Jump to content
PirateClub.hu

Élő hangszeres vs. elektronikus zene


Daniel
 Share


Recommended Posts

  • Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Sztem a Dragonforce még nem is "öldmeganyád" zene

 

"A DragonForce egy 1999-ben alakult londoni power metal együttes. Vidám, pozitív stílusú zenét játszanak, a power, speed és dallamos metal jellemzőivel:

 

* nagyon gyors tempójú dalok

* nagyon technikás gitárjáték

* fantasy témájú dalszövegek és epikus dallamok

* magas énekhang

* néha kórus is megjelenik

"

Epikus művek, északi történetek zenébe helyezése: pl Gyűrűk urához hasonló emelkedett hangulatú zenék az ők által játszott metal-ba helyezése.

 

Az "öldmeganyád" sztem a Mayhem, Gorgoroth és kül black metal előadók, de sztem még néhány deathcore és akármilyen core stílust lehetne még ideemlíteni.

 

itt egy példa

 

http://www.youtube.com/watch?v=aFn26ntmSsg

 

igaz sztem még ez sem fejezi ki teljes mértékben az "öldmeganyád" megnevezést, mert még vannak érthetetlenebb előadások is, de ezeket már én sem tartom sokra, bár hozzáteszem, hogy zeneileg némelyik eléggé rendben is lenne, a maga szintjén.

Link to comment
Share on other sites

Dragonforce - Through the Fire and Flame

Most hallgattam meg, ez a szám inkább vidám szerintem, mint ilyen kibelező stílusú. Akkor inkább:

Children of Bodom - Children of Decadence Ez már szerintem sokkal keményebb.

Link to comment
Share on other sites

Az a terepmintás gatyás srác szerintem munkaruhában volt, de mindegy. Ha dolgozol, a legszarabb ruhádat veszed fel te is, nem? Mondjuk függ attól hogy milyen munka... :)

 

/Az üzenetedből azt vettem ki hogy tényleg láttál ilyet./

igen, ezt a saját szememmel láttam, a srác kb. 13-14 éves lehetett, szerintem nem melóból jött. az őt körülvevő társaság is ilyen kaliberű gyerekekből állt, csak ők ennyire nem voltak vészesek.

szumma: szerintem ha valaki úgy akarja kifejezni a lázadását, hogy piszkos, szakadt rongyokban mászkál az utcán, akkor tudok neki gratulálni

 

Sbxslade Danielsnek hiába mondod, szegény srác kicsit szűk látókörű sad.gif

általánosságban tartom az ilyen felfogást hülyeségnek. nem azért jöttem ide, hogy adott embereknek megmondjam, hogy "hülyevagy"...

Link to comment
Share on other sites

Nos rockzenére való táncolásról csak annyit hogy van egy olyan dolog, hogy akrobatikus rock n roll.Erről ennyit.(bár megjegyzem nem vagyok otthon a táncokban) De gondolom mindenki látott már olyan táncot amit az előbb említettem.Mellesleg nem egy szalagtűzőt láttam amin ACDC-re táncoltak, és pl arra igencsak jól lehet táncolni.

De Panki nem kell azt hinni, hogy ha nem táncolsz egy zenére akkor már minden el van veszve.Egyáltalán nem.Bár ebből nekem az jön le, hogy nem igazán voltál még koncerten, vagy ha igen, akkor nem vetted észre mit csinál a többi ember.

Mondtad hogy Linkin Parkot szoktál hallgatni.Nos nekik sztem nem sok olyan számuk van amit a közönség a zenekarral együtt tudna énekelni, mert tele van tűzdelve a rapper srác szövegeivel, amit egyértelműen a közönség nem minden tagja tud elhadarni, meg sztem nem is hangzik olyan jól, ha dallamtalan szöveget hadar a közönség, csak kivételes esetben.Néhány régi számukat én is szoktam hallgatni, de szerintem élőben nem nyomják jól.

 

A fekete pólóról annyit, hogy egyrészt én is fel szoktam venni nyáron, mert az hogy tetszik egy szín zenétől és évszaktól teljesen független.Másrészt rengeteg emberen látok nyáron feszülős fekete, csilli-villi vackokkal teletűzdelt "diszkós pólót".Az persze nem hülye mert nyáron ilyenben jár.

Link to comment
Share on other sites

Nos íme a rock' n roll mint klasszkus tánc...azt hiszem nem kéne egyeseknek olyasmiről véleményt alkotniuk amiről tulajdonképpen fogalmuk nincs. Enjoy!

 

Ja és a fentebb említett akrobatikus rock...

Na ennyit arról hogy a rockra nem lehet táncolni, a metált meg amúgy sem táncra találták ki.

 

Ez melett még fentebb láttam, arról ment az okoskodás, hogy mi is tulajdonképpen az az "öldmeganyád" zene. Hát talán Horty járt a legközelebb, de az sem az. Itt egy másik példa, talán ez áll a legközelebb hozzá:

 

Ami meg ezt a televíziós dolgot illeti, Mortuus szerintem arra gondolt hogy mivel az M1 állami televizió, igényesebben válogatják meg, hogy mit tüznek a műsorukra. Ezt csak azért említem meg, mert látom senki sem úgy fogta fel ezt a dolgot ahogy kell. Még maga Mortuus is beleveszett saját eredeti mondandójába, a nagy hadakozásban.

Link to comment
Share on other sites

"De Panki nem kell azt hinni, hogy ha nem táncolsz egy zenére akkor már minden el van veszve."

 

Egy percig sem hittem :)

 

"hogy nem igazán voltál még koncerten,"

 

Valóban nem.

 

Én a LP Meteora meg aaa Hybrid Theory albumjukról az összes szám szövegét tudom fejből, még a hadaróst is. De aláírom, azt nehéz énekelni, meg van hogy egyszerre énekelnek két különböző dolgot.

 

Ma olvastam egy könyvet, illetve fogok is még mert jó hosszú, másrészt meg nem hiszem, hogy ez lesz az utolsó könyv életemben, amit elolvasok. Persze sok mindentől függ, ami nem tartozik ide. Egy fiktív országban játszódik, most a története sem fontos, csak idézek belőle egy szöveget, aminek az olvasásokor egyből ti jutottatok eszembe :P A lényeg, hogy ebbenn a fiktív országban a rockzene be van tiltva, és hogy a fiatalok csak illegális úton juthatnak hozzá. Persze a könyv nem erről szól, csak szóbakerül, tessék elolvasni.

 

"Súja (Shuya, csak így van magyarra fordítva fonetikusan) észrevette, hogy Noriko hallgat, és aggódot, hogy talán nem tudja őket követni, ezért megkérdezte:

- Te azt mondtad, ugye, hogy nem hallottál még rockot?

Noriko mosolygott, és megrázta a fejét.

- Szinte egyátalán nem ismerem. Milyen zene?

Súja ránevetett.

- Csúcsszuper szövege van. Nehéz elmondani, de ezek a dalok ami problémáinkról szólnak. Persze olyan is van, ami a szerelemről szól, de máskor politikáról, társadalomról, a hétköznapokról, vagy magáról az életről énekelnek. Vannak a szavak, és van hozzájuk egy dallam meg egy ütem, amelyek valódi dalokká teszik őket. (...)"

 

Mit szóltok? :) Nekem tetszett, és feltűnt, hogy ugyanazt írta a szerző, amit ti is mondtok :P (a könyv egyébként Takami Kósun - Battle Royale, aki nem olvassa el az élete folyamán, az nem lehet teljes értékű ember)

Link to comment
Share on other sites

Igen, tulajdonképpen ez a rock.Az igazi rock nem távolodik el a valóságtól, amit ebben a korrupt világban gyakran próbálnak elrejteni.A fantasy szövegek inkább a metál műfajokra jellemzőek.Az igazi rocknak nem értelmetlen lázadás az alapja.Komolyabb dolgok ellen szólal fel.Ez az egyik ok amiért szeretem.

Szerintem "disco" zenét inkább olyanok hallgatnak, akik úgy döntenek, hogy addig buliznak amíg csak lehet, aztán meg kit érdekel mi lesz.Nos mindenki úgy él ahogy akar, de szerintem ez nem helyes felfogás.Biztos vannak kivételek, de a nagy általánosság ezt mutatja, és az életben inkább a nagy többségen múlnak a dolgok.Mi lett volna, ha '48ban az emberek nagy része azt mondja, hogy "kösz, nem akarom kockáztatni az életem, nem érdekel hogy csicskák maradunk, inkább kiélvezem az életet amíg lehet" ? ... az már más dolog, hogy a végén rosszul sültek el a dolgok és egy harmadik fél beleköpött a levesünkbe.Sikerülhetett volna, mert az emberek nem kakáltak bele a dolgokba.Ha már akkor lett volna rock zene, akkor Petőfi biztos rocker lett volna :D

 

Viszont ha nem lehet rá táncolni, akkor máris oda egy jó kis mulatság

Panki: erre írtam, hogy ne hidd, hogy minden el van veszve :)

Link to comment
Share on other sites

Elérted a 25 hozzászólást, benézhetsz a power topikokba :D

 

Tudnátok olyan electro zenét mutatni ami nem olyan gyors, és kicsit pszichedelikusabb?Nem totál pszichedelikus drogos cucc, csak úgy lazán.És szép dallamos legyen.

Még régebben hallottam egy final fantasy számot, és azokban voltak ilyen electros részletek, amik tök királyak voltak, de a műfajról fingom nincs, csak hogy electro.

Link to comment
Share on other sites

Tényleg nem, de a goát már vágtam.Vmelyik nap benéztem az egyik itteni topikba :D nem nem ilyenre gondoltam :mellow: de már megmutatni sem tudom mert jútúbon már nem él az a video, és a szám sincs meg.De lehet, hogy nincs is egyáltalán olyan műfaj, csak ezek a részletek voltak olyanok és semmi más hasonló nincs.

Link to comment
Share on other sites

Én sose értettem, mit kell ebbe a kérdésbe olyan "ez vagy az" módon belemenni.

 

Ha választani kéne, akkor én egyértelműen a discót szeretem jobban, de igazából én egy zenében én inkább a mozgékonyságát szeretem, nem a szövegét vagy a hangszereket vagy mittudomén. Üssön egy szám, az a lényeg.

Most néztem, az ipodom legtöbbet hallgatott zenéi között ilyenek vannak, hogy Blue Lagoon, Ace of base, Rolling Stones, Prognózis...

 

Nem értem, miért kéne "beburkolni" magunkat egy stílusba. Pl. attól, hogy a fotóművészetben én a portrékat szeretem a legjobban, még nem fordulok el egy jó tájfotótól, ha tényleg annyira jó. Azt meg csak nem fogom fitogtatni, hogy én a portrékat szeretem, mert tudom, hogy ez teljesen láma dolog, nem vagyunk egyformák.

 

A zenében az ipar az, amelyik azt próbálja beléd nevelni, hogy "Ezt fogyaszd! Különbözz, de mégis legyél a hasonló ízlésű társaiddal egyforma!" Elég csak, ha belegondoltok a zenéhez kapcsolódó szubkultúrák mai előrenyomulásába. Ez a mai emó pl. teljesen ipari termék, és igazából az ilyenek megjelenése elég ahhoz, hogy a másféle ízlésvilágú fogyasztók is úgy érezzék, el kell szigetelniük magukat.

De könyörgöm, a zenének kell lennie értünk, nem pedig fordítva! Kivétel, ha valaki zeneszerző, de ott még inkább nyitottnak kell lenni szerintem.

Link to comment
Share on other sites

Ez a fotós dolog nem volt jó példa, de sztem nem kell megmagyarázzam, miért.

Én személy szerint nem az ipar miatt hallgatom azt, amit, hanem mert sokkal több dolgot találok meg benne, mint a másik műfajban, ilyen egyszerű. Neked az a fontos, hogy üssön a szám, így egy nagy csomót el is kerülsz, ami meg csak egyszerűen jó, szép, előremutató, hangulatokat sugárzó. Nem kell mindig a szöveget figyelni, mert van hogy anélkül is eljut az ember agyáig, de néha azért nem árt, a komolyabb daloknál.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem magyarázd csak meg! Semmi különbség nincs zenével összehasonlítva.

 

Én egészen máshogy nézem a dolgokat. Szerintem nem arra való a zene, hogy kifejezzen dolgokat (na, írjon valaki novellát vagy verseket), hanem elsősorban araa, hogy legyen. Nem azért zenéltek az emberek az ősidőkben, hogy kifejezzenek valamit. Leginkább magukat pörgették fel vele, de még az ún. klasszikus műveket sem azért írták, hogy aztán az utóbbi századokban intellektuális módon minden egyes hangjegyüket kielemezzék az okosok. Partikra csinálták őket, esetleg magánrendelésre..

 

Ez a "többet ad" dolog nekem meg kicsit bizarr, mert én mindig megnézem a dolgokat a szerző oldaláról is. Tegyük fel, hogy van egy számom, ami a depresszióról szól. Nagyon melankolikus dallamok, szívhez szóló szöveg és miegymás. Ennek ellenére én mégse tudom átérezni a számot, mert tudom, hogy az esetek 90%-ában senki sem depressziós, és csupa jókedvvel megy az ilyen számok megírása meg a felvételek is. Különben is, depressziósan kinek van kedve zenét írni?

 

A művészet az szellemi rágcsa, nem azért kéne lennie, hogy most hű, beleéljük magunkat.

Link to comment
Share on other sites

Mert szted akinek az apja meghalt és annak emlékére ír számot az új lemezre, az csupa jó kedvből csinálja? Aztán tiszta jó hangulatból nem játssza a koncerten, annak ellenére hogy igen jó szám? Sztem elég rossz oldalról tekinted a zene fogalmát, de ha mondjuk mulatóst hallgatsz, akkor megértem, hogy semmit nem mond neked. Ezek szerint csak te nem tudod, hogy a zene érzelmeket közvetít, legalább is én rengeteg ilyennel találkoztam, nem is tudom,te hogy kerülted el, de rengeteg előadó a saját tapasztalatait, érzéseit, örömét, bánatát viszi bele a zenébe és azért olyan, amilyen jó vagy éppen rossz.

Egyébként honnan tudod, hogy annak idején miért születtek zenei művek?

Az biztos, hogy új fajta meglátás a tied, de sztem elég gyenge. A fotós példa pedig azért hülyeség, mert ha úgy lenne, akkor mindenki hallgatna disco és rock zenéket mindenféle zokszó nélkül. Érdekes módon míg sok olyan emberrel találkozok, akik csak disco-t vagy csak rock-ot hallgatnak, addig még eggyel sem találkoztam, akik a te példád alapján azt mondta volna egy tájképre, hogy utálom, de gáz, mert semmi fantázia nincs benne, stb, stb, és ezért én csak a profil képeket szeretem. Elég hülyén hangzik...

Link to comment
Share on other sites

Egyébként honnan tudod, hogy annak idején miért születtek zenei művek?

 

Hát szerintem nem tudja...

Szal itt van egy kis agytágító neked (xemta). Remélem ez ráébreszt arra, hogy nem árt még egy picit tanulni. <_<

 

A zene kezdeteit nem ismerjük, de valószín?síthet?, hogy a beszéd megjelenésével párhuzamosan a zene is szerepet kapott az ?sember életében. A zenét több nép(csoport) isteni eredet?nek vélte, isten adományának tartotta. Ha az ?sember világát vizsgáljuk, tisztában kell azzal lennünk, hogy ez a korszak volt a leghosszabb az emberiség történetében.

 

Ha az ember egy kisbaba fejl?dését figyeli, észreveheti, hogy a kisded el?szeretettel csal ki hangokat magából, majd kés?bb az ?t körülvev? tárgyakból. Nagyon szereti saját tüsszentésének, köhögésének a hangját is, élvezi, ha szülei, családtagjai stb. beszélnek, netán énekelnek hozzá. Kés?bb összeütögeti fajátékait, dörzsöli babájával az ágyacskája szélét, hangokat, zörejeket próbál kicsiholni mindenb?l. Ugyanez a jelenség játszódhatott le az ?sembernél, rácsos ágy és játék baba nélkül. Fadarabokat ? is összeütögetett, esetleg gajdolt is hozzá.

 

Az ?sember hitvilága rendkívül szerteágazó volt. Nem tudta, mi a (gömb)villám, miért dörög az ég - talán rosszat tett? Nem értette, miért esik vagy nem esik az es?. Miért van hideg, és mi az a hideg fehér, ameddig a szem ellát. Hogy kiengesztelje a fels?bb hatalmat, rengeteg móddal próbálkozott: lerajzolta az állatot, amit majd felajánl, ételt-italt tett ki a pusztába, hogy a szellem elfogyaszthassa azt, ezután táncot lejtett, valamilyen zene kiséretében.

 

Az ősemberek nem azért énekeltek együtt, mert szinkronizálni akartak, hanem mert szerelmesek voltak és olyankor az ember énekel.

 

Magyarán, ki akarták fejezni magukat (de nem feltélenül egymásnak). Hisz az akkori ember beszélni még nem nagyon tudott, max úgymond makogni, mutogatni, hát akkor hogy fejeze ki bocsánatát az isteneknek. Persze, ez melett szolgálhatta ugyanúgy a szórakozást is, én nem is állitom hogy nem.

 

Itt a novellád :P

Link to comment
Share on other sites

Ok, én csak leírtam a véleményemet, semmi szükség nincs arra, hogy engem leoltsatok. Én biztos, hogy ameddig a zene élvezője vagyok, nem fogok egyik stílusba se belebuzulni. Persze, nyilván nagyon szép lenne, ha fognék egy gitárt, megtanulnék rajta játszani, és onnantól kezdve szerelmes hős rockernek érezném magam.. de nem.

 

A fotós példám pedig kétségtelenül helyes volt.

Érdekes módon míg sok olyan emberrel találkozok, akik csak disco-t vagy csak rock-ot hallgatnak, addig még eggyel sem találkoztam, akik a te példád alapján azt mondta volna egy tájképre, hogy utálom, de gáz, mert semmi fantázia nincs benne, stb, stb, és ezért én csak a profil képeket szeretem.

 

Igen, ez a rossz. Hogy valaki képes csak ezt vagy csak azt hallgatni. Szerintem leginkább peer pressure játszik a dologban, és ez nem feltétlen az ember saját ízlését tükrözi, ha kicsit a dolgok mögé nézünk. Ha a fotóművészet annyira el lenne "iparosodva", mint ma a zene, akkor ugyanez lenne a helyzet. Csakhogy ma még a fotókat általában műkedvelők szeretik (szerencsére)

Mindenkinek be kéne látnia, hogy egy másik zenei stílust lenézni abszolút láma dolog, és csak az illető szűklátókörűségéről ad tanúbizonyságot.

 

Az lehet, hogy csak én vagyok képes a dolgok mélyére látni, fogalmazni annyira nem tudok jól, de azt látom, hogy ami ma a zenében megy, az egyáltalán nem az egészséges kultúráról szól, hanem inkább az iparról, pénzről, térhódításról, stb.. És valamiért a hallgatók is azt gondolják, hogy nekik kötelező részt venniük ebben a csatározásban. Nagyon nem jó.

Link to comment
Share on other sites

Az lehet, hogy csak én vagyok képes a dolgok mélyére látni, fogalmazni annyira nem tudok jól, de azt látom, hogy ami ma a zenében megy, az egyáltalán nem az egészséges kultúráról szól, hanem inkább az iparról, pénzről, térhódításról, stb.. És valamiért a hallgatók is azt gondolják, hogy nekik kötelező részt venniük ebben a csatározásban. Nagyon nem jó.

 

Ez nem az emberek hibája, hanem a mocsok pénzsóvár kiadóké.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...