Jump to content
PirateClub.hu

Gaara-sama

Veterán
 • Content Count

  146
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Semleges

About Gaara-sama

 • Rank
  Jómunkásember
 1. Gaara-sama

  GITÁR /kérdések, tippek, trükkök, tabok, minden/

  Ez igaz, köszi a tippet. Bár most vettem egy boss hangolót, eleinte ezzel hangoltam most be, de majd szépen lassan hozzászokok, hogy füllel amúgy van a gitáron egy kapcsoló, amivel 3 fele lehet kapcsolni, treble (gondolom ez a visszhang, legalábbis úgy hallatszódik), rythm (ezt pontosan nem tudom mire való), illetve ha egyik irányba se kapcsolom. Pontosan mit jelent a rythm, és a "közép" állás? Illetve az erősítőn pedig vannak ilyenek, hogy overdrive, disortion, metal, metal stack. Az overdrive mi lehet? A disortion gondolom torzító, a metal meg egyértelmű
 2. Gaara-sama

  GITÁR /kérdések, tippek, trükkök, tabok, minden/

  Szuper ^^ Ki is próbáltam, tényleg jó progi, már 1-2 dallamot el is tudtam sajátítani Csak sajnos húrt kellett cserélni a gitáron mert amelyek alapból rajta voltak azok eléggé zörögtek, amikor lefogtam pl. az 5-ös, 3-as, 7-es bundon. Elvittem hangszerboltba, beállították jól, holnap jön vissza, remélem tényleg jó lesz b4m, te hogy szoktad hangolni a gitárodat? Hangológéppel, vagy hallásból, esetleg rákötöd a számítógépre?
 3. Gaara-sama

  GITÁR /kérdések, tippek, trükkök, tabok, minden/

  Köszi b4m, már jön is le a Guitar Pro 5
 4. Gaara-sama

  GITÁR /kérdések, tippek, trükkök, tabok, minden/

  Oké, köszi. Na lenne még egy kérdésem. Itt ezt pl. hogy oldjam meg? |--------------------------------------------------| |-----5-----5-----4-----4--------------------------| |-----5-----5-----5-----5--------------------------| |-----5-----5-----5-----5-----5-----5-----5-----5--| |-3-3---3-3---3-3---3-3-------5-----5-----5-----5--| |-------------------------3-3---3-3---3-3---3-3----| Egyszerre kell lefogni 3 húrt az 5ös bundon, és egyszerre kell megpengetni őket? Esetleg tudtok ajánlani 1-2 jó oldalt, vagy videót, amiből ki tudok indulni, hogy mit gyakoroljak először? Előre is köszi.
 5. Gaara-sama

  GITÁR /kérdések, tippek, trükkök, tabok, minden/

  Üdv! Most vettem életem első gitárját, egy uniwell gyártmányú SG kópiát: [Hidden Content] Eléggé jónak tűnik, bár most kezdem a gitározás tanulását árra és kinézetre hagyatkoztam. Na most, fogalmam nincs, hogy ez vajon be van-e hangolva? Illetve úgy tudom hangolni, ha rákötöm a gépre a mikrofon bemenetbe, és beszerzek egy hangoló programot? Mert az AP Tuner úgy, hogy a laptop beépített mikrofonjára hagyatkoztam, eléggé össze-vissza értékeket mutatott. A green day-től a wake me up when september ends című számot próbálom eljátszani, ugye a tabokban a "0" azt jelenti, hogy nem is kell lefogni a húrt?
 6. Gaara-sama

  Windows 7

  Szedd le a legújabb daemon toolst (lite tökéletesen működik, prohoz nincs normális crack - legalábbis én még sehol nem találtam). Amúgy a wmp nem kezeli a lejátszódat? Total commanderhez is van elvileg ilyen plugin, hogy lássa...
 7. Gaara-sama

  Zenei játék

  Végighallgattam... kb. megfájdult a fejem tőle... amúgy rosszul láttam, vagy tényleg egy csaj böfög így benne? XD Számomra kb. 3/10 Limp Bizkit - Lonely World [Hidden Content]
 8. Gaara-sama

  Windows XP-vel kapcsolatos kérdések

  Ha 64 bitet akarsz, javaslom a win7-et. Nekem nincs 4 giga ramom, csak 2, mégis gyorsabb, mint a 32 bites rendszer (ugyanolyan win7-el teszeteltem!). Persze, természetesen csak a 64 bites progik gyorsabbak, a 32-esek ugyanolyanok, mint a 32-es win7-en.
 9. Gaara-sama

  Milyen OP Rendszer-t használsz?

  Miért nem teszed fel a virtuális xp módot? Nem támogatja a procid a virtualizációt? A vmware anélkül is menne!
 10. Gaara-sama

  MAC OS X 86 HACKINTOSH

  Szóval ugye maga a telepítő nem bootolt be... nos van egy rossz hírem, méghozzá az, hogy az ATI chipseted miatt nem látja a vinyót, de a cd rom meghajtót sem érzi (tudom abszurd, mivel hogy elvileg onnan bootol). Esetleg, próbáld meg még ezeket a disztrókat, hátha: XxX Rev 2 Final 10.5.6, iPC 10.5.6 PPF5 FINAL, iDeneb 1.6 Lite Edition. Ha nagyon nem akarod feladni, és kipróbáltad ezeket, még próbálkozhatsz esetleg régebbi ideneb disztrókkal, ha azokkal se megy, akkor sajnos nem is fog, én is így jártam a notebookommal... egyszerűen nincs driver a chipsetére. A disztrók megtalálására pedig ajánlom a google-t, és a the pirate bay-t, de ha nem találod őket, küldhetek torrenteket.
 11. Gaara-sama

  Milyen OP Rendszer-t használsz?

  Asztali: Mac OS X 10.5.8 Notebook: Windows 7 Ultimate 64-bit
 12. Gaara-sama

  Windows 7

  Hát figyelj, szerintem a spyware doctor felesleges, bár értem a gondodat, hogy ugye megvetted... próbáltad a spydoki vírusölőjét letiltani? Mert ugye 2 vírusölő össze tud akadni... na meg ott van még a win defender is, bár gondolom az magától letiltódott...
 13. Gaara-sama

  Windows 7

  Értem a problémádat, hát sajnos én se találtam még win-re olyan levelezőprogramot, mint osx-en az apple mail. Tulajdonképp nekem a live mail a legszimpatikusabb, de amúgy te mit használsz?
 14. Gaara-sama

  MAC OS X 86 HACKINTOSH

  Nos, a voodoo 9.7.0 kernel kell, a procit megoldja. A sata/ide drivernél, azt kell kiválasztanod, hogy milyen chipseted van. Talán ati lehet, vagy nforce, de sajnos nem tudom, mivel még nem írtad. Az Ati HD driver elvileg megoldja a vga-d. A voodoo hda a hangra. A wifit, lant elvileg magától fel fogja ismerni, nem kell hozzá mit bejelölni. Ha mégse, majd segítek kexteket keresni hozzá. Ha laptop, a voodoops2 + touchpad-ot érdemes bejelölni. Az NTFS 3-g -re szükséged lesz, a raidra pedig kötve hiszem, az ext2 pedig a linux (régi) fájlrendszere, felesleges mivel már nem használják. Ext3, az új ubiban pedig ext4 az alapértelmezett, de ez mindegy is mert gondolom nem használsz linuxot. 80 giga bőven elég neki, talán még sok is, de ha rá akarod áldozni, csak nyugodtan... Lényeg, hogy hfs journaledre legyen formázva. Ui: talán érdemes még az SmbiosEFI Air-t bejelölnöd.
 15. Gaara-sama

  Windows 7

  Windows Live Mail esetleg? Amúgy ezeket a buhera-windowsokat én sose szerettem szvsz. Jobb az, ha valaki saját szájíze szerint válogatja össze, mi kell bele.
×