Jump to content
PirateClub.hu

Freepirate

Veterán
  • Pontszám

    3
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Profile Information

  • Lakhely
    Egy messzi-messzi galaxisból

Freepirate's Achievements

Totyogó

Totyogó (1/24)

0

Közösségi hírnév

  1. "Isten a jóknak ajándékoz, a rosszakat bünteti, egyszerű logika." Mondjuk ez nem egészen így van... "Az hogy Isten büntetése a sok betegség és egyebek, meg b...mság" Ez így van. ", mert ha egy kisbaba betegedik meg, azt miért bünteti? Meg ott van a sok ember, aki lop, csal, hazudik, sikkaszt és semmi baja Ezt magyarázd meg nekem!" "de akkor miért vannak árvizek, miért éheznek emberek stb." Isten nem robotokat teremtett, akik csak jót tehetnek. Ezt hívják SZABAD AKARAT -nak, ez egy nagyon fontos dolog. Adott Bibliát is, amit szabad olvasgatni és betartani pl. "szeresd felebarátodat mint önmagadat". "Ne tölts le és fel filmeket." Ezt nem a bibliából idéztem, mielőtt valaki félreértené. Mindenki maga dönti el, hogy ez bűn, vagy nem bűn... Mint pl. amikor átmész a pirosan (leegyszerűsítve a dolgot). Vannak szabályok (pl. a Tízparancsolat), aztán ezeket vagy betartja valaki, vagy nem, a saját döntése. Pl. "ne lopj", áh, ez nem olyan nagy bűn, akitől ellopom annak úgyis sok van, meg maga is lopta... Ne ölj, na jó, én csak egyet öltem meg, az is csak véletlen volt, Hitler és Sztálin meg milliókat. Mindenre van kibúvó. Katasztrófák. Egy példa. Isten nem szól közbe, ha az emberek atomreaktort akarnak építeni (szabad akarat). Mit mondanak az emberek ? Jók vagyunk, megépítettük az atomreaktort. A tudomány csodája. Elindítani el tudjuk, ja, megállítani, azt még nem tudjuk. /Csernobil./ Persze ilyenkor Isten miért nem lép közbe. Ez olyan, mintha leugrasz a 10. -ről, Isten kapjon el ! Nem kapott el ? Akkor nem létezik, igaz valószínűleg nem létezel már Te sem. Tehát a világ attól olyan amilyen, mert az emberek ilyenek. Isten ritkán szól bele, akkor többnyire csoda történik, hogy mikor vagy miért, azt csak Ő tudja. (Pl. amikor azt mondják az orvosok, hogy valaki meg fog halni, aztán, bár a tudomány nem érti, meggyógyul...)
  2. "Tudjuk, hogy egy helyen volt nagyon nagyon nagyon sok anyag" Honnan tudjuk ? De a fontosabb kérdés: ha igaz, hogy volt már korábban is valami, az honnan volt ?
  3. "én ezt az "isten" elméletet nem értem... ő hogy lett? BUMM és megszületett? aztán "Wazze de unatkozok, csinálok már pár hülyét, majd nézem mit baromkodnak" "Aki állította, hogy az ősrobbanás elmélete nem ad választ arra a kérdésre, hogy mi volt előbb, az téved. Előtte nem volt semmi. " Az világos, hogy alapvetően kétféle felfogás van, az, hogy fogalmam sincs, meg volt valami, de nem tudom mi, az nem elmélet, az maradjunk annyiban, hogy semmi, bár ez nagyon hasonló a 2. -ra . 1. Isten volt a kezdetektől fogva és Ő teremtette a világot. 2. Volt egy ősrobbanás, ami csak úgy jött a nagy semmiből. Hát nekem valamiért szimpatikusabb az, hogy valaki teremtette a világot... Valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy a semmiből lett a világ, sőt, hogy a semmiből bármi is legyen, de ha valakinek van ilyen tapasztalata, akkor szóljon nyugodtan... Azzal pedig felesleges jönni, hogy ki látta már Istent, vagy (a többség) ki nem, mert ki látott már ősrobbanást ? Valaki kitalálta, mert Isten neki elavult volt, ennyi, mit bizonyított ezzel ? Semmit... Az ősrobbanást + evolúciót pedig nem kellett volna egybe tenni. Az ugyanis, hogy Isten teremtette a világot, de evolúcióval fejlődött ki az ember, nem zárja ki egymást. A Bibliát ugyanis nem szó szerint kell érteni, tanmesék vannak benne és példabeszédek amiket meg kell érteni. /Sajnos az igaz, hogy sokan hülyeségeket magyaráznak bele, mert jól megélnek belőle./
×
×
  • Create New...