Jump to content
PirateClub.hu

A jégmúmia bosszúja


Szipi
 Share

Recommended Posts

A jégmúmia bosszúja

 

Bár az érdekelt tudományos körök még hallgatnak az ügyről, egyre többen suttogják, hogy Ötzi, az alpesi gleccserben ötezer évvel ezelőtt szerencsétlenül járt vadász bosszút áll azokon, akik kihúzták a jégsírjából és talán nem egészen etikus módon a világnak mutogatják meztelen, aszott testét. Állítólag már négy emberen állt bosszút... Ami tény: azok négyen már nincsenek az élők között, és mindegyiküknek sok köze volt az ősemberhez.

 

Az eddig utolsó, negyedik áldozat Helmut Simon lett, aki annak idején, 1991-ben az olasz-osztrák határon a gleccser szélén megtalálta a holttestet, vagyis az ötezer éve a jégben sodródó múmiát. Még a Science tudományos folyóiratban is megírták, milyen morbid dolog történt. A sors iróniája, hogy az az ember, aki a gleccserben rálelt a múmiára, maga is ugyanúgy végezte, mint amaz: belezuhant a jégfolyamba és életét vesztette. 5300 év után tehát megismétlődött a tragikus történet.

A bulvárlapok szerzői persze már „látják", amint Ötzi kijön a múzeumból, ahol egy külön kamrában jól behűtve őrzik, felmegy a hegyekbe és betaszítja ellenfelét a gleccserbe... Horrorfilmbe illő jelenet, de persze ezt kevesen hiszik. Ugyanakkor mindenki egyetért abban, hogy elgondolkoztató, mi történt a múmia körül tevékenykedő négy másik férfival.Menjünk sorjában.

Az első áldozat neve Günter Henn, ő volt az a törvényszéki orvos, aki 1991-ben szakértőként működött közre a holttest helyszíni vizsgálatánál. Henn kézben vitte a kőkorszaki halottat, hogy aztán betegye a nejlonzsákba. Egy évvel később Henn .kanyargós hegyi úton haladt kocsival, éppen azért, hogy Ötziről, a jégbefagyott kőkorszaki vadászról tartson előadást - frontálisan ütközött egy másik autóval és azonnal meghalt.

Kürt Fritz volt az, aki a megtalálás idején lesöpörte a havat Ötziről - ötezer év után a világ ismét megláthatta a vadász arcát. Fritz, bár hegyi vezető létére nyilván igen otthonosan mozgott a magas osztrák és olasz hegyekben, egy szakadékba zuhant - mi több, éppen egy gleccserbe, és azonnal meghalt!

Rainer Hölzl a legjobb bizonyíték rá - mondják - hogy Ötzi bosszút áll mindenkin, akinek bármi köze volt a megtalálásához, mutogatásához. Hölzl az osztrák tévé riportereként lefilmezte, amint síbotokkal kiássák Ötzit a jégsírból. Az ORF riporterét agytumor vitte el.

A kutatók kiderítették, hogy Ötzi már életében sem akárki lehetett. Testén négy másik ember vérét találták, a hátában egy nyílvessző hegyét, kezén a halála előtt keletkezett vágásokat. Közelharcot vívott számos ellenségével, többeket talán meg is ölt, mielőtt végeztek vele. No és a tetoválásai arra engednek következtetni, hogy sámán is volt, aki nyilván ismerte a rontásokat, átkokat is... Ezek után csoda-e, ha 5300 évvel a halála után sem adja fel a küzdelmet?

Azon sem kell hát csodálkoznunk, hogy a látogatói mennyire félnek tőle. A bozeni múzeumban egy hűtött kamrában őrzik a testét, és csak egy, az ajtóba szerelt páncélüveg ablakon át lehet betekinteni. Mégis, a látogatók közül legalább hetente ketten elájulnak, amikor megpillantják a jégmúmiát. És talán ez sem véletlen..........

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...