Jump to content
PirateClub.hu

Számitógép és a ház!


suse
 Share

Recommended Posts

Üdv, húgomnak rakok össze egy asztali gépet, a config már nagyjából megvan, semmi extra, átlagos amd-desktop gép. A házzal viszont még bajban vagyok, mert nem sikerült olyat találnom amiben min. 400W-os táp van és még jókat is hallottam róla. Nagy elvárás nincs, lehetőleg minél olcsóbb legyen(inkább közelebb az 5e-hez mint a 10e-hez), ház+táp együtt és a táp lehetőleg bírjon ki pár évet normál használat mellett, mielőtt megnyuvad.

Yah: és ha lehet fekete legyen. :)

 

Ha tudtok mondani boltot(lehetőleg Pesten) is ahol meg lehet venni, azt megköszönném.

Link to comment
Share on other sites

Helóka !

 

Én eddig még házat mindíg úgy vettem, hogy kinéztem magamnak egy olcsóbb, még használható példányt, és a gagyi tápot nem kértem hozzá, azaz levonattam az árából, majd vettem egy megfelelő tápot.

 

Üdv.: Dadus

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tkrisz007: Ha külön-külön veszem meg a kettőt, gondolom akkor sem tudok nagyon 10e alatt maradni, ugye?

Valami ilyesmit nézegettem:

http://www.aqua.hu/index.php?id=termekek&art_id=14090&

Azért tartok tőle egy kicsit, mert a " Linkworld"-ről eddig nem igazán hallottam semmit. De kb. hasonló árkategória jó lenne. Semmi extra nem kell (neonok, villogó ventillátorok...etc.)

Link to comment
Share on other sites

Amit replica ajánlott abba az egyik legsz*rabb táp van :mellow:

A Linkworld is noname-nek minősül.

Én inkább venék valami használt és olcsó házat, mellé pedig egy 350W-os FSP tápot. Ha a házat (táp nélkül) megkapod 5-ért, akkor az egészből 11 ezer körül jössz ki. De lesz egy jó, márkás tápod.

Link to comment
Share on other sites

Egyetértek etooo val . Főleg hogy a hugának rakja össze sztem nem kell a legmárkásabb táp csajok többsége nem gamel meg töltöget egész nap :P

 

Jah igen ha már itt vunk akkor én is segítségeteket kérném . Gép összerakás előtt állok és én is szeretnék vmi házat , vmi faszán kinéző designos házikót keresek ha lehet jó táppal és nem feltétlenül kell átlátszó oldallal XD ha tudtok ilyeneket pls írjatok ( jah és a táp 400 vagy plusszos kéne ) előre is köszi !

Link to comment
Share on other sites

Egyetértek etooo val . Főleg hogy a hugának rakja össze sztem nem kell a legmárkásabb táp csajok többsége nem gamel meg töltöget egész nap :P

De ha véletlenül egy robbanást hall a gép hátsó részéből, vagy esetleg kirepül a táp a gépből, akkor ne lepődjön meg :lol:

 

Na jó, viccet félretéve nem ilyen egyszerű a dolog, hogy kinek mi kell. Köztudott, hogy a noname tápok veszélyesek. Ez nem azt jelenti, hogy minden második szétvágja az egész gépet, hanem hogy adódhatnak olyan selejt példányok, amelyek ezt csinálják.

Egy jó minőségű tápnál nagyon kicsi az esély az ilyesmire.

 

És azt se felejtsük el, hogy enyhén pazarlást művelnek ezek a noname tápok (50%-os hatékonyság, egyebek, és a maradék ráadásul még fűti is a gépet), míg pl. egy FSP 85%-al dolgozik.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

a ház a legkevesebb dolog szerintem.nekem még mindig egy p4-es van kb5 éves.kissé már kopott 1-2 helyen meg meg is van karcolva,de nehéz és lem vékony lemezből van,na meg nem zörög miközben pörgeti a cd/dvd-t.házból túdsz venni 6 ezer körül egy asust.a tápra fordíts több pénzt mert az a fontosabb mindennél.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Hát Üdv! Valaki véletlenül tudja e, hogy hogyan tudnám megcsinálni a gépházam oldalát plasztikra, (hogy tudom kivágni a ház oldalát úgy hogy ne legyen ronda) és hol tudok venni simán plasztik lapot ehhez, mivel nem akarok költeni sok pízt egy új házra, meg jó lenne a saját design is. Ha valakinek van valami ötlete írjon plz!

Link to comment
Share on other sites

Gondolom plexi oldallapra gondolsz, ilyet sztem lehet venni az obiban. Más oldalakon azt olvastam, hogy vagy dekopír fűrésszel vágták ki, vagy megrajzolják a vonalat ahol el kéne vágni az oldallapot és 1-2 centinként lyukat fúrni, és a többi részt lereszelték. De nagyon óvatosan kell mindkettőt csinálni.

Remélem tudtam segíteni!

 

Link to comment
Share on other sites

A saját házamat módosítottam itt-ott, a tejére vágtam egy 12cm átmérőjű ventilátornak helyet. illetve a hátlapon vágtam egy-két szellőző nyílást.

Szóltam egy haveromnak akinek voltak megfelelő szerszámai (és szakértelme), majd megjelöltem, h. hol szeretném kivágni a lemezt.

Először flexel kivágta (kilyukasztotta) a lemezt (1, 1.5mm vastagságú anyagot nem érdemes fúrni). Majd dekopír fűrészel kivágta a lyukakat.

Plusz négy furat a ventilátor felfogatásához, majd reszelővel lesorjázta az éleket.

Nem tartott tovább 30 percnél (ebbe az időbe 2-3 flaska sör is belefért :lol: (szerk.: nahh jó ilyen gyorsan azért nem iszom, a teljes művelet alatt "kopott" el ennyi)).

Utána lefújtam a felületet matt fekete festékkel vettem krómozott rácsokat. Olyan mintha gyárilag lenne kivágva.

Ahhoz képest, h. kb fél évet halogattam ezt a műveletet, és az egész nem tartott tovább egy délutánnál... egyszerűbb mint amilyennek az ember gondolja (persze úgy aztán pláne, h. nem is én csináltam :rolleyes: )

Plexit elég sok helyen kapsz (bár én még soha nem vettem ilyet) ahogy Momo említette, az OBI-ban biztosan lesz. Szerintem számolj a festéssel is (a gyári biztosan tönkremegy).

Én sziloplasztal rögzíteném a plexit a ház oldalához, h. ne kelljen furatokat eltüntetni.

 

szerk.: ha egyszer pénzt szánnék egy komolyabb házra akkor vagy ANTEC P182-est (bár ennek elég húzós az ára) 30K.

antec_p182.jpg

http://prohardver.hu/teszt/antec_p180_husen_hangtalanul/elolrol.html

 

Vagy egy Cooler Master RC-690, ez már sokkal barátságosabb árral rendelkezik 16K.

 

http://prohardver.hu/teszt/cooler_master_cm_690_jo_haz_jo_aron/kulso.html

Link to comment
Share on other sites

Kösz szépen a tippeket, tanácsokat! holnap szaladok is obi-ba ;). Jahh és lolnagyon durv hogy plasztikot írtam. Most esett le :D. Összedobok egy kis homemade bombát gépházból :D.

 

No voltam Obiban és felmerült még1 probléma... :( Nah találtam plexi-t de obihoz híven nem volt szép tiszta, hanem tele vannak apró karcolásokkal... Erre tud e valaki megoldást találni, hogy hogyan lehetne minikarctalanítani? :D Gondolom a nagyon light smirgli kilőve...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hello! Kinéztem magamnak egy ilyen gépházat:

http://www.codegenworld.com/03_products/index.asp?max_id_search=11&min_id_search=22&pro_id_search=213

. Kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy ebben a gépházban milyen minőségű a táp!

 

Köszönöm, automi

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 1 month later...

Na olyanból csomó van, csak körül kell nézni :)

 

Viszont nekem lenne egy kérdésem... kérésem? :) Szóval nekem egy szinte teljesen átlátszó ház kellene. És nem kis méretben, mert pár ventinek meg a vasnak illetve neonoknak majd bele kéne férnie :) Gyártanak egyáltalán ilyet? Az nem baj, ha pl. az alja nem átlátszó, de minden oldalának annak kéne lennie. Ismertek ilyen házat?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...