Jump to content
PirateClub.hu

Bugatti-gyilkos Saleen


vikking56
 Share

Recommended Posts

Az S7 Twin Turbo az új gyári tuningkészlettel állítólag több mint ezer lóerős, és gyorsabb, mint a Bugatti Veyron.

 

A magas benzinárak és a szigorú sebességkorlátozások ellenére az autógyártók között soha nem látott erővel tombol a teljestményőrület. A több mint 500 lóerős szériakocsik ma már egyáltalán nem szokatlanok, de a sportkocsigyártók már egy magasabb léc átugrásán fáradoznak. Az új cél a Bugatti sportkocsi ezervalahány lóerejének és 400 km/h-s végsebességének felülmúlása. Nem mintha akadna olyan élő ember, aki gyakran szeretne ilyen sebességgel utazni, és nem csak azért, mert erre a mai közutak nagy része egyáltalán nem alkalmas. Olyan helyen, ahol más autók is közlekednek, 400-zal haladni nagyjából ugyanolyan veszélyes, mint remegő kézzel pisztolyt fogni a saját halántékunkhoz és a ravaszra helyezni az ujjunkat. Így a teljesítményverseny ma már tisztán a presztízsről szól. Sokan vesznek szívesen olyan autót, amellyel le lehetne hagyni a szomszéd McLaren F1-esét, még akkor is, ha a verseny a valóságban sohasem zajlik le.

 

Bár a Bugatti Veyron végleges változatát csak néhány hónapja mutatták be, az első komolyan vehető konkurens már meg is érkezett. Az amerikai Saleen nemrég mutatta be a 750 lóerős S7 Twin Turbót, de mostantól egy gyári tuningkészlet - a Performance Upgrade - is megrendelhető a hétliteres, V8-as motorhoz, amellyel a teljesítmény ezer lóerőre növelhető. Az egyetlen valamire való észak-amerikai sportkocsigyártó szerint a menetpróbákon már elérték a 418 km/h-t, így az S7 tekinthető pillanatnyilag a leggyorsabb utcai autónak, hiszen a Bugatti Veyron csúcssebessége mindössze 406 km/h volt.

 

Az S7 Twin Turbo ráadásul a Performance Upgrade-del együtt is sokkal olcsóbb, mint egy Bugatti: az ára átszámítva kb. félmillió euró, így még mindig kettőt lehet belőle venni egy Bugatti áráért. Talán épp ezért elég népszerű is az amerikai sebességbajnok. Ha nem is párosával, de már 75 példányt rendeltek az 1000 lovas Saleenből, ami ebben az árkategóriában igazán figyelemre méltó eredmény.

 

http://index.hu/cikkepek/totalcar/magazin/hirek/saleen/plus/.gdata/gp_s7tt.jpg

Módosította PxE
Link to comment
Share on other sites

hasonlít bizony... de jobb annál, nem is kevéssel... mjad kétszer annyira erős... és olcsó. jó persze ez relatív, de akkor is. 420-szal menni nem lenne kcisit se veszélyes... jó, ez má télleg presztízsharc .... nincs értelme ezer lónak..

43357[/snapback]

 

Hehe,persze,hogy presztízsharc,de cáfolok arra,hogy miértelme van 1000 lónak.Sztem amikor 100o packósnak induláskór odapőrkőlsz kipőrgésgátlóval,meghalsz a nyomástól tongue.gif ,2 ha meg nincs bekapcsolva az ARS akkor meg egy rajtnál 1 garnitúra gumi laugh.giflaugh.giflaugh.giflaugh.gif !Amúgy meg az a 4kiló 20,elég veszkós adat,én maradok a max 280-nál (igaz még nincs jogsim de szoktam vezetni ezt azt cool.gif )

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

de nem hiszem hogy limitált szériás Bugattival felvenné a versenyt....erős autót lehet építeni, gyártani, de a Bugatti az Bugatti nem? :big_wbounce:

ha érdekes autókat keresetek akkor ajánlom ezt a figyelmetekbe, specifications/gtr-700

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hát, sztem az az 1000 lóerő is relatív. Vegyük példának a Nissan Skyline-t ugye. Nem véletlenül a tunerek kedvence. Az alapból 300 vmennyi lovas mociból ki lehet sajtolni 1000nél is többet!!! Ez már teljesítmény, 1 alapból 750 lóvas gépből 1000ret kisajtolni közel sincs olyan nagy cucc mint 300vmennyiből 1200-1300-at. Mer biz vannak ám 1300lovas Skyline-ok. Igaz nem sok és nem Európában és nem is Amerikában, hanem Japánban (ki gondolta volna...). És akkor az ár különbségről már ne is beszéljünk. 1 Saleen v Bugatti árából veszek 1 garázsnyi Skyline-t :D (Istenem de YO volna...). Az 1 dolog h nem megy 400al, de én nem is akarok annyival menni, minek?, azért h az első sarkon felforduljak ezeken a "minőségi" utakon?, kösz nem. Végszónak csak annyi h Isten nyugasztalja a YO öreg Skyline-okat (az a hülye Nissan inkább Infiniti-ket csinál :angry: , amivel nincs is gond ha gyártanak mellette Skyline-t :P ).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Szerintem is fölösleges az az 1000 lóerő,hiszen a magyarországi utakra tökéletesen megfelel nekem egy 310lovas Lancer EVO IX MR , viszont ha miliárdos leszek akkor tuti hogy beszerzek eggyet a privát versenyrályámra :D De a csúcs nem az 1200 lóerős Cobra, hanem a Weineck által külön rendelésre épített 16 literes V8 as, ugyancsak Cobra és több mint 1600 lóerős!kicsit odab*sz

 

http://www.weineck-power.de

 

 

http://www.weineck-power.de/image.jsp?gall...=engine02%2Ejpg

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 4 months later...

A Minden6ó c. filmben szerepel ez az autó... Mellesleg ha motortuningról van szó, az Észak-Európai népek nagyon elmebetegek tudnak lenni... Télen általában mindenki bütyköl vmit a kocsiján, és ott hosszabb a tél ;) Ott vannak 1000 lovas BMW-k, 3s alatt100-zal száguldó Audi A3... majd töltök fel ilyeneket, ha érdekel

Link to comment
Share on other sites

802 LE Saab:

http://www.pirateclub.hu/index.php?showtopic=86927

 

963 LE BMW:

http://www.pirateclub.hu/index.php?showtopic=86684

 

750 LE Audi A3 (2 másodperc alatt van százon):

http://www.pirateclub.hu/index.php?showtopic=86149

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...