Jump to content
PirateClub.hu

Új internetet fejlesztenek a japánok


ZTamás
 Share

Recommended Posts

A szigetország célja egy, a jelenleginél gyorsabb adatátvitelt, stabilabb működést biztosító, és a vírusoknak is jobban ellenálló világháló megalkotása.

 

A japán telekommunikációs tárca minisztere, Josihide Suga pénteken jelentette be, hogy az ország egy új generációs internet-hálózat fejlesztésébe vág bele, melynek kereskedelmi bevezetése 2020 tájékán várható. Suga elmondása szerint az új generációs hálózat kifejlesztéséért egy cégek, kormányzati hivatalok, egyetemek közreműködésével életre keltett szervezet lesz felelős, amely valószínűleg már idén ősszel megkezdi működését.

 

Bár pontos technikai paraméterei még nem ismertek, az új generációs hálózaton gyorsabban lehet majd adatokat küldeni és fogadni, ráadásul az adatok átvitele megbízhatóbban működik majd a jelenlegi internetnél. Fontos jellemzője lesz még, hogy a jelenlegi világhálónál ellenállóbb lesz a vírustámadásokra, illetve az egyes csomópontjainak kiesésésre is. A japán szaktárca reményei szerint a jelentős beruházást igénylő fejlesztések segítségével vezető pozíciót szerezhetnek majd meg az új internetes technológiák terén, így fejlesztéseik világszerte szabvánnyá válnak majd.

 

 

 

[origo]

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Örülnék neki ha valamin azt látnám hogy Made in Japan,mert nem sok minden van forgalomban műszaki cikkeken kívül amin ez olvasható kis hazánkban! :)Amúgy jó ötlet lenne ha tényleg az ő fejlesztéseiket szabványosítanák itt is.

Link to comment
Share on other sites

Azért gondoljatok beke milyen ma a leggyorsabb net. Erre a japcsik 12 éves megfeszített munkával készítenek egy újjat.... hát még bele gondolni is félelmetes mert képzelem 12 év fejlesztés mennyi pénzbe kerül... egyszóval ha elkészül ütni fog mint az atom.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...