Jump to content
PirateClub.hu

huncyrus

Veterán
  • Pontszám

    54
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Minden tőle: huncyrus

  1. huncyrus

    honlap online

    Az sql-edet exportáld ki (mivel xamppot használsz, legegyszerűbb, ha phpmyadminból vagy egy exporter scriptel kidumpolod), majd lépj be a tárhelyed adatbázis managerébe (myadmin lesz ez is) és ott töltsd fel. Xamppnál elő szokott fordulni, hogy a karakterkódolásoddal gondok lesznek. (latin2, iso-8859-2, iso8859-1 vs utf8). HA ilyen gondod van, akkor egy IDE-ben minden file-odat mentsd át UTF-8 kódolásúra, esetlegesen a teljes db-d illesztését (php mysql connectnél) és a táblákat kézzel egyenként utf-8-ra szintén rakd át. Mindig legyen backupod mindenből, az ilyen mókolásokkal könnyedén taccsra vághatod az egész bazárt
  2. huncyrus

    Mennyire vagy Geek?

    73% :D :D slashdotslashdotslashdotaaaaah Uploaded with ImageShack.us
  3. Hali! A felhasználás inkább biztonsági / audiológ jellegű lenne Másrészt nem feltétlenül maga a forráskód érdekel, sokkal inkább a működő vezió. (Amúgy a realtime szerkesztés, csak rossz kifejezés a részemről, inkább egy-egy elfogott csomagot/szeletet kívánok újra küldözgeni )
  4. Olyan megoldást keresek jelenleg, vagy segítséget benne, hogy befogok egy adott processt. (tehát az ip, port, process adott). Ennek szeretném látni a küldött csomagjait. (ez idáig teljesen okés). Teszt célzattal viszont szeretném módosítani az adott csomagokat és újraküldeni. (pl csomag hosszt beállítani, átirni a csomagot). Ebben a témakörben tud valaki segíteni? Esetleg tud valaki segíteni benne? :*
  5. Szerintem a legjobb lenne, ha ezt valamely tanároddal beszélnéd meg.
  6. huncyrus

    NOKIA N95 8GB

    köszönöm, a garmin elsőre nem ment fel, a sygic-et nem találom de a tomtom jonak tünik. thx.
  7. huncyrus

    NOKIA N95 8GB

    ehhez a telefonhoz milyen gps softwaret tudok vajon hozzátenni?
  8. huncyrus

    Papír-Cerúza szerepjátékok

    re! Namost a fent olvastakhoz. a wow is a béna rpg-khez tartozik (dnd kopia az is ráadásul több mint röhely nagyrésze) igy a netes rpg-ket (mmorpg) nem igen lenne egyébként szabad összehasonlítani. ) Nézd át az amcsi mini rpg-ket, rengeteg ötletet fox találni bennük.
  9. huncyrus

    A mindent tudó T(ré)-Gomb

    T(ré)gomb: mivel a jeti lába szőrös ezért galaktikus idő szerint két szendvics és egy kacsa. Hány hülye kérdést lehet feltenni?
  10. huncyrus

    !3 szavas játék!

    ... fűrészelve a viztornyon...
  11. huncyrus

    Google Easter Eggs

    google osx -> "jó napom van" google ubuntu -> "jó napom van"
  12. huncyrus

    !3 szavas játék!

    de rájött közben
  13. huncyrus

    Hagyományos tűzköves gyújtók

    sztem is inkább biztonságtechnikai (vagy legalábbis erre hivatkoznak és akkor már nem számit a hibás termék... de ha belegondolsz mekkora gáz ha felgyullad a zsebedben mert fura testmozgás közben pl surlodik és párat krattan...
  14. huncyrus

    AK-47

    én egy ákával kellemetesen drapptalanítanám az országot. De feltehetőleg valamilyen - már az elöttem szólóakhoz hasonlóan - antiszociális tevékenységekre is - szigorúan orvosi javallattra - felhasználnám valamilyen egészségügyi és népességpolitikai megszorítóként. itt-ott.
  15. huncyrus

    Help

    tyü, na várjálcsak, ehhez tudok sztem adni segédleted File mérete: function Get_File_Size1(sFileToExamine: string; bInKBytes: Boolean): string; { for some reason both methods of finding file size return a filesize that is slightly larger than what Windows File Explorer reports } var FileHandle: THandle; FileSize: LongWord; d1: Double; i1: Int64; begin //a- Get file size FileHandle := CreateFile(PChar(sFileToExamine), GENERIC_READ, 0, {exclusive} nil, {security} OPEN_EXISTING, FILE_ATTRIBUTE_NORMAL, 0); FileSize := GetFileSize(FileHandle, nil); Result := IntToStr(FileSize); CloseHandle(FileHandle); //a- optionally report back in Kbytes if bInKbytes = True then begin if Length(Result) > 3 then begin Insert('.', Result, Length(Result) - 2); d1 := StrToFloat(Result); Result := IntToStr(round(d1)) + 'KB'; end else Result := '1KB'; end; end; {****************************************************************************** Thanks to Advanced Delphi Systems here's another method which works just as well returning the same results *******************************************************************************} function Get_File_Size2(sFileToExamine: string; bInKBytes: Boolean): string; var SearchRec: TSearchRec; sgPath: string; inRetval, I1: Integer; begin sgPath := ExpandFileName(sFileToExamine); try inRetval := FindFirst(ExpandFileName(sFileToExamine), faAnyFile, SearchRec); if inRetval = 0 then I1 := SearchRec.Size else I1 := -1; finally SysUtils.FindClose(SearchRec); end; Result := IntToStr(I1); end; procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); begin if OpenDialog1.Execute then label1.Caption := Get_File_Size(Opendialog1.FileName, True); end; {******************************************************************************* } function Get_File_Size3(const FileName: string): TULargeInteger; // by nico var Find: THandle; Data: TWin32FindData; begin Result.QuadPart := -1; Find := FindFirstFile(PChar(FileName), Data); if (Find <> INVALID_HANDLE_VALUE) then begin Result.LowPart := Data.nFileSizeLow; Result.HighPart := Data.nFileSizeHigh; Windows.FindClose(Find); end; end; procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); begin if (OpenDialog1.Execute) then ShowMessage(IntToStr(Get_File_Size3(OpenDialog1.FileName).QuadPart)); end; {******************************************************************************* } function Get_File_Size4(const S: string): Int64; var FD: TWin32FindData; FH: THandle; begin FH := FindFirstFile(PChar(S), FD); if FH = INVALID_HANDLE_VALUE then Result := 0 else try Result := FD.nFileSizeHigh; Result := Result shl 32; Result := Result + FD.nFileSizeLow; finally CloseHandle(FH); end; end; a rename dolgorol meg itt találsz okosságot: http://www.delphibasics.co.uk/RTL.asp?Name=Rename
  16. huncyrus

    ActionScript

    ez gyakorlatilag a phpmanualban benne van, ha rákeresel a "file" vagy "dir" cimszóra. (vagy bármely tutorial oldal file kezelés része)
  17. huncyrus

    Java

    Én java-hoz az eclpse-et használok fejlesztéshez, sztem ez a legjobb ilyen szempontbol. Ti mit gondoltok, mit használtok? (ne értsétek félre, nem tévesztettem el a topikot, az eclipse-nek tutorial guide-jai vannak amik egyáltalán nem rosszak,s őt igencsak használahtóak szvsz)
  18. huncyrus

    Ötletek A Fórumhoz

    Lehet hogy már mások máskor máshol felvetették, de nem lehetne alulra egy "köszi" gombot csinálni és aki töltött fel (tehát nyit egy topikot annál aktivvá válna) és meg lehetne köszönni 1 klikkel (cska mert marhára zavaro ha az ember megköszöni a dolgokat és egyből warmot kap h offol... közben meg a szabályzat nem igy fogalmaz... ) (mivel úgy látom h a forum egy ipb alapu, igy lehet, hogy már van is hozzá ilyen mod... még akár segithetek is a megirásában... )
  19. huncyrus

    Achmed a halott terrorista

    akh... akkk.... ahhh.... akhmed!
  20. huncyrus

    Sim City 1.0 Windows 1.0-n

    azt kell, hogy mondjam, teljesen beteg vagy! de télleg!
  21. Az első kép egy már régi kép remakje és kiegészítve karácsonyra. (fire-xmas-foxy), a másik meg csak egy tutorial alapján lett csinálva, mert rendes vagyok. Egyik sem a "legek legje" inkább csak fun-kodás (a firefoxy még átalakitás alatt áll, szal nem végleges, csak amolyan beta-ware ja és karácsonyig az én avataroooooom! )
  22. huncyrus

    A Nagy Linux Téma

    irinyopirinyo linuxokat ismertek amelyek pl képesek proxyként üzemelni, tüzfalként üzemelni (mint az egykori nutlinux) és kevesebb helyet foglalnak mint 200 mega? (flopysbol van gyüjteményem, csak kiváncsi vagyok a véleményetekre)
  23. huncyrus

    Windows XP-vel kapcsolatos kérdések

    mér jó az neked ha nem jegyez semmit? félsz h lebux mi? felügyeleti eszközöknél ki tudod kapcsolni fullosan... scak nem kerek száz h tuléli a xpd
  24. huncyrus

    Windows XP-vel kapcsolatos kérdések

    Sziasztok! Réges régen, még amikor a xp sp2 a warezeken sem jelent meg egy akkori sat-os csapattol szereztem két darab windows xp sp2 hun verziot. az egyik a legtöbbünk által használt pro integrated sp2 corporate edition, a másik meg olyan volt, hogy az elején volt egy választó menü h a három közül meiket is akarom felrakni (oem, retail, enterprise)... na ez utobbit keresném, hátha valaki tudna segiteni mert nem igaz h sehol sincs csak a normál corporate int.sp2.hun (ez a verzio is 1 cd-s volt !!) A segitségért előre is thx. és nem érdekel h hova rakjátok fel vagy milyen protokollon keresztül de akkor is kell és leszedem!!! Cyrus
  25. huncyrus

    Anime minden mennyiségben

    ez egy nagyon király oldal és ftp egyben. az egyetlen baja hogy nonprofit és alig támogatják, igy kérdéses hogy meddig marad fenn. pedig sztem kiváló kezdeményezés.
×
×
  • Create New...