Jump to content
PirateClub.hu

skypower

Veterán
  • Pontszám

    30
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Minden tőle: skypower

  1. skypower

    Saját fényképek

    "Ez nagyon szép, hol lenne és mi ez?" A kérdésre a válasz, hogy Bécs Schönbrunn kastély, ill. a kertjének végében az úgy nevezett glória épület. A kép meg olyan amilyen, ennyi telett tőlem meg a masinámtól, de örülök hogy tetszett! További képeket a hivatalos honalapon találhatsz "valamivel" jobb minőségben nem megy a link
  2. skypower

    Saját fényképek

    Rég jártam erre sok szép képpel gyarpodott a forum szép fényeket ezúton is mindenkinek! Csak egy HDR próbálkozás jöhetnek a vélemények!
  3. skypower

    Saját fényképek

    Hi all! Nagy a pangás mindenki éretségizik? Rolo16 tetszenek a képeid, és a masina amivel csináltad, na az se kutya! Hoztam én is egyet hogy ne süllyedjen tovább a topic. Na jó fényeket mindeninek.
  4. skypower

    Fraps gondok!

    Hi all! Probáljátok ki, hogy a hangkártya vezérlő szoftverében a felvételi oldalon a "MIXED Input" vagy Stereo Keverő nevü bementi szközt engedéjezzétek. Nálam így működött mindíg! Sok sikert
  5. skypower

    Saját fényképek

    Egy hasonlót már láttatok tőlem most itt van még1. Talán lesz akinek tetszik.
  6. skypower

    Saját fényképek

    Nem maradok ki én sem a sorból! Kategóriát és címet nem írok majd eldöntitek.
  7. skypower

    Saját fényképek

    Kecskemét 2007 Repülőnap "Magyar Királyi Légierő" MIG-29-ese felszálás közben! Sorry de csak enyit tudok én és a meglévő technikám. Ha valakinek van építő jelegű tanácsa kritikája, azt szívesen figadom!
  8. skypower

    Saját fényképek

    Na akkor megtöröm a "csendet", mert egy hónapja hogy senki nem prezentált képet! Nem a legjobb de nekem tetszet, talán másnak is fog! Várom a kritikákat!
  9. skypower

    Saját fényképek

    Hi all! Hat napja nem volt új kép, így gondoltam dobok egy ilyet: Remélem lesz akinek teszik ez a HDR szerű izé!
  10. skypower

    Saját fényképek

    Hi all! Srow a pecás életképek nekem is tetszenek! /csak a kiégésre kell kicsit jobban odafigyelni/ Ettől eltekintve tetszik a látásmód nekem átjött a vízpart és a pecázás élménye a képeken Jeti Peti: A képeidet nagy részét már látam így nem értékelem még1* A vadvirágos az nagyon bejön! Berakok megin 1 képet talán erre már ír valaki pár sort, ha már a békás és kiscicás képre senki semmit nem írt! "Hogyha rózsa.......... lehetnék"
  11. skypower

    Saját fényképek

    Hi all! GRK: Nem olyan rossz az a kép mint ahogy te hiszed! némi kontrasz emelés és már remek is! /nézd átt a masinád van e rajt olyan lehetőség hogy saturation ha van akkor azt állítsd hard-ra ha ilyen természetfoto a célod, vagy ha olyan van hogy finepix color akkor ott a "C" jelölésüt min Croma az válaszd/ persze csak ha megfogadod csak a jószándék vezérel! Mockingbird: Nekem is teszik a képed, szerintem már csak akkor lenne jobb ha nem középre "komponálod" a virágot. Ha úgy vágtad ki a képet egy nagyobból, akkor csinálhatnál egy olyan verziót, ahol a virág kissé a jobb alsó sarok felé eltolodik, és a szépen elmosott teret meg szellősen meghagyod bal felső sarok felé. Ja és hagyományos fekvő 4:3 arányú kivágással. A keret meg minden más így jó. De ez csak az én véleményem! Majlimate: Szerintem is jó a foto, ha kivágás akkor érdekelne az egész kép! Gabesz007: Neked köszönöm a magam és a többiek nevében a tetszésnyilvánítást! /jól esett az elismerés/ A békás képeimet senki nem értékelte! Enyire szarok lettek? Ha igen azt is mondjátok meg abból tanulok! Azé most se usszáttok meg kép nélkül! http://keptarhelyem.extra.hu/image/images/kepek/384.jpg Töltsétek le és úgy nézzétek mert böngészőbe nagyon pixeles /nemtom miért/ Na szép fényeket nektek! Remélem senkit nem bántottam meg és kérem a kritikákat!
  12. skypower

    Saját fényképek

    Hi all! Süllyed a topic! nem fotozik senki vagy a régi képekből miért nem mazsoláztok?! Akkor az UP kedvéért két kép azonos témáról más-más megközelítésben. Rejtözködő "borzalom" És egy kicsit közelebről /tudom elszúrtam a keretet de lusta voltam javíani az asszimetriát/ Jöhetnek a bírálatok. ! Ja és UP! Szép fényeket nektek!
  13. skypower

    Saját fényképek

    Andrew Boy az izzólámpás képek nagyon tetszenek. Csak azt áruld el hogy valami foto szerkesző efekt vagy ilyen infra izzó volt estleg valamilyen szűrőt használtál? Dobi16 a keretel kapcsolban valószínüleg igazad van nem sikerült túl jól talán kicsit túl "vastag" let. /megpróbáltam kicsit elfedni vele a kiégést :)/ Köszönöm az értékelést!
  14. skypower

    Saját fényképek

    Ismét itt vok Hi all! Az előző képem kapcsán valami hasonlóra számítottam, hogy az elképzelés nem rossz csak a kivitekezés nem az igazi. Köszönöm a véleményeket és a kritikát. Na akkor erre is várom a véleményeket talán jobb let egy picivel.
  15. skypower

    Saját fényképek

    Hi All! Dobi16 Én azért szeretem tudni mit rejt az exif, mert abból is lehet tanulni, szerintem. A kövi képem is tartalmazza az exif infokat bár ez most nem mérvadó mert megkíséreltem kicsit "buherálni" a képen, aztán majd eldöntitek hogy a végkifejlet jó vagy rossz, én meg megköszönöm az edigi és remélhetőleg ezutáni véleményeket. /csak enyire futotta a "képszerkesztői" ismereteimből/ Tudja Mitől döglik..........
  16. skypower

    Saját fényképek

    Üdv mindenkinek! Először is Jeti Peti! Olyan 2-3 oldallal előrébb kérdeztem hogy milyen progival csinálad a képet a kezedről. Most megmuatom miért kérdeztem. A lényeg hogy ha tehetem mindíg megnézem a képek exif infóit márha ha van, így a tied is. És érdekes volt amit láttam, és most meg is mutatom Na erre "varjatok gombot" a mai napig nem értem hogy a thumbmail képen hogy látszódhat az eredeti kép. Ha valaki tudja világosítson fel!!! Mivel az előző képnek sikere volt itt van még1 Sorry hogy így de a képfeltöltés honlap nem áll mostanság a helyzet magaslatán Szép fényeket nektek!
  17. skypower

    Saját fényképek

    Hi All! Andrew_Boy: Ismét lett jónéhány szép képed nem sorolnám fel mindet, de szerintem a "vasakon" kívül a béka is remek let. JoeGunn: Jó lett mind a 2 kép, de főleg a Turul. A virágos kép se rossz csak hiányolom a virág tetejét, azzal együtt lett volna igazán szép. Volt már néhány tulipán, há én sem maradhatok ki a sorból sorry a nagy méretért, elfelejtetem átméretezni.
  18. skypower

    Saját fényképek

    Sokáig már nem is bírom ki macroelőtét lencse nélkül szerintem a nyárra megveszem mert ez így a saját opikával "csak" jó közeli és én is élvezem a pici dolgokat jól láthatóvá tenni!
  19. skypower

    Saját fényképek

    Hi dobi16 Én is köszönöm az értékelést! Sokáig tököltem vele, hogy nézne ki jobban és mivel képszerkesztés terén is gyerekcipőbe járok képes vagyok ilyet összehozni, meg amúgy is sokak szerint izlésficamos vagyok Természetesen felrakom az eredetieket ahogy ha jól emlékszem az első itteni hsz-be írtam ha igény van rá fent lesz! Az adott témáról három verzió készült anno felrakam mind a hármat! Anyi kérésem lenne, ha leszedted akkor szólj plz, mert a tárhelyem picike és majd törlésre kerül. Szal ezek egyenesen a memokártyáról vannak semmi beavatkozás. Majd eldöntöd melyik tetszik jobban. /szabadon felhasználhatóak és modosíthatóak/ törölték És akkor még 1 ha már itt vagyok : tör
  20. skypower

    Saját fényképek

    Hi All! Hirtelen azt se tudom hol kezdjem úgy "megtáltosodott" a topic! Megpróbálok mindenkihez szólni egy kicsit aki képet rakott fel, akit kihagynék attól elnézést nem volt szándékos! - 1 JoeGunn: Nagy léptekkel feljődsz, az a véleményem nagy vonalakba, hogy egyre jobb és jobb képket készítesz. Látom nagyon megragadott a macrozás! talán ezzel még egy kicsit segíthetek: http://www.sg.hu/cikkek/44392/hogyan_fotozzunk_makrofotozas_i szerintem tanulságos cikk és a többi se rossz! ha ismerted akkor vedd semmisnek -2. Jeti Peti: A képeid szerintem is jók, tetszik a "látásmódod", ahogy megmutatod a dolgokat! 1 kérdés a kezedről készült képnél mivel csináltad a fekete háteret? /mert ilyet még exif infon nem láttam/ -3. Dobi16: Az utóbbi 2 képed közül engem a második fogott meg. Ahogy a virágok /talán ibolya, de valami hatalmas nagyok/ kinőnek a házfal és a betonlap közöti kis részen /a természet mindíg utat tör magának/ nekem egyszóval tetszik. A másik a talán barackvirágos kép is jó én talán kicsit eltoltam volna balra és szelősebre hagynám a jobb oldalát, de ez a saját véleméynem! A hullám kontra víz képem kapcsán azt kérdezted hol lakom. Hát ugyan a vizek városa a lakhelyem, de a kép az nem itthon készült. A készítés helye Görögország Corfu -4. Gabineo: Lesz ez még jobb is, és ha hozzáteszem, hogy a telefonod használtad /k750i/ akkor meg csak grat hozzá! A tájkép nekem is bejött, csinálhatnál belőle egy szűkebben vágott képet némi konraszt emeléssel és már remek is! És fogadd meg Dobi tanácsát előnézeti képben publikáj itt a forumon! -5. Andrew Boy Végigböngésztem a képedi sok van olyan közte, amin nem igazán jött á nekem hogy mi is akar lenni a fényképezni szánt téma. A kivitelezés, tehát a technika álltalába jó és jól is valósíos meg csak a tudatos elképzelést hiányolom. /nem bántásnak vagy kötözködésnek szántam!!!/ A másik, hogy nagyon sok olyat is találam ami viszont megvalósításilag és témailag is megállja a helyét. /A virágmacrók pl. nagy többsége szerintem jól sikerült, és az opel logo is remek szerintem!/ Talán mindenkit sikerült "megkritizálni" persze csakis segítő szándékkal így akkor dobok két képet, ami inkább egy és jöhetnek a kritikák! Csak nyugottan ami belefér bírom a gyűrődést Először a feldolgozás aztán az eredeti. Szép fényeket és sok piát, tojást csokit, ésatöbbi holnapra. Kellemes ünnepet mindenkinek!
  21. skypower

    Saját fényképek

    Hi all! JoeGunn! megnéztem a géped leírását itt : http://pixinfo.com/fgep/Fujifilm_FinePix_A400 ezek szerint van rajta macro mód, ahol a közelpont a 10 cm, tehát ez a legközelebbi távolság a tárgy és az optika között, amit még képes élesre állítani exponáláskor. A teendőd már csak annyi, hogy a masinád macro üzemódját aktiválod, majd keresel egy "célobjektumot" és min 10 cm-ről exponálsz. Az iso érzékenységet a leheőségekhez mérten minél kissebre vedd hogy a zaj ne vigye el a részleteket! Sok siekert! Kísérleteztem némi képszerkeszéssel és ez lett belőle: /amint már emlíetettem nem vágom a kérdést/ A keresztjét mindenki maga hordja: Csak finoman a kritikával, mert nem bírja a mímóza lelkem /ne kíméljetek!!!/
  22. skypower

    Saját fényképek

    Nem volt olcsó az fix és most fogyott le a törlesztőrészlet, mert hitelkártyára vettem. Közel 1 évig törlesztetem, de megérte, és látam itt a topicba drágább és jobb gépet is. /mindig megsasolom az exif infót, ha van :)/ Elhiheiek, hogy a másik "kis" Kodak se volt olcsó /kb ugyanaz az ár volt/ amikor megvettem 4 éve! ezért is sajnálom, meg mert kezesbárány az is. Egy amatőr forumon voltam regizve, de mosanság nem üzemel, nem tudom mi lett a csapattal, de lehet hogy b3nC3 többet tud Ő is tag volt ott jónéhány remek képpel. De ahogy a képeitek is mutatják nem minden a "vas" a lényeg a fotos és annak szeme ill. érzékenysége a témára.
  23. skypower

    Saját fényképek

    Köszönöm mindketőtöknek az értékelést és a véleményt! Megpróbálok válaszolni mindenre Az ucsó képen valóban egy golyóstoll van és itt a hangsúly a golyón van! Ha a kezedbe veszel egy tollat akkor látni fogod hogy milyen pici is az a golyó, de nem egy Raynox DCR-250-es macrolencsének Egy szónak is száz a vége ez egy macrofotó akart lenni, de ezek szerint elképzelhető, ahogy említetted a fényképezési szöget nem túl jól választottam meg! Majd legközelebb ha ujra kölcsön kapom a lencsét csinálok ujat /köszönöm a kritikát/ ebből tanulok én is! Próbálok minél többet fotózni, de főként nekem is az időből van a legkevesebb Akkor a gépek: Az első digit masinám egy mostmár 4 éves Kodak LS443-as 4Mp-es 3* optikai zoomal, amit sajnos leejtettem emiatt javításra szorul /ami nem olcsó/ Főként a meghibásodást, és persze a fejlődés miatt tavaj vettem az uj masinát ami egy Fuji S9500-as gép. A többi infó itt: http://pixinfo.com/fgep/Fujifilm_FinePix_S9500 Az ucsó kérdésre igen a válasz, ha a virtuális közösség és a fények is ugy akarják, akkor láttok még tőlem is képeket. Szép fényeket mindenkinek!
×
×
  • Create New...