Jump to content
PirateClub.hu

Öt év múlva nyílik az űrhotel


davidom
 Share

Recommended Posts

2012-ben nyitja meg kapuit a Galactic Suite, az első űrszálloda, állítja a projekt mögött álló spanyol építész, aki 3 milliárd dollárt kapott álmai kivitelezéséhez.

 

A Reuters hírügynökség beszámolója szerint egy háromnapos kiruccanás a földkörüli hotelbe 4 millió dollárba fog kerülni, melyben benne foglaltatik az oda- és visszaút, valamint egy nyolchetes felkészítő tréning a Karib-szigeteken. A hotel előnyei, hogy naponta tizenötször csodálhatjuk meg a napfelkeltét, Verne Phileas Foggját jócskán lekörözve 80 perc alatt száguldhatunk végig a Föld körül és a Pókembert megszégyenítő módon mindenféle segédeszköz nélkül felmászhatunk a falakra.

 

A projektet tető alá hozó, azonos nevű cég vezetője, Xavier Claramunt elmondása szerint szállodája kinézetre úgy fog felépülni, mint egy molekula. Gubókra emlékeztető modulokból tevődik majd össze, melyek mindegyike egy-egy külön helységet képvisel a mindössze három hálószobásra tervezett hotelben. A kialakításnak gyakorlati okai vannak, a moduloknak ugyanis be kell férniük a rakétákba. A legnagyobb kihívásnak a vizesblokk bizonyult, mivel súlytalanságban koránt sem egyszerű a vízzel bánni. Végül azonban úgy tűnik sikerült erre is megoldást találni egy olyan helyiség formájában, melyben vízbuborékok várják a vendégeket. Ezekkel kedvükre tisztálkodhatnak a kalandra vágyók, akik a csillagok és az alattuk elterülő kék bolygó szemlélését megunva akár tudományos kísérleteket is végezhetnek, állítja a Galactic Suite megálmodója.

 

gshotel.JPG

 

Claramunt, aki egykor űrrepülési mérnökként dolgozott, csak hobbiként foglalkozott az űrhotellel egészen addig, míg egy űrmegszállott úgy nem döntött, hogy a fantasztikumot a valóság felé tereli a megépítéshez szükséges 3 milliárd dollár nagy részének előteremtésével. Azóta egy a Mars gyarmatosítását zászlajára tűző amerikai cég is beszállt a projektbe, illetve több japán, amerikai és az Egyesült Arab Emirátusokból érkezett magánbefektetővel is folynak a tárgyalások. Neveket egyáltalán nem volt hajlandó elárulni a spanyol vállalkozó.

 

Claramunt piackutatása szerint körülbelül 40 000 ember él a Földön, aki megengedheti magának az űrhotel árait. Az már kérdéses, hogy közülük hányan szeretnének a súlytalanságban eltölteni egy hosszú hétvégét, azonban elnézve az űrturizmus iránti érdeklődést, bizonyára lennének jelentkezők bőven.

 

(forrás: sg.hu)

Link to comment
Share on other sites

40000 ember? hát ez igen csak csekély a 6 milliárdhoz képest..ez majd akkorlesz jó ha átlagos emberek is megengedhetik majd maguknak de erre még jópár évtizedet még sztem várni kell :P

Na igen. :) De remélem azért még az én életemben elérhető lesz számomra. Ne legyek már ennyire földhözragadt.

Link to comment
Share on other sites

és mivel fognak felmmeni a turisták?:D mert ugye a képen egy még nem létező űrsiklő van.

a mostaiakat meg ki karják selejtezni ha még addigra marad belőlük valami.

 

amugy meg aszeritnem azért nem a holdra mert ott egy fix helyet kéne találni ami ugye nem mozgatható és az ki lenne téve az aszteroida veszélnyek mert ugye nincs atmoszférája.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...