Jump to content
PirateClub.hu

natalee

Veterán
  • Pontszám

    9
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

About natalee

  • Születésnap 04/21/1977

Profile Information

  • Neme

natalee's Achievements

Pelenkás

Pelenkás (2/24)

0

Közösségi hírnév

  1. natalee

    Kedvenc Vers, Idézet

    Szabó Lörinc AZ EGY ÁLMAI Mert te ilyen vagy ők olyanok és neki az érdeke más s az igazság idegállapot vagy megfogalmazás s mert kint nem tetszik semmi sem s mert győznzni nem lehet a tömegen s ami szabály, mind nélkülem született; ideje volna végre már megszöknöm közületek. Mire várjak még tovább, a jövőt lesve alázatosan? Fut az idő és ami él, annak mind igaza van. Én vagy ti, egyikünk beteg; és mégse nézzem a fegyvereket, hogy szeretet vagy gyűlölet közelít-e felém? Ha mindíg csak megértek, hol maradok én? Nem! nem! nem bírok már bolond szövevényben lenni szál; megérteni és tisztelni az őrt s vele fájni, ha fáj! Aki bírta, rég kibogozta magát s megy tőrök közt és trőkön át. Ketten vagyunk, én és a világ, ketrecben a rab, mint neki ő magamnak én vagyok a fontosabb. Szökünk is, lelkem, nyílik a zár, az értelem szökik, de magára festi gondosan a látszat rácsait. Bent egy, ami kint ezer darab! Hol járt, ki látta a halat, hogyha a háló megmaradt sértetlenül? Tilalom? Más tiltja! Bűn? Nekik, s ha kiderül! Bennünk, bent, nincs részlet s határ, nincs semmi tilos; mi csak mi vagyunk, egy-egy magány, se jó, se rossz. Rejtőzz mélyre, magadba! Ott még rémlik valami elhagyott nagy és szabad álom, ahogy anyánk, a végtelen tenger, emlékként, könnyeink s vérünk savában megjelen. Tengerbe, magunkba, vissza! csak ott lehetünk szabadok! nekünk többé semmit sem ad ami kint van, a Sok. A tömeggel alkudni ha kell, az igaz, mint hamu porlik el; a mi hazánk az Egy, amely nem osztozik: álmodjuk hát, ha még lehet, az Egynek álmait!
  2. natalee

    Kedvenc Vers, Idézet

    Baranyi Ferenc: Porvers Akit egyszer porig aláztak: porig kell azért lehajolni, a méltósága-vesztett sorshoz méltóság-vesztve igazodni. Előtted ember ráng a porban? Megértem: belerúgni könnyebb. Még emberibb átlépni rajta könnyed sikkjével a közönynek. Mentséged is van, ha lelked bátortalan feddése rád vall: másokért őrzött tisztaságod nem szennyezheted más porával. Ha lehajolsz, még orra bukhatsz, és hát derekad roppanó is, ápolt tüdődet is belepné a talajmenti szilikózis, hát nem hajolsz porig, ha porból akármi hív: kincs, ócska holmi ... Pedig akit porig aláztak - porig kell azért lehajolni.
  3. natalee

    Kedvenc Vers, Idézet

    "A csend beszél tovább, Helyettem ő mondja el, A csend beszél tovább, Helyettem ő énekel. Elbúcsúzom, de ott leszek, Ahol a szél zúg, a nap nevet, Elbúcsúzom,de itt marad belőlem néhány pillanat. Akkor is hallod a hangomat, Hogyha fáj,hogyha nem szabad, Mindig itt vagy, és ott leszek, Ahol a szél zúg, és a nap nevet"
  4. natalee

    Óvodai Jel

    Nekem polyásbaba,hát nem voltam oda érte! Igy utolag vissza gondolva eleg ötletes nem találkoztam azota sem vele.
×
×
  • Create New...