Jump to content
PirateClub.hu

A mai mesék - kinek mi a véleménye róluk?


Dinnye92
 Share

Recommended Posts

Bár még csak 18 vagyok,de osztom azok véleményét,akik úgy vélik,hogy a mai mesének mondott ökörségek nem érnek semmit.

Hol van a régi jó Micimackó?Mostmár az is valami szuperhősösdit játszik Róbertgida nélkül.

Miki Egér meg a Pörgöncével.....hát mit is mondjak.

Minimaxon anno még annyi jó mese volt.Iskolába menet előtt mindig néztem,meg hétvégén.El se lehetett robbantani.

Most meg ha kapcsolgatom a tévét és valamelyik mesecsatornára tévedek,szabályosan rosszul leszek.

Ezek az elvont,erőltetett marhaságok!!!Jézusom!!!

És a tetejébe majdnem mindegyik mesének mondott izé már jóhogy nem törik össze a ferdeségtől,mert mindegyiket szinte valami ferdeszemű g..ci csinálta.

A régi Micimackó,Hófehérke...,Hamupipőke,Frakk,Hupikék Törpikék,Balukapitány,Csipetcsapat,Magyar népmesék,és még sorolhatnám.Na ezek voltak a mesék és ezek is maradnak.

Nem tartom valószínűnek,hogy a gyerekem ezeket a mostaniakat fogja nézni.

Inkább ezreket kiadok érte,vagy letöltöm őket,de tuti hogy a régieken fog felnőni.

Nekem ez a véleményem!!!

 

Egyetértek veled!

Nálunk nincsen és nem is volt kábeltévé, se digitévé, úgyhogy szerencsére én nem idegesítem magam, de annál inkább fölidegesít amikor barátoméknál az öccse ilyeneket néz....

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Engem egy kicsit elszomorít, hogy ennyire leegyszerűsödtek a mesék. Mármint, régebben minden mese más volt, és más tetszett benne. Most 90%-uk animácós, és mindegyik ugyanazon alapszik. Hiányzanak a régi jó Disney- mesék ( talán a Szilaj volt az utolsó, amit a hagyományos technikával csináltak meg) és a Dr. Bubó, meg a Frakk.... :)

Link to comment
Share on other sites

Az összes szülőn egy hatalmas agymosást kéne végrehajtani. Ha nem engedik nézni a mesét, akk az oviban sincs az, hogy ez azt mesélte, az azt mesélte, hogy milyen mesét néz éppen, és hogy az mennyire fasza, mert szétütik egymást a szereplők.

Dehát persze ez egy irreális elképzelés. Ilyen sajna nincs.

Ezekből az agyatlan, buta, gondolkozni nem képes emberekből lesznek később szülők. Elszomorító...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

most találtam még csak rátok, de egyet kell, hogy értsek azokkal, akik szerint a mai mesék károsak...

Szakácsnak tanulok és a sulihetünkben ugye van 2 nap, amikor bent főzünk a tankonyhán.

Egyik szünetben kint voltunk pár oszt. társammal és néztük, hogy hogyan fociznak kint a kicsik tesiórán.

Egyik kiscsávót kiálította a tanár, mert fellökött egy másikat.

Erre kérdezzük tőle, hogy miért csinálta?

Mert vmelyik mesében így látta a CN-ön (nem jut eszembe melyikre gondolt, hazudni nem akarok).

Ezért tiltanám be az ilyenekt.

Kérdezgettük, hogy mit szokott nézni, miket ismer a régiek közül?

A régi rajzfilmek közül a tudása megállt a Tom # Jerry-nél.

Nem ismeri a Foxi Maxit, a turpi úrfit, de Basszus, még a Dragon Ball-t sem!

12 év körüli kiscsávó lehetett.

Nem tudom, hogy hova fog fejlődni így a mai fiatalság (mondom ezt 19 évesen...).

Én még a TV macin nőttem fel.

Hétvégente 3-4 éves koromban még nem volt kábel TV-nk, de volt M1, amiben volt ilyen rajzfilm összeállítás, úgy emlékszem volt egy rajzfilm, aztán a régi Zorro sorozat és mégegy rajzfilm zárásnak.

Balu kapitány, foxi maxi, macilaci, magilla a gorilla, tapsi hapsi, csipet csapat, hupikék törpikék és még sorolhatnám, én ezeken nőttem fel és lehet, hogy hülyén hangzik majdnem felnőtt fejjel, de még ma is megnézem ezeket.

Ha gyerekem lesz tuti, hogy ezeket fogja nézni, meg max a boomerangot, mert azon még vannak jó sorik, pl süsü keselyűk :D

De ilyen ben 10, meg joni test meg foszterék háza, nem ezeket tuti, hogy nem.

 

Link to comment
Share on other sites

:D nagyon wiccesek azok a képmutató emberkék akik dicsérik a régi meséket :D azok is tele wannak erőszakkal, utálattal, féltékenységgel, wérengzéssel... olwastátok már pl azt a népmesét mikor 2 lánytesó kinyirja és feldarabolja a hugukat és beteszik 1 fa odwába mert irigyek a szépségére? w h a piroskában a farkas +eszi piroskát is + a nagymamát is és aztán a wadász + kibelezi a farkast? w h a boszorka azért hizlalja jancsit + juliskát h aztán +egye őket? és nem sikerül neki mert belökik a kemencébe és porrá ég? wagy hogy hófehérkét + akarta mérgezni a mostohája mert irigy wt a szépségére? és azt h a 101 kiskutyában a nénike + akarta nyúzni a kiskutyákat? stb stb stb ... az erőszak mindig is ottwt a mesékben... a mesék nem azért mesék h otthon a gyerkőc leüljön a tw elé és ne idegesiccse anyukát + apukát... a mesék 1részből szórakoztatás miatt, másrészből pedig tanulság miatt wannak... és a szülők pedig azért wannak h elmondják a gyerkőcnek a tanulságot w ha már a gyerkőc elég idős akk maga is rájön a tanulságra...

 

nekünk már nincs cartoon network szal nemtom mi megy ott mostanában... régen tom és jerry-t + looney toons-t néztem állandóan de azok sem wtak walami békés mesék...

 

a Japán mesékről + annyit h utálom azt aki csak néz, de nem lát...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nem tagadom, Cartoon Network-ön nőttem fel és a mai napig szoktam nézni 1-2 gyökérséget a csatornán (hány éves is vagyok? 19? kizááárt).

Ha viszont azt vesszük, hogy milyen korcsoportot céloz meg a CN, akkor sírva röhögök (vagy csak sírok asszem). Nincsenek a klaszikus képregény adaptációk, Transformers és Toonami, ezt még elviselem. Nincs Dexter laboratóriuma és Pindúr Pandúrok? Még ezt is elviselem, habár a többi néző nem hiszem. De a maradék régi jó mese, ami még viszonylag leadható lenne (Scooby-Doo, Tom és Jerry), azokat is reggel adják meg kora délelőtt. Enyhén ciki, főműsoridőben maradnak a vadi új agresszív őrültségek.

 

Egyébként épp ma sikerült odakapcsolnom valami huszadrangú Pokemon imitáció végére. Tipikus robbanós-ordítós-hősvagyokos hülyeség, cirka 8 éves főszereplőkkel. Idézet ebből a szörnyűségből: "Rájöttem, hogy győzhetnénk! A mi szörnyeink ugyanis egyenként különböző erővel rendelkeznek, viszont ha együtt támadnánk, akkor lehet esélyünk a győzelemre!!!" és erre 20 perc kellett nekik, hogy rájöjjenek. Már ha nem valami folytatásos részről van szó (ami egyébként elég valószínű, szóval mondjuk 3 epizód óta gondolkodtak ezen a megoldáson)... annyira szánalmas :D

Link to comment
Share on other sites

Na igen. Azok eleve nem kisgyerekeknek valók. CN-en egyébként sem ezek a gagyiságok mentek régen, hanem Transformers, Dexter ésatöbbi. Talán én emlékszem rosszul? Ami még idegesítőbb, hogy nézik ezt a csodálatos hanna montánát, látom, hogy éltetik, meg minden, de miért? :huh: Mi köze van egy elvileg mesecsatornának egy "feltörekvőben lévő tinisztárhoz"? :o

Ezeket a csatornákat kb. 12 éves korig nézhetik a gyerekek komolyabban, pont akkor, amikor kezd kialakulni a világképük. Ha azt látják, hogy a rózsaszín csajra nyomul egy nyomorék srác.... :lol:

Egyébként nem mondom, hogy aki nézi ezeket buta. De aki egész nap ezt nézi....

Annak kifejezetten örülök, hogy rendes animet nem nyomnak rajtuk. Akkor mindenki azt szidná :D

Link to comment
Share on other sites

Régebben néztem a FoxKiedset akkor még "normális" mesék voltak. De mostanában rászoktak az idióta mesékre pl.: az RTL Klubb mutogatja a teknőceit (Tini ninzdsa teknőcök), a TV2 is pont ezt csinálja, a minimax is teljsen megváltozott, mert kiváncsiságból pár hete belenéztem és tiszta dedó mesék voltak benne, aztán jön az animax no comment.. :sleep: Meg még van a jetix, abból csak a született kémeket néztem. :wacko:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Én szeretem a CN-t, van pár baromság ami még nekem is sok pl.: Bakugan, Duel Masters meg hasonlók.

A JetiX-en a Lazy Town tud kiakasztani, pl.: leugrik a kékruhás csávó 150 m magasból, és semmi baja nem lesz de ha megeszik 1 szem cukrot egyből összeesik; :blink: vagy a másik felvesz 1 álszakállat és senki nem ismeri fel. :blink: Ez már akkora hülyeség hogy már fáj!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hmm... érdekes egy téma..

El kell mondanom, hogy én az amerikai, angol, és európai hülyeségektől undorodom. Inkább az ázsiai rajzfilmek a jók. C.Network - még-még jó ha az ember röhögni akar, például az "Én vagyok menyus" című marhaságon..

 

Erre még jó, másra nem. Semmi tanító célzatuk nincs ezeknek, semmi kultúrát nem vázolnak fel.. egyszerűen néphülyítés.

Az még oké ha egy bölcsödés a bebe-tv.t nézi amin nem megy más 19 órán át mint ahogy egy madár repül..

De azért a színvonaluk a többieknek, hát alacsony eléggé.

 

Itt nálunk például ha az ember a Tv-Tokyo-t nézi, akkor azt tapasztalja a rajzfilmeken ( amik itt animék ), hogy van kúltúrális hátterük. Nekem nagy kedvencem a Burichi (Bleach) című anime, és ebben is ha az ember megfigyeli akkor csupa japán értékeket lát benne. Például: normális emberek, hakama viselése, kardforgatás akár wakizashi vagy katana... mind mind japán, és ha egy tanuló vagy még még kisgyermek ezeket nézi, akkor kérem ez nem jobb neki, mint az hogy a C.Network-on nézi a menyust amiben nincs semmi 'érték' ?

 

Ez a véleményem.

Link to comment
Share on other sites

Én nemtudom ti hogy vagytok vele , de nekem a régi Nickelodeon hiányzik és természetesen az igényes rajzfilmek , mint pl a Hey Arnold , szerintem korrekt egy sorozat volt és nem volt benne semmi oan dolog amitől egy gyerkőcnek elborulhatna az agya , valóéletből merített kis sztorik.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...