Jump to content
PirateClub.hu

Angol labdarúgás


Clark
 Share

Recommended Posts

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében érdekelt Arsenal cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint a nyáron le akarná igazolni David Beckhamet, a Real Madrid angol válogatott labdarúgóját.

 

"Ez a szigetországi sajtó egy újabb kitalációja" - kommentálta a pletykát Arsene Wenger, az Ágyúsok francia trénere.

 

Néhány újság már azt is tudni véli, hogy a londoniak 22 millió eurót fizetnének a Manchester United korábbi sztárjáért. "Az igaz, hogy azt állítottam: mindig is kedveltem Beckham játékát. Ez azonban nem jelenti azt, hogy meg akarjuk venni" - mondta Wenger.

 

Az angol nemzeti együttes csapatkapitányának szerződése 2007 nyarán jár le a királyi gárdánál.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 500
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Szerintem a Real Madrid nem is akar megválni Beckham-től, hisz ő hozza/hozta a legtöbb pénzt a királyi gárdának. A másik az (bár ez privát vélemény), hogy Beckham nyújtja az egyik leginkább elfogadható produkciót a Reálban.

Link to comment
Share on other sites

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a német labdarúgás jelenlegi legnagyobb csillaga, a középpályás Michael Ballack a Bayern Münchenből a Chelsea-hez igazol. A 29 éves irányító ügynöke, Michael Becker szerint a londoni klub is örömmel kötne üzletet, ezt hétfőn Jose Mourinho, a Kékek portugál vezetőedzője is elismerte.

 

i0001D1F1a1d806cdb008.jpg

 

Ballack ügynöke szerint közel a megegyezés

 

Becker azt is elárulta, hogy a futballista négy évre szóló megállapodást szeretne, s el akarja érni, hogy heti fizetése 120 ezer font legyen. Az összeg még a rendkívül tőkeerős Premier League-ben is hihetetlenül magasnak számít, jelenleg – legalábbis a nyilvánosságra került adatok szerint – egyetlen játékos sem keres ennyit.

 

Mourinho a Bild hétfői számának adott nyilatkozatában szögezte le, hogy mindenképpen szüksége lenne Ballackra, akit a nyárig köt szerződés a Bayernhez, vagyis a Chelsea lelépési díj nélkül tudná megszerezni.

 

„Ballack a világ egyik legjobb labdarúgója. Rendkívül intelligens, betartja a taktikát, s ráadásul nagyon gólerős. Csak Frank Lampard képes hasonló teljesítményre, ketten ideális párt alkotnának a középpályássorunkban. Nemrég azt mondta, hogy még időre van szüksége a döntéshez, ezt tiszteletben tartom. Én akarom őt, most már rajta a sor – szögezte le a portugál tréner.

 

Korábban a Manchester Unitedet, az Internazionalét és a Real Madridot is hírbe hozták Ballackkal, de most már csak a Chelsea van képben. A Roman Abramovics kiapadhatatlan anyagi lehetőségei miatt Michael Ballack korábban említett anyagi igénye sem lenne teljesíthetetlen a londoni klub számára, vagyis hatalmas és váratlan meglepetést jelentene a megegyezés elmaradása.

 

forrás: nemzetisport

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

igaz hogy mneglepő hír meg minden de most már véglegesen bekerül ballack a chelsea-ba vagy még húzza az időt....azt sem tudom hogy hol játszik talán Bayern Münich :P

szóval ha van információtok pls osszátok meg velem is mert tudadtlan vagyok e téren!

Thnx!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Beckham nyújtja az egyik leginkább elfogadható produkciót a Reálban.

 

Ezt meg hol álmodtad???

Az Arsenalnak nincs szüksége Beckhamra,nem akarnak süllyedni :D Szóval ez tényleg nagy baromság.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

A Liverpool együttese nyerte az FA-kupát, miután 3-3-as végeredmény után büntetőkkel 3-1-re megverte a West Ham United együttesét. A találkozón Steven Gerrard két gólt is szerzett.

Gerrard_H.jpg

Rafael Benitez, a Liverpool edzője ezúttal két csatárral, Peter Crouch-csal és Djibril Cissével állt fel, Fernando Morientes a kispadon kapott helyet.

 

A másik oldalon Carl Fletcher helyettesítette az eltiltott Mullinst, míg Sheringham nem kapott szerepet a kezdők között.

 

A 20. percben meglepetésre a West Ham szerezte meg a vezetést, amikor Scaloni jobb oldali beadására Reina kivetődött, ám védője, Carragher megelőzte őt, és saját kapuja jobb alsó sarkába pörgetett.

 

A 28. percben újabb gólt kapott a 2005-ös BL-győztes: Etherington kevergetett a tizenhatoson belül, majd a védők között gyenge lövést küldött kapura. Reina vetődött, ám kipattant róla a labda, és mielőtt még újra megszerezhette volna, Ashton közelről a hálóba kotorta azt.

 

Ezután végre magához tért a Pool, a 31. percben Crouch bevette a veterán Hislop kapus hálóját, ám Wiley játékvezető les címén nem adta meg a találatot.

 

Egy perc múlva már szabályos találatot szerzett a Liverpool: Gerrard felívelése után Cissé elvetődve lőtt a londoniak hálójába.

 

A félidő lefújása előtt még Benajounnak volt lehetősége, ám Reina kétszer is nagyot védett.

 

Az 54. percben kiegyenlített a Liverpool: egy felívelt labdát a hórihorgas Peter Crouch visszajátszott, érkezett Steven Gerrard és hatalmas erővel bombázott 11 méterről a léc alá.

 

Tíz perccel később Reina újra nagyot hibázott és ez West Ham-gólt jelentett: Konchesky lábáról leperdült egy beadás, ez becsapta a spanyol kapust, aki hiába nyújtózkodott, a labda a háta mögött kötött ki.

 

Már bemondták, hogy mennyi lesz a hosszabbítás, amikor Gerrard a sírból hozta vissza a Liverpool reményeit: egy felívelt labdát Gabbidon röviden fejelt ki, Gerrard 30 méterről nem totojázott, futtából óriási gólt ragasztott a jobb alsó sarokba. Következhetett a hosszabbítás.

 

A hosszabbításban Riise próbálkozott remek lövéssel, ám ballábas próbálkozása centikkel elkerülte a felső sarkot.

 

A 119. percben a West Ham hagyta ki a meccslabdát: Benayoun szabadrúgása után az egyik háton továbbcsúszott a labda, Reina a kapufára tolta azt. Harewood előtt azonban hatalmas lehetőség nyílt, ám az elődöntő hőse rendkívül sután találta el a labdát, és kapu mellé lőtt. Többre nem volt idő, következhettek a büntetők.

 

Hamann kezdett és a bal sarokba lőtt. Zamora jobb alsó sarokra tartó lövését Reina kiütötte. 1-0.

Hyypiä is a jobb alsót vette célba, Hislop kiütötte a labdát. Sheringham magabiztosan lőtt a bal sarokba. 1-1.

Gerrard nagy erővel lőtt a bal sarokba. Konchesky középre tartó lövését Reina kirúgta. 2-1.

Riise a kapu közepébe bombázott. Anton Ferdinand gyengén lőtt, Reina védett, így a Liverpool nyerte az FA-kupát. 3-1.fa-cup.jpg

 

Liverpool 3-3 West Ham United

 

 

Cisse 32 Carragher og 21

Gerrard 54, 90+1 Ashton 28

Konchesky 64

 

Liverpool win 3-1 on penalties

 

The FA Cup Final

Saturday 13 May 2006

Millennium Stadium, Cardiff

Winning club receives £1,000,000

 

Link to comment
Share on other sites

de lehet mert a Liverpool európa(17.-éig) és talán a világ legjobb klubbcsapata(ez örökké) és attól mert

Arsenalfan vagy nem kell a halálba küldeni a másikat amikor a Pool nem tett semmi rosszat az Arsenalnak

.....max annyi hogy sokkal jobb csapat

Link to comment
Share on other sites

Henryt a csapat játéka bírta maradásra

 

Hosszú hónapokon át tartó találgatások végére tett pontot Thierry Henry: a Bajnokok Ligája fináléját két napja elveszítő Arsenal klasszis labdarúgója úgy döntött, nem hagyja el Londont.

A 28 esztendős francia támadónak még egy év van hátra a szerződéséből az Ágyúsokkal, de eddig elzárkózott a kontraktus meghosszabbításától. Henryt több csapattal hírbe is hozták, a legközelebb a friss BL-győztes Barcelona állt a megszerzéséhez – a csatár azonban végül úgy határozott, nem megy sehová. Elmondása szerint az Ágyúsok döntőbeli bátor helytállása (több mint 70 percig emberhátrányban játszva is vezetést szereztek, és sokáig tartották is az előnyt) adta meg a végső lökést.

 

"A csapat bebizonyította a szerdai mérkőzésen, hogy maradnom kell. Megmutatták, hogy hatalmas szívvel tudnak játszani" –nyilatkozta Henry a The Sun nevű angol bulvárlapnak. "Sokáig nem tudtam, mi legyen, de végül amit szerda este láttam, meggyőzött, hogy itt a helyem."

 

Az Ágyúsok csapatkapitánya a hírek szerint már a Párizsból, a fináléról hazafelé tartó gépen azt mondta az utasoknak, "jövőre visszajövünk a trófeáért."

 

"A szurkolókat sem tudnám elhagyni, úgy érzem, mint ha egy család lennénk. Addig szeretnék az Arsenalnál maradni, ameddig csak futballozni tudok" – árulta el a francia csatár, bár kérdés, hogyan vélekedik minderről következő szerződése lejárta után, amikor már – 30 év felettiként – csak egyéves megállapodásokkal kínálja majd meg a londoni gárda.

 

Addig azonban még öt évnek kell eltelnie. Henry és ügynökei, valamint a klub képviselői ugyanis rohamtempóban tárgyalásokba kezdtek csütörtökön, és várhatóan még a mai napon meg is születik az újabb négy esztendőre, tehát 2011 nyaráig szóló megállapodás.

 

Henry 1999-ben érkezett az Arsenalba az olasz Juventusnál eltöltött kevéssé sikeres hónapok után, és a klub történetének legjobb góllövője vált belőle. 237 bajnoki mérkőzésen 164 gólt rúgott, míg 77 európai kupameccsen 41 alkalommal talált a hálóba. Négyszer volt az angol bajnokság gólkirálya, és háromszor választották az év futballistájának a Premiershipben. Az Ágyúsokkal – eddig – két bajnoki címet, három FA-kupát és két Ligakupát nyert.

 

(forrás: nemzetisport.hu)

Link to comment
Share on other sites

pont így voltam vele én is meg még Zidane -nal is. de van is miért tisztelni. nagyon rutinos játékos lett. a Bl döntőn is olyan higgadtan játszott, hogy öröm volt nézni. elég csak a szép szólójára visszaemlékezni a második félidő elején. a világ egyik legjobb csatára és megértem,hogy az Arsenalban marad. jó döntés volt.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 3 weeks later...

Hajrá Manchester United!!

Chelseabe csak 1-2 kedvencem van azt azért szeretem

L'pool-al is ugyanaz a helyzet bár azt nem utálom annyit mint a Chelsea-t

Oszt még a Londoni Ágyúsokat is bírom de ha ezek közül kellene választani akkor Hajrá Manchester!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Manchester UnitedManchester City 3-1 (2-0)

G.: Rooney a 6., Saha a 45., Ronaldo a 83., illetve Trabelsi a 72. percben

 

Blackburn R.-Newcastle U. 1-3

G.: Pedersen a 47., illetve Martins a 31., a 89., Taylor a 35. percben

 

Liverpool-Fulham 4-0

G.: Gerrard az 54., Carragher a 61., Garcia a 66. Gonzalez a 90. percben

 

Middlesbrough-Wigan Athletic 1-1

G.: Yakubu a 68., illetve Camara (11-esből) a 24. percben

 

Portsmouth-Everton 2-0

G.: Taylor a 14., Kanu a 27. percben

 

Tottenham H.-Charlton Athletic 5-1

G.: Berbatov a 30. a 66., Tainio a 33., Malbranque az 55., Defoe a 63., illetve Dawson (öngól) a 42. percben

 

Watford-Reading 0-0

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...