Jump to content
PirateClub.hu

A mailezés és sms-ezés a narkónál is rombolóbb


bagi
 Share

Recommended Posts

Legalább az emberek egyharmada szenved a folyamatosan érkező üzenetek által kiváltott válaszolási kényszer miatt - derült ki egy brit felmérésből.

 

 

A dolgozók nem is gyanítják, hogy munkaidejük csaknem felét azzal töltik, hogy ellenőrzik postafiókjukat, elolvassák üzeneteiket, válaszokat fogalmaznak, és mire eljön az ebédidő, a reggel még frissen érkező kolléga olyan, mint egy kifacsart citrom.

 

A pszichológusok úgy vélik, a legnagyobb stresszt azoknak kell elviselniük, akik flörtölnek mobilon, a felhasználók 64 százaléka ugyanis remegve várja a választ levelére vagy üzenetére. 51 százalékuk állandóan meg-megnézi célba talált-e az üzenet, és rengeteg időt elfecsérel a nézegetéssel. Az ismerkedni vágyók 35 százaléka pedig erőlködve próbál minél szellemesebb fogalmazást kreálni, hogy a lehető legmélyebb benyomást tegyen a címzettre.

 

A Veritas felmérése szerint ha valami probléma adódik a postafiókhoz való hozzáféréssel, vagy nem érkezik válasz, a függővé vált flörtölőknek nagyobb stresszhatást kell elviselniük, mintha egy válást vagy költözést csinálnának végig. Az ilyen függőség önbizalomhiányról tanúskodik, az ilyen emberek kényszeresen ügyelnek arra, hogy mindig és mindenhol elérhetők legyenek - vélik stresszkutató pszichológusok.

 

Kings College brit kutatói azt is bizonyították, hogy az effajta addikció fölöttébb káros hatást gyakorol az agyműködésre, melynek vizsgálata során azt tapasztalták, hogy az üzenetfüggők IQ-ban mérhető intellektuális képességeinek szintje feleannyi, mint a rendszeres marihuánafogyasztóké.

 

[origo]

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
De mi van ha kapok egy sms/e-mil-t amiben kérdés van... nem szabad válaszolni nehogy megbetegedjek?

ezzel tökéletesen egyetértek, hisz kaphatunk fontos infókat amire azonnal szükségünk van, és akkor bosszantó tud lenni. de attól még senki nem függő. az tény, hogy vannak olyanok, akik nem tudnak elszakadni. szipi

Link to comment
Share on other sites

biztos! csak egy kedves barátom akar erre a rossz szokására rászoktatni, de majd én segítek neki, nem adok teret ennek. szipi :P

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Úgy látszik ehhez is kell valami függőségi hajlam,mert a mailjeimet kétnaponta megnézem,sms-t pedig havonta írok 5 darabot.Ez sztem nem beteges adag! :)

Link to comment
Share on other sites

Email-eimet 1héten egyszer ha megnézem sms-ezni meg néha szoktam mert inkább felhívom az illetőt vagy ők hívnak engem!Ugyhogy én ilyen gondban nem szenvedek :lol:

Én sem de aki myvipen körlevelet küld azt valamilyen elvonókúrára behajítanám az 100%:D

Link to comment
Share on other sites

Amíg Opera böngészőm volt, ő egyből szólt, ha új mailom jött, Firefox-nál meg reggel és este megnézterm, mert sok haverral úgy tartom csak a kapcsolatot, sms-t meg szívesen írok, engem inkább feldob és rendszerint örülök is annak amit kapok...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...