Jump to content
PirateClub.hu

pro230

ViP
  • Pontszám

    609
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Minden tőle: pro230

  1. pro230

    A Nagy WinRAR Téma!

    WinRAR 5.40 [magyar] (szokásos előre aktivált telepítő ) MEGA mappa (32- és 64 bites változattal egyaránt): https://mega.nz/#F!rM8BVaLT!BOWUCH-2YEXwbQDsSgNqqg
  2. pro230

    Microsoft Windows 10

    roberto: Nem sok különbség van, mivel a máshonnan leszedetteket is ugyanúgy kell aktiválni. Én a Media Creation Tool-lal leszedettet használnám, csak arra kell ügyelni, hogy magából a Media Creation Tool-ból az aktuális legújabbat használd, mert régebbi verziónál előfordulhat, hogy nem a legújabb Windows verziót tölti le, hanem egy régebbi build-et. steve802: Szerintem nem éri meg a szenvedést (annak a kinyomozása se, hogy miért nem működött nálad ). Egyszerűen aktiváld egy KMSPico-val, azt is csak maximum félévente kell megismételned.
  3. pro230

    Microsoft Windows 10

    Sehogyan. Ilyet egyik böngésző se tud. Az előző kérdésedre visszatérve pedig... A böngésző fixen a Letöltések mappát használja, nem lehet átállítani máshova. Ennek ellenére ha magát a Letöltések mappát mozgatod, ugyanazt a hatást éred el. Menj be a C:\Felhasználók\Név mappába, azaz a saját neveddel ellátott mappába. Itt a Letöltések mappára jobbklikk, Tulajdonságok. Felül a Hely fülön meg lehet változtatni a fizikai helyét, és onnantól a böngésző is oda tölt.
  4. pro230

    Microsoft Windows 10

    Ez természetes, de szerintem azt eddig is mindenki gondolta, hogy Windows 10 kulccsal lehet aktiválni közvetlenül, eléggé értelemszerű. Az a leírás arra vonatkozik, amikor meglévő rendszernél igénybe vesszük az ingyenes frissítési lehetőséget.
  5. pro230

    Microsoft Windows 10

    Akkor most te is olvasd el az ő hozzászólását figyelmesebben! Az ingyenes frissítési lehetőség úgy szól, hogy meglévő rendszert frissítünk. Azaz van egy jogtiszta Windows 8.1-ünk például, ráfrissítjük a 10-et, és az automatikusan aktivált lesz. Ezt egyszer mindenképp meg kell tenni, mert egyszerűen így működik a dolog. Utána annyi tiszta telepítést csinálunk, amennyit akarunk, termékkulcs megadása nélkül is automatikusan aktiválja magát telepítéskor. Ismétlem: akár rögtön a frissítés után is tolhatunk egy tiszta telepítést, abba a plusz fél óra munkába senki nem hal bele, csak egyszer kell megcsinálni. Erről szól a picit fentebb említett módszer is, hogy egy Windows Loader-rel aktivált 7-ből miként lehet csinálni tartósan aktivált Windows 10-et. Van aki azt részesíti előnyben, ha egyáltalán nem kell 180 naponta újraaktiválnia a rendszerét. Ezt kéne tiszteletben tartani. Nekem aztán teljesen mindegy, hogy KMS-sel aktiválom, vagy nem (bár egy ideje amúgy is jogtiszta rendszert használok), de megértem azt is, akinek nem mindegy. A lehetőségek adottak, mindenki úgy használja ki őket, ahogy akarja.
  6. pro230

    Microsoft Windows 10

    Igen, ez volt az.
  7. pro230

    Microsoft Windows 10

    Láttam leírást erről valahol, a következő a lényege: A telepítések alatt végig ne legyen net, húzd ki a kábelt / ne csatlakozz wifire egyszer sem! 1. Felteszel egy Windows 7 Professional-t, de nem adsz meg neki termékkulcsot 2. Aktiválod a (DAZ-féle) Windows Loader-rel 3. Frissíted Windows 10 Professional-re egy netről leszedett telepítőt indítva a Windows-on belül. (Azaz nem tiszta telepítéssel!) (Telepítéskor ennek se adsz meg termékkulcsot egyszer se, mindig kihagyod.) 4. Telepítés után, mikor már az asztalon vagy, bedugod a netet és aktiválja magát. A helyes Windows kiadás kiválasztása elvileg fontos, mivel azonos verziókat biztosan lehet frissíteni, tehát pl. Windows 7 Professional -> Windows 10 Professional. Ha ezeket végigcsináltad egyszer, onnantól akárhányszor telepítheted a Windows 10-et normálisan, rögtön tartósan aktiválja magát azon a gépen. Termékkulcs később se kell, nem az alapján aktiválja magát. Az kérdéses, hogy mikor lövi ki a Microsoft ezt a fajta aktiválást (ha egyáltalán kilövi), de most még elvileg működik. Szerintem megér pár óra szenvedést egy próba.
  8. pro230

    Microsoft Windows 8

    Rendszeresen szoktam Kori-féle rendszereket pendrive-ra másolni Windows 7 USB/DVD Download Tool-lal is, eddig soha nem volt gond. Ha nem megy, meg lehet oldani sima parancssorral is: 1. Csatlakoztatod a pendrive-ot 2. Nyitsz egy parancssort 3. Kiadod a következő parancsokat diskpart list disk select disk n (ahol n a pendrive száma az előző parancs által adott listában) clean (persze ettől elveszik rajta minden adat) create partition primary select partition 1 active format fs=ntfs quick assign exit4. Bezárhatod a parancssort és felcsatolod virtuális meghajtóra a telepítő iso-ját, majd a teljes tartalmát átmásolod a pendrive-ra
  9. pro230

    Microsoft Windows 8

    Tálcán jobbklikk --> Tulajdonságok --> Navigáció --> Asztal megjelenítése a kezdőképernyő helyett bejelentkezéskor... elől pipa ki. A csempés felület nem valószínű, hogy megszűnik, csak ezzel akarnak kedvezni azoknak, akik idegenkednek tőle a fenti sáv nélkül, meg billentyűzettel és egérrel talán megkönnyíti a kezelését.
  10. pro230

    Microsoft Windows 8

    Ne az AIDA-nak higgy, hanem a parancssorban kiadott slmgr -xpr parancsnak!
  11. pro230

    A Nagy WinRAR Téma!

    WinRAR 5.00 [magyar] (szokásos előre aktivált telepítő ) MediaFire mappa (32- és 64 bites változat is): http://www.mediafire.com/folder/dzs18pjenqv8e/5.00_hu
  12. pro230

    A Nagy WinRAR Téma!

    WinRAR 5.00 ENG (szokásos előre aktivált telepítő ) MediaFire mappa (32- és 64 bites változat is): http://www.mediafire.com/folder/ijgip2qgmhkb4/5.00_en
  13. pro230

    Microsoft Windows 8

    Közben frissítettem a leírást, hogy ne kelljen mindig működő szervert keresgélni.
  14. pro230

    Microsoft Windows 8

    Vezérlőpult (bal alsó sarokban jobbklikk) --> Felügyeleti eszközök --> Számítógép-kezelés --> Helyi felhasználók és csoportok --> Felhasználók --> Vendég fiókon jobbklikk, Jelszó megadása.
  15. pro230

    Microsoft Windows 8

    Bár a hivatalos oldalon csak Windows 7 driver-ek vannak, ha nagyon muszáj, valószínűleg azok is települnek 8 alatt is (kompatibilitási módban pl.). Viszont szerintem nem is nagyon kell külön driver, a Windows-nak telepíteni kell mindent, hálózati kártyától kezdve a hangkártyáig.
  16. pro230

    Lesz Utolsó léghjalitó 2-rész?

    Az a The Legend of Korra lenne szerintem. http://www.imdb.com/title/tt1695360/ A film sehol nem volt az eredeti rajzfilmsorozathoz képest. Hogy mondjak egy példát, Sokka-t eljátszatni a Twilight-os faarc vámpírral eléggé érdekes húzás volt. Nálam itt (is) bukott az egész. Egyszerűen nem hozza azt a hangulatot, amit kéne...
  17. pro230

    Microsoft Windows 8

    Hoppá, a méretét nem is figyeltem. Küldtem linket PM-ben...
  18. pro230

    Microsoft Windows 8

    Igen, a másik rendszerről frissítés tud okozni galibákat. Windows 8-ból (is) mindig MSDN-t érdemes feltenni, a Pro verzió bőven elég. Amint odajutok az asztali gépemhez, megpróbálok ajánlani egyet. Szerk.: Az oldalról esetleg még ezt a Kori-féle verziót tudom ajánlani, frissítések vannak beleépítve.
  19. pro230

    Microsoft Windows 8

    joiner: Egyedi eset lehet, főleg a feladatkezelő. Elég régóta használom a 8-at, de soha nem találkoztam hasonlóval se. Nálad előfordultak ezek egyszer, rögtön bukás az egész rendszer? Amikor kijött az Ubuntu 12.10, az első napon feltettem, telepítés után kernel panic volt, el se indult. Ha akkor leírtam volna rögtön, és nem teszem fel újra, akkor most nem futhatna második rendszerként a Windows mellett (tökéletesen). BikerBoyz: Egy hónapos aktiválás? Ugye nem Enterprise próbaverziót tettél fel? Csak mert azt nem is lehet aktiválni. DAZ-féle loader soha nem is lesz 8-ra, de nem is kell aktivátor. Vannak ugyan, amik működnek is, de biztosabb, ha parancssorban viszed véghez. Nézd meg ezt a hozzászólást, ennek alapján mennie kell. Most újítottam meg az enyémet, 180 nap van hátra megint, szóval működik a szerver.
  20. pro230

    Microsoft Windows 8

    Nem. Egyrészt jó az, másrészt kattintasz egyet az Asztalra, és onnantól nincs rá gondod.
  21. pro230

    Konfigurációk, alkatrészek

    Nem valószínű, hogy a Windows 8 (egymagában) okozza, még nem találkoztam olyan (nem őskövület) játékkal, ami ne ment volna ugyanúgy, mint 7 alatt. Ahogy elnézem, a 9.012 stimmel, a 13.1-es csomagban ilyen driver van.
  22. pro230

    Microsoft Windows 8

    Lehet. Én személy szerint mindig is úgy használtam.
  23. pro230

    Microsoft Windows 8

    Az, hogy nincs válasz, nem azt jelenti, hogy nem érdekel senkit, max. hogy nem tudja senki, mi lehet a megoldás. @Parteigenosse: Azzal semmi teendő nincs. Automatikusan kiküldött üzenet, ha aktiválta a kulcsot, ha nem, megkapja mindenki. Örülj neki, hogy aktivált maradt. @bikatoke: Akkor inkább használj szervert az aktiváláshoz. Az aláírásomban lévő leírást frissítettem, hogy Enterprise esetén is használható legyen.
  24. pro230

    Microsoft Windows 8

    Az igen. Kár, hogy a legújabb verziója 4.20...
×
×
  • Create New...