Jump to content
PirateClub.hu

Lightscribe Technológia!


Recommended Posts

Mi a LightScribe technológia?

A LightScribe technológia integrált rendszer. Speciális bevonatú lemezeket és külön e célra kifejlesztett beégető szoftvert alkalmaz precíz, szitanyomás minoségű, színjátszó címkék előállítására. A LightScribe alkalmazásával a lemez maga a címke. Ezzel a nagyszerű technológiával zökkenőmentesen készíthet látványos címkéket minden zenei válogatás CD-hez, digitális videó- és fénykép-archívumhoz, illetve üzleti célokra. Ezek a címkék örökké tartanak. A határ a csillagos ég: tetszés szerint tervezhet és készíthet az Ön kreativitását és személyiségét tükröző címkéket.

 

 

Hogy működik a LightScribe technológia?

A LightScribe lemezre címkézés mindössze ennyi: megírni - megfordítani - megírni. Ráírja az adatokat a lemezre, megfordítja a lemezt, újra beteszi a meghajtóba és beégeti a címkét. A rendszer három eleme:

 

Hardver: A LightScribe-nak megfeleloen kialakított hardver – csekély módosítással – képes címkét nyomtatni a LightScribe-lemezekre a meghajtó meglevo lézerének felhasználásával.

 

 

Szoftver: A LightScribe-nak megfeleloen kialakított szoftverek lehetové teszik az egyszeru vagy bonyolultabb címkék kialakítását. A LightScribe host-rendszer szoftvere a hardverrel együtt szállított olyan különleges címketervezo programokat tartalmaznak, amelyek biztosítják az egyes rendszerelemek közötti kommunikációt.

 

 

Tárolóközeg: A LightScribe tárolóközeg (lemez) egyik oldala különleges, lézergravírozásra alkalmas szitanyomott bevonatot kapott a lemez dombornyomott funkcionális feliratai mellett.

 

A hardver- és szoftver-termékekkel kapcsolatosan további információk található ezen a címen:

 

 

Szükségem van-e új számítógépre a LightScribe használatához?

A LightScribe címkézésre alkalmas meghajtók kaphatók lesznek külso meghajtóként és beszerelheto belso meghajtóként is a meglevo számítógéphez.

 

 

Miben különbözik a LightScribe tárolóközeg/lemez?

A LightScribe lemez címkés oldala olyan speciális bevonattal van ellátva, amelyben a lézersugár hatására vegyi reakció megy végbe.

 

 

A LightScribe működni fog Windows és Mac környezetben egyaránt?

A LightScribe jelenleg Windows 2000 és XP operációs rendszerekhez kapható. A további szoftvereket és újabb operációs rendszerhez készült változatokat keresse a következő hónapokban!

A hardver- és szoftver-termékekkel kapcsolatosan további információk található ezen a címen:

 

 

Ez a technológia működni fog a jelenleg kapható CD/DVD lemezek minden adatformátumával?

A LightScribe minden létezo adatformátumot támogat és minden meghajtótípussal kompatíbilis. A LightScribe tárolóközeg (lemez) címkés oldala különleges bevonatot kapott a dombornyomott funkcionális feliratok mellett. Minden adatformátum tudja kezelni a funkcionális jellemzőket és speciális bevonatot, így együttmuködnek a LightScribe címkézéssel.

 

 

Mennyi ideig tart egy képnek a lemezre történő beégetése? Miért változó ez az időtartam?

A képnek a lemezre történő beégetéséhez szükséges idő attól függ, hogy a sugárirányú sávokban melyikben van képtartalom, de függ a választott képminőségtől is (tervezet, normál, legjobb). Mivel a kép beégetéséhez szükséges idő a tartalomtól függ, az alábbi adatok csak tájékoztató jellegűek:

 

Csak cím Cím és tartalomjegyzék Teljes címke (grafikával)

Legjobb <4 perc <9 perc <36 perc

Normál <3 perc <7 perc <28 perc

Tervezet <2 perc <4 perc <20 perc

 

 

A címkézés a háttérben történik, így más feladaton dolgozhat, amíg a címke készül.

 

 

Mi történik, ha tévedésből megpróbálok címkét égetni nem LightScribe lemezre?

Ha nem LightScribe lemez, akkor nem kerül beégetésre a kép.

 

 

Az optikai lemezmeghajtók gyorsabbá válásával a címke-beégetés is gyorsulni fog?

A LightScribe meghajtó-vezérlés független az adatírás sebességétol, azonban mindegyik függ a CD-író lézerétol. Mivel a meghajtókba egyre nagyobb teljesítményu lézereket építenek be, az adatírás és a címkézés egyaránt profitál ebbol a fejlodésbol a nagyobb adatírási és címkézési sebesség révén.

 

 

Mikor lesz színes a LightScribe?

A LightScribe technológia egyik fejlodési iránya a tárolóközeg - lemez - fejlesztése. A LightScribe fejlodése során bejelentésre kerülnek az újabb szolgáltatások.

 

www.lightScribe.com

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 1 month later...
  • 5 months later...

Üdv!

 

Megégettem életem 1. LS DVDjét, de nagyon homályos lett. Neron belül nem tudtam állítani az élességen, sem máshol. Van vkinek tippje? (A google-beli képek szép élesek, de az enyém... )

 

ASUS íróm van, kaptam hozzá 2 Verbatim korongot, és abból az 1iket égettem meg. Gondolom nem rossz minőségű sem az író (nem volt olcsó) sem a DVD.

Link to comment
Share on other sites

sajnos bármit csinálsz vele ilyen homályos marad.. nekem csak az segített hogy megírtam mégeccer, de akkor meg "csíkos" let... szal nemtom... egy életre megutáltam ezt akármilyen szép... különleges cd-ket még megcsinálom vele, de inkább a jó öreg 80Ft-os 16*TDK-ra firkálgatom ki a cuccaimat.... :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Üdv! vettem pár lightscribe os dvd-t mert már 2 éve ilyen az iróm de még sose próbáltam ki :D

És nero 6 ot használok már jó rég óta. De nem tudom hogy is kéne nekiállnom képet égetni a dvd-re!

Lightscribe 1.2 es verbatim dvd-t vettem!

 

Segitsen vki! üdv

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

először is van egy light scribe program amit le kell töltened,a nero 6 azt nemtudom hogy túdja-e 7-től felfele már biztos.egyébként szerintem annyira nemnagy durranás ez a cucc énnekem jobban tetszene ha szines lenne,mert ha túl világos akkor nemnagyon látni a dvd-n a képet,ha meg túl sötét akkor is csúnya.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...