Jump to content
PirateClub.hu

Élő hangszeres vs. elektronikus zene


Daniel
 Share


Recommended Posts

  • Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kedves Helion88! Azt hiszem Asbi mellett talán csak én vagyok az egyetlen aktívabb (előre is elnézést kérek a kivételektől) írogató, aki jóval inkább húz az elektromos zene felé, mint a rock felé (topikon belül). Ennek ellenére, hiszed-e vagy sem, amíg még slágerjáték volt a VC, csak és kizárólag a Vrock-ot hallgattam (meg az Emotion-t a Toto - Africa miatt :P). Gyakorlatilag mindegyik számnak megtanultam hallás után a szövegét, amit ott hallottam, tehát azt kell mondjam, hogy azokat a zenéket bármikor, bármilyen mennyiségben nagyon szívesen fogadom :) Mostanra persze inkább MP3-at rakok a GTA-ba, mert a kedvelt rádióimat unásig hallgattam, de régen a Vrock volt az isten (természetesen csak játékon belül.. :))

Link to comment
Share on other sites

Juj a Vrock atom volt :D még a fiksön banda is, aza Love Fist :lol: És juj de örültem amikor hasítottam a mocival és ment a rádióban hogy "tú... minitsz... tu miiiiiiiiidnááááááájt" vagy "come on feel the noise! girls rock you bo-o-ooys"

Őszintén szólva a Rockstar games elég jól össze tudja válogatni a zenéket, a SA -ban is király számok vannak, sőt a K-DST csatornán Axl Rose játssza a rádiós csákót :) a 3 ban nem voltak olyan jó zenék.

 

De amúgy a VC-ben is voltak régi disco zenék :) és azok jók voltak.Meg azért ha a nyolcvanas években bementél egy discoban magasabb volt a színvonal mint a mostani discokban.... szerintem.És nem utolsó sorban a filing is jobb volt.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Elősször is rock mindöröké! :D

Másodszor hogy eleget tegyek a feljebb lévő hozzászólásnak azért rock mert azt lehet zenének nevezni az én véleményem szerint(Zene az amit hangszerrel jáccanak el és nem az amit egy számítógép generál) Meg én sokkal többre valónak tartom azt az embert aki egy hangszeren eljáccik valamit mint azt aki áll egy asztal mögött és tekerget néhány potmétert lehet h ehez is kell valami tehetség de azért mégis csak számítógép végzi a munka nagy részét.

Ui:Nem akartam senki se megbántani ezzel a hozzá szólásommal és semmi bajom nincs azokkal akik elektronikus zenét hallganak. Esetleg ha mégis megbántottam volna valakit akk bocsesz.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Már csak azért is jobbak a dalszövegek, mert lényegébe a rock zenékben van szöveg, ellenben a disco számokat nem a szöveg miatt csinálják, a gitárszólókról is annyit, hogy a disco-ban nincs is (biztos van kivétel, de az valószínű nem saját alkotás), így azt sem nehéz kiemelni a rock oldalára. Mindezektől függetlenül egyetértek, de próbálj vmi mást mondani ;)

Link to comment
Share on other sites

Rengeteg elektromos zenének van szövege, és némelyiknek (aláírom, hogy nem mindnek) van mondanivalója is, vagy akár épp illik egy ember adott életérzéséhez. (Gondolom a másik végen is vannak értelmetlen, semmitmondó dalszövegek, de mivel ilyenről nemtudok, mert nem hallgatok rockot, így nem is erőlködöm, hogy példákat mondjak). De viszont pl Funkerman - Falling in love (egyik legnagyobb kedvenc számom, mégha Asbi talán a "tömeghouse" kategóriába is sorolná.. :P) dalszövege bár rém egyszerű, rám lassan fél éve igaz (lenne) minden sora (ha végre összejönnék azzal akivel szeretnék)... :)

 

Amúgymeg, a Pendulum például "hús-vér" hangszereket használnak, aztán számítógépre továbbítják a hangot, és úgy lesz olyan, amilyen...

 

A dalszöveg, ha érdekel valakit...

I couldn't help it

I had to see you again

Can't understand it

Just want to feel you again

I couldn't help it

Yes, I'm falling in love with you

 

I told myself I'd leave you alone (see you again)

And oh I tried to turn my own heart into stone (feel you again)

I once said that I just want to be free (falling in love with you)

But look at what you've done to me

 

The state I was in, yeah I guess it was strange (see you again)

Just a little secluded unprepared for a change (feel you again)

Taste of your lips took my breath away (falling in love with you)

And the touch of your hand melts my skin away.

Link to comment
Share on other sites

Hasonló szövegek vannak a rock-ban is, megtalálja az ember mind2 nagy stílusban ezeket a számokat, de javíts ki, ha rosszul gondolom, azért a disco vagy techno, vag nem tudom épp ki mire gondol :D nem igazán szokott a szerelemnél mélyebb témákba, gondolatokba bonyolódni :D Ez nem is baj, mert nem erre születik egy ilyen elektro zene, hanem a bulizásra, ott meg kit érdekelnek a mélyebb, csavartabb, elgondolkodtadtóbb szövegek? :D (persze erre is biztosan van kivétel ;))

Ezt csak úgy le akartam írni... :D

Link to comment
Share on other sites

Kikapcsol az is, ha jó a zene alatta ;) Sőt, egy jól megírt szöveg, segít egy másik világba elirányítani, úgy hogy közben a zenét is tudod figyelni, 2 kettő hatása összeadódik és az leírhatatlan, hallani kell. Vannak akik nem tudják átélni, azok többnyire érzelmileg szegények. És nem csak rock-ra gondolok.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...