Jump to content
PirateClub.hu

Zeneszerző Program


wyx
 Share

Recommended Posts

Sziasztok!

 

Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy hallottatok e már olyan programról, amivel lehet zenét szerezni? Nem olyanra gondolok mint pl a Dance Ejay, hanem olyanra, amelyik segítségével meg lehet csinálni pl a billentyűsre, dobra, saxofonra, miegymásra a dallamot, és amihez hozzá tudom játszani a gitárt? Mert én úgy hallottam létezik ilyen, bocsánat a kissé hülye leírásért, de remélem lehetett követni :) Szóval ha valaki tud ilyenről legyen szíves segítsen, előre is köszönöm!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Helloka tudnám neked ajánlani a cubase nunendót vagy a cakewalk-ot. Én zenéket csinálok 6 éve ezekkel dolgozom. Nem árt beszerezned a sound forgot is bármelyik verzióját. Minimum egy SB live hangkártya.1giga ram.És egy kondi mikrofon.Ezekkel a progikkal és a mikivel, akár milyen hihetetlen de bármilyen zenét stúdiókész állapotba tudsz hozni. Egyik zenémet elküldtük a rádió1be és a nagyvezér azért nem foglalkozott velem mert azt mondta egy ilyen zenét asztali számítógéppel nem lehet összerakni, megcsinálni csak is stúdióba. Ő szerinte kész alapokat vágtam össze, pedig tévedett!!!!

Remélem kedvet kaptál írj, hogy mi érdekel. B)

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 6 months later...

Melyik program alkalmas arra, hogy az éneket elhalkítsam, vagy, valahogy kiszedjem. Egy zongorakíséretes számról van szó és azért szeretném leszedni a hangot, hogy lekottázhassam magamnak a kíséretet. Előre is kösz a segítséget!

 

Már metaláltam a segítségetek nélkül is...

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

nem tudjátok véetlenül hogy van e olyan hogy hiphop ejay4? .... mert már több topicba is kérdeztem és semmi... hogy egyáltalán van e olyan vagy keverem valamivel... És ha van nincs meg valakinek?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 11 months later...

Sziasztok!

Tud valaki olyan programot, amiben jó sok használható (stereo) hangeffekt van? Mert néhány alapzenét szeretnék készíteni egy netrádióhoz amire rá szoktak dumálni.

Köszi!

(Ja, csak a Fruity Loops-t ne mondjátok mert azzal nem mentem semmire!)

Link to comment
Share on other sites

Hát, ha az FL Studióval nem jutottál semmire, akkor onnantól szerintem vesztes az ügy, mert annál csak komplexebb programok vannak... :unsure:

 

Amúgy az FL Studio szerintem nagyon könnyen használható, nem tudom miért adja fel mindenki, amint nem ért benne valamit. Teljesen egyedül 1 nap kockulás árán meg lehet tanulni profin :) (nekem legalábbis sikerült)

 

De javítsatok ki, ha tévedek!

Link to comment
Share on other sites

Én pont fordítva vagyok vele, mindent egyből megtalálok, de a hangzását pár program übereli, amit nagyon sajnálok :(:D

 

Szerk: najó, azért lehet, hogy valaki tudna újat mutatni FL-ben, de amire kell nekem (elektronikus aláfestés rock-bandának), abban szerintem profin mozgok.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Hülyeséget kérdezek, mert biztos xp, de xp vagy vista? Csak mert úgy olvastam, hogy vistán szokta ezt csinálni. Vagy ha xp akkor talán az sp3. Látom recycle demo, lehet a törés is ludas. Esetleg egy reinstallt megpróbálhatsz, meg szétnézhetsz az oldalon valami frissítésért. Hirtelen csak ezt találtam.

http://www.propellerheads.se/support_area/index.cfm?fuseaction=get_article&article=winx64recyclepatch

 

Közben még ezt találtam, csak regisztrálni kell hozzá, szerintem nézz itt utána:

http://www.propellerheads.se/support_area/index.cfm?fuseaction=find_articles&ProdName=ReCycle&ProdVersion=2.1&OSName=Windows&AreaName=Troubleshooting&Version=17&OS=3&ArtIDOSList=394,70,178,205,289,224,225,227,231,443&Area=6&ArtIDAreaList=178,289,394,443&SubArea=1

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

helló! én egy olyan programot keresek amivel ki lehet irtani a gitárt a zenékből. (gitározok, ezért lenne nagyon fontos) azt hallottam hogy az fl studio val meg lehet csinálni, de mivel totál kezdő vagyok és nem értek a progihoz kb semmire sem jutottam! ha valaki tudna ajánlani egy másik egyszerűbb programot ami jó erre, vagy csak egy gyors leírást hogy az fl stuido val hogy tudom megoldani azt megköszönném!

THX

 

Link to comment
Share on other sites

Hi!

 

Én nagyából ismerem az FL-t,de azzal sem lehet megoldani amit Te szeretnél.Ilyen program nincs,ami megcsinálná ezt,hogy hangszerekre szét tudná szedni a számokat.Persze ha meglenne a master anyag akkor igen,mert a studóban ahol felveszik a számokat,minden egyes hangszert külön sávra rögzítik.

Link to comment
Share on other sites

Ahogyan az előttem szóló írta. A fizika nem enged. :) Nézz szét itt a fórumon "zenéből kiszedni az éneket" és hasonló témában, ugyanerről szólnak, hátha azok segítenek. Neked annyiból könnyebb a dolgod, hogy gondolom nem kell száz százalékban megfosztani a gitártól a dalt, hanem elég, ha csak jól meg van taposva. EQzással, aprólékos munkával talán sikerülhet valami. De ehhez ne FL-t használj, az is idióta volt, aki azt ajánlotta. Vannak olyan többsávos hangszerkesztők, amik alkalmasabbak erre. Ableton, SoundForge, Goldwave, hogy csak a legkommerszebbeket említsem. Arról szól, hogy behúzod a dalt, látod a hullámokat és elkezdesz vagy a beépített EQ-val, filterrel stb, vagy valami jobb minőségű beépülővel játszadozni. Leírni nem nagyon lehet a folyamatot, ezért kísérletezgetni kell vele.

De valakinek egyszer ajánlottam, hogy szerezze meg az adott zenét midi-ben, és bármelyik szerkesztőben meg lehet szólaltatni velük egy hangszert. Ami talán egy 4-5 tagú együttes számánál nem is olyan vészes, még az eredetihez nagyon hasonlót is lehet csinálni. Persze ez nagyban függ a midi minőségétől. De neked lehet, hogy elég lenne maga a midi fájl is. Van valami ingyenes mid player, most nem jut eszembe a neve, de abban például egy gombnyomással le lehet mute-olni a gitárt, vagy amelyik nem kell. Igaz, nem egy szimfonikus zenekart fogsz hallani, de szvsz ez a legegyszerűbb módja annak, amit szeretnél. Többek között karaoke-zésra is sok helyen ilyen megoldást használnak. Még amit ajánlok, ha nem ismernéd (amin csodálkoznék gitáros létedre) az a GuitarPro.

Link to comment
Share on other sites

kösz a segítséget! ;) majd kikísérletezek valamit! :D

am ismerem a guitar pro-t és valószínű hogy ha nem tudok végül jobbat onnan fogom felvenni a számokat, de nekem az lenne a lényeg hogy az eredeti vokál benne legyen a backing trackban! de hát nem jöhet minden össze! :(:D

mégegyszer kösz a segítséget!

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

abban tud valaki segíteni hogy hogy lehet felvenni az overloud / revalver / amplitube használata közben???

ezek vitrtuális gitár erősítők, mindegyik jól működik, de egyikkel sem tudok felvenni, mert amíg fut a program addig le van tiltva minden más programban a felvétel! :S

ha ezekkel nem lehet akkor tud valaki mondani egy olyan progit amivel lehet felvenni is???

és még annyit szeretnék tudni hogy fl studioban hogy lehet élőben gitározni és felvenni azt???

bocs a sok kérdést de még totál noob vagyok, de fontos lenne. :D

előre is kösz!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...