Jump to content
PirateClub.hu

Milyen mobiltelefonod van?


tibiole
 Share

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Két számom van így két telefonom.Kezdem az elsővel és a....

 

hulladék Samsung Galaxy Spica nevűvel amit eleinte jónak hittem. Aztán jött a pofára esés.

Csiga lassú, fagyós ---> memóriaelfogyós, nem megbízható (Mikrofont és hangszórót már cseréltek benne.Szerencsére garanciálisan.)

Érdekes tüneteket produkál.

Először volt rajta 1.6-os Android,utána 2.1 és most 2.2.1-es mert elméletileg a nem gyári (Androidos zsargonban főzött) ROMmal lehet elérni a legjobb sebességet és ráadásul stabil is. (Meg a Galaxy Spica igényli ezt a törődést.Mondjuk tök mindegy.)

Utánajártam a dolgoknak és felraktam rá a Cyanogenmod-ot amit a legjobbnak mondanak.

Nos igen. Tényleg gyorsabb lett aminek kezdetben örültem is de ugyanúgy megmaradt a memóriaelfogyásos baromság ami miatt a telefon szinte nullára fagy illetve újraindulhat magától.Vagy fél óra után ki tudom lőni a memóriából a szemetet. Hát lóf...üttyöt. Inkább kiveszem az aksit és újraindítom. (Az is kb. két-három perc.Régebben, gyári ROMmal négy volt.)

Az Advanced Task Killer nevezetű program (Ha elindul mert az sem biztos.) ilyenkor kb. 10-15 mega (!!!!!!) szabad memóriát ír.Röhej. Indításkor van kb. 80 ami szintén kevés.

Ezzel azt mondom, hogy a Samsung Galaxy Spica nevezetű telefon úgy szar ahogy van. Ha véletlenül valaki olyat akar nektek eladni (Ugyebár át akar verni titeket.) akkor azonnal fújjátok le gázsprayjel és azonnal végezzétek ki egy tarkólövéssel. A telefont pedig dobjátok bele a szelektívbe.

Lényegében elment a kedvem a Samsung telóktól. Bár a rendszert nem ők fejlesztették (Mivel Androidról van szó.) ám ennyi bosszúságot telefon még nem okozott nekem. Soha nem téptem a hajam (Szerencsére dús hajam van.Nem akarok megkopaszodni emiatt a szar gyanánt.) és anyáztam telefon miatt ennyit.

Igaz az újabb Androidos Samsung modellek (Pl.: Galaxy S/2, Nexus S 4G,Infuse stb.) már sokkal jobbak (Az áruk is elég masszív.) de nekem örökre elment a Samsungoktól a kedvem.

Most nem tudom mitévő legyek. Ha eladom akkor megkeresnek és ki fognak végezni tarkólövéssel és lefújnak önvédelmi spray-vel, ha meg belerakom a mikróba és elindítom 800W-on a sütést akkor bukok 40-60 ezer forintot.

Tényleg tanácstalan vagyok. Senkinek nem akarok rosszat pedig meg kellene ettől a fostól szabadulnom.

Egy a lényeg.Samsung Galaxy Spicát még jó állapotban sem szabad venni mert fél év alatt 5 évet lehet mentálisan öregedni ezen szar,hulladék mellett amit valószínűleg mazochistáknak terveztek a kedves koreai mérnökemberek. (Nem vagyok mazochista,mérnök és koreai sem.)

Igaz sok egyéb hibát nem mondtam még pl.:nem ismeri fel mindig a SIM kátyát,állandó hibaüzenetek,nem működő Market (Nem töltődnek le a dolgok.),néha zenehallgatás közben kegyetlen hangos sistergő hang, mikor sárgára vált a töltöttségi szintet jelző ikon (Normális készülékek esetén ez 30-40 %-os töltöttségi szintet jelent.) kemény 5-10 percet bír még a teló.

Ez a telefon akkora szégyen, hogy még a ZTE Blade is agyonveri mebízhatóságban és teljesítményben.Pedig ott is

ott is voltak/vannak megbízhatósági problémák. (Ráadásul a ZTE-ben gyengébb CPU van mint a Samsungban. 600mhz vs 800mhz.)

Először azt hittem, hogy egy gyárilag selejtes készüléket fogtam ki, végül kerestem neten egy külföldi Spica fórumot.Ott is lesújtó vélemények voltak tehát (valamennire) megnyugodtam.

Száz szónak is egy a vége.Okostelefon vásárlásnál ne azonnal döntsetek.Attól, hogy a haver,osztálytárs meg van elégedve a készülékkel.Egyáltalán nem biztos, hogy neked is jól fog működni. Ez főleg az alacsonyabb árkategóriában levő Androidos telefonoknál van így. Előtte nézzetek meg 5 tesztet és olvassatok el 150 felhasználói kritikát az adott készülékről. Én már egyszer beszívtam,másodjára nem fogom. Viszont ti elsőre döntsetek jól.

 

Ennek a történetnek itt vége.

 

A másik telóm egy elsőszériás Sony Ericcson K800i.

Hibalista?Nem volt illetve egyszer (3 éve) a joystick behalt.A SE összeset (!!!) cserélte garanciálisan mivel típushiba volt.Ez a történet eddig tartott.

 

Ui.: szeretem az Android OS-t mert logikusnak találom a menürendszerét, nyílt forráskódú így könnyen módosítható aminek számos előnye és hátránya van.

Ezért ajánlom nektek a következő weboldal megtekintését:

 

http://www.cyanogenmod.com/

 

(A hosszú szövegben leírtam, hogy mi ez.)

 

+1

Egyszer még biztosan lesz Androidos telóm ám most egy Symbianos Nokiára cserélem ezt a....azokkal legalább nincs ennyi baj.

Sajos alig van pénzem egy mefelelő Androidosra.Az Ipone áráról ne is beszéljünk.Használt telefont meg nem veszek.

Vajon miért?

Ez van.Sprite...

Link to comment
Share on other sites

+1

Egyszer még biztosan lesz Androidos telóm ám most egy Symbianos Nokiára cserélem ezt a....azokkal legalább nincs ennyi baj.

Sajos alig van pénzem egy mefelelő Androidosra.Az Ipone áráról ne is beszéljünk.Használt telefont meg nem veszek.

Vajon miért?

Ez van.Sprite...

 

 

Symbianos nokiára? Kamu op. rendszer ma már legalább 10 évvel el van maradva, s most hogy átállnak a Nokia részéről Windows mobile-ra akárhogy is kamuznak, h. megmarad a támogatottsága - szerintem nem fog. Kérdés, hogy merre tarthat a nokia, lehet, hogy végül a saját haláltusáját járja...

 

Nokia=indokolatlanul magas árak=több éves elmaradottság. Nem véletlen, hogy a nokia eladási mutatói zuhannak, a Samsungé meg kőkeményen ível felfele. A Nokia nem tudott ténylegesen beszállni az okostelefon piacra, csak 'kamuokostelefonokkal'.

 

Tudom miről beszélek, nem kevés mobil fut át a kezem alatt nap, mint nap... Gyári hibás nokiák sora (bekapcsolhatatlan is), állandóan fagyó N8-ak és társaik. Vicc kategória.

 

Vegyél egy normális androidos HTC-t, vagy egy átlag Samsungot. Többre mégy vele :)

 

Én most egy Galaxy mini-t használok egyébként viszont egy Galaxy S II a hosszú/rövidtávú tervem. :) SzIfon ellenes vagyok - :)

Link to comment
Share on other sites

Sony Ericsson xperia X8

 

Még nem sokat használtam, mert nem értem rá, de a hívás funkció és az ébresztő működik. Nem tudom, hogy viselkedik, ha elejtem és ez zavar, de ezért nem vághatom földhöz... <_< Majd megtudom, ha egyszer véletlen kicsúszik a kezem közül.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...