Jump to content
PirateClub.hu

Trefayne

Veterán
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Semleges

About Trefayne

 • Rank
  Pelenkás Bajkeverő
 1. Trefayne

  KRESZ 2013

  Volna két kérdesem: 1. A programhoz mellékelt könyvtárak a programhoz tartoznak, vagy csak kiegészítő anygok a tanuláshoz? 2. Hogyan lehet a kérdésbankot frissíteni? Mivel a programban szereplő kérdések még 2010-esek.
 2. Trefayne

  Adobe AE vs. Sony VP

  Lehet, hogy primitívnek tűik a kérdés, de érdekelne, hogy elvileg megoldható-e, hogy egy Adobe After Effect-es sablont (Template) átültessünk, átkonvertáljunk Sony Vegas Pro-ra? Szeretnék összehozni egy családi esküvős videót dvd-re de csak AE sablonokat találtam eddig, amik nagyon jók lennének, de csak Vegas Pro-t tudok használni. Ha valakinek van jó ötlete vagy tippje, kérem jelezze. Előre is köszönöm!
 3. Trefayne

  Microsoft Windows 7

  Üdvözletem! A helyzet az, hogy vettem egy új számítógépet és rendeltem hozzá új Windows 7 Professional-t (ez érte meg jobban) is. A számítógépet megkaptam, de a oprendszert nem kaptam kézhez, mondván, csak 5 nap múlva kaphatom meg. De mivel szükségem volt a gépre, így egy letöltött verziót tettem fel. Most 5 nap után megkaptam a telepítőlemezt, ahogy az ígérve lett, de nem tudom hogy hogyan lehetne kiicserélni a sorozatszámot a gépben. Van rá mód hogy ki tudjam cserélni a sorozatszámot, vagy az új telepítőlemezzel formáznom és újra kell telepítenem a rendszert? Aki tudna nekem ésszerű segítséget adni, annak köszönöm előre is.
 4. Üdvözletem! A helyzet az, hogy vettem egy új számítógépet és rendeltem hozzá új Windows 7 Professional-t (ez érte meg jobban) is. A számítógépet megkaptam, de a oprendszert nem kaptam kézhez, mondván, csak 5 nap múlva kaphatom meg. De mivel szükségem volt a gépre, így egy letöltött verziót tettem fel. Most 5 nap után megkaptam a telepítőlemezt, ahogy az ígérve lett, de nem tudom hogy hogyan lehetne kiicserélni a sorozatszámot a gépben. Van rá mód hogy ki tudjam cserélni a sorozatszámot, vagy az új telepítőlemezzel formáznom és újra kell telepítenem a rendszert? Aki tudna nekem ésszerű segítséget adni, annak köszönöm előre is.
 5. Trefayne

  Tablet pc

  MyAudio eléggé kritizált gyártó, bár elég jó MP3 lejátszója van, de tablet fórumokon, "független" teszteken se nagyon dícsérik. 1,5 éve vettem aukciós oldalról egy noname tabletet, hasonló gondja volt, illetve szeretett lefagyni, újraindulni vagy néha el sem indulni. Überoid-ot telepítettem fel rá, azóta tökéletesen megy. Egyetértek tiger105-tel, factory reset, és ha nem megy szervíz. Ha pedig a szervíznél felb.sszák az agyad, mondván nincs ennek semmi baja, és véleményed szerint már nem vesztesz semmit, ha bukik a garancia, akkor próbáld ki az Überoid-ot. Bár a leírásod alapján a wifi router lesz hibás, vagy hardverben, vagy szoftverben (szoftver frissítésre van lehetőséged?)
 6. Trefayne

  Nagy mell, vagy kicsi?

  Nálam elsősorban alkati és magasságbeli kérdés, de ne legyen deszka és dinnye sem.
 7. Trefayne

  Mikor szeretkeztél utoljára?

  Tegnap este. Hetente kétszer mindig van. A csajom igazi gyorstüzelő, 10-12szer élvez el, míg én 1-2szer.
 8. Trefayne

  Ki a kedvenc pornószínészed?

  Brandi Belle. A régebbiek közül Michelle Wild, Kay Parker, Nina Hartley.
 9. Trefayne

  Windows 7 probléma

  Melyik Windows 7 típust akarod telepíteni?
 10. Trefayne

  720p-s filmek méretének lékicsinyítése

  Próbálkozhatsz valami konverterrel, amelynél bár beállítod a videó minőségi értékét alacsonyabb értékre, amitől csökken a fájlméret is, mégsem lesz rosszabb a film minőség. Gondolok itt pl. a WinX HD Video Converter-re. Vagy használj "Shrink" programot, amivel DVD-5 méretre alakíthatod a filmet, minőségromlás nélkül. Használhatod: pl. az eredeti DVD Shrink-et (3.2-es verzió), vagy Any DVD Shrink, vagy Ashampoo Movie Shrink & Burn.
 11. Trefayne

  HD filmek

  Vagy kodek telepítgetés helyett csak simán egy beépített kodekes lejátszót használsz. MKV-k nézegetésére most kezdtem használni az UMPlayert-t és elég jó minőségben mutatja őket.
 12. Trefayne

  *flv fáljra felirat égetése

  Próbáld ki az Avidemux-ot.
 13. Trefayne

  Mi a kedvenc vígjátékod?

  Magyar filmek közül az eredeti "Hippolyt, a lakáj" c. film Kabos Gyulával. Külföldi filmek közül a "Tűz a víz alá", Pierre Richard, Louis de Funes és Tom Hanks (főleg a fiatalkori) vígjátékok.
 14. A cikkhez mellékelve egy TV2 Mokka riport, egy "filmszakértő"-nek látszó humanoiddal! Csak erős idegzetűeknek! [Hidden Content]
 15. Trefayne

  Most éri el a Földet egy hatalmas napkitörés

  A Föld a mágneses tere nélkül (ami a második legnagyobb a Jupiteré után) annyit érne egy erősebb napkitöréssel szemben, mint légyfing a huzatban A Föld amúgy is folyamatos "terhelésnek" van kitéve, csak némely erősebb kitörésnél érezhető változás, akár emberi léptékkel is: összezavarodó műholdak, sistergő rádiók, áramkimaradások (főleg a pólusokhoz közeli országokban), vagy pl. erőteljesebb északi fény jelenség, ami nálunk is megjelenhet, ahogy az néha elő is fordul. Élettani hatása is van, de nem káros hatású. Átlaghőmérséklet emelkedést inkább az üvegházhatású gázok magas koncentrációja okozza legfőképp, aminek mesterséges okai is vannak, illetve ez részben természetes folyamat is, ami a Föld létrejötte óta jópárszor megtörtént már. (Egy-egy vulkánkitörés is olyan nagy mennyiségű NO2, CO2 gázokat juttat a levegőbe, mint amit egy milliós nagyváros 1-2 hét alatt)
×