Jump to content
PirateClub.hu

Dj Nándorfalvi

Veterán
  • Pontszám

    17
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Dj Nándorfalvi's Achievements

Pelenkás Bajkeverő

Pelenkás Bajkeverő (3/24)

0

Közösségi hírnév

  1. Dj Nándorfalvi

    Madárinfuenza

    Áh odase figyelek manapság az ijenekre ha annyira baj lenne nem tétlenkednének!
  2. Dj Nándorfalvi

    TV

    Aki bővebben is leírná miért igen és miért nem annak hajrá itt megtehetitek!
  3. Dj Nándorfalvi

    Babonás vagy ?

    Én meg lesz*rom az egészet úgy tartom hüly*ségnek ahogy van!
  4. Gombás spagetti Hozzávalók: 50 gramm spagettitészta, 10 g margarin, 5 dl víz,1 kis fej hagyma, 150 gramm gomba, 30 gramm 12 %-os tejföl,negyed leveskocka, kevés só. Elkészítése: A spagettitésztát kevés sóval ízesített vízben készre főzzük, miközben a margarinon a finomra vágott hagymát egy serpenyőben megpároljuk. A megtisztított, feldarabolt gombát hozzáadjuk, megpirítjuk és a leveskockát is hozzáadva, lefedve mintegy 15 percig főzzük. A végén tejföllel dúsítjuk, és a spagettire merjük.
  5. Tejfölös spagetti Hozzávalók: 50 dkg spagetti, 10 dkg kocka bacon, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 1 ek. olaj, só Elkészítése: A spagettit bő, forró, sós vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük. Tűzálló tálba terítjük és elkeverjük a 2 dl tejföllel. 1 ek. olajon a bacon szalonnát megsütjük, majd a tésztához keverjük, ízlés szerint sózzuk. A tészta tetején egyenletesen elosztjuk a reszelt sajtot és előmelegített sütőben 180° C-on a sajt pirulásáig megsütjük. Melegen tálaljuk.
  6. Spaghetti Benedetto Hozzávalók: 500 g spaghetti tészta -4 dl tejföl -4 dkg vaj -egy fej fokhagyma -1,5 dl fehérbor vagy pezsgő -olívaolaj -szerecsendió/őrölt/, só, bors, bazsalikom, oregano, -keményítő -parmezán vagy egyéb sajt Elkészítése: A fokhagymákat héjában kevés olajon megpirítjuk. Ha kész kinyomjuk a héjából és belerakjuk a mozsárba a sóval, a borssal, a szárított bazsalikommal, az oreganoval és szerecsendióval együtt összezúzzuk. 4 dkg vajat felolvasztunk beletesszük a fenti masszát a tejfölt egy kis olajat és a tejfölt meg a bort vagy pezsgőt és összeforraljuk majd kevés keményítővel kicsit sűrűbbé tesszük. A még forró tésztát összekeverjük a szósszal,erre sajtot szórunk és készen vagyunk.
  7. Dj Nándorfalvi

    Burgonyás ételek

    Tejfölös burgonyagombóc Hozzávalók: akkora adag tészta, amit a hagyományos szilvás gombócnál készítünk kevés fűszerpaprika zsírszegény tejföl Elkészítése: A gombóc tésztából apró gombócokat készítünk (kb. diónyi nagyságuakat) és a hagyományos módon sós vízben kifőzzük, és leszűrjük. A tejfölt összekeverjük a paprikával és óvatosan felmelegítjük, hogy ne keseredjen meg, végül a gombócokat ebben a sűrű, de bőséges szaftban megforgatjuk. Csemegeuborka, uborkasaláta ajánlott hozzá.
  8. Joghurtos makaróni Hozzávalók:4 személyre 1 l tej, 1/2 l joghurt, 50 dkg csőtészta, 10 dkg sajt 4 egész tojás, kevés só, 0,5 dl olaj, Elkészítése: Az olajjal a tepsit kiolajozzuk.A tésztát kifőzzük. A többi hozzávalót összekeverjük, és 1 óra hosszat állni hagyjuk. Ezután a tepsibe öntjük a keveréket, és egy órán át 200 fokon sütjük. Kivesszük, ráreszelünk 10 dkg sajtot, és 4-5 percre visszatesszük a sütőbe.
  9. Gombamártás (elkészítési idő: 20 perc) Hozzávalók: Vöröshagyma 0,15 Gomba 0,60 Őrölt bors 0,002 Ételízesítő 0,01 Napraforgó olaj 0,08 1 csokor francia petrus Liszt 0,06 Tejszín 0,10 Elkészitési mód: A finomra vágott vöröshagymát olajon megfuttatjuk, rátesszük az apróra vágott gombát, ízesítjük sóval fűszerezzük őrölt borssal, petrezselyem zölddel, ételízesítővel, majd amikor elfőtte a levét, megszórjuk liszttel és felengedjük tejszínnel.
  10. Gyümölcsös fagylaltok Sárgabarack-fagylalt 2,5 dl tejszín, fél kg sárgabarack, méz ízlés szerint. Az őszibarackot pürésítem és a tejszínbe keverem, majd mézzel ízesítem. Egy dobozformába töltöm. Tálalás előtt 2 órára fagyasztom. (124) Málnafagylalt Egy málnapudingot készítek 1 liter tejjel és hozzáadok fél liter friss, szétnyomott málnát, illetve 20 dkg cukrot. A masszát beleteszem a 2-literes fagylaltgép edénybe, vagy a mélyhűtőbe. Megfagyasztom és poharakba osztom. Egy ostyát teszek rá és megszórom ezüst dekorcukorral. (307) Málna-tejszín-fagylalt 1 csomag fagyasztott málna (cukrozatlan), 3 ek porcukor, vagy 1 ek méz, 3 dl tejszín. A fagyasztott málnát mixerrel szétveretem. Hozzáadom a porcukrot, vagy a mézet. Maximumon mintegy 1 percig keverem, miközben hozzáadom a tejszínt. (124) Eperfagylalt Fél kg friss eper, fél liter víz, 2 g keményítő, 20 dkg cukor, 1 ek vaniliáscukor, 1-2 ek citromlé, 2 tojásfehérje. Az epret szitán áttöröm. A vizet felforralom a cukorral és besűrítem a hidegen kikevert keményítővel. Utána hozzáadom az epret, a vaniliáscukrot, a tojásfehérjehabot és a citromlevet, majd állandó keverés mellett fagylaltgépben megfagyasztom. Az eperfagyit finomíthatom még 1/8 l tejszínnel is, amit a félig fagyott masszához adok. (302) Eperfagylalt 2. Egy eperpudingot készítek 1 liter tejjel és hozzáadok fél liter friss, szétnyomott epret, illetve 20 dkg cukrot. A masszát beleteszem a 2-literes fagylaltgép edénybe, vagy a mélyhűtőbe. Megfagyasztom és poharakba osztom. Egy ostyát teszek rá és megszórom dekorcukorral. (307) Citromfagylalt 30 dkg cukor, fél l víz, 1 citrom héja, 3 citrom leve. A cukrot felfőzöm a vízzel. Hozzáadom a nagyon vékonyan lehámozott citromhéjat és a citromlevet. A tűzről levéve egy óráig állni hagyom. Átszűröm, majd megfelelőképpen lefagyasztom. Dinnyefagylalt 1 kis sárgadinnye, 25 dkg cukor, víz, 1 narancs leve, fél citrom leve, 1 tojásfehérje, 2 ek cukor. Az érett dinnyét meghámozom, kimagozom és kis darabokra vágom. Kevés vízben puhára főzöm és átnyomom. Fél liter gyümölcsléhez 25 deka cukrot, fél liter vizet, a citruszok levét adva addig keverem, míg a cukor fel nem oldódik. A tojásfehérjéből kis cukorral egy kemény habot készítek és a léhez keverem. A masszát jégkockatartóba teszem és lefagyasztom. Tejes fagylaltok Teafagyi 5 dl erős tea, 3-4 ek cukor, 3 ek citromlé, vagy rum, 5 dl tejszín. Az erős teát ízesítem a rummal, vagy a citromlével, majd össekeverem a tejszínnel. Jégkockatartóba teszem, vagy fagylaltgépben megfagyasztom. Vaniliafagylalt 3/4 l tej, 1/4 l felvert tejszínhab, 4 tojássárgája, 1,5 dkg keményítő, 12,5 dkg cukor, 2 vaniliarúd, csipetnyi só. A tejet a sóval és a kikapart vaniliával felfőzöm. Kevés hideg tejjel elkeverem a keményítőt és a tojássárgáját és a forró tejhez öntöm. A krémet nagyon kis lángon sűrűre keverem, de már nem forralom. Utána hidegre keverem és a fagyigépbe, vagy a jégkockatartóba téve lefagyasztom. (302) Vaniliafagylalt 2 2 pohár tejszín, 3 tojás sárgája, 3/4 csésze cukor, 1 ek keményítő, 1 csomag vaniliáscukor. Felverem a tojássárgáját, a cukrot, a vaniliáscukrot és a keményítőt a tejszínnel. Kis lángon állandó keverés mellett felfőzöm. Időnként megkeverve hűlni hagyom, majd fagyasztom. Puncsfagyi 2 pohár tejszín, 3 tojás sárgája, 15 dkg cukor, késhegynyi piros ételfesték por (vagy pár cseppnyi piros ételfesték), 2 ek mazsola, 2 ek rum, 1 csomag vaniliáscukor. A mazsolát előző napon beáztatom a rumba. Összekeverem a tojássárgáját, a cukrot, az ételfestéket, a vaniliáscukrot a tejszínnel. Kis lángon állandó keverés mellett felfőzöm. Időnként megkeverve hűlni hagyom, belekeverem a mazsolát a rummal együtt, majd fagyasztom. Vaniliafagyi alapra épülő fagyik Egyszerűen készülhetnek a különféle fagyikreációk a vaniliafagyi alapra épülve. Csak az egyéb jellegzetes ízesítőket kell belerakni és máris meglepheted a családot az újdonsággal: Alap: 2 pohár tejszín, 3 tojás sárgája, 15 dkg cukor, 1 ek keményítő, 1 csomag vaniliáscukor. Felverem a tojássárgáját, a cukrot, a vaniliáscukrot és a keményítőt a tejszínnel. Kis lángon állandó keverés mellett felfőzöm. Kék álomnak is hívják a következő finomságot: Curacaofagyi 1 adag vaniliaalap, fél üveg curacaoaroma, fél narancs leve. Az alapba belekeverem az aromát és a leszűrt narancslevet, majd fagyasztom. Konyakmeggy fagyi 1 adag vaniliaalap, 5 dkg reszelt csokoládé, 20 szem meggybefőtt, fél dl konyak. Az alapba még melegen belekeverem a csokireszeléket, majd hűlni hagyom. Hidegen belekeverem a négyfelé vágott meggyszemeket és a konyakot, majd lefagyasztom. Feketeerdő fagyi 1 adag vaniliaalap, 5 dkg reszelt csokoládé, 20 szem meggybefőtt, 3 kanál meggylekvár. A meggylekvárt lefagyasztom. Az alapba még melegen belekeverem a csokireszeléket, majd hűlni hagyom. Hidegen belekeverem a négyfelé vágott meggyszemeket és a borsónyi darabokra vágott fagyos meggylekvárt, majd lefagyasztom. Agatha Christie fagyi 1 adag vaniliaalap, kávéskanálnyi keserűmandula aroma, ugyanennyi zöld ételfesték, 5 dkg sárgabarackmag. A barackmagot megtöröm, a "mandulákat" forró vízbe teszem, majd egy-két perc múlva ledörzsölöm a héját. Szárítom, majd megőrlöm. Az alapba még melegen belekeverem az őrleményt és a cseppeket. Kevergetve hűlni hagyom és lefagyasztom. A nevét a benne lévő erős keserűmandula ízről kapta, mely emlékeztet a ciánkáli ízére, szagára. Sztracsatella fagyi 1 adag vaniliaalap, 15 dkg durva csokireszelék. A már kihűlt alapba belekeverem a csokireszeléket, majd fagyasztom. Csokoládéfagylalt 1 l tejszín, 1 csésze cukor, 7,5 dkg csoki tortabevonó, csipetnyi só, a csomag vaniliáscukor. A csokoládét feloldom egy csésze forró tejszínben és elkeverem a maradék habbá vert tejszínnel. Hozzáadom a cikrot, a sót és a vaniliáscukrot, majd megfagyasztom. Fahéjfagyi 2 pohár tejszín, 3 tojás sárgája, 3/4 csésze cukor, 1 ek keményítő, 1 csomag vaniliáscukor, fél kk őrölt fahéj. Felverem a tojássárgáját, a cukrot, a fahéjat, a vaniliáscukrot és a keményítőt a tejszínnel. Kis lángon állandó keverés mellett felfőzöm. Időnként megkeverve hűlni hagyom, majd tetszőleges módon fagyasztom. Nagyon finom és különleges a Nugátfagyi. Nugátfagylalt 3/4 l tej, 1 csésze cukor, 5 tojás, 1 tk só, fél-fél csésze csokireszelék, pisztácia, mogyoró, dió és mandula, 1,5 csésze tejszín, kis keserűmandula aroma, 1 ek vaniliáscukor. A tejet, cukrot, tojássárgáját, csokit és sót összekeverem és vízfürdő felett sűrűre verem. Gyakori keveréssel hűlni hagyom. Hozzáadom a kemény habbá vert tejszínt, fehérjehabot, a vágott dióféléket és az aromát. Bombaformába teszem és a fagyasztóládában gyakori rázás és keverés mellett megfagyasztom. Őszibarackbomba 25 dkg magozott őszibarackhús, 17 dkg cukor, 2 pohár tejszín. Az érett gyümölcsöt a cukorral kis láng felett felmelegítem, áttöröm és ha kihűlt, elkeverem a kemény habbá vert tejszínnel. Bombaformába teszem és a fagyasztóládában gyakori rázás és keverés mellett megfagyasztom. Sárgabarackbomba Az őszibarackbombával megegyező módon készül. Nem sós és nem lecsó a paradicsomfagyi. Paradicsomfagylalt 30 dkg érett paradicsom, 15 dkg cukor, 2 pohár tejszín. A paradicsomot fél percre forró vízbe mártom, héját lehúzom, elfelezem, zöld részét eltávolítom, kimagozom, a húsát pedig apróra vágom. A cukorral kis lángon felfőzöm, áttöröm és ha kihűlt, elkeverem a kemény habbá vert tejszínnel. Megfagyasztom. Fagylaltos különlegességek Fagylalttal töltött sárgadinnye Két kisebb sárgadinnye, 12 gombóc fagylalt, 20 szem meggy, ostya, tejszínhab, Triple-sec. A jól behűtött dinnyéket kettévágom, kanállal kikaparom a magjaikat, beleosztom a fagylaltot, meglocsolom a Tripli-sec-kel (vagy más likőrrel), tejszínhabbal díszítem, ráhelyezem a meggyeket és az ostyákat. Fagylalt-flip 1 tojás, 1 kis adag fagyi, 2 tk porcukor, 1-2 stampedli konyak, szódavíz. A tojást, a fagylaltot, a porcukrot és a konyakot lehetőleg néhány jégkockával együtt erősen összerázom és egy megfelelő pohárba szűröm. Szódavízzel öntöm fel. (179) Habos fagylaltkávé 2 gombóc kávéfagyi, 1 mk Nescafé, 1 mk őrölt kávé, a díszítéshez tejszínhab, Nescafé. Az őrölt kávéból egy hosszú - kb 1 deci - feketekávét főzöm és jól behűtöm. A turmixba beleteszem a fagyigombócokat, megszórom a Nescaféval és ráöntöm a kávét. 20 másodpercig turmixolom, majd az előhűtött pohárba töltöm. A tetejére tejszínhabot teszek és megszórom Nescaféval. (MK) Fociszerető embereknek kínáld az alábbit: Gól fagyikehely Személyenként 2-2 gombóc vanilia-, illetve csokifagyi. 10-10 darab csoki-, illetve fehércsoki hatszögpraliné, tejszínhab, csokiöntet, konyak. A vaniliafagyikat sötét, a csokifagyikat pedig világos pralinékkal borítom be (mint a foci ahogy kinéz). Ízlésesen kehelybe rakom, a résekbe konyakot, csokiöntetet és tejszínhabot teszek. A meccset néző férjednk, barátodnak, édesapádnak, fiadnak stb. kínáld! Egygombócos, de nagyon dekoratív a következő. Kisgyerekeknek kínáld! Pinokkió Személyenként 1 gombóc fagyi. 1 kúpos tölcsér, díszítőelemek, tejszínhab. A fagyit egy kis lapos tányérra (csészealátét) teszem, ferdén dőlve rányomom a tölcsér-kalapot és a díszítőanyagokkal (szines tortadarák, gyümölcs, ami van a háznál) kialakítom a pofiját. Tejszínhabbal rajzolom körbe. Imádni fogja a gyermek! Zöldségfagylaltok, zöldségparfék Miért is készítünk zöldségfagylaltot? Sokan furcsának tekinthetik a sós fűszeres fagyik megjelenését. Pedig nincs benne semmi különös. Nyári hideg ételek (főleg hideg levesek) díszítésére, hidegen tartására találta ki a szakács, vagy jobban mondva az élet. Ha valakinek ízlik, akkor pedig akár csak úgy fagyiként is fogyaszthatja ... Natúr sós fagyi 2 pohár tejszín, 3 tojás sárgája, 1/2 kk só, 1 ek keményítő. Felverem a tojássárgáját, a sót és a keményítőt a tejszínnel. Kis lángon állandó keverés mellett felfőzöm. Időnként megkeverve hűlni hagyom, majd fagyasztom. Rozmaringos sós fagyi 2 pohár tejszín, 3 tojás sárgája, 1 ek rozmaringlevél, 1/2 kk só, 1 ek keményítő. Felverem a tojássárgáját, a sót és a keményítőt a tejszínnel. Hozzáadom a megmosott, összevagdalt rozmaringleveleket. Kis lángon állandó keverés mellett felfőzöm. Időnként megkeverve hűlni hagyom, majd fagyasztom. Fűszeres paradicsomfagylalt 30 dkg érett paradicsom, 3 dkg cukor, fél mk só, 2 pohár tejszín, 1 kk ételízesítő, fél ek vágott zöldpetrezselyem. A paradicsomot fél percre forró vízbe mártom, héját lehúzom, elfelezem, zöld részét eltávolítom, kimagozom, a húsát pedig apróra vágom. A cukorral kis lángon felfőzöm, sózom, áttöröm. Hűlés közben belekeverem a petrezselymet és ha kihűlt, elkeverem a kemény habbá vert tejszínnel. Megfagyasztom. Zelleres paradicsomfagylalt 30 dkg érett paradicsom, 3 dkg cukor, fél mk zellerfűszersó, 2 pohár tejszín, 1 kk ételízesítő, 2 ek vágott zellerzöld. A paradicsomot fél percre forró vízbe mártom, héját lehúzom, elfelezem, zöld részét eltávolítom, kimagozom, a húsát pedig apróra vágom. A cukorral kis lángon felfőzöm, sózom, áttöröm. Hűlés közben belekeverem a zellerzöldet és ha kihűlt, elkeverem a kemény habbá vert tejszínnel. Megfagyasztom. Kapros fagyi 2 pohár tejszín, 3 tojás sárgája, 1/2 kk só, 2 ek zsenge kaporlevél, 1 ek keményítő. Felverem a tojássárgáját, a sót és a keményítőt a tejszínnel. Hozzáadom az apróra vágott zsenge kaporleveleket. Kis lángon állandó keverés mellett felfőzöm. Időnként megkeverve hűlni hagyom, majd fagyasztom. Hideg nyári levesek BOLERO gyümölcsfagyi 6 dl víz, 3 ek zselatin, 1 tasak Bolero italpor. A vizet felmelegítem és feloldom benne a zselatint és az italport. Lehűlés után megfelelőképpen fagyasztom.
  11. Dj Nándorfalvi

    Milyen csaj jön be?

    Számomra ez a tökéletes csaj:
  12. sztem nagyon ász teló én veszek egy ilyet
  13. Nokia 6101 Nokia 6101 - elnagyolt kidolgozzás, közepes tudás Az olcsó kamerás, de kinyitható kialakítással megáldott készülékek piacán próbál minél nagyobb részesedést kivívni magának a Nokia 6101. Nézzük, milyen sikerre számíthat. A Nokia 6101 szétnyitható mobiltelefon érdekessége, hogy a töltõ csatlakozója kisebb lett a mára már megszokott Nokia szabványhoz képest. A gyártó gondoskodott, hogy eme változás ne okozzon nagy problémát, ugyanis adnak egy átalakítót is, amellyel gondtalanul tudjuk használni a régi töltõket. Ránézésre megtévesztõ a telefon, külseje alapján egy szerény képességekkel rendelkezõ viszonylag jó kialakítású készülék tárulkozik elénk. Viszont mikor kezdünk belülrõl is megismerkedni vele, rájöhetünk arra, hogy kategóriáját erõsítõ, jól felszerelt kis telefonról van szó. Ami pedig a borítását illeti, az maga a csalódás. Kézbe véve és a kijelzõ A telefont kezünkbe véve egybõl érezni, hogy az elõ- és hátlap kidolgozásával nem veszõdtek túl sokat a készítõk. Becsukott állapotban (szembõl) a Nokia 6101 még egész elegánsnak tûnhet messzirõl, de közelebb haladva az élmény magáért beszél: elnagyolt design elemek, igénytelen anyagválasztás és gusztustalan színek jellemzik a telefont. A kinyitható mechanika ellenére nehéz egy kézzel kinyitni a telefont, mivel sehova se tudjuk beakasztani az ujjunkat, így a lezser telefon-nyitogatós mozdulatokról le kell modnanunk. Elsõként legyünk tisztában a telefon adataival: mérete 85 x 45 x 24 milliméter, tömege 97 gramm. Ezek az arányok megfelelnek a mai elvárásoknak. A mobil két kijelzõt kapott. A külsõ kijelzõ nem mondható valami fenomenálisnak, 96 x 65 pixeles és 4096 szín megjelenítésére képes, amely a Nokia esetében sajnos szokványosnak mondható, de legalább a legfontosabb adatok szerepelnek rajta. A felbontása a mostani készülékekhez képest nagyon alacsony, színei életlenek, szinte látni a pixeleket a képernyõn. A Nokia 6101 jobb oldalán található meg a push to talk gomb és az infra port, míg a baloldalon a hangerõ szabályozó. A belsõ, fõ TFT kijelzõ 128 x 160 pixellel és 65 ezer színnel rendelkezik. Billentyûzet A nagy méretû és szépnek mondható billentyûzet kék megvilágítást kapott. A kezelésével kapcsolatban csak a négy + egy állású navigációs gombbal lehet problémánk. A gond a fel- és lefele való irányításban rejlik. Alapjába véve kemény a billentyûzet. Multimédia A készülék legnagyobb örömömre rendelkezik a remekül használható FM rádióval, és a beépített VGA fényképezõgép sem maradt ki a specifikációból, amelynek maximális felbontása 640 x 480 képpont. Kifejezetten szép képeket készíthetünk vele, de a vaku hiánya természetes fény nélkül igen csak érzékelhetõ. Képes videó (3gp) felvételére és lejátszására, megtalálható az éjszakai mód-, az önkioldó- és a képsorozat funkcióra. Ezen kívül a telefonon MP3, valamint MIDI/többszólamú dallamok használhatók csengõhangként és figyelmeztetõként. A telefon hangszórója közepes minõségû. Menü és szolgáltatások A menü kialakítása semmi extrát nem mutat, a Series 40 kezelõfelület már mindenki számára ismerõs lehet. A Nokia 6101-ben a névjegyzék nem dinamikus, hanem „csak” 500 férõhelyes, a gyorstárcsázást maximum 9 névhez tudjuk alkalmazni. A hangfunkciók a következõk: hangfelismerõ tárcsázás, hangutasítások, hangrögzítés és a beépített kihangosító. A diktafon maximum 5 perces felvételt képes készíteni. A telefon szokásos szolgáltatásai között a következõket találjuk meg: ébresztõóra, jegyzet, naptár, teendõk, stopper és a visszaszámláló. Az üzenetek menüpontban található meg az SMS, MMS és a meglepõen fejlett e-mail kliens (SMTP, IMAP4 és POP3) is. A készülékben három elõre telepített játékot találhatunk meg (Canal Control, Golf Tour, Solitaire), ezenkívül új játékok tölthetõk le. De a gyártó által ellátott játékokat remekül kidolgozták. A mindössze 3,5 MB-os memória nem túl sok fotó tárolására alkalmas, az MP3 csengõhangok hasznáaltáról már nem is beszélve. A memória természetesen nem bõvíthetõ. Adatkommunikáció Az adatkommunikációs lehetõségek igen szegényesek, a GPRS és a pozitívumként értékelhetõ EDGE kapott helyett. Az infra portot szerencsére nem spórolta le a gyártó, így nyugodtan tudunk képeket küldözgetni ismerõseinknek. Az infra, használatakor nem mindig mûködött megfelelõen Az USB PopPort csatlakozás a PC-nkkel történõ kapcsolattartást könnyíti meg, a Bluetooth ellenben kimaradt a készülékbõl. A beépített XHTML böngészõ a függõlegesen megnövelt kijelzõnek hála viszonylag élvezetes eredményt produkál WAP oldalak nézegetése közben. Összegzés Az 50 ezer Ft-os kártyafüggetlen árat túlzásnak tartom, mivel ezért az összegért jóval igényesebben kidolgozott készüléket is találunk a piacon. A 760 mAh Li-Ion akkumulátor igen csak rövid ideig bírja a gyûrõdést, érthetetlen, hogy miért kell még ezen is spórolni. Egy feltöltéssel 3 napig tudtam nyugodtan használni a készüléket. A telefon versenytársaihoz képest nem mutat semmi különöset, inkább hozza a szokásos Nokia alsó-közép átlagot, csak éppen egy kagyló telefon formájában, amely típus a finn gyártónak mindig is az Achilles sarka volt design és kialakítás terén.
  14. most ilyen telót vennék és kiváncsi vok mit gondoltok ról érdemes megvenni?
×
×
  • Create New...