Jump to content
PirateClub.hu

Élő hangszeres vs. elektronikus zene


Daniel
 Share


Recommended Posts

fő az igényesség, beleizzadsz abba az igénytelen fekete ruhádba, mindegy emrt úgy is csak 2 van belőle.undorító...

a papucs az miért buzis? :o ezek szerint akkor te a balatonon is cipőbe járkálsz. :lol:

Szerintem én nem kezdtelek el téged itt sértegetni, és valótlan jelzőkkel illetni, úgyhogy megkérlek rá hogy döntsd meg egy kicsit a fejed hogy összecsöpögjön egy kis agy, és úgy írj hsz-t. Köszönöm :)

Utcán papucsban járkálni... na az az igénytelenség, mert minden kosz meg mindenféle sz*r rámegy a lábadra. De ha ez a jó hát tessék :) Ja még annyit, hogy te melyik hsz-emben olvastad hogy csak fekete cuccban járok? :rolleyes:

 

 

Panki erre például lehet igazi táncot járni, akár néptánc, akár más hagyományos tánc :)

Még annyit szeretnék kérdezni hogy szerintetek mikor fogja leadni például a Sensationt a Magyar Állami Televízió? :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Na én ebbe nem folyok bele... :huh:

 

Viszont... "Szerintem a zene az érzéseid stimulálja, a szöveg pedig elgondolkodtat azon amit a zenész közölni akar veled." - ezért kérdeztem hogy "mikor gondolkodtat el teged egy effekt" , hisz nemtudom hogy te milyen elektronikus zenét halgatsz de amiről én tudok, az nem sok szöveggel büszkélkedhet, vagy ha mégis, az is iszonyat "sokatmondó". Persze kivétel létezik, csak épp ritka. Mondjuk vannak jó dance és trance számok a 90' évekből.

 

A lenyény hogy az egész vita onnan indult ki hogy téged igenis elgondolkodtat az elektro. Mint ahogy mesélted, a nő meg a kaja, az aznapi munkád, stb. És én ezt nem is kétlem, de mint mondtam az elektronak nem az a lenyege hogy bármit is közöljön (többnyire), csak szórakoztat, mig a rock szövegek kivétel nélkül mind közlöni akarnak valamit a halgatóval, elgondolkodtatjak, akár a társadalom problémáiról, akár magaról az emberről, érzelmekről és nem csak a szerelemről, hanem dühről, gyűlöletről...stb. A zenével meg csak megteremti ahhoz a mondanivalóhoz az atmoszférát.

Most te fintázhatsz arról hogy te...meg így meg úgy, de a nagytöbbség nem olyan mint te...

 

Tehát ebből kifolyólag a két stilus összehasonlíthatalan, mert míg a rock az művészet és a gyökerei olyan két zenei ághoz nyúlnak vissza (jazz, blues) ami még veletlenül sem emlithető egy lapon ezzel a mai "zenével", addig az elektrót csak (és most senkit nem akarok megbántani, szal bocsi) a mulatóshoz tudnám hasonlítani. Szórakoztat, kikapcsol, nagy odafigyelést nem igényel, így nagyobb inteligenciát sem (amivel nem azt mondom hogy az elektrosok hülyék), ennyi...

 

Ezért állítom azt hogy az aki hangszeres zenét halgat naggyarészt inteligensebb ember, és nem azért inteligens mert rockot halgat, hanem azért halgat rockot mert többre vágyik a semmitmodó divatzenénél. Egyesek mondjuk ezzel fejezik ki szuverenitásukat, hogy nem a tömeget követik, hanem kialakítják saját zenei izlésüket, ami eltér attól amit ma a fiatal társadalom nagy része halgat.

 

Szóval ezzel az egésszel senkit nem akarok sértegetni, de hiába is "kapálodzik" az ellentábor hogy de az elektro így meg úgy, mikor ezek csak egyéni példák. Kérdeznénk meg csak egy átlagos fiatalt miért halgat pl technót , és hogy mi is az amit szeret benne, nemhiszem hogy a nagy eszmei értekeit magasztalná, inkább azt hogy jó a basszusa meg, meg atom pörgős...stb. Persze a rocknál is van igenytelen szar, de mégis elenyésző, mint ahogy az elektronál az igényes.

Link to comment
Share on other sites

Én ebben a vitában b4m mellé állok, nem kívánok semmit hozzáfűzni, mi itt csendesen megbújunk a tömeg mellett és halkan röhögünk a markunkba :D

Visszafelé haladva írok néhány megjegyzést:

Vannak emberek, akik nyáron is vesznek fel fekete ruhát, de nem azért mert rock-er vagy igénytelen, hanem mert mondjuk gyászol és arra miért nem kell ráaggatni vmi jelzőt, hogy de csoze, meg igénytelen még nyáron 31 fokban is feketében járkál... lényegtelen ki hordja, attól még lehet igényes, előtte és utána is fürdik, és használ kül. illatszereket stb, stb...

Olykor én is veszek feketét, mert szeretem a rock zenét és akad pár zenekaros pólóm és egy fekete nadrágom, sőt még egy fekete sportcipőm is, mint mutatja, az öltözködésemből nem lehetne rájönni, hogy rock zenét hallgatok, mivel jelenleg olyan Hawaii mintás inget keresek, kék színűt, nagy virágokkal, amivel el tudok lenni bazi meleg napokon és itthon én is papucsban járkálok, na jó, egy koncertet nem kockáztatok meg ebben a szerelésben XD :D

 

Majdnem minden zenére lehet mozogni vhogy, bár táncolni nem szoktam semmire, de elkerülhetetlen, hogy egy-egy jó számra ne mozdulna meg a lábam vagy kezem, de csak úgy szépen, visszafogottan, annak ellenére is, hogy a közönség nagy része ugrálva énekli együtt az előadóval. De olyan "koncertre" vagy nem is tudom hogy nevezzem nem megyek, ahol az a lényeg, hogy táncoljak, az megfoszt a zene élményétől, főleg ha nem is szól igazából zene... De vannak olyan számok, előadók, akiknek a zenéjét a közönség csöndben, szite mozdulatlanul hallgatja, mert annyira leköti és nem minden esetben van ének, csak a zene, de az vszínű jó lehet, ha egy egész stadionnyi nézősereget késztet odafigyelésre, persze lehet csak 1 vagy 2 ilyen szá fordul elő a koncerten, de kb olyan, mintha egy himnusz menne, csak persze mondjuk ének nélkül :D és ez nem azért van, mert ez a szoksá, hogy ezen szám alatt nem kell mozogni meg énekelni, hanem mert tényleg annyira leköt, elmerülsz a gondolatokban, együtt érzel, stb. hogy máshogy nem is lehet végighallgatni.

Link to comment
Share on other sites

"Vannak emberek, akik nyáron is vesznek fel fekete ruhát, de nem azért mert rock-er vagy igénytelen, hanem mert mondjuk gyászol és arra miért nem kell ráaggatni vmi jelzőt, hogy de csoze, meg igénytelen még nyáron 31 fokban is feketében járkál... lényegtelen ki hordja, attól még lehet igényes, előtte és utána is fürdik, és használ kül. illatszereket stb, stb..."

 

ez szerintem teljesen más dolog, tudod hogy nem erre gondoltam! :)

 

"olyan Hawaii mintás inget keresek, kék színűt, nagy virágokkal, amivel el tudok lenni bazi meleg napokon"

 

nah ilyet én is keresek :D:lol:

Link to comment
Share on other sites

"Még annyit szeretnék kérdezni hogy szerintetek mikor fogja leadni például a Sensationt a Magyar Állami Televízió?"

 

A BNN leadja, azt meg tudom nézni neten. Egyéb?

 

Eyeless: Így már többnyire egyetértek, abban igazad van, hogy általános példákat nem tudok hozni, csak sajátot. Ezt annak a számlájára írom, hogy nem követem a divatot, soha nem is követtem :) (mondjuk azért az electronak is vannak jazz-es elemei... mármint pl nu jazz, meg nem egy dnb szám is jazz-szerű)

Link to comment
Share on other sites

Panki51: Nah végre...

Amúgy asszem te említetted a Pendulumot, hogy ők is használnak hangszereket...meg mittomén. Na például öket szeretem attól fügetlenül hogy nem rock. Szeretem, mert még ha elektronikus is hangszereken játszanak, szöveg is van, és még értelmes is...ez nevezhető művészetnek.

 

Nem mellesleg épp őket halgatom :happy: Pendulum - In Silico - The Tempest

Link to comment
Share on other sites

Én nem azért mondtam, csak végre sikerült magam megértetni...

Persze, gondolom akármit mondhatnék mindenbe bele tudnál kötni, én meg elmagyaráznám, amiben szintén találnál kivetnivalót és így tovább... :D

Link to comment
Share on other sites

"Vannak emberek, akik nyáron is vesznek fel fekete ruhát, de nem azért mert rock-er vagy igénytelen, hanem mert mondjuk gyászol és arra miért nem kell ráaggatni vmi jelzőt, hogy de csoze, meg igénytelen még nyáron 31 fokban is feketében járkál... lényegtelen ki hordja, attól még lehet igényes, előtte és utána is fürdik, és használ kül. illatszereket stb, stb..."

 

ez szerintem teljesen más dolog, tudod hogy nem erre gondoltam! :)

 

"olyan Hawaii mintás inget keresek, kék színűt, nagy virágokkal, amivel el tudok lenni bazi meleg napokon"

 

nah ilyet én is keresek :D:lol:

 

Én tudom mire gondolsz ;)

Csak többnyire az a helyzet, ha vkit meglátnak feketében, mert rock zenét hallgat, akkor egyből jön a beszólás, de igénytelen, még nyáron is feketében császkál, holott lehet nem is igénytelen, és ad magára, nem izzadt szagú, csak épp neki akkor is a fekete jön be, ennyi, ellenben ha meglátsz vkit feketében, aki nem azért hordja, mert rock-er, hanem más ok miatt, akkor ő róla senki nem mondja, hogy igénytelen, ebből az szűrődik le, hogyha tudod az illetőről, hogy rock-er és feketében látod, akkor tuti, hogy le kell húzni és osztani kell, mert hogy miért jársz feketében nyáron, ilyen melegben, teeeee... és lényegébe tök mind1, hogy igényes-e, az nem számít, nem az a lényeg, csak az a rossz indulatúság meg legyen ;):P:D Ezt általánosságba írtam, de ha vki magára veszi, akkor lehet felismerte a történetben önmagát és akkor nincs is miért nekem beszólnia :D

Lehet, hogy Mortuus bár feketét hord sokszor, de mégis igényes (függetlenül, mit hallgat) és talán ezért nem bírja, ha vki azzal "ön, hogy te meg feketében jársz egyfeszt... De persze azoknak sem jó, akiknek a szemükre vetik, hogy minek van rajta rózsaszín, bár kétségtelen, hogy fiún rózs9szín pólót elég b*zis hatást kelt bárkiben, aki ránéz...

Link to comment
Share on other sites

Panki azért ne mondd már hogy az a BNN vagy mi a halál nagyobb tekintély mint az m1, mert akkor csúnyán kinevetlek :lol:

Az másodlagos hogy arra nem válaszoltál hogy mutattam olyat amire lehet táncolni. Hehh :)

Nekem őszintén szólva kurva mindegy, hogy milyen csatorna adja. :) Örülök ha te megtisztelőnek érzed, hogy az m1 lead egy ilyen koncertet, de engem nem hoz lázba. Nyilván egy külföldi zenecsatornát nem fogok összehasonlítani egy magyar közszolgálatival, tehát ezen kár is lovagolni.

 

Erre táncolni..? Hát te tudod, én másfél percig bírtam hallgatni, nekem ez a stílus egyátalán nem tetszik. Ezért nem kommentáltam. Meg azért nem, mert nem zenéket kértem, hanem táncstílusok neveit, amit rockzenék hallgatása közben táncolhatnék.

Link to comment
Share on other sites

"ne rontsd el a fórum színvonalát"

 

:D Vicces épp tőled olvasni.

 

Néptánc? Linkik Parkra mondjuk? hmm.. Bocsánat, hogy az LP-t hozom fel, de mivel csak ezt meg a Limp Bizkitet szoktam rendeszeresen hallgatni, így ezzel a példával élek. Nos, szerintem nem kicsit lenne röhelyes, ha LP-re vagy LB-re néptáncot kezdenék járni. És igen, tudom mi az a néptánc, mivel a 7 darab unokatestvérem közül négy járt, és egy ma is jár néptáncra, úgyhogy láttam már őket.... Mondj valami mást! :)

Link to comment
Share on other sites

Légyszíves soroljon nekem fel valaki táncstílusokat amit egy rockkoncerten hasznosítani tudnék, ezt most bármiféle élcelődés nélkül kérem, pusztán a tájékozódás végett. A pogón kívül. Előre is köszönöm.

A rockot nem azért találták ki, hogy táncoljanak rá, ergo nem fogsz semmilyen táncstílust találni, amit felhasználhatsz egy rockkoncerten.

 

Amit Mortuus próbál magyarázni, az egy fúzió, a népzene és a rock keveréke, az egy kivétel. Arra lehet táncolni a népzenei elemek miatt.

http://www.youtube.com/watch?v=Ie5nU00SiFo&fmt=18

Link to comment
Share on other sites

Én mikor a Rokkerkedést kezdtem az egész két dologról szólt a játékról hangszeren, és a polgár pukkasztásról. A szociálizmusban nem nagyon szerették ha valaki kilógott a sorból. Ma azt aggatsz magadra amit akarsz rád se sz@rik senki az utcán.

 

Maradt a zene. Első körben a zene fogalmát kéne tisztázni. Ami ott kezdődik hogy hangszerekkel (zeneiskolában tanított szigorúan vett hangszer) dallam + ritmus egysége. Tudom hemzsegnek itt a Djxarházi, önjelölt diszkós jelöltek akik azt se tudják a gitár melyik felére kell állni és hangsúlyozás nélkül se tudnak egy épkézláb ütemet kiverni dobon. Nem bántani akarom őket, csak szeretném ha szolfézs órára mondjuk egy 10-re beülnének hátha kiderül hogy nincs hallásuk. Mert egy ütemet sem tudnak visszatapsolni és egy sima 4/4-et nem tudnak tapsolni 5x úgy hogy az 5.-nél mondjuk csak egy felülpontozott 1/32 csúszása lehet.

Link to comment
Share on other sites

Hát végül is csak az első magyar csatorna... :) A mondandódból arra következtetek hogy sajnos téged is ki kell hogy nevesselek :(

 

hát ha az igazságot viccesnek találod, akkor nevessél nyugodtan, szerintem az m1 egyáltalán nem nagy csatorna, eleve rendezni kéne a "nagy csatorna" fogalom jelentését. ;)

Link to comment
Share on other sites

megint sikerült beleolvasnom egy vitába az igénytelen öltözködésről. nem egészen értem, a fekete ruhát miért azonosítják a legtöbben az igénytelenséggel? én azt tartom igénytelennek, amikor a srác szakadt, terepmintás nadrághoz egy sáros(!) pólót és egy gumicsizmát húz, a hátáig érő haja pedig jobboldalt fel van nyírva. és akkor itt még lehet kombinálni, csajoknál szakadt harisnyához egy rövid, piszkos szoknya ugyanilyen gusztustalan, legyen az kék vagy sárga.

Link to comment
Share on other sites

Attól függ kinek, mi az érték vagy ki mit akar a tv-ben nézni, ha Szuperbulit, akkor ott a Story TV, ha Brainiac-ot, akkor Discovery, de ha azért akar az ember igényesnek mondható műsort, esetleg vmi normális koncertet, előadást, színházi művet vagy jelen esetben egy Operafesztivált, amit Miskolcon rendeznek (elmúlt évek egyikében a Therion volt a fő vendég), akkor az egyest fogja nézni, ugyanis képileg és hangilag is most már mondhatjuk rendben vannak egyes műsorok pl a HD-ban adott BL, bár jövőre már a TV2-n és ki tudja hol lesz nézhető. Igen is jó zenék szoktak lenni az egyesen, csak vkihez ez nem jut el, vagy nem szereti, de hogy White Sensation-t nem fognak adni, az is 100. Pl az A-38-as koncertsorozat is sok jó előadót vonultat fel, hazai és külföldi színekben, ami bár nem látványos, de hallgatható és igényes, nem mondom, hogy minden előadó tetszik, de azért sok igen. Tehát sztem, összehasonlítva mondjuk az RTL-lel és a TV2-vel még mindig az M1 nyerhet, ha csak a többi csatornán sugárzott sok mocskot nézzük, ilyen megy olyan valóságshowk, Máónika-Barath Show, a gusztustalan sztárvacsora és az Anyátokköztről nem is beszélve, igaz az M1-t sem nézem többször, mint a másik 2-t, de szinte nem is szoktam TV-t nézni, csak az NCIS-t, Heti hetes, Fábry, Gálvölgyi meg Showder Klub és meccseket :D

De hát kinek mi jelenti az értéket, ennyi... Pl ezért nem nézek soha VIVA TV-t, értéktelen nulla, de már a magyar MTV is odasorolható. Volt egy jó zenecsatorna, VH1, persze hogy azt kell bsztatni, most már nincs jó zenecsatorna, pedig azon éjszaka olyan jó zenék voltak.

 

 

sbxslade

 

Azoktól kérdezd ezt, akik minden feketében járó rock-erre csak azt tudják hajtogatni, hogy de igénytelen, feketében van egész nap, ez az egy ruhája van és még nyáron is csak azt tudja hordani... Biztosan találsz itt a fórumon, de még a topic-ban is, aki tudna válaszolni neked, bár kétlem, hogy van annyi sütnivalója, hogy egy ilyen választ meg tudjon fogalmazni.

Link to comment
Share on other sites

Sbxslade Danielsnek hiába mondod, szegény srác kicsit szűk látókörű :(

 

 

Daniels könyörgöm gondolkozz már... lehet hogy az m1 ma nem a legnagyobb csatorna de ha utánanézel (vagy csak simán gondolkozol) akkor látni fogod hogy több évtizedig egyetlen csatorna volt Magyarországon, és ez nem egy zenetv, hanem az M1... ha ezek után nem nagy csatorna, akkor rajtad nem lehet segíteni :(

Neked mi a nagy csatorna? A Viva, az MTV vagy esetleg a Cool TV?

Link to comment
Share on other sites

megint sikerült beleolvasnom egy vitába az igénytelen öltözködésről. nem egészen értem, a fekete ruhát miért azonosítják a legtöbben az igénytelenséggel? én azt tartom igénytelennek, amikor a srác szakadt, terepmintás nadrághoz egy sáros(!) pólót és egy gumicsizmát húz, a hátáig érő haja pedig jobboldalt fel van nyírva. és akkor itt még lehet kombinálni, csajoknál szakadt harisnyához egy rövid, piszkos szoknya ugyanilyen gusztustalan, legyen az kék vagy sárga.

 

Az a terepmintás gatyás srác szerintem munkaruhában volt, de mindegy. Ha dolgozol, a legszarabb ruhádat veszed fel te is, nem? Mondjuk függ attól hogy milyen munka... :)

 

/Az üzenetedből azt vettem ki hogy tényleg láttál ilyet./

Link to comment
Share on other sites

Sbxslade Danielsnek hiába mondod, szegény srác kicsit szűk látókörű :(

 

én vagyok szűk látókörű??? :o úúristen... :lol:

én vagyok szűk látókörű aki meghallgatja a Republic.ot az AC/DC-t és még sok más régi NORMÁLIS rock bandát :o

 

mellesleg mit nevezhetünk nagy csatornának?

 

-szerintem azt a csatornát amit külföldön is ismer mindenki, szinte minden európai országban lehet fogni. ;)

 

ne mondjátok hogy nincs ilyen ;)

Link to comment
Share on other sites

igaz, nem fogok megint büdös bunkó emberek miatt warnt kapni, akik nemtudnak ellenérvelni... :);)

 

Utálom az öldmeganyád zenét, de ez már hónapok óta bejön :D :

 

Dragonforce - Through the Fire and Flames :)

 

régebben még az Outcast-ot is meghallgattam :)

 

jah és ez is nagyon szép:

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...