Jump to content
PirateClub.hu

medvesajt

Veterán
  • Pontszám

    101
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Neme
    Férfi

medvesajt's Achievements

Jómunkásember

Jómunkásember (7/24)

0

Közösségi hírnév

  1. Sziasztok! Nem feltétlenül vág ide, de új topikot nem akartam nyitni (van már éppen elég...), többihez meg nem igazán illett. Nem tudom, mennyire mindennapos a kérdésem, na de: van egy Sony PSP kézikonzolom, ami ugye rendelkezik Wi-Fi "csatlakozóval" , és szeretném ezt kihasználni. Itthon egy gép van, az egy D-Link ADSL modemen kapja a netet (még csak 1 megás...majd lesz nagyobb). Na és a kérdésem, hogy ha veszek egy Wi-Fi routert, akkor megoldható-e, hogy egyszerre a géppel és a PSP-vel is lehessen netezni (nemtudom, felléphetnek-e IP-ütközés gondok? stb.) Sajnos nem nagyon volt dolgom még ilyennel, úgyhogy ha esetleg valaki tudna segíteni, azt megköszönném. Mondjuk a PSP böngészőjét még sosem próbáltam szóval nem tudom, eleve megéri-e, de nincs egy ismerősöm se, akinél kipróbálhatnám, feleslegesen meg nem vennék routert, még ha csak 8ezer pénz is.
  2. Ja, valamit a srác is magyarázott a hangolással kapcsolatban, de szerintem nem fog túl nagy gondot okozni. Amúgy tisztában vagyok vele, hogy Ibanezt venni 100-150 ezer fölött érdemes, mert onnan kezdődnek az igazi minőségi gitárjai, de a kommentek alapján egy jól használható, "fiatalos" kis szerkentyű .
  3. szép hosszú hajad van amúgy mit játszottatok? Ja igen, lenne valami. Az eltöltött két év után úgy döntöttem, hogy ,,lefokozom" másodgitárrá a csúnya, törtfehér strato/bullet/mianevémet, és helyette egy havertól megveszem ezt http://www.ultimate-guitar.com/reviews/electric_guitars/ibanez/grg170dx/ tokkal-vonóval 37 ezer ropogós HUF-ért. Mit szóltok hozzá? Lehetőleg ne zenész szemmel nézzétek, akiknek 160 ezres gitárjuk van , hanem olyan közép/hobbi-kategóriás gitárosoknak a szemszögéből, mint amilyen mondjuk én vagyok. Sokan hozzák fel hiányosságnak ezt a Floyd Rose-tremoló hiányt, valaki tud felvilágosítást adni, hogy ez miért olyan nagy gáz? Kb. életemben nem használtam tremolókart, szóval nem igazán tudom, mit is jelent ez, annyiról tudok, hogy kevésbé hangolja el a húrokat, ha tremolózik vele az illető, de javítsatok ki, ha tévedek. Örülök most ennek nagyon, mert ez szerintem nagyon vadul és valahogy közben mégis elegánsan néz ki, meg a hangjáról is hallottam, hogy jó. Havernak is kéne a pénz, nekem is a gitár, vigyázott rá mindig is, szóval semmi akadályát nem látom egy előnyös üzlet megkötésének Hát, én is írtam, már jó ideje nem fordult elő.
  4. Ez csak egy sarkított példa volt. A lényege az, hogy viccesen jön ki, hogy ahhoz, hogy jussál is valamire vele, rá kell költened többszázezret. :S Nem tudom, te miből nyered hozzá a tőkét, de nekem még nincs jövedelmem, tehát abból kell gazdálkodnom, amit valahonnan kapok. Egyébként mi a különbség az aktív és a passzív hangszedők között?
  5. Ja, csak én meg éppen eleget költök másra, amire meg mások nem költenének ennyit. Ruhákra, cipőkre, például. Meg még ezer dologra. Mindegy.
  6. Nincsen mondjuk olyan, amire nem kellene rááldoznom az összes megtakarított pénzem? Csak mert ennyi erővel azért vehetnék már egy új gitárt mindenestől, ez meg azért csak egy pickup-szett... :S Már így is szerintem kb. 100ezernél tarthatok gitárostól-kombóstól-multieffektestől-mindenestől. És mint említettem, azért nekem ez csak egy igen szeretett és megbecsült HOBBI.
  7. medvesajt

    szomorú zenék

    Leírnék én is párat: Johnny Cash - Hurt Cowboy Bebop Original Soundtrack - van pár, de kiemelten a Farewell Blues Gary Jules - Mad World Pannonia Allstars Ska Orchestra - JAhdgement Quimby - Don Quijote ébredése The End - And always... Unearth - Aries Chris Isaak - Wicked game (ezt a H.I.M. meg a Stone Sour is feldolgozta, de ez az eredeti) hát kb. ennyi
  8. Nem tudom, de nekem meg a MIDI-m halt be GP-n, ami nem is lenne gáz, ott az RSE, de például billentyűsökre meg nincs RSE. Múltkor a The Doors - Riders on the Storm című zseniális számot akartam kissé modernebb hangzásúvá átültetni, miszerint a billentyűsöket is gitáron játszva, aztán csak néztem nagyokat hogy nem szól a szinti... úgy látszik, ez valami betegség mostanság De újratelepíteni meg lusta vagyok.
  9. Jólvan, akkor ez tisztázva lett. Egyébként félreértések elkerülése végett, én nem vagyok zenész, kottaolvasni is csak egy évig jártam xD, de szerintem ez nem feltétlenül jelent akadályt, ha nem akarom magam annyira komolyan venni. Nálam ez csak egy hobbi, amit szeretek csinálni, és elég hozzá tudni pár skálát, és lehet sokak szemében ez a tini metalcore egy nagy nulla, de szeretjük csinálni/hallgatni, és szerintem ez a lényeg. A szövegeket is én írom, hála az irodalmi érzékemnek amivel megáldott a sors, szóval ebbe is bele lehet adni szívet-lelket. Nem tudom, ti mit játszotok, ha tudnám, nyilván meg tudnám ítélni a technikai szinteteket. Lehet, hogy nem tudnék egy számot hallás alapján letabolni, vagy hasonlók, de rajtam kívül még vannak ilyenek egypáran, ám ellentétben ők iwiwen/fórumokon/stb. helyeken orrba-szájba hangoztatják, hogy gitározás forever meg hogy ők mekkora zenészek. Én ezt sosem hangoztattam, éppen amiatt, mert nem tartok ott olyan szinten, hogy nagyon lazáznom kéne vele, de én meg is elégedek ezzel, persze mindig gyorsabbat és többet és pontosabbat akarok, ez megvan, de nem spilázom túl az egészet. És szerintem kellenek ilyen emberek is. Tisztelem az igazi zenészeket, de akkor ők se nézzék le a ,,koca-gitárosokat" Ennyit szerettem volna elmondani. Ja egyébként meg a kétlábdobos cucc az nyami
  10. Lehet, hogy egy tinimetálhoz több technikai gyakorlottság/gyorsaság kell, mint egy 4akkordos pankhoz. És vegyük hozzá, hogy lehet, hogy nem mindenkinek adatik meg a próbaterem, a megfelelő technikai cuccoltság, az anyagi háttér. De nem nyitok erről vitát, nem fogok zenészekkel vitatkozni, mert nem szeretnék senkit sem magamra haragítani, mert már annyiszor láttatok el tanáccsal, bár szerintem nincs ebben semmi sértő, csak a véleményem nyilvánítottam ki. Amúgy meg ne idézd az előtted szólót,csak hogy a kukacoskodás is menjen .
  11. Jó, te lehet így gondolod, de azért ez így eléggé sarkítás. Tegyük fel, valaki más az én korosztályomból (17) is akarna alapítani egy olyan bandát, ami nem akad le az akármilyen tinipunknál, meg is lenne az összes tag, csak éppen mondjuk olyan helyen él, ahol talán nem lakik olyan dobos, aki ilyen idősen 200-as tempónál tud tizenhatodokat duplázni. Na, szerintem ilyen esetben, ha csak maguknak akarják csinálni a zenét, akkor megbocsátható bűn a ,,gépi" dolog. Pláne, ha jól hangzó loopokból építkeznek. De kövezzetek meg ha hülyeséget beszélek
  12. Na igen, még jó hogy eszembe juttattad az eredeti kérdésem, ami megválaszolatlanul maradt (köszönet érte ), miszerint hogyha beruháznék egy normális hangkártyába, milyet lenne érdemes venni, és mennyibe kerül? Meg hogy egyáltalán van-e értelme belevágni ebbe a demo-dologba alaplapba integrált karival... Amúgy nekem egy gagyi 30ezres Squierem van, és pont most látom, hogy b4m írta, hogy nem túl jó metálra. Hogy tudnám feltuningolni?
  13. Hát azért a GP-t én is ismerem De RSE-nél kissé jobb hangzásra gondoltam, na mindegy, lehet maradok a Fruity-nál, bár az alsó hangok eléggé úgy szólnak hogy csak kb. érezni lehet őket, hallani nem,mert elég ,,öblösek" . Mondjuk lehet, hogy ez attól is függ, hogy alaplapba integrált hangkártyám van? Amúgy vegyetek Cortot, barátomnak olyanja van, jó árban vette, kegyetlen jól néz ki feketén (krómozott potik, nyami) és elég durván szól. Sok helyen lehúzzák, szerintem alaptalanul.
  14. Egyáltalán nem ide vág, még az előző oldalon lévő felvevés-kérdéssel kapcsolatban szeretnék újabb felvetést. Rájöttem, hogy talán(?) kéne egy normális hangkártya? A szokásos mit ajánlotok/mennyiért lenne a kérdés. És egy másik dolog, szintén felvétellel kapcsolatban: rájöttünk, hogy a basszusgitárosunkat...b@szhatjuk, mert...mert csak . És nem akarunk új embert keresni, a demo felvétele előtt semmiképp, mert mint említettem, ez az egész egyfajta önszórakoztatás céljából készülne. És most nincs kedvünk kikeresni/betanítani másikat, úgyhogy azon gondolkoztam, ha belevágnánk a lecsóba, és (most sokak fognak felhörrenni) valami gépi basszert alkalmaznánk. Légyszíves, ne álljunk le etikázni, hogy ez csalás, mert igazából nem erre fektetjük a hangsúlyt, hanem hogy jól meglegyen írva a szám. Szóval ha tudnátok valamilyen programot, amivel lehet normális basszusgitárt, azt megköszönném. És még mielőtt valaki rávágná, hogy Reason/FL Studio, itt van még egy kis nehezítés: a basszus BF#BE hangolásban van, és ezt a fentebb említett programok egyszerűen nem kezelik...nincs ilyen hangfekvésük, használhatatlanná válnak. Próbáltam Fruity Loops-ban állítani a Root Note-ot, meg emelgetni Piano Roll nézetben, így lejátszotta ugyan a mély hangokat, de valahogy még mindig nagyon géphang (egyébként ezt egy úgynevezett SoundFont basszgitárral próbáltam, tehát tudomásom szerint felvett hangokból építkezik, ami nagyon korrektül szólna alaphangolásban). Bocs, lehet hogy sokaknak zöldség, amit írtam (FL-ban inkább a trancesek/technosok/stb-k vannak benne), de hátha tudtok segíteni.Ja igen, amikor kérdeztem, hogy darabokban kell-e felvenni a számot, nem közöltem dolgokat. Nehogy azt higgyétek, hogy valami két-akkordos punk cucc akar ez lenni, és egy olyat nem tudok tökéletesen végigjátszani. 190 BPM-es, PM-es ugrálgatós metalcore akarna lenni, ha mond ez valamit, lehet hogy ez nektek bakkfitty, és sokkal művészibb/gyorsabb/nehezebb zenét játszotok, de én még csak 2 éve gitározok, tehát nekem annyira nem az. Persze akkor minek írunk ilyet, na bumm. Hát, mindenkinek lehetnek álmai, nem? Egyébként jó ötlet ez a gitárkészítés, bár nekem az is megtenné, ha egy hangszerjavító megcsinálná a családi ereklye bolgár akkusztikus gitáromat El van hajolva a nyaka, így a húrok kb 2 centivel a fogólap felett vannak/kiállnak...ebből adódóan enyhén szólva kényelmetlen rajta játszani (talán a lehetetlen jobb szó?) Kisregényem végére értem, köszönöm.
  15. medvesajt

    Gondoltam egy filmre......

    Itt egy könnyű: London, illegál box, gyémánt, lakókocsi,gypsyk...
×
×
  • Create New...