Jump to content
PirateClub.hu
alibaba33

data Penelope Fitzgerald-A ​könyvesbolt / A part mentén

Recommended Posts

Penelope Fitzgerald-A könyvesbolt / A part mentén


covers_23611.jpg?1625737053


Nincs bizalma könyvesbolthoz, nincs is könyvesboltja egy kelet-angliai városka lakóinak, amióta egy könyvkereskedő leütött egy okvetlenkedő vevőt. Ugyancsak fölkavarja hát a kedélyeket, hogy az évek óta lakatlan – csak kísértetjárta … – házban boltot nyit A könyvesbolt józan eszű hősnője. Hadakozhat is a helyi intrikával, a közeli pornószaküzlet konkurrenciájával, maradiak világszemléletével, „kopogó szellemmel”, s a vihar hullámai fölcsapnak a parlament felsőházáig is.
    Nagyregényt megérő anyagot tömörít kisregénybe az írónő, aki kedveli a cselekményességet, aki az elmúlt években regényével is osztatlan sikert aratott hazájában, és akinek kalandos élete is önként kínál témákat: volt a BBC munkatársa, kávéfőzőnő, főiskolai tanár, újságíró, dolgozott könyvesboltban, és lakott három gyerekével egy temzei bárkán, amely egy szép napon elsüllyedt.
    Innen a másik regény, A part mentén környezete, típusai: egy bárkalakó kolóniáé. Művészek és életművészek élnek szilárd talaj és víz határán, kiérdemesült festők, keménykalapos-esernyős urak (reggelente taxin járnak be hivatalukba), elhagyott asszonyok, betörők, orgazdák, prostituáltak. Vitorlázók fúlnak vízbe, műtárgyakat ásnak ki a folyó iszapjából a felnőtteknél érettebbre edződött gyerekek. A hatvanas évek „kicsapongó London”-ába ágyazott mozgalmas történetnek szereplője, hőse még a Temze is, vagy legalább időtlen háttere.

Eredeti cím: The Bookshop / Offshore

Eredeti megjelenés éve: 1979

Tartalomjegyzék

1950-es évek 1960-as évek 20. század Booker-díj brit szerző könyvesbolt magyar nyelvű regény

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Magvető Világkönyvtár Magvető

>
 Magvető, Budapest, 1982


letöltés

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

--

  • Like 4
  • Thanks 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×