Jump to content
PirateClub.hu

Milyen Routert Vegyek?


Recommended Posts

a D-link et már sokan javasolták nekem mert ár/teljesítményben verhetetlen! tehát amellett döntök, amúgyis a cisco meg túl drága nekem! :D többi márkában meg nemgondolkoztam, mert azok ócskák!

 

már csak 1 utolsó kérdés maradt!

milyen típust vegyek? :blink:

mert a dlink.hu-n nincsenek routerek, ha jól tom! és kéne vmilyen ütős típus, nehogy vmi alapszintűvel verjenek át....

Link to comment
Share on other sites

én azt mondom joformán mindegy, hogy milyen routert veszel. de két fontos dolog. 1. legalább 1év gari legyen rá :D :D ;) 2. ha lehetőséged van rá akkor probáltasd ott helyben ki, ugyanis egy rakat routernél előfordul, hogy kifagy a chipje :P (nincs hütése... hütéssel tökéletes) és ujraindul ami az adatmüvelet megszakadásával jeletnekezik (pl hálón a másolás megszakad...) szal joformán mindegy milyet veszel... szvsz...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Azért én is mondanék két típust, mert még nem javasolták őket. Az egyik a Topcom, a másik az SMC. A Topcom talán kevésbé ismert, pedig a forgalmazója szerint az egyik legjobb gyártmány, gyakorlatilag még nem vittek vissza hibás darabot egész Európában!

Az SMC is nagyon megbízható, és ha jól tudom, 3 év garancia van rá. Mindkettő rendkívül kedvező árban szokott lenni.

(Nekem mellesleg Topcom wireless routerem van, és két gépemben SMC wireless kártya. Tőkéletesen működnek együtt.)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Nekem Trendnet van, garancia rá két év.

http://www.trendnet.com/

 

Trendnet TW-100-S4W1CA Router

8000Ft

 

 

tw100-s4w1ca_f.jpg

 

 

TRENDnet’s TW100-S4W1CA 4-port Cable/DSL Modem Internet Station provides the easiest and securest way to share your high-speed Cable/xDSL Internet connection. It has four 10/100Mbps half/full duplex switch ports that directly connect to workstations or uplink to another hub or switch. The TW100-S4W1CA also functions as a firewall for your PC, protecting your computer from hackers. It allows up to 253 users to access the Internet using a single ISP account. By sharing just one TW100-S4W1CA, one IP address, and one Cable/xDSL modem, dozens of network users can surf the Internet simultaneously. TREND-net’s Cable/DSL Modem Internet Station is a feature-rich product that provides cost-effective functionality and an easy configuration.

Módosította Dadus
Link to comment
Share on other sites

Hi!

 

Szerintem is SMC Barricade-ot vegyél, 10-12 ezer körül van, 4 portos, nagyon megbízható, és a bekonfigoláshoz semmilyen hálózati ismeret nem kell! Természetesen van benne tűzfal is. Nekem egy STLab routerem van, de egyszer másnak kellett netet megosztani és ilyen routert vettek, hát egy álom (és 2 perc) volt megcsinálni! Nagyon igényes termék!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Nekünk itt az albiba D-Link Modem van és hozzá egy E-Tech WGRT04 router és simán meg tudtunk oszteni mindent,Quake Arena is simán ment vele és IP-t is gyorsan ad ha húzom,szóval ilyet ajánlok!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

D-Linket semmiképp se ajánlok, a miénk, osztálytársamé, és ismerősünké és besz*rt az intenzív torrentezés miatt, de ha nem tervezel ilyet, akkor esetleg.. Bár én monjuk Edimaxot ajánlanék, az se túl jó, de nekünk olyan van most, és eddig nem nagyon volt vele probléma.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hellosztok! Most hallotam, hogy vannak olyan routerek amin linux oprendszer van. Erre a routerre lehet winyót is csatlakoztatni és távolról lehet írányitani. Így ha tölteni akar az ember akkor a routerrel tölti le a fájlokat és nem kell hozzá mennie a gépnek. Esetleg van olyan akinek ilyenje van? Vagy esetleg tudnátok ajánlani típust is? Stb.

Link to comment
Share on other sites

Azt nem tudom, hogy milyen oprendszer van rajta, de elképzelhető, hogy valamilyen beágyazott Linux: Asus WL-700, beépített vinyóval, FTP, HTTP és Bittorrent letöltések támogatásával:

http://www.pcworld.hu/story.php?sid=8648

Vagy kicsit olcsóbb az Asus WL-500, de ehhez külső merevlemezt kell illeszteni, mert nincs benne.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

...többi márkában meg nemgondolkoztam, mert azok ócskák!...

 

PFFF

 

Linksys a legjobb, a D-link elbújhat mellette, mondjuk az legújabb technológiát ő fejlesztette ki Wi-Fiben azt elismerem, de vezetékesben mindenképpen a Linksys a legjobb, és amúgy a Cisco leányvállalata és nem is drága!

Link to comment
Share on other sites

nekem amikor bekötöték a netet vagy is ma hoztak egy t-online-os kis csoda vallamit (EGY VASAT NEM FIZETEM ÉRTE) ilyen cuccosok vannak benne :Wi-Fi, ip telefon .4 router ,tüzfal usb kimenet

nekem ez nagyon be jön :D

nem tudjátok mennyi be kerülhet egy ilyen?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 5 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...