Jump to content
PirateClub.hu
alibaba33

data Sarah Rose-Legendás ​lányok 

Recommended Posts

Sarah Rose-Legendás lányok 


covers_564041.jpg?1565342762 


Izgalmas kémtörténetek tele romantikával, küzdelemmel, kódnevekkel, felrobbantott vonatokkal, bátorsággal és sok-sok árulással – a Legendás lányok igaz történeteiből kiderül, mire képesek a nők, ha nemes ügyért kell harcba szállni.
A kötet szerzője, Sarah Rose a brit titkosszolgálat különleges egységének hosszú időre titkosított dokumentumait dolgozta fel. Az egyedülálló iratok, naplók, személyes beszámolók olyan hadműveletekről szólnak, amelyek során fiatal nőket képeztek ki arra, hogy a frontvonal mögé átdobva a megszállt Franciaország területén segítsék az ellenállás tevékenységét.
Az életüket nap mint nap kockára tevő fiatal ellenállók pontosan tudták, mi vár rájuk, ha a Gestapo kezei közé kerülnek – ami sajnos több esetben be is következett. Ám ennek dacára a bátor nők igyekeztek kitartani a fedőtörténetük mellett, és próbálták megúszni a letartóztatást, vagy elviselni a kínzásokat. Feladatkörükbe tartozott, hogy fogadják és rejtegessék a folyamatosan érkező szabotőr honfitársaikat, akadályozzák a nácik hadműveleteit, valamint információkkal lássák el a titkosszolgálatot – így a lányok igen fontos szerepet kaptak a pontosan hetvenöt évvel ezelőtti partraszállás, az ún. D-nap előkészítésében is.

2. világháború 20. század amerikai szerző Anglia brit Franciaország hadviselés ismeretterjesztő kémregény magyar nyelvű nők regény történelmi regény

>
 Partvonal, Budapest, 2019
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155783869 · Fordította: Striker Judit
>
 Partvonal, Budapest, 2019


letöltés

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

-

  • Like 3
  • Thanks 9

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×