Jump to content
PirateClub.hu

Ravenspike

Veterán
  • Pontszám

    26
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Neme
    Férfi
  • Érdeklődés
    Zene, irodalom, társadalom, szerepjáték és egy csipetnyi filozófia...

Ravenspike's Achievements

Zsebibaba

Zsebibaba (4/24)

0

Közösségi hírnév

  1. Ravenspike

    Élő hangszeres vs. elektronikus zene

    A zene minőségét nem az adja, hogy mennyi ideig tart elkészíteni, vagy az, hogy mennyit kell tanulni az adott hangszeren való játékot. Attól még, hogy valaki összedob egy patternekből felépülő számot még nem teszi őt zenésszé. Ebből következik hogy a legtöbb DJ nincsen ebben a stádiumban. Akik elértek odáig, azoknak a munkáit már nem lehet csak úgy összedobni. Horty: egyfelől egyetértek azzal, hogy nem lehet a példáim tisztán az elektronikus zene műfajába besorolni, és így valóban nem a legjobb példák egy stílus zeneiségének bizonyítására. Viszont ha túlzottan szétszedjük a műfajokat, akkor önmagában sincs ilyen stílus, hogy elektronikus zene. Vannak válfajai. Mint ahogy olyan, hogy rock, olyan sincs nagyon.
  2. Ravenspike

    Halalbuntetes; IGEN v NEM?

    Egyetértek a halálbüntetés bevezetésével. Arról pedig, hogy az önvédelemből elkövetett emberölésnél mi történik: - mivel önvédelemből cselekedett, ezért korlátlanul enyhíthető a büntetés (vagy nincs is, ebben nem vagyok biztos) - ha most valaki neked támad, és te véletlenül úgy hatástalanítod, hogy az beveri a fejét és meghal, az önvédelem. Ezért pedig nem ítélnek el. - amerikai filmekben van sokszor, hogy "hú, ártatlan embereket ítélnek el". Ez nem igaz. A magyar büntetőjog csak a legtisztább esetekben hozza ki bűnösnek a vádlottat, amíg nincsenek rendes bizonyítékok, addig gyakran el sem kezdődnek a tárgyalások. És még ha rendelkezésükre állnak megfelelő bizonyítékok, akkor is csak biztos esetekben döntenének a halálbüntetés mellett. Ahol pedig teljes bizonyosság van, ott megérdemelt a halálbüntetés. Halálbüntetést én is gyilkosságért, nemi erőszakért és pedofíliáért adnék (bár az utóbbi elkövetőire a szó szoros értelmében is rájár a rúd a börtönökben, úgyhogy talán nekik elég súlyos a börtön is)
  3. Ravenspike

    Élő hangszeres vs. elektronikus zene

    Te nem érted sajnos. Ha egy DT számot hallgatsz, amiben vannak vonósok, attól az még nem lesz komolyzene. Ugyanez van ebben az esetben is. A számaiban rengeteg komolyzenei elem van, de több benne az elektronikus hangzás. Ebből következik, hogy elektronikus zene.
  4. Először nekem is hülyeségek jutottak eszemba a hír olvasása során, de rájöttem, hogy kivételesen hasznos gyakorlati felfedezésről van szó. Az idegpályák illetve agyszövetek regenerációja áttörés lehetne rengeteg nagyon súlyos betegség kezelésében.
  5. Ravenspike

    Élő hangszeres vs. elektronikus zene

    A kérdés csak az, hogy valóban egy Pain of Salvation-höz, egy Ayreon-hoz vagy egy Dream Theater-hez akarjuk hasonlítani az elektronkius zenében utazókat. A másik oldalon mondhatnám, hogy ott van Rob Dougan, akinek az egyik számát biztosan ismeritek (Mátrix betétzene volt). De azt már kevesebben, hogy komolyzenét komponál, illetve olyan előadóktól merít ihletet, mint pl. a Led Zeppelin. Valószínűleg tudja, mi az a pentaton skála. DJ Laci valószínűleg nem tudja, de nem is az élharcosok közé tartozik az elektronikus muzsikában. Legjobb esetben is csak átlagos képességű DJ munkáját hallhattátok eddig, mivel a többség azt hallgat. Így nem tudjátok, hogy mik a jobban sikerült darabok. Azok, akik a rockot tartják értelem nélküli üvöltözésnek pedig valószínűleg csak a nagy átlag rockzenéjét hallották (amiket szerintem még mi, tájékozottabb "műkedvelő" rockerek sem tartunk jónak). Ne becsüljük le más munkásságát, és mellőzzük a sztereotípiákat, mert még az esélyét is eldobjuk, hogy megismerjünk valami jót a másik zenei stílusból. Ettől függetlenül a szavazatom a Rock-é, mert számomra egy Octavariumnál vagy egy Dea Pecuniae-nál jobb zenét még nem alkottak. De ezt a szavazást ne tekintse senki kijelentésnek, miszerint a Rock jobb. Csupán a fórumon több embernek tetszik.
  6. Ravenspike

    Warhammer vs. Warcraft

    Az mmorpg-k szerintem a szerepjáték név megcsúfolásai. WoW-os ismerőseim leírásai alapján a játék két központi dologra koncentrál: legyél level 70 és szerezd be a legjobb cuccokat. Amikhez egyedül kevés vagy, ahhoz keress pár társat, és csináld úgy. A Warhammer világot kedvelem, a táblás stratégiát még művelem is (igaz, 40K), de a hajam az égnek áll még a gondolattól is, hogy mmorpg-t készítsenek belőle. A barátaimmal jókat szerepjátékozunk, stratégiázunk, ennél több nem kell. Az tény, hogy a Blizzard minden lehetséges dolgot ellopott a Warhammer uniwerzumából (Star Craft is lopás). Ettől függetlenül nagyon jó játékokat készítettek, amik a mai napig nem koptak el. A Blizzard egyedi ötletekkel nem, de az ötletek profi megvalósításának képességével rendelkeznek. Azt kell, hogy mondjam, a Games Workshop hatalmas hibát követett el, amikor nem bízta rá a Blizzardra a fejlesztés lehetőségét.
  7. Ravenspike

    Élő hangszeres vs. elektronikus zene

    Egyik barátom mutatott nekem pár olyan számot, ami szépen meghangszerelt volt amellett, hogy egy igazi hangszer nem volt benne. Nem emelkedett Mozart-i magasságokba, aláírom, de az, hogy nem zene volt, azt már nem érdemli meg. Egyfelől valóban monotonnak tűnhet, mert egy "hangszer" rengetegszer ismétlődik, azonban egy 10-12 sávnál ez már nem zavaró, mert 4 ütemenként az egyik lecserélődik, 12 után pedig egy ritmuseltolással teljesen új dolgok születhetnek. Persze nem a nagyon elfajzott hard techno-ról beszélek, amiben valóban minimális változtatásokkal megy az agymosás, hanem az egy fokkal igényesebb zenékről. Az elektronikus zene közvetíthet érzelmeket. Egyik DJ barátom szerzett egy számot a barátnőjének. Nem volt benne egy tuc sem, csak pár effect és hangszerek bedigitalizálva. Mégis elektronikus zene volt. Azzal, hogy egy elektronikus zene nem tud felérni egy igényes metál zenével azzal egyetértek, de csak azért, mert a metált szeretem, az elektronikus zenét pedig nem. De ha megfigyelitek, az igényes metál klasszikus elemek felhasználásával válik nagy alkotássá.
  8. Ravenspike

    Élő hangszeres vs. elektronikus zene

    Abban egyetértek veled, hogy a rock sikeresebb, több legendás számot termelt ki. De a mai elektronikus zenét arra találták ki, hogy az ember egy partiban ellegyen rá. Aki nekem egy Pain of Salvation-re táncolni tud úgy, hogy élvezi, annak fizetek egy sört (attól most tekintsünk el, hogy mennyire tánc az, ami a discoban megy). De nem is azért találták ki. Egy táncra kitalált zenének szórakoztatónak és könnyednek kell lennie (és persze rá fogékony közönséggel kell rendelkeznie). Nincs olyan szám, ami hűde laza és könnyed lenne,, és így futott volna be a legendák közé: November Rain, Bohemian Rhapsody, ezek olyan számok, amikhez az embernek le kell ülnie (na jó, utóbbinál egy kis Wayne világa belefér ) mert úgy lehet élvezni.
  9. Ravenspike

    Élő hangszeres vs. elektronikus zene

    Ezzel a vitával alapjaiban nem értek egyet. Attól nem lesz rosszabb a másik zene, hogy neked nem tetszik. Jobb se lesz annál, marad, ami marad: egy eszköz arra, hogy boldogabbá tegyed magad vagy másokat, esetleg ők tegyenek téged boldogabbá. Hogy ez egy 4/4-es szintetikus basszus éri el az embernél, egy sweepelt übermetál 200-as tempós arpeggio vagy egy smooth jazz, az már annyira az emberekre van bízva. Viszont bármelyikre rámondani azt, hogy sz*r, teljesen szubjektív és mellesleg beszűkült látásmódot is takar szerintem. Vannak olyan előadók a disco zenében is, akik törekszenek sok hangszer bevitelére a zenéjükbe, és járatosak a zeneelméletben, szóval az, hogy primitív ember csinálná, azzal azért én nem értek egyet.
  10. Ravenspike

    Gépeld be, hogy télapó....

    Basszus, frankón bevágtam a fejemet az asztalomba, ilyen állat is csak én lehetek 6e7387öo Béna az orrom...
  11. Mondjuk az, hogy kicsi fekete lyuk jön létre, az még nem megnyugtató. A kicsi fekete lyukak erősebbek, mint a "nagyok". Szerencsére a gép tényleg olyan kicsit hoz létre, hogy összeomlik, mielőtt kiterjeszthetné a gravitációs terét. Ha lenne rá esély, hogy létrejöhet egy veszélyes méretű, akkor nem csinálnák. Elvégre nem Káosz Professzor dolgozik ott, hanem olyanok, akik amellett, hogy kíváncsiak, élni akarnak. Ha más nem is, de ott van Gordon Freeman, ő majd megoldja
  12. Ravenspike

    Rap vs. Rock

    Én progresszív metált hallgatok, de ettől még bőven elfér az ízlésemben minden egyéb stílusú zene, szívesen meghallgatok mindent, ami jó. Sarkított példán keresztül próbálom bemutatni, de így legalább jól fogom érzékeltetni a különbséget: Mozart-ot a világon még jóval nagyobb számban ismerik, mint például Az Ayreon-t vagy a Pain of Salvation-t, és ha éppen nem fekszik nekik ez a fajta zene, akkol joggal mondhatják azt rá, hogy nekik nem tetszik, akárcsak fordított esetben. De azt, hogy rossz, azt nem, hiszen minden zene, ami legalább egy embernek örömet okoz, az jó. Hogy melyik a jobb, ez is egy teljesen szubjektív kérdés, és még ha 1000 az 1-hez arányban mondják azt, hogy a másik rossz, nem lesz igazuk. A zene célja az örömszerzés, ha ez megvan, a többi lényegtelen. Persze a nem megértés oka leginkább az, hogy a legtöbb nyilatkozó egyáltalán nem ismeri a másik stílust, így csak a felületes ismeretei alapján nyilatkozik. Ez pedig bizony elég komoly hiba. Nekem a rock jobban tetszik mert ezt hallgatom és játszom már pár éve, de tudom, hogy a rapről nem tudok érdemben véleményt formálni, még ha szeretnék sem (annyit azonban mondhatok, hogy vannak olyan számok, amiknek a szövegeik több mint kifejezőek, inkább a zseniális címszó alatt keresgélnék, legalábbis én).
  13. Ravenspike

    Átlépték a fénysebességet?

    Hogy én is hozzátegyem a saját kis gondolatomat a témához, a 3 éves fizika tudásommal... A fény ugye azért tud fénysebességgel menni, mert nincs tömege. Ha nincs tömege, akkor elméletileg energiája sincsen (ez most az E=m*c2 ből jött). Viszont ha adunk neki "kakaót", azaz energiát, akkor mi történik? Kapunk egy megfoghatatlan valamit, aminek bár tömege nincs, energiája van? Ez a képlet szerint nem lehetséges. Meg elméletileg egy tömeg nélküli dolog mozgásállapotának megváltoztatásához egy akkora energia is elég, ami minden határon túl tart a nullához. Ha akár 1N erőt fejtünk ki, akkor a sebessége mekkora lesz? Végtelen? Elméletileg tehát a fényt mindenféle energia felhasználás nélkül fel lehetne gyorsítani. ui.: persze az álltalam felvázoltaknak biztos van jó néhány cáfoló bizonyítása, de engem érdekel a fizika, úgyhogy örömmel várom őket.
×
×
  • Create New...