Jump to content
PirateClub.hu

Technikák a kínos csend elkerülésére!


Gabesz
 Share

Recommended Posts

Ilyet sose mondj egy lánynak, h na mondj valamit.. Ha már itt tartotok akkor levan lőve az egész.. MIndenképp őrültnek kell lenni egy lánynál. És az a titka, h oan dolgokat viszel a mondatokba aminek semmi köze nincs a témához :D Pl..

"Akartam neked hozni valami ajándékot, csak annyira siettem, h inkább időben szerettem volna ideérni :), bár amikor megálltam a az útnál pisilni vt ott 2 kecske :D gondoltam bedobom neked a csomagtartóba, de nemtudtam alergiásvagye a parlagfűre. :D "

Ilyenekre gondolok. 3-4 iesmit bevágsz és utánna nagyon felenged a csaj, mert úgyérzi őis beszélhet veled bármiről.

A fogalmazási zavarokra buknak a csajok? :P:lol: :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

"zárkozott ember" "akivel nem történik semmi"

Nah, ez lennék én.

Szórakozni nem megyekm,mert nincs kivel (pontosabban senkivel), ebből következik,hogy nem is járok csajozni.

De mindenhol ez a kínos csönd jelen van az életemben.

Pl: osztálytásam visz haza kocsival, és csak 25 km-en keresztül némán ülünk. (vagy pár szólunk). De mit tudok beszélni egy 30 éves nővel, akit akig ismerek?

A szüleimen + bátyámon kívül alig beszélek mással (de velük is alig).

Miért vagyok ilyen? :( :( :(

 

Link to comment
Share on other sites

Így van.Én olyan csajokkal is végigdumálok pölö egy félórás buszozást,aki nem szól senkihez,vagy hozzá nem szólnak ,vagy nem tartozik egy csoportba se,de a végén én hagytam ott,annyit dumcsizik.Szal nekem ilyen gondom nincs,jöhet bárki,teljesen ismeretlennel is úgy dumálok,hogy úgy érzi , ezer éve ismerjük egymást.Nem érdekel hányan vannak egy kupacon csajok,pasival van vagy nincs,semmi gátlásom etéren sincsen.Mindezt persze tolakodás nélkül. :) Az igazság az, hogy sok más dolog mellett kommunikációrra születtem ! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hello!!

 

Én mindig nyomom a rizsát, szóval ritka a csend...

Viszont 3 napja az osztálykiránduláson bezárkóztam 2 csajjal egy négyszemélyes szobába, már hajnal körül nem volt ihlet és jött a csend...

De kihúztam magam, mert a többiek kukkoltak a függönyön át, és hogy örüljönek, "nyögtem" egyet a levegőbe.. :D

Majd becsináltak a röhögéstől a csajok, két legyet egy csapásra megoldottam. Aztán az volt a téma hogy de hülye vagyok. :lol:

Szóval ez egy jó módszer!! :lol:

 

üdv.:miszkyy

Link to comment
Share on other sites

Szerintem nem csak a kínos csend a rossz. Hanem amikor már nagyon egyoldalú lesz a dolog. Beszélsz, beszélsz, beszélsz... ő meg csak akkor szól, ha kérdezel, vagy reagál arra amit mondasz. Saját magától azonban semmi dolgot nem hoz fel. Engem ez is nagyon szokott zavarni, mert már rongyosra beszéltem a számat, ő meg ki se nyitotta.

 

Mondjuk ez egyénfüggő. Vannak nehezebben oldódó csajok, akiknek utána úgy megindul a szó......, hogy le se tudnak állni. Az eleje azonban akkor is kínos. :)

Link to comment
Share on other sites

Azért nem mindegy miről beszélsz, mert hiába vagy nagy dumás ha untatod a hülyeségeiddel :D

Azzal sokra nem mész! Inkább próbálkozni kell, fell kell hozni témákat aztán ha valamire ráharap akkor arról beszélni vele... :) Nállam ezzel sose volt gond ;) Mindíg megtaláltam az összhangot :P

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
és mivan ha megkérdezem, hogy mi a véleménye a barátok köztről, és azt válaszolja, hogy "nem nézem" ??

 

:) :)

Naggyon bonyolult: Megkérdezed tőle, Akkor mit szoktál nézni? (így is vissza lehet kérdezni egy rövid válaszra, ráadásul ha tényleg szeretnéd megismerni, akkor ilyen visszakérdésekkel esetenként még többet megtudhatsz róla mint egyébként) ;)

 

Szerintem is felesleges különböző 'teknikákat' használni. A kommunikáció egy emberi lénynél, ösztönös kéne hogy legyen, és nem egy előre meghatározott sablon szerint kéne hogy mozogjon a dolog. Akinél mégsem lenne ez így, annak csak azt tudom tanácsolni, beszélgessen sokat, fiúkkal lányokkal egyaránt, és idővel ösztönössé válik. A másik meg hogy mindenki művelődjön, olvasson sokat, újságot, könyvet (filozófia, háború, történelmi könyvek, ismeretterjesztő köötetek...), halgasson zenét, nézzen híreket amikor épp semmi programja nincs... Ha nincs témád, elég nehéz beszélgetni róla ;) Más megoldás nincs a 'kínos csend' elkerülésére, gyakorolj, és gyűjtsd a tapasztalatokat. :D

Link to comment
Share on other sites

szia bio! én elgondolkoztam a szavaidon, és tényleg naívság volt azt gondolnom, hogy ez mindenki számára ennyire egyszerű mint nekem. olyan fura számomra, mert én mindig könnyeden vettem az akadályokat, és ha vki "kuka" szótlan volt előszőr mellettem, akkor azonnal megeredt a nyelve. a nevetés, a vicc sokmindenen átsegít. és soha nem volt gondom a kommunikációval, sőt nem lehet lelőni ezen a téren. :lol: valószínű a nyitott személyiségemből adódik ez az egész, nem zárkózom el, és én tényleg általában mindig mindenkihez megtalálom az utat, vagy feloldom a gátlásokat, ha zavarban vannak. és emiatt fontos a humor, ami sokmindenen átsegít.

nekim! szerintem nem érted a szavaimat, nem hallod a hangomat, így nem tudom közvetíteni feléd teljes mértékig a gondolataiamat! de az sokmindent megmutat, elárul rólad, hogy rosszindulatot feltételezel emögött, lelked rajta. a megjegyzésem arra utalt, hogy szinte lehetetlennek tartom azt, hogy vki ne tudjon miről beszélni, és sajna sokszor találkoztam buta emberkékkel, és ez volt az oka annak, hogy elhagyták, és még rá is csodálkozott. :blink: nem volt miről dumiznia. a butaság arra vonatkozott, amiket felsoroltam, mert sok lehetőség van a kommunikálásra. olyan van, hogy azonnal nem tudsz megszólalni, de ha olyan van, hogy nem tudsz miről dumizni, akkor buta az illető. ennél világosabban nem tudom már neked elmagyarázni! és a szövegeimből ne egy mondatot ragadj ki, hanem próbáld összefüggéseiben látni a dolgokat, és akkor azonnal érthető lesz. nem érzem úgy, hogy hibáztam, nincs mit beismernem, mert nem érted a mondanivalómat. bocsánat ha más dimenzióban mozgunk. szipi

 

Aha. Vagyis ha egy csaj odajön hozzám és elkezd áradozni a romantikus faxságairól én pedig elkezdek neki áradozni a relativitás elméletnevű faxságról akkor mi van? Ez kommunikáció? Nem. Ezen esetben az a fél buta aki nem veszi észre, hogy egyáltalán nincs közös témájuk. A helyes kommunikációhoz ugyanis kell a közös valóság, hogy mindkét fél ugyanazokat a dolgokat élje át. Ez van.

Egyébként meg ez elég szélsőséges. Talán mindkét fél buta valamennyire mivel mindketten korlátoltak. Mivel egy művelt ember ismeri a relativitás elméletet (annyira mindenképpen h tudja i mi hol és miért) és feltud hozni romantikus témákat is.

 

Szerintem nem csak a kínos csend a rossz. Hanem amikor már nagyon egyoldalú lesz a dolog. Beszélsz, beszélsz, beszélsz... ő meg csak akkor szól, ha kérdezel, vagy reagál arra amit mondasz. Saját magától azonban semmi dolgot nem hoz fel. Engem ez is nagyon szokott zavarni, mert már rongyosra beszéltem a számat, ő meg ki se nyitotta.

 

Mondjuk ez egyénfüggő. Vannak nehezebben oldódó csajok, akiknek utána úgy megindul a szó......, hogy le se tudnak állni. Az eleje azonban akkor is kínos. :)

 

Nálam ez fordítva szokott lenni :). Csaj beszél mint a gép én meg hallgatom :D. Igazából simán sétálnék egy ember mellett egy hosszú úton (nevezzük bekötő útnak és akkor már tudjátok, hogy minden hétköznap gyalog járok itt haza^^) úgy hogy nem szólok hozzá. Egyszer majdnem volt rá példa, de ő viszont hozzám szólt :).

 

Ennek az oka egyszerű: Nem vagyok kíváncsi az ezerszer hallott szövegekre. Bár ez pozitív élmény volt -tehát már ismerek egy csajt akinek több agya nőtt mint egy tyúké :D). Ettől függetlenül más alkalommal ugyanezt megcsinálnám :S

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...