el is viszem szerelőhöz a kocsit.

Amúgy van valami különbség a direkt szűrő és sportlégszűrő között? Jah és mennyibe kerül egy ilyen átalakítás kb?

Link to comment
Share on other sites

Szia 187Montana!

 

Direktszűrök előnyei:- pusz nyomaték

- plusz lóerő

- sportos hang

- könnyen tisztitható!

 

Maga a szűrő ára az Opelodba MAx de nagyon max 10ezer ft!! a szerelési költség meg függ sok mindentől!! Nekünk a házi simán bevált... :) meg szerintem egy jó kipufogórendszer sem ártana.. :) meg ilyen kisebb átalakitások azért jók.. :)

Módosította Kuhl
Link to comment
Share on other sites

Kuhl azért ne azt mondjad h Max, hanem h minimum, mert van légszűrő 100ezerért is ;)

 

Itten találtam egy párat nem voltam bittos benne h milyen Astrád van...de 16é má van úgy néz ki :)

 

http://www.originaltuning.hu/cms/netalon.xml?data_id=21&car_name=OPEL&car_type=ASTRA+G

Módosította PxE
Link to comment
Share on other sites

Közben látom h az enyém az csak panel, nem figyeltem, de akkor is van több tízezres belőle :) Mert Te azt mondod h maximum 10ezer forint egy olyan :)

 

http://www.hubtraum.de/shop/autotuning-shop.html?sportluftfilter_green_twister.htm

 

Itt van egy pár nem tízezres is :D

Módosította PxE
Link to comment
Share on other sites

nos... eljutottunk oda, hogy kéne egy- két tipp... valszleg teszünk előre egy toronymerevítőt, hogy egy kicsit stabilabb legyen a gép... futómű tuning : sportrugók, meg blisteint gátlók... jobban is fog kinézni meg jobban is fog az úton terpeszkedni... ezen kívül a szokásos 1.6 Twin Spark betegség... vezérlésmódosítót kell benne cserélni... aki nem tudná mi az : a vezérműtengelyt fokolja el pár fokkal hogy alacsony fordulaton is jól harapjon és magas fordulaton meg húzzon mint a barom... na szal, ez elkopik egy idő után... 35 ezerbe kerül... a direktszűrő pedig valami green filter, 10 ezerbe kerül... nem drága érte. na szal, ezek vannak tervben, meg esetleg egy csipp... bár, DCS-éknél csináltatnánk és 7% teljesítmény növekedést tudnak garantálni... az lehet 10 is... szal olyan 140 ló körül lesz a gép, ha minden jól megy... azért az egy alap 1.6ostól annyira nem rossz, nem igaz ? :P:D

Link to comment
Share on other sites

Ültem már benne és nagyon tud :D Az agyam valahol a csomgtartó felé lehetett :D Amúgy két baj van vele...a szokásos BMW leszabályzás, és az h hiába stifteled a gázpedált, van benne egy leszabályzó ami nem engedi aolyan gyorsan gyorsulni :D De hidd el így is megy :D Amúgy kb olyan érzés mint haver Clio2 2.0 Sportjában ülni (172HP).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...