Jump to content
PirateClub.hu

JarvanIV

Veterán
  • Pontszám

    94
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Minden tőle: JarvanIV

  1. JarvanIV

    TV vásárlás

    Abban nem tudok segíteni sajnos. A nevem egy netes játékból van (League of Legend) , Egy harcosé, a fiam adta, ő játszik ilyesmikkel... Én (is) 49 vagyok de a net. mindenkié, kor és hozzá nem értés miatt nincs miért szégyenkezned, nem tudhat mindenki mindet, és a tájékozatlanság nem azt jelenti hogy valaki buta.
  2. Két kérdésem lenne: Szeretnék vásárolni egy hangkártyát, és egy külső dvd írót. Dvd íróból milyen márkát ajánlotok? Olyanok már nincsenek amik Pl. 8 éve voltak (Nec, Pioneer, stb) Vagy ha van, azok már nem biztos hogy olyan jók vagy rosszak mint 8,10 éve. Verbatim vagy Asus? vagy más márka megbízhatóbb? _ A másik kérdésem kicsit összetettebb, megpróbálom felvázolni a dolgokat: A pc-ből két digitális (s/pdif) hangkimenetet szeretnék, ehhez van 2 darab erősítőm is. Az egyik kimenetről jelenleg két hangfal megy. Kellene egy PCIex vagy usb. csatlakozású hangkártya, aminek a digitális kimenetét rá szeretném kötni a másik erősítőre, és arra pedig egy hifi Sennheiser HD 660S2 fejhallgatót. A kérdések a következőek: Melyik jobb? A PCIex vagy az USB- csatlakozású? Creative - Sound Blaster-ről azt halottam hogy driver gondjai vannak, így milyen más típust ajánlanátok? A harmadik kérdésem az lenne, hogy a két digi hangkimenet (alaplapi és usb vagy PCIex csatolásu) zavarná egymást? Természetesen egyszerre mindig csak az egyik használnám.
  3. JarvanIV

    TV vásárlás

    Annyit tudok erről írni, hogy az én tv-m sem játszotta le az avi-t a benne lévő lejátszóval, de a google play store-ből feltettem a VLC playert, és most már lejátssza. (Azt nem tudom, hogy maga a tv képes lenne kezelni az avi-t, csak a benne lévő lejátszóban hibásodott meg a "dekodóló", vagy pedig nem képes, de meglehet oldani egy jobb lejátszóval, amiben benne van a dekóder (?). )
  4. JarvanIV

    Microsoft Windows 11.

    Ki kapcsoltam rendszer telepítéskor, és a feladat kezelőben is tiltva van, hogy ne induljon a rendszerrel együtt, mégis a fent írt helyre ment minden sz@rt
  5. Tudtok olyan programot lehetőleg amely tud is magyarul amelyik ki tudja kapcsolni az onedrive dolgot teljesen, és pl. azt is hogy ne a sajátgép/felhasználó/OneDrive/dokumentumok -ba tegye a mentett dokumentumaimat vagy a letöltött cuccaimat ugyan itt a download-ba? Elég idegesítő hogy a w11 önkényes az ilyen szolgáltatásokban és elvoltam rég azzal hogy mindent a gépemre mentettem nem kell nekem felhő meg ilyesmi. A segítséget nagyon szépen meg köszönném!
  6. Üdv mindenkinek! Egyszer halottam, amikor megszünt az xp-re a frissítés (2014), hogy megy még rá frissítés, de csak azoknak akik vállalaton belül használják még. Ehhez van egy módszer, amivel a saját gépeden is meg lehet oldani, hogy menjen rá frissítés (kódsor, vagy ilyesmi (??)) Én használtam is, de már elfelejtettem, és nincsen meg a "leírás" hozzá. Most kaptam egy régi régi laptopot, amin az xp kellene hogy fusson. Hát ezért szeretném ha tudnátok segíteni. Valaki tudna ebben segíteni?
  7. JarvanIV

    Kémprogram elleni védelem

    Hát így már más a történet! Le is szedtem a malwarebytest, mert jól belassította a rendszert. Akkor marad a Kaspersky... Köszönöm a tanácsokat!
  8. JarvanIV

    Kémprogram elleni védelem

    Igen, látom a malwarebytes vírus írtó is egyben, igazad van, és ha ez így van, akkor nem fér össze a kasperskyvel. Viszont ugy emlékszem, hogy régen, pár évvel ezelőtt, a malwarebytes csak kém program kereső volt, nem?
  9. JarvanIV

    Kémprogram elleni védelem

    Igaz ez a vírus írtókra! Két vírus írtót egy gépen futtatni nem szabad, ezt én is tudom évek évtizedek óta! De kémprogram keresőkre nem igaz! De csak arra nem! Én azt hittem vagy olyan tapasztalt, hogy ezt tudod.
  10. JarvanIV

    Kémprogram elleni védelem

    Ha elég lenne, nem kéne még egy... Tudnál esetleg ebben a témában érdemben nyilatkozni? Vagy esetleg valaki más tudna?
  11. JarvanIV

    Kémprogram elleni védelem

    Hozzátenném, hogy az ilyen ranglistázásban nem bízok azok ált. meg vannak véve.
  12. Üdv mindenkinek! Malwarebytes régen nem volt rosz program, hatékonynak mondták. Most ujra elgondolkodtam hogy előfizetek egy hatékony kémprogi elleni védelemre, ti melyiket ajánlanátok? Még mindig a malwarebytest? vagy van esetleg ennél jobb is már? Megjegyzem, van Kaspersky, ez mellé szeretnék egyet... Már nem olyan pörgős a fórum, mint Pl 10 éve, de azért remélem kapok választ, hasznos választ, a remény hal meg utoljára!
  13. JarvanIV

    Microsoft Windows 10

    hankock, úgy lesz. BDaWe köszönöm! A végén, amikor a számitógépet leválasztom, akkor kitesz egy One Drive beállítása ablakot, és ott kéri hogy írjam be az email címemet. És akkor fiók létre hozása gombra katt kellene hogy legyen. persze nem csináltam meg. De Ilyenkor leválasztotta a gépet, vagy meg kell adni egy email címet is?
  14. JarvanIV

    Microsoft Windows 10

    Beírtam: gpedit.msc ezt írta ki:
  15. JarvanIV

    Microsoft Windows 10

    Üdv mindenkinek! Segítségeteket szeretném kérni. Újra húztam egy w10 et a gépemen Kb. 2 hónapja, és azt csinálja, hogy mindent az OneDrive felhőbe akar elmenteni. Pl. csinálok egy jegyzettömböt, vagy egy excel fájlt, és a végén elmentem, akkor azt nem találom sehol (sem nyilvános dok, sem a felhasználói dokuban sem, mert valahová máshová teszi, és közli hogy a "fájlok készen állnak az OneDrive-ba való feltöltésre" vagy a "Fájlok napra készek" Már próbáltam kikapcsolni de mindig vissza kapcsolódik egy idő után, és én véglegesen ki akarom kapcsolni ezt az OneDrive dolgot. Hogy csináljam?
  16. Üdv mindenkinek aki olvassa! Hol lehetne beszerezni "személyesen" olyan windows 10 op. rendszert, ami még a hagyományos lemezre van kiirva, eredti gyári példányra gondoltam. Régen az xp. idejében még csak olyat lehetett kapni a boltokban, de ma már lehet hogy sehol sem lehet kapni (?) . A Microsoft oldalán is le lehet tölteni, de az nem olyan mint amikor lemezen van, eredeti példányban.
  17. JarvanIV

    Avast vagy Avira

    Írtad, hogy csak azon két írtó közül válasszunk, amit te megjelöltél, és hogy az egyik fontos szempont hogy ingyenes legyen... Nem tudom hány évtizede vagy a Pc világában, de azt bizton mondhatom, hogy olcsó húsnak híg a leve! Egy fizetős védelem az kulturáltan viselkedik, és tökéletesen megvéd, bármilyen oldalra is tévedsz. A Bitdefender nekem nem jött be, mert állandóan b@sztatott, hogy mit hogy tehessen. Na mondom erről a "szarról" ennyit. Maradtam a kasperskynél, amiben sosem csalódtam. azt a 3 darab ötezrest meg kibirja az ember fia egy egész évre, miközben az emberek Nike cipőre költenek, abból sem a legolcsóbbra, stb... Sőt a Kasperskyből van free verzió, ami szintén megvéd ha ugy van. Lemegy a 30 napos teljes verzió, utána átvált free verzióra, és megy tovább, nem csesztet hogy fizesd már be egy teljes verzióra (mint a Malwarebytes) Ennyit tudtam hozzá tenni... Remélem tudtam valami olyan infót közölni, amit hasznosítani tudsz
  18. JarvanIV

    Suzuki 1.3 Glx kézikönyv.

    Köszönöm, már megkaptam!
  19. JarvanIV

    Suzuki 1.3 Glx kézikönyv.

    Nem, még nem. Tudnád ezt nekem feltölteni valahová (esetleg data) ?
  20. Nincs valakinek egy Suzuki swift 1.3 GLX - C (vagy sima glx-hez) egy kézikönyve, vagy bármiféle ilyesmije? (1996-os a kocsi amihez kellene) Neten nem vagyok képes találni egyet :/ Vagy én nem keresek rá rendesen, vagy nem tudom... Amit eddig találtam, az elég gyenge eresztés.
  21. JarvanIV

    Letöltés Data.hu -ról

    Igen, valóban! Akkor gondolom admin vagy ott... (?)
  22. JarvanIV

    Letöltés Data.hu -ról

    Szerintem felesleges... El tudom képzelni a válaszokat. Ráadásul a márciusi verziót már nem is találom. Na jeleztem, Szijas-nak, de a válasz természetesen az amit vártam. Nem érti hogy mire gondolok, mert neki ezek jól futnak. (miközben nekem 2 gépen sem... éééértem) Ennyit arról, hogy jelzem ha gondom van... zsola400-tól még nem kaptam választ...
  23. JarvanIV

    Letöltés Data.hu -ról

    Én ilyennel még nem találkoztam, úgyhogy ezért gondoltam hogy most leírom ide... (bár lehet nem ide kellett volna?? ) Mostanra kiderült mi volt a probléma Egy Kori féle 2019 es februárig frissített verzió, aztán egy 2019-es Májusig frissített verziót tettem fel, de mindkettő totál szarul lett összekalapálva! Aztán rátettem ezeket egy 8 hónapos 300 ropis gamer laptopra is, mivel egyrészt már ideje volt, másrészt pedig kíváncsi voltam, hogy a gépemmel van e baj, vagy ezekkel a w10-kel, hát enyhén és finoman szólva kaka lassú volt az egész gép, és a rendszer tőle Pedig egy 300 ropis laptop nem igazán szar gép ahhoz, hogy lassan, és hibásan menjen... Tehát ezekkel a w10 -kkel volt a gond, nem a gépekkel. A fent leírt problémán kívűl semmi sem ment rendesen (videó lejátszás, flashplayer, biztonsági központban "hiányzó biztonsági és rendszer fájlok" -kat írt ki, a böngésző lassú volt, és 3 giga memóriánál ált meg az étvágya, kb. pár perc után, stb.) Ezután leszedtem, és feltettem egy 2017-es Márciusig bezárólag frissítésekkel ellátott Koris w10-et, ami tökéletesen megy... eddig... Minden korábbi hiba részt most ezen is ki próbáltam, és eddig nagyon fasza! Az én gépemen is, és a laptopon is. Mind ezekkel együtt évek óta Ismerem Kori munkáit, Megbízható példányai miatt mindig azokat kerestem, és eddig sosem volt egyik frissített verzióval sem gondom, a fent említett két példányon kívűl! Köszönöm hogy türelemmel elolvastátok! Béke!
×
×
  • Create New...