Jump to content
PirateClub.hu

Venheidem

Veterán
  • Pontszám

    1,609
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

  • Nap nyertese

    1

Posts posted by Venheidem

  1. Linux Mint

     

    A Linux Mint egy modern, elegáns megjelenésű, kényelmesen használható, erőteljes ugyanakkor rendkívül felhasználóbarát operációs rendszer.

    Fejlesztése 2006-ban kezdődőtt és mára már a 3. legszélesebb körben használt otthoni operációs rendszer a Microsoft Windows és az Apple Mac OS után.

     

    thumb_cinnamon.png

     

    Hogy miben rejlik a Linux Mint sikeressége?

    • Egy egyszerű telepítést követően azonnal használható, teljes multimédiás támogatás és rendkívül könnyen kezelhetőség jellemzi.
    • Mindenki számára teljesen ingyenes, nyílt forráskódú operációs rendszer.
    • Közösségi fejlesztésű, vagyis a fejlesztés menete teljes mértékben a felhasználók igényei alapján alakulnak
    • Debian és Ubuntu alapú, közel 30.000 csomag áll a felhasználók rendelkezésére a legjobb csomagtelepítő szoftverrel
    • Használata biztonságos. Az egyedülálló frissítéskezelőnek és a Linux rendszerek erejének köszönhetően alig kell karbantartani a Linux Mint-et (nincs szükség vírus- és kémprogram keresőre sem).

     

    linuxmint.hu

    • Upvote 3
  2. Angol könyveket keresgéltem és erre ezt találtam:

    http://bookline.hu/product/home!execute.action?_v=Minecraft_Handbook_2_The_Official_Redstone_Handbook&id=3493795&type=200
    

    A Minecraft már tudományos műfaj.. :D

  3. A Betryal 5 letölthető, de annyira megbízhatatlan tárhelyen van, hogy inkább felfüggesztettem. (Van amikor 20 perc, majd átvált 1 órára a letöltés.) Inkább megvárom a 6-os megjelenését.

    Nagyon bízom abban, hogy sikeres lesz. Egyébként Unity kezelőfelülettel is bevállalnám. :)

  4. Én is imádom a qwerty billentyűs készülékeket. 2010-ben szerettem volna:

    nokia-e7-1.jpg

     

     

    Viszont nem ért 100.000 forintot, mire lejjebb ment az ára már elavultnak számított.  <_<  Szóval be kellett érnem egy lumia 720 modellel. Remélem hamarosan láthatunk wp telefont kihúzható gombsorral.

    • Upvote 2
  5. Találtam egy jó cikket ami azt írja hogy a Vice City lesz a GTA V helyszíne de ez érthető elvégre a Vice City messze a legjobb GTAs epizód amit kiadtak.

     

    http://www.gtaplace.hu/hir/135/gta-v-irany-vice-city

     

    Ebből se lett semmi.

  6. Lenovo K920 – QHD kijelzővel

     

     

    Rövidesen hivatalosan is bejelentésre kerülhet a Lenovo Vibe Z idei modellfrissítése, mely a Mobile Asia Expo szakkiállításon a China Mobile standján is kiállításra került. A K920 jelű készülék technikai fronton igazi csúcsmodellnek tűnik, hiszen 6 hüvelykes megjelenítőjén 1440 × 2560 képpont található, míg a motorháztető alatt 2,5 GHz-es órajelen futó Snapdragon 801 processzor teljesít szolgálatot 3 GB RAM és 32 GB belső tárhely társaságában.


    lenovo-k920-1.jpg


    Az Androd 4.4 KitKat operációs rendszert futtató készülék két SIM kezelésére is alkalmas, mely mellett a China Mobile villámgyors 4G TD-LTE hálózatának elérésére is képes. A 16 megapixeles fő és 5 megapixeles előlapi kamerával szerelt Lenovo K920 várható ára egyelőre nem is mert és egyelőre azt sem tudni, hogy Kínán kívüli kapható lesz-e.

    lenovo-k920-2.jpg


    lenovo-k920-3.jpg


    lenovo-k920-4.jpg

     

     

     

     

    Mobilaréna

  7. Schumacher felébredt, elhagyhatta a kórházat - hivatalos

     

    Gyorsan terjedt a hír az interneten, hogy Schumacher már nincs kómában. A német Bild a címlapján hirdette: „Schumi felébredt!”
    Sabine Kehm, Schumacher menedzsere hivatalos közleményt adott ki:
    „Michael elhagyta a grenoble-i klinikát, és megkezdte a hosszú rehabilitációt, már nincs többé kómában. A család szeretné kifejezni legmélyebb köszönetét az orvosoknak, az ápolóknak és a terapeutáknak. Nagyon sokat dolgoztak, főleg az első időszakban. Köszönjük mindenkinek, aki jókívánságokat küldött. A rehabilitáció a nyilvánosság kizárásával történik, ezért kérjük a megértésüket” – áll a hivatalos közleményben. 
    A Bild úgy tudja, Schumi szemei nyitva vannak, és képes kommunikálni a környezetével, főleg a feleségével, Corinnával és gyerekeivel. Az állapota pedig elég stabil ahhoz, hogy nincs szüksége a grenoble-i specialistákra. Már korábban beszámoltunk arról sajtóhírek alapján, hogy a korábbi F1-es pilótát átszállíthatják egy rehabilitációs központba, amelynek pontos helyét titokban tartják.
    A 45 éves pilóta – aki 2012 végén vonult vissza véglegesen a Formula–1-től – december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, majd súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Azóta mesterséges kómában tartották őt az orvosok, és január végén kezdték el a fokozatos felébresztését. Április közepe óta nem közöltek friss információt az állapotáról.


    Nemzeti Sport

  8. Először én is erre gondoltam, viszont az aktusra jóval a 'fogantatás' után került sor. A filmben megemlítik, hogy 2-3 hónapos a lény. Bár, ha figyelembe vesszük, hogy egy pár napos alien megfelel egy pár hónapos babának akkor... valóban! :D

  9. Tegnap alkalmam volt megnézni a filmet. Többet vártam tőle, de ez szubjektív. Egyébként aki látta az felvilágosítana arról, hogy Shaw doktornőben mit keresett egy alien?
     

    Dr.+Shaw+C-Section.jpg

  10. Árat vágott a Jolla

     

     A Jolla tavaly novemberben dobta piacra az első okostelefonját, mely a legfelső mezőnytől kissé elmaradó műszaki felszereltsége ellenére 399 eurós kezdőáron startolt. A MeeGo örökségéből építkező Sailfish OS egyedi felülete és a Linux rendszer nyíltsága persze így is sokak számára vonzó alternatívát jelentett, ám a finn vállalat végül mégis 50 eurós árvágás mellett döntött, mely egyben a hivatalos listaár visszametszését is jelenti. Az új ár természetesen csak az online áruházban érvényes, ahol további 10 euróért az egyedi Jolla hátlapok beszerzésére is lehetőség nyílik.

     


    jolla-white3-rendering.jpg

     

    A 349 eurós, vagyis napi árfolyamon 106 000 forintos vételár továbbra sem nevezhető alacsonynak, hiszen a készülék 4,5 hüvelykes megjelenítője mindössze 540 × 960 képpontos, mely mellé Full HD videók rögzítésére alkalmas 8 megapixeles fő és 2 megapixeles előlapi kamerát, 4G LTE hálózati támogatást, 1,4 GHz-es kétmagos Snapdragon 400 processzort, 1 GB RAM-ot, microSDHC kártyával bővíthető 16 GB belső memóriát és 2100 mAh kapacitású akkumulátort kapott.

     

     

    Mobilaréna

  11.        A Pioneer bejelentette, hogy olyan új Blu-ray lemezen dolgozik, mely akár 256 GB-os tárkapacitást is lehetővé tesz. A Memory-Tech segítségével kidolgozott koncepció elkülöníti az úgynevezett guide réteget, az adatokat tároló recording rétegtől, így utóbbiból a guide rétegtől függetlenül lehet elhelyezni nyolcat. Ezek egyenként 32 GB-nyi tárkapacitást kínálnak, vagyis egy oldalra összesen 256 GB-nyi adat fér. Kétoldalas média esetében ez az oldalak számával nyilván megduplázható, így a maximális kapacitás elérhető az 512 GB-ot is.

     

    bluraypioneer.jpg

     

     

    A Pioneer rendszere a Sony és a Panasonic által fejlesztett Archival Disc legnagyobb ellenfele lehet, de előnye, hogy az aktuális Blu-ray technológiákkal is használható, így nem kizárt, hogy egyes Blu-ray meghajtók egy firmware frissítés után képesek kezelni a fejlesztést. A Pioneer és a Memory-Tech ráadásul készített egy tízrétegű prototípust is, melyek rétegenként 36 GB-nyi adatot is tárolhatnak, így a jövőben a 256 és 512 GB-os kapacitás rendre 360 és 720 GB-ra nőhet. Ennél nagyobb kapacitás eléréséhez már a Pioneer szerint sem alkalmasak a Blu-ray technológiák, így valami új koncepciót kell kidolgozni.
     

     

     

     

    Prohardver

     

    • Upvote 1
  12. Valahányszor meglátok egy ilyen képet a játékról mindig elgondolkodom azon, hogy vajon megéri letölteni? :D Az a baj, hogy megkell tanulni játszani, ami időt is jelent persze.


    minecraft-beach-house.png

    • Upvote 1
  13. Köszönöm a válaszokat, viszont lenne még egy kérdésem! Ma kaptam egy komolyabb frissítést és az a gond, hogy amikor bekapcsolom a gépet, akkor kapásból az asztalra ugrik a rendszer. Hogy tudnám beállítani, hogy a csempék fogadhassanak?


    ...Továbbá a metro alkalmazások ablakai kaptak bezárás ill. letétel a tálcára gombokat. Ez azt jelenti, hogy az MS arra készül, hogy megszüntesse a csempés felületet?  

  14. Hali,

    Olvastam, hogy a Win. 8 telepítése után már nem szükséges vírusirtót feltenni, mivel a Microsoft Security Essentials (Defender) integrálva van, így az első perctől védett a rendszer. Tehát ez felér egy Avast szintű programmal?

×
×
  • Create New...