Jump to content
PirateClub.hu

Vin

Elit
  • Pontszám

    551
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Posts posted by Vin

  1. nem lenne egyszerűbb mégis átvinni a weboldalt? fájlokat átmásolod, sql adatbázist is (márha van.. pl fórumnál). módosítod a sql adatbázis elérési adatait (config) az új szerver adataira, és máris működik a domain alatt a weboldal.

     

    a régi weboldalt meg átirányítod az új helyre. pl az alábbi módszerrel: (ezt teszed be index.html / php nak, és máris átirányít)

     

    <html>
    <head>
    <meta http-equiv="refresh" content="0;url=http://ujdomain.hu">
    </head>
    <body>
    Átirányítás új domainre!
    </body>
    </html>

  2. a mi családunkban minden fiú balkezes. (azaz apám, nagybátyám, öcsém, nagybátyám fia. kivéve nagyapám) énis bal kezes vagyok. család női tagjai pedig mind jobb kezesek :) (édesanyám, 2 hugom, nagymamám..stb ) nah erre varjatok gombot :lol:

  3. phpmyadmin ból csináld a mentést.

     

    tárhelyed admin paneljából eléred. belemész, táblába belelépsz, -> fent->export, összes legyen kijelölve-> lemented

     

     

    új tárra: régi ftp ről mentsd le a motort-> másold fel az újra. config file ban írd át az adatokat, ittis belépsz a phpmyadminba, import, és beimportálod a régi oldal adatbázisát. felmész a fórumra, és ha minden jól ment már müxik is.

  4. karakterkódolást állítsd be.

     

    lehetőségek: (a html elejére.. meta tag ekhez)

     

    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
    
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
    
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">

     

     

     

    (remélem helyesen írtam le őket)

  5. sztem meg a 2 műsor egymást majmolja.. sztem mind a 2ő szörnyű.. szóval egyiksem

     

    RTLKlubbon játszanak vmit, TV2 szinte tuti h leutánozza.. szörnyű.. ugyanez igaz visszafele is.

    egymáson próbálnak túltenni egyre rosszabb műsorokkal. NÉZHETETLEN!

  6. dyndns szolgáltatás kell neked..

     

    dyn.hu -> kis progit leszeded, az mindig frissíti az ip det.. géped pedig fix címen érhető el pl red659.dyn.hu címen

     

     

    http://www.dyn.hu/page.php?pageid=service_dynfree

  7. Egy bécsi tudományos konferencián mutatták be először a gyakorlatban a kvantumtitkosítást: ez egy, a mai titkosítási módszerektől gyökeresen eltérő új metódus, aminek az elvi alapjait 25 éve fektették le, de csak most sikerült a megépíteni azt a számítógépes hálózatot, amiben a gyakorlatban is működik.

     

     

    A ma alkalmazott titkosítási eljárások általában bonyolult matematikai függvényeket alkalmaznak, amiket nehéz feltörni, de nem lehetetlen, ha kellő mennyiségű időt és számítási teljesítményt vetnek be a megfejtéshez. A kvantumtitkosítás viszont elméletileg is feltörhetetlen, a kvantummechanika egyik alapvető teóriáján, a Heisenberg-féle határozatlansági reláción [1] alapszik, ami kimondja, hogy egy részecske bizonyos tulajdonságait (például a pontos helyét és sebességét) nem lehet egyszerre tetszőleges pontossággal meghatározni. Ezt meg lehet fogalmazni úgy is, hogy maga a megfigyelés, illetve a mérés ténye megváltoztatja a mért tulajdonságot, így óhatatlanul is hibás eredményt kapunk. Így olyan titkosítás hozható létre, ami feltörhetetlen, hiszen maga az illetéktelen olvasás ténye hamis adatokhoz juttatja a megfejtéssel próbálkozót.

     

    A bemutatón [2] egy hat gépből álló hálózat gépei kommunikáltak egymással kvantumkódolással védve az adatokat. A gépek a Siemens hálózatában, Bécsben és St. Pöltenben voltak, és összesen 200 kilométernyi hagyományos optikai kábel kötötte össze őket. A kódoláshoz használt kulcs adatait nagyon gyenge, néhány fotonból álló fény szállította a célponthoz. Amikor valaki megpróbált bekapcsolódni az adatforgalomba és lehallgatni azt, a kvantumelméletnek megfelelően a fotonok megváltoztatták a jellemzőiket, az adatforgalomban zavar állt be, amit a vevő oldalon a dekódoló egység érzékelt, és rögtön meg is szakította az adást. Mivel a hálózatban minden gép össze volt kötve az összes többivel, az egyik vonal megszakadása csupán annyit eredményezett, hogy egy másikon folytatódott az adatátvitel, így a hálózat stabil maradt.

     

    A kutatást az EU finanszírozta a SECO-QC kódnevű tudományos projektben, és az elmélet 25 évvel ezelőtti kidolgozói, Charles Bennett, az IBM mérnöke, és Gilles Brassard, Montreal Egyetem kutatója is részt vettek a bemutatón.

     

×
×
  • Create New...