Flegeton 2 #1 Posted 2006 Apr. 3 , 20:52:03 Egy mappa ikont fogunk elkészíteni! Felveszünk egy 500x500as képet és új rétegen kirkunk egy téglalapot és utána a Sokszög lasszóval kijelölönk egy tapéz alakzatot ugy ahigy a képen látható (ha a SHIFT et lenyomva tartjuk ekkor csak 45 fokos szögekhez ragaszkodik), és kitöltjük ebböl megvan a mappánk eleje. Itt az alap téglalapunkat meg is duplázhatjuk (réteg másolat) hogy késöbb ne keljen létrehozni. CTRL + T és méretezzük majd a CTRL lenyomása melelt a középsö fogopontot elhúzzuk jobbra, ezzel meg van döntve. A hátoldalával ugyan így járunk el csak természetesen a másik balra dötjük meg. Ezután keverési beálítások, és szinátmenet és 3 szint álítunk be FFFFFF-0077FF-FFFFFF Körvonl a következö beálítássokal: méret-1, szin-fekete. A mappa hátoldalát ugyan ezzel a stilussal löjük meg(rétegsítilus másolása)! Elipszis kijelölö, felveszünk egy elipszist és a varázspálcával az ALT lenyomása közben az üres területre kattintunk és igy kivonodik (gondolom nem kell mondanom hogy a mappa elülsö rétegén álunk). Majd a szinátmenettel és a kiválasztott szin semmi átmenettel a nyilnak megfelelöen húzunk két átmenetet. Én még ezt CTRL + T vel kicsit kissebre vettem. Alul is csinálunk mecsináljuk ezeket a müveleteket és persze a hátoldalon is. Nekem igy néz ki! Tulajdonképpen a mapa ikon már készvan, de kicsit desingolok rajta. A rétegeket lemásolom a másolatkoat bekapcsolva hagyom és egyesítem majd visszakapcsolom az eredetiket és a másol egyesített réteget CTRL + T vel lehuzom alulra és 10%os radirral elhalványítom, igy olyan hatása lessz mintha valamiröl tükrözödne. Majd a két mapaborító rétegei közé csinálok egy fehér lapot rakok ki rá pár csíkot és a fülét behajtom meg 3xozom és eligazítom. Ez meg az eredeti nagy: Ez meg pár ikon amit még régebben csináltam ugyanezzel a modszerrel: Értelmes kérdésekre válaszolok bármikor de pl olyanokra hogy honnan lehet leszedni az adobot meg hogy kell crackelni meg hogy meik a jobb a 7.0 vagy a 9.0as, nem válaszolok és bekerülhet az ilettö a lámás topikba![/url] Share this post Link to post Share on other sites
Norbeusz020 0 #2 Posted 2007 Jan. 9 , 19:09:11 nekem volna egy kérdésem azt hogy lehet megcsinálni hogy megcsinálom a mapátt elmentem 32x32 vagy 16x16-ban és a fehér háttér ami marad az ne láttszodjon( pl mind a windows alap mappa képe ) amikor berakom ikonnak csak maga a mappa amit csináltam ? A választ elöre köszönöm , bocsi ha esetleg hűlye kérédst tettem fel . Share this post Link to post Share on other sites
Campione 0 #3 Posted 2007 Jan. 9 , 21:53:57 egyrészt eleve úgyállítod be, hogy ne legyen háttere, másrészt pedig transparent gif-ként mented el. Vagy felrakod a PS-nek a kiegészítést, ahol ico formátumba is tud menteni. Holnap megkeresem. Share this post Link to post Share on other sites
Norbeusz020 0 #4 Posted 2007 Jan. 10 , 16:21:38 Köszönöm szépen Share this post Link to post Share on other sites
cyp 0 #5 Posted 2007 Sep. 2 , 00:27:19 ez nagyon jó, köszi Share this post Link to post Share on other sites
roliboli 0 #6 Posted 2008 Feb. 15 , 15:47:48 Nekem az lenne a kérdésem, hogy hogy lehet azt, hogy ne legyen olyan pixeles a mappa amikor elmentettem, mert az 500x500-as képből 32x32-re lekicsinyítve eléggé kevés látszik belőle:( Pedig az alapkép jól sikerült. Csak ikon formátomban alig látszik valami belőle. Én arra tippeltem, hogy eleve kisebben kéne megrajzolni, de úgy meg nem látom hogy mit csinálok:) A választ előre is köszi. Share this post Link to post Share on other sites
Flegeton 2 #7 Posted 2008 Feb. 16 , 21:07:47 a shophoz kell szerezni ikon plugint és azzal el lehet menneteniu iko-ba. Nem tom hol lehet de van. Share this post Link to post Share on other sites
roliboli 0 #8 Posted 2008 Feb. 19 , 16:25:04 Megpróbálok keresni. Köszi, de majd egy név is kéne, ha vki-nek megvan, leírhatná a nevét, mert letöltötem egyet, de nem ismeri fel... Share this post Link to post Share on other sites
gerito 0 #9 Posted 2009 Jul. 21 , 23:51:51 szerintem irfan view alkalmas konvertálásra Share this post Link to post Share on other sites