Jump to content
PirateClub.hu

Laco80

Veterán
  • Pontszám

    448
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

  • Nap nyertese

    11

Posts posted by Laco80

  1. Clive.Cussler-A.satan.bankarja.(Isaac Bell nyomozó esetei 1.)

    covers_370952.jpg?1447371988

    CLIVE CUSSLER évtizedek óta szórakoztatja az olvasókat izgalmas és fordulatokban gazdag regényeivel. A Dark Pitt-könyvek és az Oregon-akták szerzője ezúttal történelmi krimisorozattal jelentkezik, amelynek főszereplője egy igazi Sherlock Holmes-i figura, az okos és rendíthetetlen kitartásáról híres ISAAC BELL detektív.

    1906-ot írunk. Két éve kegyetlen bűntények sorozata sújtja Amerika nyugati államait, a forgatókönyv pedig mindig ugyanaz: egy titokzatos férfi bemegy a bankba, kirabolja, hidegvérrel meggyilkol minden szemtanút, majd nyomtalanul eltűnik. A hatóságok nem nézhetik tovább tétlenül a Sátán Bankárjának nevezett bandita pusztításait, és bevonják a nyomozásba Isaac Bellt, a ravasz és tehetséges detektívet.
    A nyomozó hamar rájön, hogy a legélesebb eszű bűnözővel áll szemben, akivel valaha dolga volt. Tudásának, helyes következtetéseinek és ösztönös megérzéseinek köszönhetően azonban többször is közel jár ahhoz, hogy elfogja a gazembert és gyönyörű segítőjét. De a sarokba szorított férfi durva ellentámadásba lendül, és a kocka fordul: a vadász válik célponttá. Bell már nemcsak a játszma megnyeréséért, hanem az életéért is küzd…

     https://ouo.io/KDRmrj

    • Like 3
    • Thanks 5
  2. Könyv címe: Hat keret
    Kiadás dátuma: 2010
    Formátum: epub

    A figyelem tudatos irányításához


    covers_104787.jpg?1395378366

    Az információk özöne, amelyben élünk, könnyűvé teszi a hozzájutást az ismeretekhez, hírekhez, adatokhoz interneten, telefonon vagy a média eszközein keresztül. De az információáradat egyetlen darabja sem elég önmagában: a tudás abból ered, ahogy az információt gondolatilag feldolgozzuk. Hogy nyerhető a legtöbb tudás, a legnagyobb érték az információkból? Ha tudatos figyelemirányítással választjuk ki és dolgozzuk fel a tevékenységünkhöz szükséges információanyagot. A figyelem olyan szellemi folyamat, ami bármely váratlan dolognak ki van szolgáltatva. Mit tehetünk azért, hogy képesek legyünk figyelmünket közvetlenül egy konkrét dologra irányítani? Az eszköz: a tudatosítás. Ahelyett, hogy hagynánk, hogy figyelmünket a szokatlan dolgok vonják magukra, felállítjuk a tudatos figyelemirányítás kereteit. Így magunk választjuk ki azt az aspektust, amire a figyelmünket terelni szeretnénk. A tudatos figyelemírányítás hat kerete a megfigyelés hat módja, vagy területe. Az információ hat jellegzetessége alapján Edward de Bono a rá jellemző egyszerű módszert alkotott, amivel hat aspektusból lehet megvizsgálni az információkat. A keretek olyan módszert adnak a kezünkbe, amivel a lehető legtöbb értékes anyagot kinyerhetjük az információkból. A hat keret a figyelem hat aspektusa. Ezek ugyanolyan fontos összetevői a gondolkodási folyamatnak, mint maga az információ.

    https://ouo.io/jlXr7d 

     

    • Like 4
    • Thanks 3
  3. Könyv címe: Éjjel-nappal Judas Priest
    Kiadás dátuma: 2020
    Formátum: Epub

    covers_540265.jpg?1552567595

    Noha az elmúlt másfél évtizedben egyre gyakrabban szolgáltatták új lemezek helyett legendás zenészek önéletrajzai az aktuális szenzációt a metálzene világában, a stílus alapegyütteséből, a Judas Priestből eddig még senki sem vállalkozott a memoárírásra. Ezt a hiányt pótolja Éjjel-nappal Judas Priest című kötetével a zenekar alapító gitárosa, K. K. Downing, és fel is nő az elvárásokhoz: könyve nyugodtan odatehető Ozzy Osbourne (Black Sabbath), Lemmy Kilmister (Motörhead) és Bruce Dickinson (Iron Maiden) önéletrajza mellé, amelyeket mostanra egytől egyig klasszikusként jegyez a közönség.

    A könyv a heavy metal történetének egyik legnagyobb sikersztoriját dolgozza fel, ami egyáltalán nem egy gondtalannak beállított pályafutás felhőtlen krónikája. Fő vonzerejét éppen az őszinteség adja: a klasszikus lemezek mögött álló kreatív munkát, a telt házas arénakoncerteket, az autó- és házvásárlásokat, a mindenre hajlandó rajongókkal való találkozásokat éppúgy átélhetővé teszi, mint a csapat gitárosai közti konfliktusokat és az elszalasztott lehetőségeket. A kellemes természetéről ismert elbeszélőnek pedig még arra is van gondja, hogy minden egyenessége mellett végig úriember maradjon – nem véletlen, hogy a Billboard magazin az angol nyelvű kiadást 2018 harmadik legjobb zenei témájú könyvének választotta.

    https://ouo.io/Wt1QgE 


     

    • Like 4
    • Thanks 4
  4. Anna.L.Green-Joyce.csapdájában.(Bűnös viszony 2.)

    covers_551343.jpg?1558601152

    „Kiszámíthatatlan. Bűnös. A rabjává tesz.” – Nikii könyvblog

    William élete kész káosz. Őrlődik a Joyce iránti elkötelezettség és a Heather iránti forró szenvedély, a lelkiismerete és a szíve között. Túlfűtött kapcsolata Heatherrel közelgő esküvője miatt halálra van ítélve, és ha ez nem lenne elég, egy sorozatgyilkos is a nyomukban lohol. A férfi magánéletének védelme a távolságtartást, az életükért folyó harc viszont az egymásba kapaszkodást diktálja. William nem látja a kiutat, csapdába került. Az esze helyett az érzelmei irányítják, de igazán csak akkor omlik össze minden, amikor a múltjának egy rejtett darabja a leleplezés küszöbén áll. Kénytelen lesz súlyos áldozatot hozni annak érdekében, hogy a titkát megőrizhesse, és ezzel megóvhassa önmagát és a szeretteit.
    A Joyce csapdájában a Bűnös viszony-sorozat második része, melyben a többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő azt boncolgatja, minden körülmények között megéri-e áldozatot hozni, és közben áldozattá válni.

    https://ouo.io/xLUjVP 

     
     

    • Like 3
    • Thanks 4
  5. Peter.Handke-A.kapus.felelme.tizenegyesnel


    covers_589725.jpg?1580391161

    A tizenegyes ítéletvégrehajtás, az igazság pillanata. „A kapusnak körülbelül annyi esélye van, mintha szalmaszállal próbálna kinyitni egy kaput.” Josef Bloch szerelőt, egykori ismert futballkapust egy nap elbocsátják az állásából, és ő szembe találja magát az igazság e pillanatával: a világ leplezetlenül megmutatkozó értelmetlenségével.
    Az igaz érzés órája szintén az igazság pillanata, az a pillanat, amikor Gregor Keuschnig párizsi osztrák sajtóreferens ráeszmél, hogy képtelen tovább élni azt az életet, amely olyan, mint egy minden rubrikájával valaminek az automatikus „leélésére” kötelező határidőnapló. Ebben a „pillanatban”, amely a kisregény cselekményében két nap Keuschnig életéből, a sajtóreferens sugallatnyi időre az igaz érzésre, az élet titkait gyermeki módra meghódító, romlatlan érzékelésre is rátalál.
    A rövid levél és a hosszú búcsú első személyű főhőse – Blochnál és Keuschnignál is leplezetlenebbül az író személyes énje – egy egyesült államokbeli utazás során szabadul meg görcsös beidegződéseitől, lelki ballasztjaitól. Ebben a volt énjétől vett hosszú búcsújában ösztönzőleg hat rá az amerikai táj és az amerikai hagyomány nyitottsága.
    A balkezes asszony Mariannéja is átéli a maga igaz érzésének az óráját, és hatására egyik napról a másikra a maga lábára áll. És bár minden elszántsága ellenére mintha ő sem rendelkezne már az élet élésének csorbítatlan képességével, bár a valóság egyelőre értelmetlennek és ellenségesnek látszik az emancipált nő szemszögéből is, a személyiség épségének perspektívája itt is felsejlik.
    Handke líraian személyes fogantatású hősei mind a világ érzékelésének, átélésének modern zavaraiban szenvednek. Bel- és külvilág határmezsgyéjén játszódó történetük egyszerre költői erejű és pszichológiai hitelű látlelete állapotuknak. A hatvanas évek második felében „közönséggyalázó” darabokkal egy csapásra hírhedtté vált Handke ezekben a hetvenes évek első felében írt, higgadtabb, tisztultabb prózai remekeléseiben a mindannyiunkat körülvevő mindennapi világ újrafelfedezésére és újraértékelésére tesz kísérletet, hogy a dolgok újra azt jelentsék: amik, s ne fenyegető ábrái legyenek csupán egy embertől elidegenedett jelrendszernek.

    https://ouo.io/AaVEKf 

    • Like 5
    • Thanks 7
  6. Jeaniene.Frost-A sírcsapda (Cat és Bones 6.) 2020 EPUB 


    covers_578925.jpg?1573473913


    Hogyan küldesz sírba egy gyilkost, ha már halott?

    Miután éppen, hogy elhárított egy (szellem)világháborút, Cat Crawfield nem vágyik másra, mint egy kis időre kettesben vámpír férjével, Bonesszal. Sajnos a New Orleans-i vudu királynő ajándék hatása továbbra is tart. A következmény: szívességből egy újabb harcba szállnak, ezúttal egy gonosz szellem ellen.

    Évszázadokkal ezelőtt Heinric Kramer boszorkányvadász volt. Most pedig minden Halloweenkor testet ölt, hogy ártatlan nőket kínozzon, mielőtt élve elégeti őket. Idén viszont az elszánt Cat és Bones kénytelen mindent kockára tenni, hogy az örökkévalóség túloldalára küldjék – örökre. De egy rossz lépés is ahhoz vezethet, hogy a saját sírukat ássák.

    https://ouo.io/Zu7y2h8 


     

    • Like 3
    • Thanks 7
  7. Árkosi József - A szeretet kutyaiskolája
    tanácsok választás előtt, kölyöknevelés, tanulás, tanítás fájdalominger nélkül

    Kiadás dátuma: 2020
    Formátum: EPUB


    covers_227004.jpg?1395449108

    Miskolczi Gáspár 1691-ben (!) befejezett „Egy jeles Vad-Kert” című művében a következőket olvashatjuk: „Az Ebekről. Ez a mindenek előtt esméretes házi állat sok virtusokról dícsértetik, úgymint: urához való hőséges szeretetiről, állhatatosságáról, vigyázó vóltáról, engedelmességéről, élesen szagló és a dolgokra igen reá emlékező vóltáról… Minden egyéb állatok között is alig vagyon mása, melly urához olly nagy szeretettel vólna… Olly nagy állhatatosság vagyon őbenne, hogy soha meg nem engedi, hogy őtet bárki is elcsábíthassa… Melly nagy engedelmeség is légyen őbenne, ez is mindeneknél tudó dolog. Mindenféle szólgálatra és játékokra reá szoktattathatnak…”

    https://mega.nz/file/qg4XWBQK#K0WN5_jPhsw0Xk3xWux2Q-7dpRUWNeuZTqdgYUiYbWs
    • Like 5
    • Thanks 10
  8. Carlos Ruiz Zafón A Köd Hercege (A Köd trilógiája 1.)(2020)

    covers_591020.jpg?1581088242

    1943, Spanyolország. A Carver család a háború elől a városból az Atlanti-óceán partjára menekül. Apa, anya, kislány, nagylány és kamasz fiú. Mindenki fél a változástól. Leghamarabb a kislány barátkozik meg a helyzettel, mert érkezéskor már a pályaudvaron a bokájához dörgölőzik egy varázslatos cica.

    Ez a macska nem issza a tejet. Hízelegni, dorombolni nagyon tud, de a tejre rá se néz. A pókot viszont levadássza!
    Az új házban rejtélyes dolgok történnek. Szinte tapintható a régi tulajdonosok jelenléte. Aztán a múlt ködéből lassan kibontakozik egy ördögi figura: a Köd Hercege, aki minden kívánságot teljesít – de megkéri az árát.

    „A Köd Hercegé-t olyan regénynek írtam, amit én is szívesen elolvastam volna tizenhárom-tizennégy évesen, és ami még huszonhárom, negyvenhárom vagy nyolcvanhárom évesen is magával ragad.”
    Carlos Ruiz Zafón

    https://mega.nz/file/mgJnzIDY#NK6mHaNQygvZw0q_WgIAqBDF_Ie1sHqMIEocoyfa018
    • Like 4
    • Thanks 8
  9. M.C.Beaton-Agatha Raisin és a halott harangozó(29.)


    Könyv címe: Agatha Raisin és a halott harangozó
    Kiadás dátuma: 2020
    Formátum: Mobi

    Sorozat: Agatha Raisin 29.

    covers_603622.jpg?1587486715

    Amilyen aprócska falu Thirk Magna, olyan büszke lehet középkori temploma harangjaira, melyeket hat elkötelezett harangjátékos szólaltat meg minden jeles alkalomkor. Különösen ünnepélyes eseménynek ígérkezik az egyházmegye püspökének látogatása, amelyre lázasan készül a falu és a hat harangozó. A legelszántabb közülük egy hervadásnak indult ikerpár, Mavis és Millicent, akiknek lelkesedése abból is fakad, hogy a püspök rendkívül vonzó férfi hírében áll.


    https://ouo.io/c4EH0 

    • Like 3
    • Thanks 4
  10. Pósa Lajos:Pósa bácsi: Tanítómesék Mátyás Királyról  10 Mb

    covers_237604.jpg?1395453806

    Előadó:  Pálfy Margit
    Album címe: Pósa bácsi: Tanítómesék Mátyás Királyról
    Megjelenés éve: 2008

    "A tréfás leírások és történetek is mély emberi és erkölcsi motívumokat rejtenek. Alig van az ember erkölcsi életének olyan mozgató eleme, amely a versekben nem szerepelne. Pósa egyetlen versében sem téveszti szeme elől, hogy mulattatva is nagy igazságokat kell szolgálnia. A hiúság, kapzsiság, kegyetlenség, hűség, bátorság, jószívűség, barátság, hencegés, bátortalanság, nagyravágyás, nagylelkűség, hősiesség mind szerepelnek a versekben, de mindig úgy, hogy a gonosz megkapja büntetését, s a jó elnyeri jutalmát..., amint azt a gyermek optimizmusa megkívánja." (Nagy László)

    Tartalom:

    Mátyás király

    Venetur lencséje

    Köszöntet a török császár

    A furfangos csizmadia

    Hollós mátyás

    https://ouo.io/wMNtLP 

    • Thanks 5
×
×
  • Create New...