Jump to content
PirateClub.hu

Technikák a kínos csend elkerülésére!


Gabesz
 Share

Recommended Posts

Technikák a kínos csend elkerülésére

 

Amikor egy gyönyörű nővel beszélgetsz, előfordulhat, hogy a lány egy kérdésedre adott válasza után csendben marad, és neked sem jut eszedbe semmi, amit mondhatnál. Az ilyen esetekben közétek ereszkedő kínos csend gyakorlatilag megöli az egész társalgást, és biztos lehetsz benne, hogy ha többször is előfordul, a nő hamarosan odébbáll.

 

Nézzünk néhány példát, mire is gondolunk:

 

Te: Szóval, gyakran jársz ide?

Ő: Igen.

(... Kínos csend.)

 

Te: Te is szereted ezt a zenekart?

Ő: Nem igazán.

(... Kínos csend.)

 

Ez bizony nagyon nem jó, pedig igazán egyszerűen el lehetne kerülni ezeket a pillanatokat. Nézzük, hogyan:

 

1. Technika - Tegyél fel nyílt kérdéseket

 

Vannak zárt és nyílt kérdések. A zárt kérdések azok, melyekre igen/nem válasz adható, a nyílt kérdések pedig, melyekre jellegükből adódóan nem lehet ilyen egyszerűen válaszolni. Szinte minden kérdést fel lehet tenni mindkét féle módon, tehát ha kérdezel valamit egy nőtől, figyelj oda rá, hogy mindig nyílt kérdéseket tegyél fel neki!

 

Példa zárt kérdésre: - Szoktad nézni a Barátok köztet? (Válasz: Igen/Nem)

 

Példa nyílt kérdésre: - Mit gondolsz a Barátok közt sorozatról? (Válasz: Szerintem jó, mert... blablabla...)

 

A nők szeretnek sokat beszélni, és ha nem vezetjük őket direkt egy egyszerű válaszhoz (igen / nem), akkor részletesen ki fogják fejteni álláspontjukat, és beszélni fognak hozzánk.

 

A nyílt kérdés további előnyei ráadásul, hogy egyrészt azt jelzi a nő felé, hogy érdekel minket a véleménye, másrészt a rá adott hosszabb válaszban biztos találunk majd valami olyan pontot, mire később rákérdezhetünk, tovább folytatva a beszélgetést.

 

2. Technika: Aktív hallgatás

 

Mint már mondtuk, a nők szeretnek beszélni. De ha úgy érzik, nem érdekel téged a mondanivalójuk, akkor persze ők is el fognak hallgatni. És ha valami olyan dologról mesél neked épp álmaid nője, ami igazán érdekel téged, de te csak hallgatod őt, némán csüngsz minden szaván, akkor bizony hamar azt fogja hinni, hogy nem érdekel, amit mond neked.

 

Ki kell mutatnod, hogy érdekel, amiről beszél, és mindig vissza kell jelezned neki, hogy figyelsz rá, várod a folytatást. Mondj néha valamit, pl. "Aha", "Nahát, ez érdekes", "Szerintem is!", "És aztán mi történt?", "Csak nem?" meg ilyenek. Bólogass közben, és ne csak ülj ott és nézd őt bambán!

 

Persze ez még nem minden...

 

Az Elcsábítás MesterProgram "Hogyan kell elcsábítani a nőket?" című könyvében egy teljes fejezetet szenteltünk arra, hogy a férfi és nő közti sikeres, érdekfeszítő beszélgetés minden részletével megismertessünk Téged.

 

Olyan fontos, és hihetetlenül hasznos információk ezek, melyek Téged is hozzá fognak segíteni, hogy bármilyen helyzetben kellemesen el tudj beszélgetni a legjobb nőkkel is, és a beszélgetés végén valami még jobb következhessen...

Link to comment
Share on other sites

Szerintem a kínos csend nem véletlenül alakul ki... Ha egy társat (keresel és) találsz, akkor általában nem szokott bekövetkezni... HA tényleg ő a megfelelő.

Ilyenkor nincs szükség semmi trükkre, mert az emberből magától ömlik a szó...

 

Lehet, hogy ez csak idősebb korban alakul ki?

 

(Gabesy, szerintem az írásaid jók! Nem vitatkozni szeretnék, csak gondoltam megemlítem, hátha valaki hasonlóan van ezzel a dologgal.)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Szerintem a kínos cseng nem köthetö ilyen mistikus dolgokhoz mint "ha igaz társat találsz akkor ömlik belöled a szó" inkább arról van szó hogy mivel még nincs közös élményed azzal az illetövel és nem ismered a szmélyiségét ezért nem tudtok egymásnak mit mondani. Ehez jön még az is hogy nem akarsz buta kérdéseket feltenni és nolámcsak már is megszületik kínos csend. Én ha kínos csendbe kerülök mindig a helyzetnek megfelelöen mondok valami hülyeséget amin nevetni lehet és kész a nevetés hihetetlenül fel tudja oldani a nöket. Ha beszélgetés bevezetésében elsütünk néhány viccet onnantól már csak kussolni kell és türelmesen várni általában igaz az hogy ha a nö beszél akkor nem szabad semmien érdekességgel félbeszakítani mert csunáyn fog nézni. :) Ha látod hogy végképp befejete akkor egy ujjabb vicc feltöli mint a duracelt. :P

Link to comment
Share on other sites

sziasztok! hát, ez elég érdekes! szerintem, ilyen kínos csend csak akkor fordulhat elő, ha egy fiú, vagy lány oltárian buta, és nincs semmiféle élménye, amiről tudna dumizni, és tuti igénytelen mindenre. a kommunikáció nagyon fontos, igen a humor az sokmindenen átsegít! de olyan nincsen, hogy valakivel soha semmi ne történjen, és ebből lehet meríteni erőt, és lehet töltekezni. ha más nem, az is egy beszélgetési alap míg kiderítjük azt, hogy a másikat mi érdekli. de nem szabad zárkózottnak lenni, és nem szabad a másikra testálni a beszéd feladatát. hisz ha ketten vagyunk, akkor alakuljon ki egy párbeszéd! szipi :D:P:lol::rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

szia razi! itt vagyok, csak az elmúlt napokban nagyon elfoglalt voltam és mellőznöm kellett a gigát, és a gépet is. a témára visszatérve tényleg elég gáz lehet, hogyha valakivel nem lehet dumizni, mert nincs mondanivalója, vagy egyszerűen nem lehet rábírni a párbeszédre. de így borzasztóan hamar korlátozottá, és unalmassá, és kényszeredetté válik egy kapcsolat. így minden előjáték, és elvarászolás, vagy hódítás nélkül nyúlkálnak egymás bugyijában, de csak amiatt, mert unatkoznak egymás mellett! ez nem jóóóóóó!!! szeretgetni egy csajt lehet dumizás közben is, lehet közben simogatni, vagy néha megcsókolni, átkarolni, ölelgetni stb...... azt azért hozzáfűznám, hogy engem egy kirakati fiúcska nem tudna lázba hozni, és nem tudnék rá vágyat érezni, nekem fontos, hogy egy pasi hódítson szöveggel, humorral, és persze legyen vevő az én megnyilvánulásaimra is!!!!! de ez az én igényességem.szipi :D:P:lol::rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
szerintem, ilyen kínos csend csak akkor fordulhat elő, ha egy fiú, vagy lány oltárian buta, és nincs semmiféle élménye, amiről tudna dumizni, és tuti igénytelen mindenre.

Ehh...

Szóval szerinted ha valaki/valakik nem találják a közös témát, illetve nem tudnak jól elbeszélgetni akkor buták, és igénytelenek... ez fasza...

 

Veled még biztos nem fordult elő olyan, hogy valakivel nem tudtál beszélgetni, mert nem keltette fel az érdeklődésed, vagy annyira izgultál, hogy leblokkoltál ?! <_< :angry:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hmmm...ez jellemző női duma h csak a hülyék nem tudnak beszélni...ha tetszik egy csaj akkor a srácok hajlamos leblokkolni főleg ha a csaj nem ad semmi jelet h most jó h beszélsz vagy hallgass el és akkor az ember nem tudja h éppp mi van na ekkor elkezd gondolkozni a srác h mondani kellene vmi értelmeset és ekkor van kínos csend. Ha a csaj mellett állnak a barátnői is akkor nem csak egy csajnak kell megfelelned hanem a barátnőinek is szóval mégnehezebb a dolog...

de a kínos legtöbbször akkor jön elő ha a csajjal msnen beszélsz és nem látod a reakciót..és nem jut eszedbe semmi értelmes...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

köszi az írást!

ez nagyon érdekes és hasznos és nem csak barátnősdi téren!

ez a nyílt/zárt kérdéses dolog már halottam róla.

sajna velem is történt már ilyen és nem vagyok buta egyáltalán sőt :angry: hogy szipit idézzem :angry: és az akkori társam sem volt, csak nem volt közös témánk legalábbis nem tudtuk pedig volt :P:D de aztán ment minden

Link to comment
Share on other sites

Kinos csend nálam például csak akkor van max ha nagyon fáradt vagyok, mivel ha kipihent vagyok akkor persze alapjáraton 2órákat eltudok dumálni mondták már párszor szeretem hallgatni magam, de lehet hogy a kínos csend azért alakul ki, mert egymásra várnak h a másik mit akar mondani, ez persze nem fordulhat elő ha végetérhetetlen monologok sorával rendelkezel, és ha értelmesebb a csaj tuti h vmihez hozzá tud szólni és máris dialogus lesz, de azért csak ovatosan. Például néha elég pesszimista voltam , én néha baromira untam a találkákat, de meglepödtem mert kaptam az sms-eket meg emaileket , hogy nagyon jól érezte magát velem, szóval jó tanács figyeljetek oda a másikra és azért a jelzői értékű dolgokra is, hamár én nem szoktam figyelni( huu ezért mennyi megrovást szoktam kapni)

Link to comment
Share on other sites

nem kell a szavaimat kiforgatni! de olyan nincsen, hogy valakivel soha semmi ne történjen, és ebből lehet meríteni erőt, és lehet töltekezni, mesélni...........és ettől rögtön megered az emberek nyelve nem? :blink: és ha vki nem kelti fel az érdeklődésemet, akkor azt én próbálom meg szórabírni. már ez is egy jó lehetőség arra, hogy elkezdődjön egy dumi. mire kitapogatja érdeklődéssel az ember, hogy a másikat mi érdekli. de mindkét félnek akarnia kell, és nyitottnak kell lennie a dumira, mert sokan úgy vannak, hogy elmennek egy randira, és várják, hogy a másik szórakoztassa őket, ők meg nagyokat hallgatnak. de ez előbb utóbb uncsi lesz a másik félnek, és szakításra kerül sor. a társalgás abból áll, hogy két fél megosztja a gondolatait egymással. de mondjuk én nem vok elveszett emberke, és tényleg nem volt még olyan, hogy ne tudjak megszólalni. :lol: szipi

Link to comment
Share on other sites

Vanak nyitottabb és zárkózottabb emberek is. Egyértelmü hogy az ilyen technikákból egy nyitott személyiség nem sokat fog hasznosítani mert számára sokkal természetesbb a társalgás és ebböl adódóan nem fognak a gondolatai szorongásról szólni. Egy zárkozott ember nehezebben oldódik van amikor 1-2 hét is kell mire megszokja az új és ismeretlen helyzetet. De az is lehet hogy több idöre van szüksége. Ilyenkor ezek az emberek erösen fusztráltak, túl sokat gondolkodnak azon hogy minden tökéletes legyen, teljes mérték képtelenek a spontán, nyugodt társalgásra. Ezt a nö ugyis megérzi ezt nem lehet leplezni. Ekkor a nön mulik hogy ugy gondolja megérie a veszödést vagy inkább tovább ál. Meglátásom hogy elég pozitivan kezelik a lányok ezt a helyzetet bár az ilyen startokkal csak jó barátság hozható össze. Ilyenkor csak az segíthet ha ismerös helyre viszi a csajt ahol nem köti le a figyelmét már az asztalban a bütykök valamint otthonosabban mozog, az is jó ha tudjuk mit akar rendelni és nem akkor találja ki. Ezeke után már csak beszéltetni kell ez a legfontosabb. Bólogatni mint a hitelesek a reklámban. Mindegy mit mond azzal mi tökéletesen egyet értünk mert mi ellentétben másokkal megérjük öt és elfogadjuk a világnézetét. Hülyeségeket bókolni szerintem fölösleges. Apró megjegyzésekböl, meg abból hogy egész este a seggét, csöcsét, haját stirölted tudni fogja hogy ugy kívánod mint egy falat levegöt szóval... Apró megjegyzések szerintem gusztusosak de még a randi elején vagy már egészen a legvégén. Ami még fontos hogy a lánnyal maradj addig amig csak lehet kisérd ide oda és itt nem az ide-odan van a hangsúly hanem azon hogy szöveg és duma és blablabla mind1 miröl engem se érdekel öt se téged se. Abban a pillanatban csak el kell hitetni vele hogy baromira érdekes és egyedi személyiség + éreznie kell a randi végén hogy pfú ezzel a scráccal milyen jól elvoltam de aranyos meg mittomén. ha engedi kísérd haza elsö randin esélyed sincs a dereke körül vármit is varászolni szóval nem is mássz be az ajtóba ne tul lassan vágyakozva stb. de azért 2 esbe kapcsolva elköszönni és itt megint nemárt érzékeltetni vele hogy kib. jól éreztük magunkat. Aranyos, kedves akármi ha esetleg másnap du. még felhívod mondjuk azzal hogy egész nap a tegnap estére gondoltam és rád mert blablabla. Persze hacsak aztnem vetted észre hogy csaj lépten nyomon menekült az egész éjjszakából. A nök szeretnek telefonon dumálni szóval ez egy jó kis számla lesz feltöltökártyások hátrányban... ennyi. Ez 1-2 tapasztalat mert én is ilyen nyápic anyuci kicsi fia voltam.

Link to comment
Share on other sites

erről szó nincs csak annyi h ha tetszik valaki zavarba jöhetssz és elakad a szavad. aki tagadja, hogy ez már vele is előferdűlt az...

nem kell ilyen mélységekbe merítkezni mint előttem teszitek.

 ilyen kínos csend csak akkor fordulhat elő, ha egy fiú, vagy lány oltárian buta

nem kell a szavaimat kiforgatni!

ezt aztán télleg naon kiforgattuk :blink:

én beismerem ha hibázok ;) általában :D

Link to comment
Share on other sites

szia bio! én elgondolkoztam a szavaidon, és tényleg naívság volt azt gondolnom, hogy ez mindenki számára ennyire egyszerű mint nekem. olyan fura számomra, mert én mindig könnyeden vettem az akadályokat, és ha vki "kuka" szótlan volt előszőr mellettem, akkor azonnal megeredt a nyelve. a nevetés, a vicc sokmindenen átsegít. és soha nem volt gondom a kommunikációval, sőt nem lehet lelőni ezen a téren. :lol: valószínű a nyitott személyiségemből adódik ez az egész, nem zárkózom el, és én tényleg általában mindig mindenkihez megtalálom az utat, vagy feloldom a gátlásokat, ha zavarban vannak. és emiatt fontos a humor, ami sokmindenen átsegít.

nekim! szerintem nem érted a szavaimat, nem hallod a hangomat, így nem tudom közvetíteni feléd teljes mértékig a gondolataiamat! de az sokmindent megmutat, elárul rólad, hogy rosszindulatot feltételezel emögött, lelked rajta. a megjegyzésem arra utalt, hogy szinte lehetetlennek tartom azt, hogy vki ne tudjon miről beszélni, és sajna sokszor találkoztam buta emberkékkel, és ez volt az oka annak, hogy elhagyták, és még rá is csodálkozott. :blink: nem volt miről dumiznia. a butaság arra vonatkozott, amiket felsoroltam, mert sok lehetőség van a kommunikálásra. olyan van, hogy azonnal nem tudsz megszólalni, de ha olyan van, hogy nem tudsz miről dumizni, akkor buta az illető. ennél világosabban nem tudom már neked elmagyarázni! és a szövegeimből ne egy mondatot ragadj ki, hanem próbáld összefüggéseiben látni a dolgokat, és akkor azonnal érthető lesz. nem érzem úgy, hogy hibáztam, nincs mit beismernem, mert nem érted a mondanivalómat. bocsánat ha más dimenzióban mozgunk. szipi

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
nemírtad jól a linket mert a "-ról" nemkellene oda :P

hát velem volt már hogy csak ott álltunk és néztük egymást és nem szóltunk semmit de az másvolt :rolleyes:

 

 

százszázalék egyetértek talán ezért is volt izgamas...

 

A kutatók lerombolták azt a mítoszt, hogy pletykálni csak a nők szoktak. Kiderült: a férfiak ugyanannyit pletykálnak, mint a nők, sőt többet. A férfi beszélgetések 33 százaléka pletyka, míg a nőknél ez a szám 26 százalék.

http://www.maszol.ro/paros_oldal/2972

Link to comment
Share on other sites

nem kell a szavaimat kiforgatni! de olyan nincsen, hogy valakivel soha semmi ne történjen, és ebből lehet meríteni erőt, és lehet töltekezni, mesélni...........és ettől rögtön megered az emberek nyelve nem? :blink:

 

Ez jó 5let lenne, de mi van akkor ha kb ez lesz a beszélgetés:

 

-szia ( ez vok én)

-szia (beszélgetőpartner)

-h vagy?

-jól éste?

-énis..mizu?

-semmi, veled?

-itt elmondom azt a keveset, kb 2-3 mondat jobb esetben.. újra kérdezek: mit csináltál ma/mit fogsz stb..??

-semmit/ nemtom éste?

-elmondom megint pár mondat, és utána CSEND mindenféle kérdést teszek fel, de nem nyílik meg, én meg úgy nem fogom magamról fosni a szót h az a vki csak helyesel.. erre mit lehet mondani? HELP

 

ez pár lánybarátomnál is előfordul pl akit már kb 1,5 éve ismerek, de mégse mesél csak alig, ennek mi az oka? közben meg tom h történt vele pár dolog, mert ugye kivel nem..:unsure: megkérdeztem mást ők azt mondták nem vok rossz társaság.. meg régen nagyon jól elvoltunk órákat dumáltunk :unsure: ennek mi lehet az oka?

Link to comment
Share on other sites

szia kedves touchdown! ismerem ezt az esetet. az a baj ilyenkor, hogy tényleg vannak egy páran akik nagyon nehezen nyílnak meg. de valahogy rá kellene ébreszteni az illetőt arra, hogy egy kommunikáció abból áll, hogy két ember beszélget, és nem abból, hogy az egyik nyomja a sódert a másik meg ráhümmög.

tedd azt, hogy mesélsz vmiről, és akkor olyan kérdéssel menj neki, amire nem igen vagy nem a válasz, hanem mondd azt neki, hogy mi a véleményed róla?? és akkor kénytelen lesz dumizni, szavakba önteni a vélekedését. de egyben nagyon sajnálom azokat a lányokat, mert ez arra is rámutat, hogy hiába van vmi vélménye, mégis életunt, és nem éli meg igazán az élményeket, és emiatt nem mesél semmit sem vagy pedig unottan adja elő, és még az sem élvezi aki hallgatja őt. :( szipi

Link to comment
Share on other sites

szervusz kedves szipi! kösz a replyt :P

sajnos szinte az összes kiegészítendő kérdésre lehet az a válasz h semmi/nem nézem/nem érdekel/nemtom.. ugyanez igenlő formában szeretem/ szoktam néha stb.. :wacko: én őt nem érzem életunt, élményt át nem élő [micsoda kifejezés :D] lánynak, pont ellenkezőleg... régebben minden tök jó volt fostuk a szót mind a ketten.. csak azóta történt egy engem igen érzékenyen érintő esemény, amikor is ő csinált velem egy nem túl kedves dolgot, de miután rájött h szemétség volt velem..de én megbocsájtottam neki [ezt az egészet nem részletezném] Szóval még neki kéne inkább beszédesebbnek is lenni, ha vissza akarja hozni a "régi időket".. Pl msnen szokott is írni meg kedves is, szal a kezdeményezés meg lenne csak hát az van amit fentebb írtam..Azt meg nem írhatom h légyszi mesélj már vmit olyan nincs h sosincs semmi veled.. Szal nem tudom.. :wacko:

Na ez már kicsit OFF, sry :P

Link to comment
Share on other sites

Eddig két bnőm volt. Az elsőnél gyakran volt kínos csend, nem is volt komoly, inkább "ovis" hülyeség, kb 5 hétig tartott :)

De a mostani bnőmet imádom, szerelmes vagyok, vele sosincs olyan, hogy ne tudnánk beszélni. De most sajnos elkellett uzatnia rokonokhoz és már lassan egy hete nemlátom, már nagyon kivagyok nélküle, iszonyúan hiányzik, folyton rá gondolok és csak hétfőn látom újra :S :(

Link to comment
Share on other sites

Nekem van egy ellég friss kapcsolatom..1 hete tart :) És sok a csend... én beszélek,mesélek általában.Meg mondjuk annyi előnyünk van ,hogy sok a közös ismerősünk,van kit kibeszélni :) de egy idő után az sem érdekes téma.És én mondom mindig hogy: na mondj valamit! de akkor is csak az van,hogy oké mit? mert nem arról van szó hogy olyan kis szótlan lenne,csak az én társaságomban az..és felkéne oldani valahogy ezt a szótlanságot! segítsetek!! help!

 

No Para Ju$t łaza *Rena*

Link to comment
Share on other sites

vagy nem akarja kiadni magát vagy azt gondolja h nem érdekelne téged amit mond...

 

ha nem akarja kiadni akkor kicsit várj és ne is eröltesd h ö beszéljen különben mindenkinek van egy kis késleltetés amig megérkezik a jelenbe .... az az ott van veled

ha az van h szerinte neked unalmas amit mondana tegyél fel konkrét kérdéseket minnél meglepöbbet.milyen állat lennél szivesen...

ezeket jobban lehet aztán ragozni ...

 

Link to comment
Share on other sites

Ilyet sose mondj egy lánynak, h na mondj valamit.. Ha már itt tartotok akkor levan lőve az egész.. MIndenképp őrültnek kell lenni egy lánynál. És az a titka, h oan dolgokat viszel a mondatokba aminek semmi köze nincs a témához :D Pl..

"Akartam neked hozni valami ajándékot, csak annyira siettem, h inkább időben szerettem volna ideérni :), bár amikor megálltam a az útnál pisilni vt ott 2 kecske :D gondoltam bedobom neked a csomagtartóba, de nemtudtam alergiásvagye a parlagfűre. :D "

Ilyenekre gondolok. 3-4 iesmit bevágsz és utánna nagyon felenged a csaj, mert úgyérzi őis beszélhet veled bármiről.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...