Jump to content
PirateClub.hu

Programozásban Tudna Valaki Segíteni?


amdkiller
 Share

Recommended Posts

Sziasztok!

 

Pontosabban a tanulásában kéne segítség!

 

A problémám a következő:

Régi nevén a GAMF-on végeztem, tanultunk C++, C buildert, meg plc-t is, akkor a szigorlatra egész jól ment de azóta mégcsak nem is gondoltam rá! Szóval mostanra teljesen elfelejtettem mindent meghát akkor sem voltam profi, volt ami ment volt ami nem, például a maskolást nem tudtam megérteni, bár azt mondták nagyon egyszerű nekem nem esett le! Meghát már a láncoknál meg tömböknél már voltak gondjaim rendesen!

 

A lényeg az hogy most informatikusként dolgozom és rengeteg szabadidőm van és szeretném hasznosan eltölteni és valami olyat szeretnék csinálni amiből esetleg valami anyagi hasznom is lehet!

 

Szintén régen készítettem egy honlapot, az egész megtetszett, de ahhoz is kellett volna a PHP, amiről fingom nincs! Szóval én csak az oldalakat készítettem!

 

Túlajdonképpen abban is kérném a segítségeiteket és a tanácsaitokat, hogy mibe fogjak bele, melyik programokkal?

-C++

-C builder

-PHP

-Web tervezés(nemtom mi szakszerű elnevezése, lények hogy csak a honlap külcsínyével munkélkodnék)

 

A célom a fizetéskiegészítés akár másodállással vagy valami távmunkával!

 

 

Köszönöm mindenkinek a hozzászolását!

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 weeks later...

Designer Photoshopban alap hogy profi. Utánna legalább egy dreamweaver de jobb ismerni magát a html nyelvet. Flash az kiegészítő hozzá de ha csak az alapjait tudod az sem gáz, ez is megrendelés kérdése. Persze minnél többet akarsz keresni a kész designel annál több nyelvet/progit kell ismerned.

Én most csak design kodok. Bár ismerem a felsorolt dolgokat csak photoshopal dolgozom most 10-20 között kapok egy melóért.. Ez így kevés. Csak ezen kívül sok dolgom van és nem érek rá jobban belemélyedni.

Link to comment
Share on other sites

Ahoj!

 

Mint programozó azt kell hogy mondjam, minden programozási meló jól fizet HA jo helyen dolgozol, jokor vagy johelyen és normális helyen sikerül dolgoznod. a web stuffolásnak lehet WebDev vagy WebDesign is a neve (bár a kettő nem ugyanaz) az tény hogy jól fizet. csak az a baj, hogy pont az ilyen "gamfról jöttem egykoron programoztam ezért most tudok webdesignolni és megcsinálom negyedannyiértis mert én vagyok a szomszédja" emberek miatt felhigult a piac és már nem éri meg, csakha protekciós vagy, vagy normális cégnél melozol amiből ma magyarországon féltucatnál is kevesebb van.

 

Tanácsnak azt adnám, hogy döntsd el először, hogy mit akarsz programozni? vagy inkább mivel akarsz foglalkozni... ha Web dEsign akkor photoshop, corel, flash, html, java, javascript, dhtml,..., ha pl ügyviteli softokat akarsz irni akkor c, visual c, delphi vagy php ;), ha webdev akarsz lenni akkor meg php, cgi-perl, java, javascript....

 

 

egyébként a java-ról mondják h nagy jővője van, hiszen a mobilszolgáltatók is azt nyomják...így pl a nokiába vesznek fel időközönként (fél évente) java-hoz értő embereket...

Link to comment
Share on other sites

Végül is mindegy miben programozol a már említettek közt de az elö leírásd alapján a webdesingert javaslom annak is inkább a css illetve a grafikai részét ha már komolyan ráméssz akkor a php -t.

A c-t csak azért nem mert a c programozoknak tényleg nehéz a dolguk (jónak kell lenni a piacon).

Link to comment
Share on other sites

ráadásul a c programozok közt van egy rakat játék fejlesztő akiket szinte semmiért dolgoztatják. nekem anno kináltak egy állást, ahol c-ben és directx-ben kellett volna játék részeket összerakosgatni a minimálbértől kicsivel többért... ami hát nevetséges ezért a melőért...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Tanuljatok java-ban programozni! Sokkal könnyebb jó java programozóvá válni, mint pl jó c++ programozóvá!!!

 

Web design esetén a php- csodákra képes egykis java script, java applet, vagy java application felhasználásával.

 

Jó munkához persze idő kell, mert egy igényesebb script is minimum 70-80 sornál (source) kezdődik.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

üdv. nemfeltétlenül ide tartozik eza kérdés de jobb helyet nemtaláltam. a freemail címemet csórta el vki(primitív jelszavam volt) s azt szeretném kérdezni van e rá mód h visszaszerezzem. jelszóemlékeztető és levél írás fremailizéknak h adják vissza kilőve. program ötlet bármi jóljönne. előre thx

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 5 weeks later...

Hi!

 

Ezt a scriptet kellene átalakítani, de nem nagyon értek hozzá.Szeretném eltüntetni a dobozt, ékezetes betűket írni és megadott karakterszám után törölni a szövegmezőt.

http://www.javascriptkit.com/script/cut136.shtml

 

Aki tud, kérem segítsen!

 

Köszi

Módosította NicK
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...