Jump to content
PirateClub.hu

Ford Mustang Eleanor!


ALAP
 Share

Recommended Posts

  • 3 months later...

Mustang a múltban

 

Shelby GT350 és GT500

 

1964 végén a Ford felkérte Carroll Shelby-t, hogy készítsen speciális modellt a Mustangból, ami versenyképes lehet egy Corvette-tel szemben is. 1965 tavaszán San Jose-ból megérkezett a 271 lóerős Mustang Shelbyhez, tárcsafékekkel és négysebességes váltóval. Ott a motor teljesítményét 306 lóerőre növelték, kicserélték a kormányrudat, az első futóművet alacsonyabbra ültették és állítható Koni lengéscsillapítókat kapott az autó. A hátsó üléseket száműzték, az első ülésekhez pedig verseny biztonsági öveket szereltek be.

 

A következő években az autón több módosítás is történt, nagyobb kerekeket kapott, hátulra plexi ablakokat. Olyannyira sikeres lett a modell, hogy a Herz autókölcsönző is rendelt belőle, nem is keveset. 936 került hozzájuk 1966-ban, de gyártottak 6 speciális kabriót is. Ezek nem kerültek értékesítésre, Shelby barátaihoz, titkárnőjéhez kerültek, de jutott saját magának is. Később volt széria kabrió is.

 

Az igazi változás 1967-ben következett be, amikor megjelent a GT500. Már az első modell is 355 lóerőt tudott, ami mellé 569 newtonméteres nyomaték párosult (40 évvel ezelőtt!!). Ezzel az autó 7 másodperc alatt gyorsult 100 km/órára, végsebessége pedig 211 km/óra volt. Később a fejlesztések során 6,2, majd 5,4 másodpercre javították a 7013 köbcentis autó gyorsulását. A Cobra megnevezés 1968-ban jelent meg a GT350-en és a GT500-asokon.

 

Számomra is a legkedvesebb jármű, és kedvenc géphez kedvenc fotó is dukál, íme:

1967_Ford_MustangFastbackEleanor1.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

hmm ez tényleg jó kép:) Azonban a Uniqe performance már régen csődbe ment. Ha jól tudom volt valami zűr náluk, állítólag a régi mustangokból kivették asszem az alvázszámot(amit nem szabadna), meg olyat is hallottam, hogy lopott mustangokat szedtek szét és azokat újították fel, erre sajnos (vagy szerencsére) a rendőrség rájött és bezáratták a bazárt. Immáron az Eleanor építését a Classic Recreations nevű cég kapta meg hivatalosan. :rolleyes:

Classic Recreations honlapja:

http://www.eleanormustang.com

 

végül: örülök, hogy végre legálisan folyik a gyártás, ami viszont negatív, hogy a Classic Recreations mustangjaiban túl sok a Gone in 60 seconds -os felirat vagy logo pl. ez: IMG_0201.JPG

 

Ami viszont változatlan, az Eleanor gyönyörű szépsége. :P

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

sajnálattal látom, hogy ez a téma meghaló félben van, ezért irkálok már valamit

Deporos kérdésére válaszolva: az igazi (Tolvajtempós) Eleanor 1967-es Fastback alapokra épül, némi átépítéssel. azt hiszem mondanom se kell: Chip Foose tervei alapján épült az uj Eleanor.

 

Természetesen az régi Shelbyk és filmes autó között vannak különbségek, amelyek a következők: a tolvajtempó kocsijában a fényszórók lentebb kaptak helyet, a fém lökhárítók eltüntek, a kipufogó hátulról oldalra került, a motorháztető légbeömlőjét egy "sima" kiemelkedésre és ami a legjobban és legtöbbet változott az a technika. És akkor az elmélet után a képek:

k_l_nbs_gek_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

k_l_nbs_gek2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

nitro_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Erről azt hiszem ennyit akartam. :)

 

Most úgy általánosságban a Mustangokról még annyit szeretnék mondani, hogy sok ember úgy tekint erre a kocsira, mint az "autó mennyország istenére", pedig nem is annyira elérhetetlen. Jó tudom most a legtöbb ember azt mondja: Persze, lehet hogy neked van erre 15-20 milliód, de másoknak ez csak álom marad. Én erre azt mondanám, hogy teljes mértékben igazad van, de ha egy ember hisz valamiben, akkor sokkal több esélye van, hogy megvalósuljon ez az álom, mintha azt mondanám, hogy ááá ez soha nem lesz meg; ez túl drága nekem. Ennek tanusítására a legjobb példa Walt Disney. Ő mondta, hogy amit meg tudsz álmodni, azt megis tudod valósítani. (szerintem nem kell mondanom, hogy neki sikerült)

És ha már a pénz megvan, másokat az tántorít el, hogy most ezért menjek ki amerikába? inkább hagyom a fenébe. Na ez is rossz hozzáállás ráadásul még hülyeség is. Ma Magyarországon igenis lehet rendelni Eleanort, Mustangokat, csak jó helyen kell keresni. például:

http://www.kesmustang.hu/mustang/

http://www.mustang-shelby-eleanor.com/mustang.php

 

Élve a végszóval: Mindenkinek azt javaslom, hogy bátran higgyenek valamiben, és talán meglesz a gyümölcse.

 

most már tényleg befejezem csak még szeretném, hogy ne haggyuk meghalni ezt a témát. Ha van valami óhaj, sóhaj, kívánság, kérdés vagy hozzászólás nyugodtan tedd fel és megpróbálunk válaszolni ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...