Jump to content
PirateClub.hu

GITÁR /kérdések, tippek, trükkök, tabok, minden/


ALAP
 Share

Recommended Posts

Pff, na ne :D

 

Amúgy vmire nem tok rájönni.Van egy technika vagy miafenének hívjam ami érdekes, nyikorgós visítós hangot csal ki a gityóból.Megmutatom mire gondolok:

http://www.youtube.com/watch?v=Tmh6xbK8JgM&mode=user&search=

Kb az 56. másodpercnél nyomja a csákó.

Vki elárulhatná hogy ezt hogy kell csinálni :D

 

Jajj meg még vmi:

http://www.youtube.com/watch?v=RtEUua8crIw

Itt eljátszák a Master of Puppets szólóját, és van megint egy vinnyogós hang (2:35-nél), de Dave gitárján nincs tremolo, akkor hogy csinálta? :D Biztos vagyok benne hogy nem playback mer sok koncerten eljátszotta.Arra gondoltam hogy a húrlábnál nyomogatja a húrokat és ilyen "tremoló elven" csinálja.

Várom a véleményeket.

Link to comment
Share on other sites

Amúgy vmire nem tok rájönni.Van egy technika vagy miafenének hívjam ami érdekes, nyikorgós visítós hangot csal ki a gityóból.

 

b4m, ezt úgy csinálja, hogy miközben penget a pengetővel, hozzá ér a hüvelykujjával a a húrhoz a megfelelő helyen üveg hangot idézve elő a nyújtás közben.

Minnyá keresek neked egy oktató videót hozzá.

Link to comment
Share on other sites

piched harmonich, asszem igy hijják a drágát, zakk wylde szokot tmég ilyent meg asszem randy rhoads, de minden heavy-s igazábol :D ugy pengess hogy miután pengettél érjen hozzá az ujjad a hurhoz, de csak egy kicsit, és akkor az a rész fog megszolalni ami mögötte van tehát sipol mint az állat.

nekme már akusztikuson is sikerült :D:D

 

http://www.youtube.com/watch?v=5I5O8P-r5Rk

http://www.gitartanfolyam.hu/kakofon-es-felhangos-pengetesek.php

off: MEGVETTÜK A GITÁROM :D:D:D:D

 

Ne dobálj be direkt linket, mert következőre warnt adok!

 

tudomásul vettem. mindig elfelejtődik :(

Link to comment
Share on other sites

Basszus ennyiből veszek egy jó verdát :blink: Hát én nem vennék ennyiért gitárt.Tökre félteném, már pánikolnék ha rászállna egy porszem :D Még az egy millásat is meggondolnám... de hogy 3 milla 8 (vagy mennyi volt) Pffff :blink:

Link to comment
Share on other sites

Halihó nagy gitárosok lenne 1 kérdésem:

 

már lassan 1 fél éve szeretnék venni 1 gitárt de mostanáig nem volt meg rá a tőke és azt szeretném megkérdezni h milyen gitárral kezdjem azt tom h akusztikus a tuti kezdőknek csak azon belül is milyen márka mert azért szeretnék adni a minőségre is.Erre az egész dologra lenne 20 ezer huf-om abból lehet már yo ac gitárt venni?

Link to comment
Share on other sites

szóval hogyí masszív legyen :D pl . jól legyen összeillesztve a nyak a "dobozzal"/testel , kinek hogy tetszik , aztán a húrláb ... stb ;)

az a legjobb , ha olyan gitárt veszel ,ami kényelmes, és tetszik :)

lehet hogy az első pár napban ( vagy héten :lol: ) fájni fog amikor lefogsz egy hangot, és nem biztos hogy elsőre tiszta lessz , de ne add fel! :)

sokan itt buknak el , hogy nem meny elsőre nekik egy Clapton szám , és megunják ;)

 

Hajrá :)

 

szerk.: ennyi szmájlit :lol: ( nézd má megin egy )

Link to comment
Share on other sites

Ja én is ezt tom mondani, 20ezerből simán lehet jó akusztikust venni, ha ez lesz az első.Én egy múzeumi darabon tanultam meg, amiért ma sztem még 5ezret sem adnának :D Már lakk alig van rajta :lol: De húrjai vannak és ez a lényeg :D A 12. bundnál kicsit zörgött (ez előfordulhat olcsóbb gityóknál), de kikalapáltam :D Amit amúgy nem ajánlok senkinek.

Link to comment
Share on other sites

jocix, én egy squier akusztikussal kezdtem. sztem a célnak megfelel, pack ban van, van hozzá 6 pengető, vállpánt, hangolósíp, a célnak megfelel, nemmondom hogy szuper, de megteszi. monnyuk a hurokat ajánlatos lecserélni mert 12 esek és szétszedik az ujjad. 20 ezer környékén mozog

Link to comment
Share on other sites

heló!! emberek nincs itt valakinek jackson gitárja? most kinéztem a js20-at hogy majd azt megveszem ha lesz pénzem mert a mostanit kinőttem, és már zenekarban jáccom...na szóval valamit mondjatok már a js20-ról, olvastam hogy indian cedro a fája ez milyen minőség? vagy ha nem a legjobb ajánljatok már valami mást 80 alatt vagy a körül!

Link to comment
Share on other sites

Szerintem akármire is mész tovább, jó dolog akusztikus gityón kezdeni, és nem egyből elektromosra menni.De nem akarok senkit semmiről lebeszélni, csak úgy leírtam :D

 

Jackson gitár...öö..hú hát én nem ismerem, csak azt tudom mondani, hogy a boltban próbálgasd ki a gityókat amik szóba jöhetnek és így válassz.Igaz így a minőségükről nem sokat tudhatsz meg (azt illetően hogy mennyire bírják a strapát, hacsak el nem törik már akkor a kezedben :D ).

Lehet más találkozott már ilyen gityóval vagy hallott már róla vmit, én csak ennyit tudok mondani.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...