Jump to content
PirateClub.hu

Norbi Szabó

Törzstag
  • Pontszám

    59
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

About Norbi Szabó

  • Születésnap 04/24/1992

Contact Methods

  • MSN
    bnorbeee@hotmail.com

Profile Information

  • Neme
    Férfi
  • Lakhely
    Budapest

Norbi Szabó's Achievements

Feltörekvő

Feltörekvő (5/24)

0

Közösségi hírnév

  1. Norbi Szabó

    Rally

    Hi! Uhh ez naon jó kis kocsi!!Hát igen a jó öreg orosz technika a legjobb!! Jól mondod lac!!Jó kis gép a VFTS!!
  2. Norbi Szabó

    Rally

    Atkinson marad Az ausztrál pilóta Chris Atkinson meghosszabbította szerződését jelenlegi csapatával a Subaruval, így 2009-ig marad a kékeknél. "Nagyon boldog vagyok, hogy még további két évet versenyezhetek a Subaru World Rally Team-el" - mondta a 27 éves versenyző. "Az elmúlt években voltak nehéz időszakaink, de a legújabb eredmények azt mutatják, hogy jó úton járunk. A teljesítményünk javulóban van." Atkinson 2005-ben ment teljes világbajnoki szezont a japán csapatnál, és a Japán rallyn elért harmadik helye volt a legjobb. Akkor összetettben a 12-ik lett. A következő évben már a 10-ik pozíciót szerezte meg. A jelenlegi rally szezonban pedig a hetedik helyen áll. "Örülök, hogy Chris további két évig marad a csapatánál" - nyilatkozta Richard Taylor, a Subaru csapatfőnöke. "Az elmúlt 12 hónapban hatalmasat javult a teljesítménye. Úgy gondolom, hogy még ebben az évben újra dobogóra állhat." "Nagyon izgalmas részese lenni a Subaru WRC programjának, és nagyszerű élmény is. Klassz csapatunk van. Minden egyes csapattag szeretné, ha az egyik rallyn ismét a mi kocsink állhatna fel a dobogóra, és én mindent el fogok követni azért, hogy ez így is legyen" - fűzte hozzá Atkinson.
  3. Norbi Szabó

    Ki Mit Sportol ?

    Hi! Én atlétikzákok, meg bicózok, de ezt hobbi szinten!!!
  4. Norbi Szabó

    Rally

    Veszélyben az SX4 WRC? Ha az FIA által 2012-re tervezett szabálymódosítások hamarabb lépnek érvénybe, akkor veszélybe kerülhet a Suzuki SX4 programja. Javában zajlanak az előkészületek, és az első igazi bevetés időpontja egyre csak közeledik. Az SX4 WRC-nek elviekben Korzikán kellene debütálni, de lehet, hogy most mégis felborul a japánok terve. Az AutoWeek magazin szerint az FIA azon gondolkodik, hogy a 2012-re tervezett szabálymódosításokat már 2009-ben bevezeti. Mindenek előtt a WRC-ék technikájából szeretnének lefaragni, hogy olcsóbbak legyenek. A jövőben az S2000-res képezik majd a WRC-ék alapját. Ezek a tervek persze nagyban befolyásolják az SX4 WRC munkálatait. Nobuhiro Tajima sportfőnök árgus szemekkel figyeli a fejleményeket. "Minden a jövőtől függ. Természetesen megérte a különböző álláspontokat, hiszen egyrészt a WRC-ék nagyon drágák. Másrészt viszont mi értelme lenne, ha megépítünk egy olyan autót, ami két év múlva használhatatlan?" A japánok nem rég jelentették be, hogy legalább 2012-ig szeretnének részt venni a rally világbajnokságban. Azt is mondták, hogy nyitottak az új szabályokra. De ha Morrie Chandler, a rally bizottság elnökének 2012-es tervei már 2009-ben megvalósulnak, akkor a Suzuki hoppon maradna egy félkész WRC-vel.
  5. Norbi Szabó

    Rally

    Francois Duval Spanyolországban is indul Marcus Grönholm hatalmas küzdelemben végül győzött Új-Zélandon. Az eredmény pedig még Francois Duval karrierjére is hatással van. Visszatérése jobb már szinte nem is lehetett volna. A német rally futamon Francois Duval újra bizonyságot tett tehetségéről, és ideiglenesen még a világbajnok Sebastian Loeb-öt is maga mögött tudta tartani. Egy apró hiba miatt ugyan visszaesett a második napon, de a fiatal belga nem adta fel, így a végén a második helyen zárta a versenyt. Az utolsó gyorson pont Marcus Grönholmot hajszolta, aki végül hibázott is, és értékes pontokat veszített. A Citroen és Loeb pedig azt szeretné, ha Spanyolországban ezt újra megismételné, hiszen minden segítségre szükségük van, amit csak megkaphatnak. "Nagyon boldog vagyok, hogy újra versenyezhetek, többek között azért is, mert a spanyol pályák nagyon fekszenek nekem" - nyilatkozta Duval a jó hírek hallatán. "A Kronos és a Citroen nagyon sokat tettek azért, hogy ismét indulhassak egy versenyen. Persze az Új-Zélandon elszenvedett vereségnek is biztos köze van a dologhoz. Ezért minden tőlem telhetőt meg fogok tenni azért, hogy olyan sok pontot vegyek el a Fordtól, amennyit csak tudok."
  6. Norbi Szabó

    Harcművészetek --> Shotokan Karate

    Hi! Öt évig én is shotokánoztam!!!Felnöt zöld öv a többit mán nem tom mermán rég volt az, mer 3 éve hagytam abba!!!
  7. Norbi Szabó

    Rally

    Janika új navigátorral folytatja A hétszeres abszolút bajnok ifjabb Tóth János új navigátorral folytatja pályafutását. A Peugeot-pilóta Tagai Róberttel versenyez a jövőben, már a szeptember 27-29-én tartandó San Remó-i IRC-futamon is. Az ok: az eddigi mitfahrer, Bahor Bea munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tudja vállalni a külföldi versenyeket, amelyek időbeosztása teljesen más, mint a hazaiaké. Amint azt talán sokan tudják, a IRC-futamokon sokszor egy teljes hetet igénybe vesz a pályabejárás és a verseny, sőt, van hogy ennél több időt is külföldön kell tölteni. "Tiszteletben tartom Bea döntését, és köszönöm neki az eddigi együttműködést. Szerintem igazán szép éveink voltak" - mondta ifjabb Tóth János, aki Bahor Beával közösen egy abszolút bajnoki címet szerzett, 2005-ben. Janika elmondta, az új navigátor keresésekor azért döntött Tagai Róbert mellett, mert tapasztalt és elég nyugodt ahhoz, hogy együtt dolgozzon vele. "Semmi különlegeset nem igénylek a gyorsasági szakaszokon, az itinerem szerintem nagyon egyszerű. Egyébként is, tapasztalatom szerint megbeszélhető, megtanulható, hogy a különböző pilóták milyen információkat szeretnének visszakapni a pályán. Bízom benne, hogy hamar összerázódunk majd Robival" - mondta ifjabb Tóth. Ami Bahor Beát illeti, természetesen ő is szomorúan búcsúzik a csapattól, amelyet az utóbbi években nagyon megszeretett, de új beosztásában a munka mellett már nem tud annyi időt szakítani a ralira, amennyit az IRC-futamokra való felkészülés megkíván. A navigátorhölgy, aki az abszolút cím mellett korábban N-csoportos bajnok is lett, egyelőre nem döntött arról, hogy esetleg a hazai pályákra visszatér-e, vagy sem.
  8. Norbi Szabó

    Rally

    Catalunya Rali sztornó Hosszas előkészítés után sem sikerült az idén rali világbajnoki futamra eljutnia Bútor Róbertnek. A kiszemelt Catalunya Rali nevezési zárlatáig ugyanis nem sikerült megfelelő megoldást találni a versenyautó bérletére. A vb-futam helyett azonban a tervezett hat magyar bajnoki futamon felül még egy versenyen indul Magyarországon a Bútor-Tóth kettős. Így a Mecsek Rali után a két utolsó futam egyikén is láthatjuk a Szuper-1600-as bajnoki cím védőit. Bútor Róbert: - Nagyon szerettünk volna a Catalunya Ralin indulni. Az elmúlt évek alatt nagyon jó kapcsolat alakult ki a Suzuki Sport Európa Kft-vel, ezért csak is ők jöhettek szóba, és természetesen a Suzuki Swift Szuper-1600-as. A verseny szervezését gyakorlatilag az év elején elkezdtük. Sajnos az anyagi háttérrel nem álltunk a legjobban, ezért egy nagyon kedvező ajánlatra lett volna szükségünk ahhoz, hogy rajthoz állhassunk a Catalunya Ralin. Volt is rá remény, de az adminisztráció annyira elhúzódott, hogy a verseny nevezési zárlatáig nem tudtunk döntésre jutni, ezért le kellett fújnunk az idei vb-futamot. Más külföldi versenyt nem tervezünk. Helyette az utolsó két magyar bajnoki futam egyikén fogunk indulni.
  9. Norbi Szabó

    Rally

    Hi! Az első napon ne felejtsétel el még 12 másodpercre vezetett Grönholm !!Mindig ugy csinálja h az első napon nem naon húz bele, de utána meg naon megy!!Sajnos aszfaltos versenyek Loebnek fekszik jobban, szal ott Grönholmnak minél jobb eredményt kell elérnie!!Ja és az a 10 pont azé az 10 pont Grönholm és Loeb között, Grönholm javára!! És remélem h Grönholm lesz a világbajnok!!!Már rá férne ez a vb cím!!Zsinórban Loeb nyert háromszor és ez mán kicsit unalmas volt!!Olyan volt mint régen az F1-ben, mindig Sumi győzött!!! GO GRÖNHOLM!!! Szép volt Atkinson!!!
  10. Norbi Szabó

    Rally

    Minimális előnnyel, de Grönholm nyert Új-Zélandon Az eddigi legkisebb különbséggel lett második Loeb A Marcus Grönholm és Sebastien Loeb között dúló csata új fejezetéhez érkezett az Új-Zéland Ralin. A két rivális fej-fej mellett küzdötte végig a hétvégét, s a verseny végkimenetele végül az utolsó kilométereken dőlt el Marcus Grönholm javára. A finn pilóta végül rekordnak számító háromtized másodperces előnnyel nyert nagy ellenfele, a Citroënnel versenyző Sebastien Loeb előtt. A harmadik hely idén sokadszorra Mikko Hirvonené lett. Grönholmnak nagy szüksége volt erre a győzelemre, azok után, hogy mindennél jobban feni a fogát a világbajnoki címre. Bár most tíz pontos előnye van az egyéni ponttáblán a francia pilótához képest, az ezután következő ralik nem igazán fekszenek majd neki. Még négy aszfaltos rali van hátra, s ezek Loeb kedvelt pályái lesznek. Így arra törekedett a fordos pilóta, hogy ezen a murvás versenyen annyi pontot gyűjtsön, amennyit csak lehetséges. A verseny végkimenetele elég egyedülálló módon az utolsó szuperspeciális szakaszon dőlt el a 350 km-nyi gyorsasági szakasz végén. A Citroën csapata így érthető módon nagyon csalódottan utazik el a távoli országból. Loeb számlájára pedig nem írható a második hely. A francia mindent megtett a győzelem érdekében, minden egyes métert végigversenyzett, de a végén, mégis Grönholm felé billent a mérleg nyele. A citroënes pilóta hátrányban volt amiatt, hogy tavaly csak a pályabejáráson volt jelen és ellenfele nagyon jól ismeri és szereti ezt a versenyt, s autójának is fekszenek a murvás viadalok. Loeb ezek ismeretében nagyon szép munkát végzett Új-Zélandon, s talán biztató számára a tudat, hogy ezek után az ő versenyei következnek. A Citroën számára nem túl megnyugtató, hogy most már 40 pontos előnnyel vezeti a Ford a konstruktőri ponttáblát. "Sikerült ugyanolyan tempóban hajtanunk, mint Marcus tette azt néhány helyen, de minden egyes gyorsasági szakaszon időt vesztettünk. Ráadásul az eső is eleredt, amikor kezdtük a második gyorsasági szakaszt. Ilyen a ralizás. Olyan keményen nyomtam a gázpedált, ahogyan csak tudtam, de végig a fejemben volt, hogy a világbajnokság szempontjából a nyolc pont a második helyért több, mint ha semmit sem kapnánk." - szögezte le Loeb. "Ennél frusztrálóbbal ritkán találkozni! Jó volt látni, hogy a győzelemért hajthatunk, s ez nagyon bíztató a szezon hátralévő részét tekintve." - tette hozzá a címvédő világbajnok. A Subarunál Chris Atkinsoné volt a főszerep, aki a stobartos Jari-Matti Latvalával szintén az utolsó nap küzdött meg a negyedik helyért. A finn pilóta még előnnyel fejezte be a szombati napot, mégis az ausztrál pilóta fordítani tudott és végül 4.6 másodperces előnnyel happolta el a negyedik helyet. Petter Solberg ezzel szemben hamar feledni szeretné a versenyt. A norvég autója műszakilag nem volt rendben, s így nem tudta tartani a tempót az éllovasokkal, s helyzet egyre rosszabbra fordult. Végül négy perccel az élen állók mögött ért célba a hetedik helyen. A nyolcadik helyezett Urmo Aava lett egy Mitsubishi Lancer volánja mögött. Ezután elég hosszú szünet következik a Rali Világbajnokságban. Majd egy hónap múlva, októberben mérkőzik meg a mezőny a Katalán Ralin (2007. október 5-7.). A nagy kihagyás egyben változást is jelez, hiszen mindjárt egy gyors aszfaltos futammal nyílik meg a betonon rendezett ralik sora. A négy hét elegendő lesz a Citroën számára arra, hogy felkészüljön a gőzerővel történő támadásra a számára ideális terepen, a Fordnak pedig a lehető legjobb védekezésre. Miután 2006-ban kettős Citroën-győzelem született Spanyolországban, így idén is a francia csapat és pilótája, Sebastien Loeb lesz a favorit. 2007-es Új-Zéland Rali végeredménye: 1. M Grönholm Ford Focus 3:52:53,9 2. S Loeb Citroën C4 3:52:54,2 3. M Hirvonen Ford Focus 3:54:36,7 4. C Atkinson Subaru Impreza 3:55:26,2 5. J-M Latvala Ford Focus 3:55:30,8 6. D Sordo Citroën C4 3:56:35,9 7. P Solberg Subaru Impreza 3:56:48,6 8. U Aava Mitsubishi Lancer 4:02:10,2 9. H Solberg Ford Focus 4:02:48,5 10. M Wilson Ford Focus 4:03:13,8 A világbajnokság állása az Új-Zéland Rali után: Pilóták 1. M Grönholm 90 pont 2. S Loeb 80 pont 3. M Hirvonen 69 pont 4. D Sordo 31 pont P Solberg 31 pont 6. H Solberg 29 pont 7. C Atkinson 25 pont 8. J-M Latvala 17 pont 9. T Gardemeister 10 pont 10. D Carlsson 9 pont M Stohl 9 pont Konstruktőrök 1. Ford 159 pont 2. Citroën 113 pont 3. Subaru 60 pont 4. Stobart 55 pont 5. OMV Kronos 35 pont 6. Munchi's Ford 6 pont
  11. Norbi Szabó

    Milyen mobiltelefonod van?

    Hi! A SE K500i-mnek nem halld be a joyya, szal nem mindegyik Sonynál csinálja!!
  12. Norbi Szabó

    Rally

    Hi! Jah azt elfelejtettem mondani, h Grönholm vezeti az Újzéland Rallyt az első nap után!! Második helyen 12 másodpercre lemaradva Loeb áll, mig a harmadik helyen Hirvonen!! Hát nem ugy fest h Loeb fog nyerni(remélem nem is nyer), de még hátra van 2 nap, nem akarom elkiabálni magam!! GO GRÖNHOLM!!!Gyerünk Solberg Család!!!
  13. Norbi Szabó

    Rally

    Beindult a találgatás Marcus Grönholm még kicsit izgalomban tartja a rally cirkuszt, hogy visszavonul-e vagy sem. Döntése többek sorsára is hatással lehet. "Csak semmi nyomás" - mondta Malcolm Wilson, a Ford csapatfőnöke, aki nem szeretné legjobb pilótájára rákényszeríteni a döntést, mely így könnyen negatív végeredményt hozhatna. Az M-Sport főnök tudja, hogy Grönholm mennyire fontos a csapatának. "Csak ő képes megverni Sebastian Loeb-öt" - jelentette ki korábban Wilson. Ha a finn távozna, akkor honfitársának Mikko Hirvonennek kellene átvenni a vezető szerepet, de Wilson nem biztos abban, hogy már megérett erre a szerepre. Ennek következtében már meg is indultak a találgatások a 2008-as szezont illetően. Egyes bennfentesek szerint Petter Solberg megy a Fordhoz, mert a norvég pilóta 2009-ig érvényes szerződésének egyik záradéka lehetővé tenné, hogy idő előtt otthagyja a Subarut. Ha a csapat továbbra is nyeretlen, és sikertelen, akkor Petter szerződésének lejárta előtt kiszállhat a csapatból. A kékek röviden így reagáltak: "No comment." A britek még ennél is messzebbre mennek, szerintük Petter Solberg a 2008-as szezonban már Sebastian Loeb csapattársa lesz. Guy Frequelin, a Citroen sportfőnöke ezzel az állomcsapattal szeretné újra megnyerni a konstruktőri címet. Ezzel a felállással csökkenne a Dani Sordora nehezedő nyomás, hiszen ő a harmadik gyári C4-esben kapna helyet, és még egy kis időt a gyakorlásra. A csapatbővítéshez a Citroen állítólag hajlandó lenne megemelni a költségvetést. Ha Solberg tényleg elhagyja a Subarut, akkor Chris Atkinson lehetne az új első számú pilóta a csapatnál. Ennek megfelelően az ausztrál mélyen hallgat, ha a Suzukiról kérdezik, ahova egyesek szerint távozni fog. A japán újoncok Korzikán és Walesben tesztelik majd az SX4-et, mielőtt teljes szezont mennének vele. A pilótákat viszont csak a frankfurti IAA-an fogják bemutatni a közönségnek, eddigi legesélyesebb embernek mindenki Toni Gardemeistert tartja. Marcus Grönholm döntése még Jari-Matti Latvala karrierjére is kihatással lenne. Hiszen megörökölhetné Hirvonen felszabaduló helyét. Latvala 2008-ig a Stobart csapattal kötött szerződést, de ha tényleges üresedés lenne a Ford gyári csapatánál, akkor ez nem jelentene akadályt. Viszont a Ford gyári csapatánál egyesek szerint jót tenne Latvalának ha még egy évet a Stobartnál töltene, és csak utána kerülne hozzájuk.
  14. Norbi Szabó

    Rally

    Citroen-es kérdezz-felelek Közeledik az Új-Zéland rally, ezért feltettünk néhány, a Citroen Sport céljait és elvárásait feszegető kérdést Guy Frequelin-nek A Citroen és Sebastien Loeb sikeresen megőrizte németországi veretlenségét, és a C4 WRC újfent bebizonyította, hogy mennyire domináns aszfalton. Elégedettek az eredménnyel? "A német futam mindig is nagyon összetett verseny, ez alól az idei sem volt kivétel. Az időjárás megint változatos volt, a pályákat pedig nevezném egyszerűnek. A csapat jól működött, a C4 a hírnevéhez méltóan szerepelt, a gumik jónak bizonyultak, Sebastien és Daniel pedig csúcsformában versenyzett. Nem volt egy könnyű futam, de végül sorozatban hetedszer győztünk, és ezzel maximálisan elégedett vagyok." Dani Sordo mindössze másodszor látogat Új-Zélandra, míg Sebastien Loeb kihagyta a tavalyi futamot... "Mikor Danit szerződtettük, tisztában voltunk vele, hogy tapasztalatok hiányában nem minden futamon lesz képes kihozni magából a maximumot. Tényleg csak másodszor indul itt, és rengeteg tanulnivalója van még. Azt viszont ne felejtsük el, hogy rendkívül gyorsan képes alkalmazkodni az ismeretlen körülményekhez. Sebastien-nek tényleg újak lesznek a tavaly bemutatott pályák, de a tapasztalata, és a tehesége remélhetőleg hamar átlendíti ezeken a problémákon." A Citroen C4 WRC még sohasem indult Új-Zélandon. Milyen célt tűztek ki a hétvégére? "A világbajnoki címért folytatott harc miatt Sebastien-nek és Daniel-nek meg kell próbálnia Marcus Grönholm előtt végezni. Az idei murvás futamokon kiderült, hogy a C4 WRC ilyen burkolaton is versenyképes, szóval akár még győzhetünk is."
  15. Norbi Szabó

    Rally

    Hi! Murvás verseny következik, és ez Grönholmnak kedvez a legjobban!! Szal a legjobb h Grönholm megnyeri a versenyt Hirvonen és Loeb elött!! :D
×
×
  • Create New...