Jump to content
PirateClub.hu

Smallville


Clark
 Share

Recommended Posts

Írjátok le a véleményeteket, meg mindent ami eszetekbe jutt a sorozattal kapcsolatosan.

 

Egy kis infó: aki esetleg nem tudná még a TV2-ő mellett a német RTL is elkezte újból vetítteni a Smallville-t,

Hétvégenként szokot menni, a

http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=3897865&i_where=1&i_where_tv=1

Álltalában 4.részt vetíttenek, még nem rég tudtam meg hogy újra kezték.

 

Írjatok ti is ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
  • 4 months later...

Amúgy tudtátok hogy Alfred Gough és Miles Millar úgy gondolták hogy a Smallville-ben lévő Clarknak még repülést se szántak, hiszen nem akarták túlzottan a kölün féle Superman-es filmekhez/sorozatokhoz hasonlítani, de végén még is csak fog tudni repülni, de ami tény, superman-es ruhája nem lesz :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

A hír hogy Tom Welling a szerződését 2010.ig érvényesítette meg, így még 3-om évet képvisel a Smallville sorozatában.

A szerződéskiterjesztés meglepetésként jöt

A megmaradó karakterekről, egyetlen Erica Durance kijelentette hogy szerződését a kezdeti hét évszakon túl is válalja.

És nagyvalószínűséggel számíthatunk arra hogy 9.évaddal fejeződik be a sorozat.

 

Továbbiakban a 7.évadrészeit a www.smallvilletorch.atw.hu-n olvashatjátok el! ;)

Link to comment
Share on other sites

A hír hogy Tom Welling a szerződését 2010.ig érvényesítette meg, így még 3-om évet képvisel a Smallville sorozatában.

A szerződéskiterjesztés meglepetésként jöt

A megmaradó karakterekről, egyetlen Erica Durance kijelentette hogy szerződését a kezdeti hét évszakon túl is válalja.

És nagyvalószínűséggel számíthatunk arra hogy 9.évaddal fejeződik be a sorozat.

 

Továbbiakban a 7.évadrészeit a www.smallvilletorch.atw.hu-n olvashatjátok el! ;)

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

A Smallville: szerintem is az egyik legjobb sorozat, ami létezik.

A kedvenc évadom a 4. volt, szerintem arra az évadra költötték a legtöbb pénzt, ezt minden részben meg lehetett figyelni. Imádtam Isabelle Theauraux-t alias Lana Lang-et.

Nagyon jól ki volt dolgozva és az effektek is tökéleten élethűek voltak. Nekem a kedvenc szereplőm az Oliver Queen lett, mert szerintem nagyon jól játsza a szerepét és olyan, mintha tényleg erre a szerepre született volna. (Green Arrow)

Persze Tom Welling is nagyon jó színész, csak néha unalmas már az a kék meg az a piros póló. :D

Persze Lex Luthor is a kedvenceim közé tartozik, de csak azért, mert "valamennyire" olyan , mint én.

Végülis egy rész van, amit még életemben nem tudtam és nem is fogok mégegyszer megnézni, és az a Metamorphosis az első évadból :)

Marhaság az egész, de gondolom valakinek ez a kedvenc része. :rolleyes: :rolleyes:

Kár, hogy két év múlva már nem lesz Smallville. :(

De sosem lehet tudni, talán folytatni fogják. :P

 

Link to comment
Share on other sites

Én a jövő héten fogom elkezdeni a 6. évadot. :P :P Kedven évad hát nem tudom a 3. talán mert ott még nem tudják hogy ki kivel van meg mittom én. bár az 5. évad is jó volt mert ott már majdnem mindent tudtunk Clark-ról és tobben voltak már akik tudtak a képeségéről.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Egy kis info:

 

A Smallville egy amerikai tévésorozat, melyet 2001-ben vetítettek először a WB Television Network csatornán. Készítői: Alfred Gough és Miles Millar. A címadó Smallville egy kisváros, ahol Clark Kent ifjú kori kalandjait mutatja be, mielőtt Superman-né válik.

 

A sorozat ötletadója a DC Comics nagysikerű képregénye, a Superman. Magyarországon a TV2 csatorna kezdte el vetíteni 2002 májusában, jelenleg a hatodik évad van képernyőn.

 

A sorozat rendelkezik bizonyos letölthető spin-offokkal, kiegészítő epizódokkal, melyek az adott évadok DVD kiadásain megtalálhatóak. Ezek a Chloe Krónikái (Chloe Chronicles), és a Bosszú Krónikák (Vengeance Chronicles).

 

2006. január 24-én megerősítették, hogy a Smallville része lesz az új CW csatorna 2006-2007-es évadjának, ami a WB és UPN egyesüléséből született meg. A csatornán jelenleg a 7. évad látható, már a 8. évadot is megerősítették .

 

Ez a sorozat egy a WB természetfelettivel foglalkozó fantasztikus sorozatai közül. Hasonló mint a Buffy, a vámpírok réme, Angel, az Odaát, Bűbájos boszorkák és a Roswell, számos műfaj keveredik benne (dráma, horror, fantasy, vígjáték és néha szappanopera.)

 

A Smallville nyitóepizódja megdöntötte az addigi rekorder Bűbájos boszorkák (7,7 millió) legmagasabb csúcsát a WB-n 8,4 millió nézővel.

 

 

 

Történet:

 

1998-ban a WB televízió csatorna egy új sorozatot tervezett a fiatal Batman-ről, aminek a Gotham City munkacímet adták. Alfred Gough és Miles Millar imádták az ötletet és azonnal beszálltak a projectbe. A terv azonban csak terv maradt. Michael Rosenbaum-ot- aki Lex Luthor-t játssza a Smallville-ben- szánták Harvey Dent szerepére (a későbbi Kétarc). A Batman film újrafeldolgozása miatt a sorozattal a csatornának le kellett állnia.

 

Gough és Millar míg az új sorozatot, a Smallville-t készítették, a Gotham forgatókönyvéből át tudtak venni dolgokat, mint például Lex elhanyagoltsága és az apja, Lionel Luthor érzéketlensége a fia iránt (ami a Harvey Dent sztoriban is benne lett volna). Clark bizonytalansága és habozása hasonló volt a tinédzser Bruce Wayne forgatókönyvéhez, szerepéhez. A Clark és Lana közti szeret- nem szeret kapcsolat pedig egy az egyben a Bruce és Selina Kyle közti bonyolult kapcsolat. Vicki Vale igazságkeresése és állandó bajbajutása Chloe Sullivan-hez hasonló.

 

2000-ben a Superboy karaktert csak úgy tudták megvalósítani, ha ruháját és a képességei többségét elveszíti. Megalkották a "No flights no tights" (Nincs köpönyeg, nincs repülés) szabályt, megfogadták, hogy Clark nem fog semmilyen körülmények közt repülni vagy köpönyeget hordani, amíg a sorozat tart. Michael Rosenbaum-ot választották a csendes és titokzatos természetű Lex Luthor szerepére, a fiatal építőipari munkás-modell Tom Welling-et Clark Kent szerepére. A többi szereplő: Kristin Kreuk Lana Lang-ként, Allison Mack Chloe Sullivan-ként, Sam Jones III Pete Ross-ként, Annette O?Toole Martha Kent-ként (aki Lana Lang-ot játszotta az 1983-as Superman III filmben) és John Schneider Jonathan Kent-ként (aki a népszerű Hazárd Megye Lordjai-ban szerepelt).

 

A sorozatról általában:

 

A Smallville a népszerű DC Comics karakterre, Superman-re épül. A sorozat a fiatal Clark Kent életét követi nyomon Smallville-ben, Kansas-ben, a 21. század elején. Bemutatja, hogy Clark hogyan éli kamaszkorát mialatt szuperképességekre tesz szert (szuperlátás, szuperhallás stb.?), rájön földön kívüli eredetére, és igyekszik megtalálni élete értelmét, sorsát.

 

A sorozatban gyakran megjelennek Clark Kent életének fontos szereplői: próbák és csapások, melyek nevelőszüleit, Jonathan Kent-et és Martha Kent-et érik; felkavarják barátságát Chloe Sullivan-nel és Pete Ross-sal. Figyelhetjük megpróbáltatásait szerelmével, Lana Lang-gal, valamint egészen sajátságos barátságát a fiatal Lex Luthor-ral. A Kriptonit vissza-visszatérő elem a sorozatban, amely bizarr és alapvető változásokat okoz az emberi szervezetben és a fiatal szuperhős gyakran találkozik mutánsokkal, akiknek ezáltal hihetetlen képességeik vannak, mint pl. alakváltás és más paranormális képességek. (Emiatt a sorozatot gyakran bírálják, hogy túlnyomó részt ?a hét rosszfiúja? részekből áll, azaz mindig van egy akit le kell győzni.)

 

A Kriptonit Clark-ra, mint kriptonira különböző hatással lehet. Az alapötlet az volt, hogy Clark legyőzhetetlen, kivéve, ha kriptonit van a közelében. A különböző színek más-más hatással vannak rá. Zöld: fizikailag legyengíti és így meg is lehet őt ölni, ha túl sokáig van a közelében. Piros: Az erkölcsi normáitól szabadítja meg Clark-ot és előjönnek a sötét gondolatai. Fekete: Kettészakítja Clark-ot 2 különböző személyiségre (Clark Kent és Kal-El). Ezüst: (a képregényben nem volt benne) paranoiát okoz nála.

 

A nézők gyakran észrevehetik a sorozatban a vendégszereplők, jelmezek, zenei betétek és díszletek utalásait a Superman képregényekre és filmekre.

 

További infók:

 

Az első évad óriási vállalkozás volt, nagy sikert aratva. De néhány rajongó nehezményezte, hogy a rosszfiúk, akik erejüket, képességüket a kriptonitnak köszönhették, csak 1-1 részben tűnnek fel. Előszeretettel hívták őket úgy, hogy a ?hét szörnyszülöttje (freak of the week)?. Eric Johnson karakterét, Whitney Fordman-t ? Lana barátját ? szintén egysíkúnak és szerepét kiaknázatlannak találták. Ezen kisebb problémák ellenére a csatorna vezetői azonnal még két évadot rendeltek a sorozatból. John Glover karakterét a könyörtelen iparmágnást és Lex Luthor apját,Lionel Luthor-t csak vendégszereplőnek szánták, de népszerűsége következtében a második évadra főszereplővé avanzsált, a kevésbé közkedvelt Eric Johnson-t pedig kiírták a sorozatból.

 

A második évadban kevesebb ?heti szörnyszülött? bukkant fel, inkább a szereplők fejlődésére és kapcsolataik kiépítésére helyezték a hangsúlyt. Számos kulcsfontosságú jelenet, esemény történik. Így körvonalazódik Lex egyre zavarosabb kapcsolata apjával és megesik eljegyzése dr. Helen Bryce-szal. Chloe áskálódni kezd Clark múltjában és szövetkezik Lionel-lel. Lana és Clark szeret- nem szeret kapcsolata tovább folytatódik, továbbá felszínre kerülnek Martha és Jonathan Kent anyagi problémái.

 

A történet fő vonala azonban mégis Clark, aki rádöbben Kriptoni származására. Clark biológiai apjának, Jor-El-nek testetlen tudata, lelke is megjelenik, akivel Clark űrhajóján keresztül kommunikál és előkészíti a terepet arra, hogy Clark beteljesítse végzetét a Földön. A leghíresebb pillanat a sorozatban Christopher Reeve felbukkanása ? aki az 1970-es és 1980-as években Superman-t játszotta- dr. Virgil Swann-ként. Swann ellátta Clarkot információkkal a kriptoni hagyatékát illetően, s ezáltal Reeve is átadta jelképes örökségét Wellingnek.

 

A harmadik évad közepes sikereket ért el. Néhányan Helen Bryce hirtelen távozása miatt voltak csalódottak, mások Clark hirtelen jött bűnözői hajlamai miatt, amelyek a vörös kriptonit miatt Metropolis-ban törtek rá az évadnyitó epizódban. Ezt követően a történetben a szereplők fejlődése állt a középpontban, valamint a hűség, az árulás és Jor-El titkos alkuja Jonathan Kenttel. A rajongók bosszúságára, Pete Ross alapvető ellentmondásokat mutat, mint karakter. Végül kiírták a sorozatból és ezt a történetben azzal magyarázták, hogy képtelen tovább megtartani Clark titkát és inkább Wichitába (Kansas) költözik anyjával miután a szüleik elváltak. A rajongók szerint ezt azért tették az írók, mert már nem akarták tovább vinni ezt a szereplőt, de Alfred Gough kijelentette, hogy a színész akart kilépni, mert túl keveset tűnt fel a sorozatban. 2006 elejéig Sam Jones nem tért vissza, és nem is akar visszatérni a sorozatba egy-egy rész erejéig meg akkor sem, ha lehetőség volna rá, hogy megtalálják a neki megfelelő történetet.

 

A negyedik évadban olyan Superman-mítoszelemmel próbálkoztak az alkotók, ami az egész évadon végigfutott. Az évad folyamán Clark 3 kriptoni kő után kutat (apja, Jor-El utasításait követve), amelyekbe a kriptoniak világról, univerzumról szerzett összes tudása van bezárva. Az évad nagy része Lex körül forog, aki megpróbálja újraéleszteni feszült kapcsolatát Clark-kal; Lana egy fiatalemberrel, Jason Teague-gel jár; Lionel megmagyarázhatatlanul jó apává és emberré válik; s mindezalatt mindenki verseng egymással a nagyhatalmú kövekért. Ez az évad mérföldkő, mert felbukkan benne Lois Lane (Erica Durance), Superman jövőbeli felesége. Az évad egy újabb meteorzáporral zárul.

 

ÉVADOK:

 

# Első évad (2001-2002)

# Második évad (2002-2003)

# Harmadik évad (2003-2004)

# Negyedik évad (2004-2005)

# Ötödik évad (2005-2006)

# Hatodik évad (2006-2007)

# Hetedik évad (2007-2008)

# Nyolcadik évad (2008-2009)

...

 

Linkek:

 

Wiki: http://hu.wikipedia.org/wiki/Smallville

Hivatalos: http://www.cwtv.com/shows/smallville?frompromo=television_moreshows_tv_smallville

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0279600/

YahooTV: http://tv.yahoo.com/smallville/show/33659

tv.com: http://www.tv.com/smallville/show/1718/summary.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

Azóta nagyon úgy nézz ki,hogy a 8.évad lesz az uccsó :(

Amúgy a TV2-ön most lett vége a 6.évadnak és a 7. nem jön egyből :( Egyenlőre nem tudni mikor.Szóval kénytelen leszek angolul nézni :D (Smallville volt az egyetlen sorozat amit eddig feliratosan egyáltalán nem néztem.)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Amúgy ha menetrend szerint fog haladni a smallville, várhatóan ősz végére fogják vetíteni a 7.évadot, amúgy Tom Welling 2010ig írta alá a szerződését, amit azt jelenti hogy kell hogy legyen majd 9.évad is :)

Sajna tévedsz.Magyarországon a 7.évad 2009 tavasszal fog lemenni.Elég megbízható forrásból (sorozatjunkie) tudom.Hát az,hogy lesz-e 9.évad nem tudom ,de én már lassan azon az elven vagyok,hogy 7.évadnak kellett volna a záróévadnak lennie.Mert Lex Luthor meg Lana nélkül utóbbi hiányzik kevésbé hát nem tudom mennyi értelme lesz.

Link to comment
Share on other sites

Hát Lana engem az első 5évadban irritált :D

Aztán amikor hozzáment Lexhez majd elvált és az új Lanát láthattuk az bejött végre nem csak siránkozott stb..Bár mint mondtam őt kevésbé sajnálom mint Lex-et. Egyszerűen egy Lex Luthor kell szerintem..Főleg,hogy így egy Luthor sem maradt.

Kara remélem marad.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...