szelekt
Veterán-
Pontszám
1 -
Csatlakozott
-
Utoljára itt járt
About szelekt
- Születésnap 07/04/1968
Profile Information
-
Neme
Férfi
-
Lakhely
bp
szelekt's Achievements
Totyogó (1/24)
0
Közösségi hírnév
-
steak sütés nagyon sok függ attól, hogy a hús mennyi ideig pácolódott, milyen fűszerekkel ,hogyan pácoltad, száraz pác,nedves pác(mindenki a saját receptjére esküszik)2naptól-2hétig is hűtőben milyen idős volt az állat,ha matuzsálemi koru akkor több időt kell pácolni melyik részét szeretnéd steaknak,(legjobb a bélszín"vesepecsenye" csak drága 3,4 k/kg) sütési technikák: 1.5cm-2cm vastag szeleteket vágni, nem szabad húsverő kalapácsal lazítani,csak lazán,a tenyér alsó részével megnyomkodni. természetesen mindenki a saját kipróbált technikáját ajánlja. szabad tűzön,pl grill rács, tárcsa,rost sütő konyhában nagyon lassu hőmérsékleten kell sütni megszúrni,húsvillával soha nem szabad mert akkor a húsnedvek kifolynak és nem lesz szaftos ízletes. ha lehet oldalanként csak egyszer süssük,ne nagyon forgassuk. hogy mikor kész? tapintással lehet folyamatosan megállapítani,természetesen a gyakorlattól függ,több steak sütése után már megy "szabadszemmel" is ha nagyon puha,könnyen be lehet nyomni,és nem áll az eredeti formájára vissza- akkor angolos szinte teljesen nyers(izlések és pofonok) ha egy ujjal benyomjuk akkor a nyomás helye szép lassan vissza áll az eredeti formára-- félangolos rugalmas,szinte nem lehet benyomni-- akkor teljesen átsült,de ez majdnem mindig élvezhetetlen,nem igazán kedveleik. ezek az un. klasszikus sütési módok a steak tekintetében,természetesen már itt is van ujdonság a sütést illetőleg,csak egy példa: médium rea elkészülés után pihentetni,kb 5-7 perc tálalni.