Jump to content
PirateClub.hu

alteran95

Törzstag
  • Pontszám

    88
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Minden tőle: alteran95

  1. Nem úgy rossz. Megírok egy hsz-t mondjuk 03:30-kor és azt írja ki hogy én ezt 00:00-kor írtam, majd két óra múlva megváltozik és helyreáll.
  2. Jó neked. Még valami. Rossz a fórum órája.
  3. alteran95

    Navigációs kérdések (új)

    Ha visszaviszed és elmondod hogy mi a baj vele, akkor lehet hogy kicserélik neked , vagy addig is míg javítják adnak egy másikat. Gondolom van rá garancia, akkor pedig vissza kell vinni. Mást nem tudok mondani, mert ha van rajta garancia, és azt mondom mondjuk, hogy frissítsd a szoftverét, és az nem lesz jó, akkor a garancia is elvész.
  4. alteran95

    Navigációs kérdések (új)

    Attól függ mi a gond, de ha új akkor érdemes visszavinni és elmondani mi a baj vele.
  5. Szia! Lehet hogy megtört a kábel. Más monitorral működik a gép?
  6. Szerintem összesen kb 20 ezret. Max. 30 ha elmennek odáig.
  7. Nekem is folyton hibákat ír ki. Először is az oldalt alig ha eltudom érni de csak ezt dobja ki: 504 Gateway Time-out Másodszor amikor már beléptem egy csomó hibaüzenet jön ki egy egy topicnál: pl: Error http://www.pirateclub.hu/index.php?showtopic=687823 egy nagy fehér képernyő, mely harmadszori újratöltésnél eltűnik. Ha válaszolok valahol akkor is ezt írja ki az adott topicnál, ha meg ráfrissítek két ugyanolyan hsz. lesz belőle. De ami e legdurvább, hogy annnyit tölt mostanában az oldal, hogy az embernek elmegy a türelme és inkább bezárja az ablakot. Plussz csak néhanapján tudom a hozzászólásaimat átszerkeszteni, mert nem engedi szintén Error és a showtopic cím. Akár egy elírást szeretnék kijavítani, vagy helyesbíteni csak huszadszorra engedi vagy még akkor sem. Mi lehet a gond?
  8. alteran95

    Hálózati problémák

    Hoppá kiugrott a bokorból a UPC. Én úgy szidom őket, hogy maga a világ is belereng. Egy csaló banda az egész. Nem egy rokonomat csapták be korlátozásokkal. Nem említem hogy ki volt nekem az a rokonom de elmondom hogy igen jó nete volt akkor még nem Fiber Power volt a nete mindenesetre 10MB-al tudot tölteni. Ugye akciós volt és nem letöltésre vette. 8 hónap telt el és úgy belassult hogy az nem is igaz. Mondtam neki töltsön le valamit és nézze meg mennyivel tölt. 20kbit/s Elvégzet egy sebességtesztet, majd felhívta őket, hogy miért lassú a net, erre azt válaszolták(valami igen idióta ember) , hogy ön nem használja ki úgy sem az internetet ezért átállítottuk hozzáférését kisseb hozzáférésre szervergondok miatt. Na kérdem ez mi?????????? Ilyen hülyének néznek egy embert??? Ez egy jó tanács! Aki a UPC-nél van annak javaslom, hogy hagyja el azt a szolgáltatót, nehogy csalódjon bennük! Mostanában azért reklámozzák annyira magukat, mert az emberek sorra bontják föl a zserződésüket. SNIPER a fenyegetés nem hatásos, hidd el ezek egy kis áremeléssel úgy megszivatnak, hogy azt se fogod tudni mi történt. Szerk: Ja még valami, itt a csaló szolgáltatók neve: Invitel, UPC, PR-Telecom. Ezt érdemes észben tartani.
  9. alteran95

    Ötletek A Fórumhoz

    Jaj ez jó Van ilyen jog már csak a moderátoroknak plussz persze az Adminoknak. A gond az ha valakinek nem tetszene valami bármikor törölhetné, még mielőtt más is láthatná. Nos ezért vannak a moderátorok a fórumon. Nekik kell szólni ilyen esetekben. Nem lehet mindenkinek moderálási jogot adni. Akkor ez a fórum már elég rossz álapotban lenne. Szerintem ez rossz ötlet.
  10. alteran95

    Microsoft Windows 7

    Hé hé, ez nem megoldás. A termék le lett tiltva frissítés által. Aktiválhatod újra, de ugyanez meg fog történni. Nem biztos, hogy a loader a hibás, mert nekem is volt ilyen nem egyszer, valamelyik gépnél egyszer sem, igaz azt csak néha kötöm a netre. Meg lehet próbálni. Bocs hogy közbeszóltam, nyugodtan folytassátok.
  11. Pentium® Dual-Core CPU T4200 2.00GH Folyamatosan terhelve: 87 fok
  12. alteran95

    Barchobagép

    Ez komoly, a szemre gondoltam és nem találta ki csak negyedszerre. De megkérdezte: Színes:Igen Hangot ad ki: Nem Fel tudod emelni:Nem Mozog:Igen Szaga van: Lényegtelen Idővel megnő:Talán Ehető:Lényegtelen Kemény:Nem Rántva finom:Nem Van rajta írás:Nem Általában 4 sarka van:Nem Ember készítette: Nem Becslésem szerint Cigány: Hibás Színes:Igen Mozog:Igen Kerek:Igen Mozgathat valamit:Nem Becslésem szerint Golyó:Hibás Becslésem szerint Labda:Hibás Örömet szerez az embernek:Igen Színes:Igen Becslésem szerint szem:Helyes Azért jó, mert jókat lehet rajta röhögni, de valamit eltalál elsőre is. Szerintem tök jó.
  13. alteran95

    Windows eredetiségvizsgálat

    Nekem van XP CD-m nem is egy eredetiben kulccsal együtt. Csak megnézetem vírusos-e. Az csak nem baj?
  14. alteran95

    Microsoft Windows 7

    Ez jó én fogalmazzak érthetőbben. Ez egyszerűen nevetséges, hisz nem is fogalmaztam semmit.
  15. alteran95

    Microsoft Windows 7

    De ezt mikor is írja ki?
  16. alteran95

    A Nagy Hadronütköztető Téma

    Ez alatt erre a témára gondoltál?
  17. alteran95

    A Nagy Hadronütköztető Téma

    Éppen jótól kérded attól aki már két éve nem foglalkozik ezekkel. Nézz utána. Én csak a téma miatt jöttem ide, mert valamit erről arról tudok egy kicsit. Nekem az ilyenek keresése régen sok fejfájást okozott, de azt hiszem ez egy egyetemi professzor blogján volt véleményként, hogy ő mit gondol erről. Azt már ne kérdezd kién. Nekem csak most jutott eszembe ezért nem túl pontos amit leírtam mert kifejezettem volt egy térréteg ami a szubtérben van, csak nem tudom a nevét. Ha megtalálod, akkor bő információt kapsz az egészről. De hogy egy kérdésedre legalább válaszolni tudjak: Anomália(ez esetben): Ugye az anomália nem más mint egy lenyomat a tér-idő szövetén. A tér idő mint tudjuk egy és ugyanaz. Azon elven hogy a legeslegkisebb szubatomikus részecskék mozgása adja az időt, vagyis azok egymással való kölcsönös mozgása, de mivel már eleve anyagi részecskékről van szó, ezért ők alkotják a tért is. Ezért szokták néha az egészet részecskeidőnek hívni. Gondolom ezt nem kell tovább magyaráznom. Nos a lényeg, hogy amikor bármit óriási sebességgel ütköztetnek, akkor az a két anyag szétesik a leges legkisebb alkotó elemeire. Ha itt mondjuk egy két ólomatomról van szó akkor azok esnek szét szubatomikus részecskékre. Persze ezek a széteső részecskék megzavarják az őket körülvevő teret, annak idejét és anyagát. Bekövetkezhet akár térhajlás is, de ez esetben ennek esélye még 1% sincs meg. Az anomáliákat gyakran hívják quantumlenyomatnak is. A fekete lyuk is hasonló meg az előzménye, meg az a jelenség ami a nap keletkezése előtt létrejön. De mint mondtam mikor szétszóródnak az ütközés után megroncsolják a tér-idő szövetét. Ezt persze a műszerek nem vehetik észre, mivel ott gyakorlatilag az idő is leállhat vagy hasonló. Azt még észreveszik, hogy mekkora energia szabadul fel, és milyen formában távozik, de hogy utána mi történik az már más tészta. Tehát ha mindent jól írtam le akkor az így van. De köszönöm, hogy szóltál utána fogok nézni mihelyst lesz időm keresgélni. Azt hiszem újra felkeltetted az érdeklődésem a fizika iránt.
  18. alteran95

    A Nagy Hadronütköztető Téma

    Én sem mondtam csak egyszeri üzköztetésekből legyen fekete lyuk. Csak az a legnagyobb baj, hogy csinálnak olyat is, hogy egymás után. Persze nem csak egy részecskegyorsító van mint a kép is szemlélteti: Ezzel csak az a baj nagyobb részecskeütköztetések esetén, hogy maradnak bizonyos anomáliák, főleg a mágnesesség miatt. Ez bizonyított tény. Tehát, ha marad egy ilyen anomália, és rá jön még egy ütköztetés valószínű, hogy lesz valami. Azért vannak bizonyos időközök a kísérletek között, hogy ha maradna egy kis nyom is a kísérlet után szívódjon fel. Persze az emberi technológia még kezdetleges és primitív néhány téren, ezért is vannak ilyen kísérletek, hogy tudjunk elindulni valami alapján, "de a mi szenzoraink sem érzékelnek mindent" és ez ők mondták. Tehát a komplikációkra és a véletlenekre fenn áll néhány % esély, de nem elég nagy. Persze ezt sem én mondtam: Ha az univerzum végtelen, akkor bármi előfordulhat. Ja és, hogy világromboló hatású? Furcsa hogy ezt írtad, de tudod hogy a fekete lyuk egy kis porszemnyi, és a hatása csak a gravitációs erejétől függ. Tudod amit beszippant azt szétmorzsolja szubatomikus részecskékre, majd szétszórja a szubtér egyes szintjein. Ha már a részecskék eléggé úgymond elvesztették a fekete lyuk által kapott töltöttségüket/rajtuk maradt energiát, akkor elő bukkannak a szubtérből és egyéb térből a miénkbe és új részecskéket alkotnak, majd anyagot, naprendszert. Erre fogjuk rá hogy bővül az univerzum, mert a részecskék onnan elég messzire jutnak. És ezt sem én mondtam.
  19. alteran95

    A Nagy Hadronütköztető Téma

    Köszönöm a választ a kérdésemre. Mellesleg a légkörben nem jönnek létre fekete lyukak. Ez bizonyított tény, lehet hogy ott is vannak furán viselkedő részecskék, esetleg anomáliák, de kérlek fekete lyukak, ezt a baromságot is az találta ki aki fedezni akarta a CERN az is biztos, mert ott vannak ilyenek. A csernobili lakosokat is úgy akarták nyugtatni: "hogy amúgy is van egy alap sugárzás, az atomerőműé is hasonló." Ne ez is hülyeség. A Nap keletkezett így az köztudott, de a légköri rész az sántít kicsit, csak kitalálták, hogy általánosítsák a helyzetet. Persze ez megnyugtató hatással van azokra az emberekre, akik kicsit is félnek tőle, de nem értenek hozzá.
  20. alteran95

    Ötletek A Fórumhoz

    Ez például jó ötletnek hangzik.
  21. alteran95

    A világ híres b@szdmegjei

    - Thomas Edison [első szénszálas izzó]: Na mi van már mért nem villiogsz b@szd meg!? - Uri Geller: Működj már b@aszd meg! - Orbán Viktor: Felkelnek ellenem a zemberek b@szd meg! - Cesar: Te is fiam, b@szd meg? - Teller Ede: Ez marha nagyot robbant, b@szd meg! - Arkhimédesz: Ez kifolyt, b@szd meg! - Dózsa György: Hé, ez forró, b@szd meg! - XVI.Lajos: Csak most el ne veszítsem a fejem, b@szd meg! - Ludwig van Beethoven: Játsszál már csendesebben, fiacskám, nem hallom, mit írtam, b@szd meg! - József Attila: Aludj el szépen kis Balázs, b@szd meg! - A Zeppelin léghajó kapitánya: Hol van a hamutartó, elnyomom a falon, b@szd meg! - J.F.Kennedy: Mi a franc csilloghat abban az ablakban, b@szd meg? - Nyilas Misi: Ki nyúlta le a pakkomat, b@szd meg? - Királyfi: Hű, Csipkerózsika, te már száz éve nem mostál fogat, b@szd meg! - Vasorrú bába: Jancsika, tedd le a sütőlapátot, b@szd meg! - Quasimodo: Már megint harangozni kell, b@szd meg! - Róka: Szelídítsél má' meg, b@szd meg! - Zorró: Csak ezt az egy betűt ismerem, b@szd meg! - Arany János: Hé hova vitte az ötletemet Toldi b@szd meg?! - Petőfi Sándor: Miről írhatnék még b@szd meg? - Bud Spencer: Na most ütlek örülj néki b@szd meg! - Leonardo Da Vinci [anatómiai vizsgálatok közben]: Né már, ez megmozdult b@szd meg! - Schmitt Pál: Ezt is elírtam miattad b@szd meg! - Bismark [vaj helyett ágyút]: Mi van már vajra nem telik b@szd meg! - Achilleus: Öreg vagyok én már ehhez b@szd meg! - Mozart: Kornyikáljunk b@szd meg! - Luther Márton [95 pont kitűzése]: Nincs szögem b@szd meg! - Júdás: Ő volt, b@szd meg! - Mózes: Ez szétnyílt, b@szd meg! - Custer tábornok: Hát ez a kibaszott sok rézbőrű meg hogy kerül ide b@szd meg? - Bell: Kurvára utálok levelet írni b@szd meg! - Titanic utasa: Honnan a jó f@szból jön ez a sok víz b@szd meg! - Terminator: NézdDmá', hát nem bekapcsolta a prést b@szd meg! - Anakin Skywalker: De utálom ezt a kurva Erőt b@szd meg! - Neo: Mi a f@szom az a Mátrix b@szd meg? - Arkhimédesz: Heuréka b@szd meg! - Hunor: Hol ez a kurva agancsos b@szd meg? - Néró: Na végre, már nem fázom b@szd meg! - Tarzan: Ezek meg miféle primitív köcsögök, még majomul se tudnak, b@szd meg! - John Lennon: Fogadjunk, hogy vaktöltény, b@szd meg! - Nixon: Sose jönnek rá, b@szd meg! - Adolf Hitler: Nem pazarlás ez, ilyen benzinárak mellett b@szd meg?! - A leghíresebb tanárok[feleltetéskor]: De szeretek egyest beírni b@szd meg!
  22. alteran95

    A Nagy Hadronütköztető Téma

    Az a helyzet, hogy van ismerősöm ilyen helyen, mondta mennyek annak és be vesz oda. Mellesleg ő maga mondta, hogy feketelyuk mindig keletkezik, csak mikro és nincs ideje összeállni. De elemzik az esetet azért mondom hogy csak részlegesen tudom többet nem hallottam róla. Tehát amit mondtál nem túl okos. Téma maradt, mert mondta, hogy dolgoznak olyanon, hogy megtudják meddig mehetnek el. Ugye neutrínókat gyorsítanak, meg ólom atomokat azt hiszem(ezt mondta 3 hónappal ezelőtt) tehát mennek tovább a mércén. Állítólag mindent kiszámoltak, azt mondta hogy valószínűleg nem fog egy állandó fekete lyuk létre jönni, mert szétesik, de maguk se tudják pontosan mi történt. Állítólag a szenzor nem mért semmit. De mint mondtam ők nem tudják, valaki meg rá rakott ezt azt. Az hogy a földrengés ebből van pletyka. Ha tudnál olvasni ugyebár, az első hozzászólásomban feltettem egy olyan kérdést hogy vajon kik találják ki vagy terjesztik el az ilyeneket. A Black Hole tehát továbbra is téma maradt, attól hogy nem beszélnek róla, nehogy esetleg pletyka majd pánik legyen belőle. De állítólag megint behatoltak a szerverükbe, majd újraindították, tehát ez is lehetséges forrása lehet az egésznek.
  23. Ez az összeállítás így monitorral mindennel együtt minimum 140-ezret ér. Főleg hogy új. Ennél persze többet ér szerintem, tehát ha el akarod adni kérhetsz érte nyugodtan többet. De valamit kifelejtettél. DVD/CD olvasó/író van benne?
  24. alteran95

    A Nagy Hadronütköztető Téma

    Ez így rendben is van, csak senki nem támasztja alá se azt, hogy létrejött, sem azt hogy nem jött létre. Ha tényleg igaz, akkor nagy bajok lesznek még 2012 végéig, ha meg nem igaz akkor valaki nagyon utálja őket.
  25. alteran95

    A Nagy Hadronütköztető Téma

    Ez amúgy furcsa. Eddig még az a hír volt hogy a közelében sem járnak és csak fél gázzal működnek. sik_wit_it Hozzászólás 2011. Oct 17. 14:54 Ez viszont valószínű a szerint amit hallottam. De nem a világét, hanem a naprendszerét. Én nem sokat tudok róla, mert ezt is olvastam, meg sajnos ezektől a részecskegyorsítóktól a legtöbb ember megriad. De azt sem értem miért pont Japánnál alakult ki csak földrengés. Máshol is van gyenge pont.(törésvonal, stb.) Olyat is olvastam hogy Indiában öngyilkosok lettek páran. Én is fizikusnak készültem volna, bár ezek a dolgok elvették a kedvem tőle. Milyen lenne már ha valami rossz történne sok emberrel és miattam. Komolyan nem értem ezeket a kósza híreket. De kíváncsi lennék én is mit csinálnak ott és ha titkolnak valamit mi az. Ha ilyen történne csak nem folytatnák ezeket a hülye kísérleteket. Szerintetek mi a valószínűsége, hogy a hír igaz? Már mint a szingularitás-os? Vagy ez is csak félelemkeltés? És ha igen ki találja ki ezeket?
×
×
  • Create New...