Jump to content
PirateClub.hu

Élő hangszeres vs. elektronikus zene


Daniel
 Share


Recommended Posts

Nagy nézelődésemben észrevettem a szavazóközpont topic-ban, hogy Disco vagy házibuli, és itt a megoldás az alkoholista rock-ezés ellenfegyverére ;) Tehát minden okos azt állítja, hogy a rock-erek állandóan isznak, mind alkoholista, a koncert is csak abból áll, hogy leisszák magukat és fetrengnek, de nézzük csak azokat a disco-s arcokat, akik a házibulit választják, ugye ott alap, hogy vesznek a házigazdák 10 rekesz sört, plusz némi rövidárút is az erősebbik fajtából, emellé jön a partyvitamin :D, de ezek keverékéből nem hiszem, hogy a fogyasztó jobb állapotba kerül ki, mint egy bizonyos rock-er, aki egyfeszt sörözik és ha még hozzávesszük, hogy a disco-s arc még ezek után beül a kocsiba, kalandozni egy kicsit, aztán jön a diszkóbaleset, rockbalesetről még nem hallottam :D. Na akkor mégis, miért csak a rock-erekre szabad azt mondani, hogy alkoholista és a bulit vagy koncertet csak részegen hajlandók képviselni?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nem az igazság, inkább csak neked nem tetszik. Akinek meg nem tetszik, az ne sz*rozza azt, amit nem is ismer.

 

 

És szerintem még rajtam kívül másoknak is tetszik. :lol:

 

Amúgy én csak annyit mondtam, hogy nekem egyik se jön be, hiába fikázom, aki azokat szereti, úgyis azt fogja hallgatni, nekem is mondják, hogy

metál zenét minden hülye tud csinálni, hiszen az csak üvöltésből áll (na jó, tényleg vannak ilyenek, de sztem az se menne mindenkinek <_< ). Jót röhögök rajtuk, ebből látszik, hogy ők meg ahhoz nem értenek.

Link to comment
Share on other sites

Angel Of Death, amit írtam, az nem konkrétan rád vonatkozott. Ha úgy tünt, bocs :)

Csupán arra céloztam, hogy ha valaki csak úgy rámondja egy zenére, hogy márpedig sz@r és kész, akkor annak feltehetőleg nincs túl sok alapja. Nyílván szubjektív dolog, hogy valakinek tetszik vagy sem, de ha valakinek nem tetszik, attól még lehet a zene jó és igényes! Az igényesség pedig részben objektív dolog.

Link to comment
Share on other sites

Hát ehhez a témához is csak azt tudok írni amit a Rap vs Rock ba...3-4 gombot énis el tudok nyomogatni meg néha 2 efektet betolni. de ha egy discos el tud nekem játszani egy Dragonforce gitárszólót akkor...

http://www.youtube.com/watch?v=QpAP5RcYicE&feature=user

Link to comment
Share on other sites

Az enyém, ha discós szám van rajta, meghal :D de tényleg :lol: Addig rakoncátlankodik, amíg végre le nem törlöm.

 

(Ui.: húgom miatt vsn ez, mert mindig kölcsönkéri, mert csak az én telómnak van usb-je, neki nem.)

Link to comment
Share on other sites

Akkora hülyeség egy ilyen szavazás... :/

Ezzel úgy sem tudjátok meggyőzni a másik félt, h mi a jó és miért.

Én rocker vok, de k.rvára leszarom, h ki mit hallgat, nem érdekelnek a discosok, se a rapperek, nincs is velük bajom. Hallgassa mki azt amit szeret. Szeressük mi is egymást gyerekek. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Én a rockra szavaztam, miel rocker vagyok

 

De egyetértek azzal, hogy a topicot át kellene nevezni Rock vs (Hard) Techno-ra. Miért. Mert sokan az általam néha-néha hallgatott 80s évekbeli Disco-t összetévesztik az igénytelen Techno-val.

Link to comment
Share on other sites

cerh2 te továbbra is égetni akarod magad? :) nem volt elég az a csodás topic? megmondtuk már ott is, hogy nem te fogod eldönteni mi az igénytelen és mi nem..

előbb tudakold meg, hogy mi az a techno és utána beszélhetünk..

rock vs. elektronikus zene lehetne inkább a topic címe.

Link to comment
Share on other sites

De sokan mégis ki tudják fejteni értelmesen, hogy miért szeretik azt, amit és miért nem azt, amit, asszem normális ember ennyire képes :D

ez igaz, de mivel ide sok nemnormális ember is jár, ezért a topic fele abból áll, hogy az ilyen emberek egymást üvöltik, hogy márpedig a rockzene az jó, a disco meg egy sz*r, ill. fordítva...aztán jön valaki, aki beböffent valami világmegváltó okosságot, és akkor jöhet a sok anyázás :)

így (mivel a topic nem arról szól, amiről kéne), tényleg nincs semmi értelme az egész szavazásnak...normális emberek között lenne :)

Link to comment
Share on other sites

Én a rockra szavaztam, miel rocker vagyok

 

De egyetértek azzal, hogy a topicot át kellene nevezni Rock vs (Hard) Techno-ra. Miért. Mert sokan az általam néha-néha hallgatott 80s évekbeli Disco-t összetévesztik az igénytelen Techno-val.

tudod mi az igénytelen? az ahogy ezt az egészet előadod! huhúú az nagyon igénytelen! ;) látszik hogy elvakult rocker vagy, aki gyűlöli azokat az embereket akik másmilyen zenei stílust szeretnek, és csak ugy tud érvelni hogy:

 

,,A diszkó és a repp pedig egyszerüen sz**."

helyesbítek ez nem is volt érv!

 

 

Én disco-ra szavaztam, de rockot is szoktam hallgatni!(AC/DC) vagy a Grease c. film zenéből is szeretek párat.

 

jah meg még amin jót szoktam mosolyogni, 3-4 gombot nyomogatnak, akkor te meg 3-4 húrt húzogatsz meg pengetsz, és abból összeáll egy zene... ekkora hülyeséget... azt hiszed egy szám 3-4 effekt gombból áll? :lol:

Link to comment
Share on other sites

Nem penget ő semmilyen húrt... Csak játsza a nagy "rockert"... Ugyanmár, ne vegyétek komolyan, had égesse magát :D

 

Abból a szempontból jó a gomb-húr összehasonlítás, hogy nem csak 3-4 gomb nyomogatásától és 3-4 húr pengetésétől lesz zene a zene.

Link to comment
Share on other sites

Nem penget ő semmilyen húrt... Csak játsza a nagy "rockert"... Ugyanmár, ne vegyétek komolyan, had égesse magát :D

 

Abból a szempontból jó a gomb-húr összehasonlítás, hogy nem csak 3-4 gomb nyomogatásától és 3-4 húr pengetésétől lesz zene a zene.

 

Van gitárom, tudok rajta játszani, úgyhogy ne beszélj.

 

És nem játszom a nagy rockert, mivel az is vagyok! :D

 

És mióta égetés az ha nyiltán közzé teszem hogy egy bizonyos zenei stílust nem szeretek és/vagy igénytelennek tartok.

 

Szerintem a zenei tudással NEM rendelkező tenészek mind igénytelenek.

 

Ha tudni akarjátok, hogy milyen könnyű Techno-t csinálni, akkor nézzétek meg az Antifaces Special Edition-t. Mindent elmond, és teljesen igaza van. A reppről annyit, hogy még én is tudok reppelni, pedig soha nem is tettem.

 

Ja és bmwsan-nak: Ugye a 80s évek Disco-jára gondolsz, vagy a zenei tudással nem rendelkező emberek által készített Techno-ra? Mert ha ilyen "DJ zenét" szeretsz, akkor...

Link to comment
Share on other sites

Nem az az égő, hogy véleményt nyilvánítasz, hanem ahogy véleményt nyilvánítasz. Itt mindenkiben megvan az egymás (stílusa) iránti tisztelet, és ezt kéne neked is megtanulnod. Nem kéne megsérteni senkit se azért, amiért nem azt szereti, amit Te.

 

Ha a zenei tudásnál tartunk, akkor a törzsi zenészek is igénytelenek, hogy nem tudják a zeneelméletet? Vagy egyáltalán Te tudod internet nélkül, mi az, hogy kadencia vagy szinkópa? (teljesen alap fogalom mindkettő) Vagy tudsz-e játszani 24/19-ben? Vagy egyáltalán kottázni 24/19-ben? Akkor most egy Metallica igénytelen lenne, hogy nem tört-ritmusban írják a számaikat? Ennyiből mondhatnám, hogy Vangelis a legigényesebb, és a Rock igénytelen (meg Te is)... És Vangelis elektronikus zenét játszik (NewAge), és szintetizátort nyomkod (Najó, nem teljesen, mert feljátsza a dobot ő külön...)... Szóval, ilyenkor mi van?

 

Amúgyis, mint már oly sokszor elmondtam és leírtam, a zene a gyönyörködtetésre való, az érzések közvetítésére. Ha valaki éppen a Hard-technoban találja meg azt, ami őt gyönyörködteti, akkor az miért kéne zavarjon bárkit is? Mert Te gitározol? És? Attól még nem leszel semmivel se igényesebb... Mi lenne, ha valaki igényességből kezdene el gitározni, és baromira nem élvezné? Akkor jobb?

 

Néha gondolkodj el azon, hogy mennyire elvakult és szűk látókörű vagy... Ez nem baj addig, míg tűrtözteted magad a sértő megnyilvánulásoktól...

 

Most nehogy azt hidd, hogy ellened vagyok, csak szeretnélek egy kicsit jobb belátásra bírni :) Sok szerencsét :)

 

(Bocs, ha zavaros, csak alig alszok mostanában... :S )

 

Szerk.: Amúgy miért ne beszéljek???

Link to comment
Share on other sites

Bransi, kezdelek megkedvelni ;)

 

A 3-4 húrról pedig csak annyit, hogy valaki 1 szál gitárral alkot zenéket vagy akár csak hegedűvel, hegedűn a 3-4 húr stimmelne is, bár az ügyesebb gitárosok is tudnak 3-4 húron fantaszikusat játszani, ha kell improvizál, ha kell egy darabot eljátszik. Sokan nem tudják, mi mindent lehet egy gitáro eljátszani, előadni, mindenféle elektronika (kivéve hangosítás) nélkül, tehát rájuk nézve a 3-4 húron elpenget vmit megnevezés még elismerésként is szolgálhat ;):D Asszem ezzel többen is egyetértünk mi "gitárosok" és talán nem csak gitárosok.

 

Vangelis az tényleg tud vmit lassan 40 éve, bár mostanában nagyon eltünt, de az is igaz, hogy nem csak billentyűsön tud játszani, hiszen ha jól tudom eleinte ő vette föl a többi hangszert is, ha nem is mindent, de egy páron tud játszani, szerencsére napjainkban is vannak ilyen tehetséges zenészek.

 

Volt az előző oldalon egy hsz, hogy vki diszkót hallgat, mert nem bírja a rock koncerteken összerugdosást, ezzel is óvatosan kell bánni, mert attól, hogy akadnak olyan koncertek, amin összerugdossák egymást az okos "rocker-ek", még nem azt jelenti, hogy mind olyan, hogyha ismerne mást is a hozzászóló, akkor nem mondaná ezt, de mivel ilyen dolgokat lehet hallani a rock stílusról, hogy ott csak szétverik egymást az alkoholista, kopasz állatok, ezért ezt tudja felhozni példaként, de azt meg nem indokolta meg, hogy miért a diszkót szereti. Ezzel nem akartam belekötni senkibe, de erről szólna a topic, hogy ne az ellentábor hátrányát hozzuk fel indoknak.

 

Úgy érzem a topic-nak van gyógyító hatása is, sztem a normálisabbja vagy itthagyja, hogyha nem tetszik neki, vagy megváltozik, itt vagyunk mind2 oldalról és manapság egész jól el is vagyunk egymással. Ez sztem jó dolog. Mindig akad kellemetlenkedő alak, de azokon jót röhögünk, megpróbáljuk helyrepofozni, aztán csak rajta múlik, hogy továbbra is okos marad vagy talán észhez tér kicsit.

Link to comment
Share on other sites

Amúgyis, mint már oly sokszor elmondtam és leírtam, a zene a gyönyörködtetésre való, az érzések közvetítésére. Ha valaki éppen a Hard-technoban találja meg azt, ami őt gyönyörködteti, akkor az miért kéne zavarjon bárkit is? Mert Te gitározol? És? Attól még nem leszel semmivel se igényesebb...

teljesen egyetértek :)

 

Van gitárom, tudok rajta játszani, úgyhogy ne beszélj.

ja te tudsz gitározni...rögtön leborulok előtted ;)

 

És mióta égetés az ha nyiltán közzé teszem hogy egy bizonyos zenei stílust nem szeretek és/vagy igénytelennek tartok.

semmi baj nincs azzal, ha ilyesmit közzétesz az ember, azért vagyunk a zenei fórumban, hogy mindenki megtegye :)

csak - amint azt már többen is mondták - ezt te olyan stílusban adod elő, hogy itt mindenki meg fog téged utálni (vagy már utál) <_<

thommz fogalmazta meg szépen, hogy itt a legtöbb emberben megvan a másik (stílus) iránti tisztelet :) nálad ennek a jelét se látom, viszont lelkesen szidod azokat a stílusokat, amiket saját bevallásod szerint még csak nem is vagy hajlandó meghallgatni...szánalmas <_<

 

Ha tudni akarjátok, hogy milyen könnyű Techno-t csinálni, akkor nézzétek meg az Antifaces Special Edition-t. Mindent elmond, és teljesen igaza van. A reppről annyit, hogy még én is tudok reppelni, pedig soha nem is tettem.

Egy Antifaces videót én is láttam a youtube-on, és csak annyit, hogy az nem techno, hanem szenny ;)

azt meg már legalább harmadszor olvasom, hogy még te is tudsz reppelni, de eddig bizonyítékot sehol nem láttam erre...ja hogy mégse olyan könnyű? hát akkor maradj csöndben!!!

 

Sztem a Disco. Elképzelem sok rocker tapossák egymást egy buliban az acélorrúval ez nem nekem való... :blush:

újabb alaptalan előítélet ;)

Link to comment
Share on other sites

Értem én amit thommz mond...

 

Dehát egyszerüen nem értem...

Mi olyan "igényes" abban hogy 3 percen keresztűl ugyanazt az ütemet hallod.

És igen tudok, kottázni, az iskolában megtanultam.

 

A Rocknak legalább van eleje és vége nem pedig "bele tüc-tüc a világba"

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...