Jump to content
PirateClub.hu

Szurkolók avagy futballhuligánok?


brunoka
 Share

Recommended Posts

Éljen, éljen! Megint sikerült botránnyal befejezni a bajnokságot. Miután jó sok FTC és UTE drukker van, és elvileg nem láttam, hogy lenne ilyen téma, arra gondoltam, hogy megírhatnátok, ki hogyan vélekedik a szurkolói keménymagokról, az összezörrenésekről a szurkolói táborok között és a rendőrökkel.

Az én véleményem elvileg ismert, mert más topicban utaltam már rá, én a békés szurkolás híve vagyok, attól hogy valaki más csapatnak drukkol, attól még az nem böki a szememet.

Jól jönnének javaslatok is, hogy hogyan lehetne tenni a túlkapások ellen. Hajrá!

 

Ui: A FÉLREÉRTÉSEK ELKERÜLÉSE VÉGETT! A TOPICBAN NEM SZERETNÉM MEGKÜLÖNBÖZTETNI, A FENT EMLÍTETT KÉT CSAPATOT. BÁRMELY CSAPATNÁL, VAGY MECCSEN ELŐFORDULHAT!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 159
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pont ilyesmi járt a fejemben nekem is.

Én nem értem ezeket a rendbontókat, hogy mit élvezkednek azon hogy sörösüvegekkel dobálják a rendőröket. <_<

 

Ja elvileg a sport a játékról szólna, ehelyett nem arról szól. Mostanság a pézről is, ez még nem is lenne baj. De az ilyen huliganizmus már elítlendő dolog. De ha megnézitek csak a focira jellemző, más sportágra nem. Miért van ez?

Link to comment
Share on other sites

akik a balhékat csinálják ,igazából nem is a meccsért járnak ki ! jól beszívnak és csak azt nézik kibe tudnak belekötni,főleg ha még ki is kapott a csapatuk pedíg ezzel a csapatot is büntetik. EGYSZERÜEN BUNKÓK :angry:

Link to comment
Share on other sites

Tudtam, hogy jó kis topic lesz, készítem a kólát, gyártok némi popcornt, tavalyról még maradt némi pattogatott kukorica cucc a kertből, és lesem a hozzászólásokat! Asszem pár viccet lehet majd farigcsálni! :D

Komolyra fordítva:

Egyik ismerősöm rendőr Budapesten, és megkérdeztem szoktak e ők is biztosítani. Mondta, hogy őket csak ritkán viszik ki, mert ők nem taroznak a készültségiekhez. A válasza, amit utána még hozzátett az kemény volt, ők hogy látják és mit tesznek a randalírozókkal, miután azok rátámadnak a rendőrökre. Nagyon kemény indulatok szabadulnak akkor fel. Kár hogy a jogszabályok egyenlőre nem segítik hatásosan a rendőrök és a szervezők munkáját.

Link to comment
Share on other sites

az csak 1 egeszseges önbizalom volt ;) , es szerintem ami akkor kijott a nehany tucat szurkolobol az regota gyült mar bennuk. a meccs alatt voltak kisebb rendbontasok, utana tortentekben a rendorok is ludasak voltak! elkeseredetten mentunk ki a stadionbol amikor jottek a kutyaikkal és csodalkoznak, h sokaknak eleguk vlt beloluk? Semmi problema nem volt amig meg nem jelentek es nem viszketett a tenyeruk.

Link to comment
Share on other sites

Mirage véleménye is érdekes. Akármilyen hihetetlen, de a szurkolók-rendőrök viszonya eleve kiélezett. Egyfelől ott van a rendőrök látványa, a kutyák, és a tudat, hogy az első ürügy is kirobbantja az ereszdelahajamat. Másfelől, a rendőrök is emberek. Ők is ugyanúgy tartanak a keménykedőktől, felfokozott bennük is az adrenalin, nem minden rendőr vadállat. Egyfajta kemény kötelesség, ahol nem lehetsz puhány, nem lehetsz a rendszer gyenge láncszeme. Fura paradoxon. A képtelen valóság. Mert lehet, hogy pont annak a csapatnak drukkol, akinek a szurkolóit esetleg jól megveri.

Írjatok!!!!

Link to comment
Share on other sites

Én nem vok focista, mint ahogy az avataromból is látszik, de erről az egész vandalizmusról megvan a véleményem. Sztem akik így szétvernek mindent, meg bekiesnek másoknak, azok NEM igazi szurkolók. Attól nem fog nyerni a csapat, h bezúzom az ellen fejét meg részegen verekedek a rendőrökkel. YO persze, én is elkeseredek mindig amikor kikap a Sixers, vagy az Atomerőmű SE, de nem megyek neki másnak ettől, meg nem török-zúzok mindent. Kicsit el kéne gondolkodni h mi számít szurkolásnak, az h szorítnuk a csapatunknak és tiszteljük őket és a többi sportolót, vagy az, h a veszteségre hivatkozva vandalizálunk.

Link to comment
Share on other sites

Az a baj hogy ezek az "emberek" nem is a foci miatt mennek ki a stadionokba hanem a balhéért !

 

Én otljára a '86 -os Magyar - Brazil -on voltam kint és most nem merek a fiaimmal kimenni egy meccsre ,mert féltem őket,pedig mind a ketten imádják a focit.

 

A jegynek a hátuljára rá kell nyomtatni,hogy aki a jegyet megveszi lemond a személyiségi jogairól és így felhasználható lenne ellene a videofelvétel. + letöltendő börtönre ítélném a huligánokat.

 

Most még az újságban is kitakarják az arcukat . Szerintem ez felháborító !

Link to comment
Share on other sites

Nem értem hogy miért nem lehet ezt a próblémát megoldani!!! ;) Olaszországba is ez volt a helyzet, de ott bevezették a súlyos büntiket és azóta nem is örjöngenek!!!!! Itt is egy-két emberre rá kéne varrni egy komolyabb büntetést és majdcsak lehiggadnának a többiek is!!!!!! Rendőrökre én csak annyit mondok hogy nyugottam adjanak egy jó pár maflást az ilyen vandálokon!!!!

 

Ugynis az ilyen esetek még az EB rendezésünkre sincsenek jó hatással <_< !!!

Link to comment
Share on other sites

Utálom a Blikket (szubjekt vélemény) de ma kiwi voltam, milyen cikket hoznak le a "buliról". Érdekes, tudom ajánlani mindenkinek. Lényegében minden oldalt bejár az a kétoldalas szösszenet.

 

:D :D semmi gond tillatilla.. megesik..

Módosította brunoka
Link to comment
Share on other sites

Ezt az előbb olvastam a blikkben:

"Börtönbüntetés vár a futballhuligánokra

 

2006-06-06

 

A kormányrendelet ellenére több mint háromszáz nyilvántartott angol futballhuligán nem adta le az útlevelét a pénteken kezdődő labdarúgó-világbajnokság előtt.

 

A szigetországi belügyminisztérium szerint félő, hogy közülük egyesek már megérkeztek a vb-nek otthont adó Németországba.

 

"Összesen 3300 regisztrált bajkeverőnek kell leadnia a papírjait, a hiányzók közül 100 már kézre került, 200-at viszont még keresünk" - jelentette be a tárca illetékese, hozzátéve: mintegy 100 ezer angol szurkoló készül élőben megtekinteni a meccseket.

 

A fontosabb tengeri és légikikötőkben megerősítették az ellenőrzést, a "szökevényekre" pedig fél évig terjedő börtönbüntetés vár."

 

Itthon is ilyen szigorúan kéne fogni őket! Nem verné most mindenki a nyálát.

Link to comment
Share on other sites

szeritem azért mert erre járnak a legtöbben ,az köztudott ,hogy legnépszerübb sport :D és sokan itt élik ki agresszivitásukat :lol:

Hmmm... Hát pontos adatokat nem tudok. De ha megnézünk egy NFL mecset, azok is nagy stadionok és tele vannak.

 

Meg kellene figyelni hogyan tör ki egy ilyen balhé. Szerintem egy részeg állat elkezdi és utánna a többi majom meg utánozza, hogy ő se maradjon már ki a tuttiból.

 

Végül is engem nem izgat, nem nagyon járok ilyesmi rendezvényekre.

Link to comment
Share on other sites

HÁT, BIZTOS VANNAK HANGADÓK DE,SZERINTEM KIFEJEZETTEN VANNAK OLYAN CSOPORTOK AKIK EGYENESEN A BALHÉRA MENNEK! kamerázni kellene mindenütt és ki szúrni,hogy hol kezdődik és azonnal kivezetni őket aztán fénykép rólúk és kitiltani minden meccsről :P

Link to comment
Share on other sites

Hát ez a kamerázás jelenleg is folyik, de ez csak azért van hogyha valóban valami nagyobb balhé lenne akkor ezt felhasználhatják. Pl amikor az Ute meccs volt a kondások ellen, akkor is vették a debrecenieket, ahogy próbálták szétszedni a rácsokat. Talan 48 óráig őrzik meg, aztan törlik ezeket a felvételeket.

Link to comment
Share on other sites

Hát gyerekek jönnétek ki egyszer egy megye 2-es meccsre, megtudnátok mi a bunkó parasztság... Ha elkezdeném felsorolni a használt jelzőket, lehet hogy bannolnának! :D Szegény sporik mit szoktak kapni. Pedig tévedni emberi dolog szerintem... Na mind1, ilyen a magyar futball, ilyen a magyar ember! <_<

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Tisztelt szúrkolók,meccsre járok!

 

Osszátok meg itt egymással,tapasztalataitokat,élmenyeiteket stb...

 

Hajrá :D

Módosította guru
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...