Jump to content
PirateClub.hu

Hogyan NEM keletkezett az élet a földön....


Szipi
 Share

Recommended Posts

Hogyan nem keletkezett az élet a Földön?

 

Az őslevesben mintegy „magától" keletkező szerves anyagok kialakulása, majd azok elterjedése a Földön ma is elfogadott tétel. Úgy tanítja a tudomány (röviden), hogy a kémiai evolúció folyamán az egyszerű, szervetlen molekulákból kialakultak olyan képződmények, amelyek aztán az értelmes életet hozták létre a Földön.

 

De ma már egyre kétségesebb, hogy oxigén nélküli környezetben, villámok hatására létrejöhettek volna azok a sejtek, amelyek ugyanakkor sejthártya nélkül tartották volna egyben anyagukat. A nukleinsavak, a fehérjék sokkal bonyolultabbak annál, semmint hogy véletlenszerűen létrejöjjenek. A folyamatok mindegyikéhez bizonyos számú alkotórésznek szorosan együtt kell működnie, ha csak egyet is elhagyunk közülük, sohasem jönnek létre. A tudomány viszont azt tanítja, hogy véletlenszerűen alakultak ki ezek a sejtek és vitték tovább az életet.

Nos, a puszta logika viszont azt diktálja nekünk: ezek így, ahogyan voltak és vannak, ahogyan működtek és működnek - véletlenszerűen nem alakulhattak ki. Ugyanis a célszerű működéshez már eleve bizonyos - kicsi vagy nagyobb - számú, kölcsönösen egymásra ható alkotórésznek kell együtt lennie. Ha ezek közül csak egy is hiányzik, a rendszer nem működik. Az egyes rendszerek tehát nem alakulhattak ki véletlenszerűen. Gondoljunk például az emberi szem működésére. Egy ilyen szervet a természet aligha hozhatott létre évmilliókon át tartó kísérletezéssel, mert míg ez tartott, addig az állat (az ember őse szem nélkül lett volna kénytelen élni. A szem működése sok belső szerv együttműködésétől függ, és akár csak az egyik hiánya miatt már az egész nem működik, a fokozatos létrejötte el sem képzelhető megoldás. Nem is szólva az emberi agyról, amelynek kapacitása messze meghaladja még jelenlegi kihasználtságát is, pedig az élővilágban minden más lény agya csak akkora és any-nyira képes, amennyire az illető lénynek a faj kezdete óta szüksége van.

Az emberi agy miért kivétel? Ki „teremtette" olyanra, hogy befogadóképessége, működésének paraméterei ennyire bővíthetők legyenek, hogy az agyunk elégséges legyen majd nekünk a következő évmilliók során is? -

Mindez arra utal - vélik már tudósok is -, hogy az élet ezen a bolygón nem véletlenül, hanem valamiféle „intelligens tervezés" révén jött létre.

 

Link to comment
Share on other sites

Hol olvasodezeket a jó cikkeket, szipi?

na ez az ami a nagy titok fejezetbe tartozik B) szipi

Link to comment
Share on other sites

osztálytársam mutatott valami ilyen nagyon elvont oldalt, ahol készitettek egy interjut egy a föld alatt élő lények egyikével, és az azt mondta hogy mindek kisérletezés céljábol teremtett egy gonosz idegen civilizáció, és 4-5ezer évente kipusztitanak minket, majd egy feljelttebb génállománnyal ujra létrehoznak :D

 

nah de félredobva a hülyéskedést: lehet h isten mégiscsak létezik ? :D

Link to comment
Share on other sites

A híres lacerta interjú ami sztem igen elgondolkodtató, de van benne egy két dolog ami sántít.

http://www.freeweb.hu/aranylaci/lacerta/lacerta.htm

 

Egy könyv hogy mi a köze a istennek a tudományhoz.

http://ebookz.hu/ebook.php?azon=601d01

 

Számomra ezek nem hablatyolások, még ha a lacerta interjú kamu is, simán lehet benne igazság, mert logikus! Olvasátok és máshogy nézitek a világot.

Link to comment
Share on other sites

Az evolúcióban gyakran hívják segítségül az időt és a véletlent. Ezen tényezők együttműködéséből született volna meg az élet bolygónkon, és fejlődött a ma látható szintig. Vajon tényleg létre jöhetett az élet abban a formában, ahogy azt az evolúció allítja? Abban a bizonyos őslevesben, olyan körülmények között? A feltételezések szerint ez a molekuláris evolúció nagyon hosszú időn keresztül ment végbe. Ez a hipotézis elég bizonytalan lábakon áll....

 

A nukleinsavak, a fehérjék sokkal bonyolultabbak annál, semmint hogy véletlenszerűen létrejöjjenek. A folyamatok mindegyikéhez bizonyos számú alkotórésznek szorosan együtt kell működnie, ha csak egyet is elhagyunk közülük, sohasem jönnek létre. A tudomány viszont azt tanítja, hogy véletlenszerűen alakultak ki ezek a sejtek és vitték tovább az életet.

Csak érdekesség képpen füzném hozzá, hogy egy fehérjemolekula létrejöttéhez nem elegendő a megfelelő aminosavak helyes sorrendje. Az is szükséges, hogy ezek az aminosavak "balkezesek" legyenek ("balkezesség" és "jobbkezesség" alatt azt kell érteni, hogy a molekulák csak térbeli felépítésükben különböznek egymástól, tehát egymás tükörképei.) A természetben a növények és az állatok felépítésében résztvevő fehérjék minden esetben kizárólag "balkezes" aminosavakból épülnek fel!

Hasonló a helyzet a nukleotidoknál, amelyek a DNS és az RNS legkisebb építőkövei, ám ezek már "jobbkezes" aszimmetriát mutatnak!

Ezek a tények még jobban megkérdőjelezik "magától" létrejővő élet elméletét.

Vagy ezt is írhatjuk a véletlen számlájára?

Nos én nem hiszek a véletlenekben! :P

Link to comment
Share on other sites

Ez a topic a hogyan NEM keletkezett na itt egy példa. Így biztosan nem keletkezett.

CSAK VICC VAGY MÁR MEGTÖRTÉNT 2000 éve?

 

Aki mindent elhisz az lépjen be az új hitgyülekezetembe.

 

Szerintem meg Thoor a nagy pöröjével rácsapott a kopár földre és ahol megprepedt emberek másztak elö és benépesítették a Földet. És ezennel újra megalapítom a THOOR NÉPE nevű hitgyülekezet a tagok csuhában pentagrammal a nyakukban latin szövegeket mormolva istenítik thoor gyözelmét a mindenség felett. Aki akar csatlakozzon. Jelmondatunk: MEUS OPUS MAGNUS - az élet teljes beteljesülése melynek végén thoor elé járulunk aki pöröjének érintésével megjutalmaz az örök mennyei élettel. Ja a szent könyv nemsokára a boltokban. Remélem híresebb lesz mint a here potter. Fekete keménykötéses borítás címe: Bloodlines of Thoor alcím The Holy Blood

 

CSAK VICC VAGY MÁR MEGTÖRTÉNT 2000 éve?

 

Szerintem az emberek nagytöbbsége elég értelmes ahoz hogy saját akaratából saját tudásából saját erejéböl tegye szebbé és többé ezt a világot.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...