Jump to content
PirateClub.hu
Sign in to follow this  
cirano1

data Barbara Erskine-könyvek-A ​harcosok hercegnője-A ​legsötétebb óra-A ​végzet folyója-Árnyak ​birodalma-stb

Recommended Posts

Barbara Erskine-könyvek-A harcosok hercegnője-A legsötétebb óra-A végzet folyója-Árnyak birodalma-stb

Barbara Erskine-A harcosok hercegnője


covers_47933.jpg?1395358900

Jess, a fiatal londoni tanárnő erőszak áldozata lesz. A támadó személye ismeretlen, de Jess attól tart, valamelyik ismerőse volt a tettes. A nővére walesi házába vonul vissza, de ott sem talál nyugalomra: egy titokzatos gyermekhang riasztja fel álmából.

Két évezreddel ezelőtt végzetes ütközet zajlott a szomszédos völgyben Caratacus, a brit törzsek vezére és a megszálló római sereg között. A büszke király fogságba esik; feleségével és lányával, Eigon hercegnővel együtt Rómába hurcolják.
Jesst magával ragadja a történet, és nyomozni kezd Eigon sorsa után. A szálak Rómába vezetnek. Jessnek nincs többé maradása a walesi tanyán. Az örök városba utazik, ahova azonban egykori támadója is követi.

Barbara Erskine: The Warrior's Princess
Eredeti mű
Barbara Erskine: The Warrior's Princess
Eredeti megjelenés éve: 2008

angol szerző kalandregény krimi magyar nyelvű regény Wales

>
 Alexandra, Pécs, 2015 
544 oldal · ISBN: 9789633572283 · Fordította: Getto Katalin
>
 Alexandra, Pécs, 2009

letöltés

Hidden Content

  Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

-
Barbara Erskine-A legsötétebb óra

covers_459313.jpg?1513286040


Az igazság sokszor nem a történelemkönyvek lapjain olvasható…

1940 nyarán minden szem Nagy-Britannia déli égboltjára szegeződik: az angliai csata vészterhes napjai ezek. Evie Lucas figyelmét mégis egészen másvalami köti le: a vidám és jóvágású fiatal pilóta, Tony Anderson. A lány ígéretes művész, aki előtt fényes jövő áll, és minden másnál szívesebben örökíti meg szerelme arcvonásait az újabb és újabb szenvedélyes portrékon.
Hetven évvel később a nemrég megözvegyült művészettörténész, Lucy Standish próbál újra egyenesbe jönni, ehhez azonban fel kell tárnia a rejtélyt, mely a házában található egyik festményt övezi. Miközben igyekszik kibogozni a szálakat, egy olyan történet körvonalai rajzolódnak ki előtte, melyet okkal tartottak titokban az egész világ előtt. Lucynek hamarosan rá kell döbbennie, hogy élete halálos veszélyben forog, mert a jelenben és a múltban egyaránt akadnak olyanok, akik bármi áron megakadályoznák, hogy az igazság napvilágra kerüljön.

Barbara Erskine: The Darkest Hour
Eredeti mű
Barbara Erskine: The Darkest Hour
Eredeti megjelenés éve: 2014

2. világháború angol szerző háború kaland magyar nyelvű regény romantikus

>
 Alexandra, Pécs, 2017

letöltés

Hidden Content

  Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

-
Barbara Erskine-A Tűz Leányai 

covers_19503.jpg?1395349692

Kétezer évvel ezelőtt a rómaiak megszállják Britanniát, és a hercegnő, aki az egyik legbefolyásosabb törzs, a Briganti Szövetség trónjának várományosa, azzal szembesül, hogy a félelmetes ellenség egyre közelebb kerül népéhez. Cartimandua világát a kezdetektől a viszály és a szerelmi fellángolás, a bosszú és a megtorlás uralja.
A történet másik szála napjainkban játszódik: Viv Lloyd Rees Edingburgh-ban élő történész elmélyed a kelta királynőt övező mítoszok kutatásában. A témáról könyvet is írt, történetünk idején pedig éppen az ifjú királynő életének dramatizálásán fáradozik Pat Hebden színésznő segítségével.
Viv tanszékének vezetője, Hugh Graham, állandóan beosztottja nyomában van, miközben a fiatal tanárnőnek meg kell küzdenie a Cartimandua-látomással és az egyre erősödő hittel, hogy a királynő valós történelmi alak volt. A lidércnyomás még félelmetesebbé válik, amikor Viv birtokába kerül egy kelta korabeli megátkozott melltű. Patet és Hugh-t egyszerre rántja magával a szenvedély és a féltékenység, a keserű rivalizálás és a mindent elsöprő szerelem. A múlt eközben átfedésbe kerül a jelennel, és a végzetes trió kénytelen szembenézni a legnagyobb életveszéllyel is.

Eredeti megjelenés éve: 2006

angol szerző kalandregény krimi magyar nyelvű regény szellemek

>
 Alexandra, Pécs, 2015

letöltés

Hidden Content

  Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

-
Barbara Erskine-A múlt árnyai

covers_19504.jpg?1395349693


Sűrű, áthatolhatatlan köd gomolygott a félsziget fölött, jeges fuvallatot hagyva maga után. Az emberek nyugtalanul forgolódtak ágyukban, a gyermekek panaszosan sírtak fel a sötétben# Manningtree és Mistley környékének sötét múltja van. 1664-ben Cromwell Boszorkányüldöző Generálisa bűbájossággal vádolt asszonyokat kínzott meg e vidéken, köztük Lizát, a vajákos asszonyt – akinek takaros háza még ma is áll – és Sarah-t, a földesúr lányát. Azt beszélik valamennyi áldozat lelke visszajár, s az ódon főutcai boltban kísértenek. Emma Dickson, a csinos, fiatal közgazdász feladta látványos nagyvárosi karrierjét, hogy beköltözzön Liza vadregényes vidéki házába. Halloween közeledtével azonban egyre gyakrabban támadnak szörnyű látomásai a sötét múltról. Végső elkeseredésében a fiatal lelkészhez fordul, nem is sejtve, hogy a férfi valami megmagyarázhatatlan és veszélyes történet fogságában vergődik.

Barbara Erskine: Hiding from the Light
Eredeti mű
Barbara Erskine: Hiding from the Light
Eredeti megjelenés éve: 2002

angol szerző krimi magyar nyelvű regény szellemek

>
 Alexandra, Pécs, 2007

letöltés

Hidden Content

  Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

-
Barbara Erskine-A végzet folyója 

covers_357267.jpg?1436432383


Zoë és Ken – menekülve a nagyváros zajától és forgatagától – a suffolki Deben folyó partján kezd új életet egy kényelmes családi házzá alakított egykori pajtában, melynek alapjait még az angolszász időkben vetették meg. A ház falai közt azonban évszázados titkok kísértenek.
A fiatalok a külvilág szemében tökéletes párnak tűnnek, ám valójában minden nappal távolabb kerülnek egymástól. Ráadásul Zoë furcsa jelenlétet érez otthonában, miközben a folyón gomolygó ködből kísérteties alakok rajzolódnak ki, amelyekről egyre nehezebb nem tudomást venni.
Ha mindez nem lenne elég, a közeli földek mélyéről emberi csontok kerülnek elő, és azonnal találgatás kezdődik: vajon kapcsolódnak ahhoz a viktoriánus kori szerelmi tragédiához, amelyről a helyiek még ma is suttogva beszélnek? Mi lehet a titka annak az ősi sírhalomnak, mely évszázadokon át érintetlenül áll? Milyen pusztító erők szabadulhattak fel, amikor megbolygatták?
A folyó kész felfedni sötét titkát…

Barbara Erskine: River of Destiny
Eredeti mű
Barbara Erskine: River of Destiny
Eredeti megjelenés éve: 2012

angol szerző magyar nyelvű regény történelmi romantikus

>
 Alexandra, Pécs, 2015 
464 oldal · ISBN: 9789633577110 · Fordította: Babits Péter
>
 Alexandra, Pécs, 2015

letöltés

Hidden Content

  Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

-
Barbara Erskine-Árnyak birodalma 


covers_72438.jpg?1395366663

A középkori skót történelem viharai közepette egy fiatal hercegnő, Isobel azért harcol, hogy gyűlölt férje helyett a szerelméé lehessen, hét évszázaddal később egy másik fiatal nő hasonló gondokkal küszködik, miközben lidérces álmokban és különleges jógameditációk során újraéli Isobel életét, akárha a sajátja lenne. Egyiküket boszorkánysággal vádolják, másikukat legszívesebben pszichiátriai kezelésnek vetnék alá – az adott kor és a féltékeny férjek szokásai szerint. Barbara Erskine tolla alatt életre kel a középkori Skócia lélegzetelállítóan fordulatos történelme csakúgy, mint egy korabeli és egy jóval később született asszony fájdalmakkal és nehézségekkel kikövezett útja a boldogság, az igaz szerelem felé.

1970-ben, amikor Clare még kislány volt, Margaret nagynénje félelmetes történeteket mesélt neki egyik ősükről, egy gyönyörű fiatal nőről, akik a tizenharmadik században élt Skóciában, méghozzá abban a várkastélyban, amely évekkel később a felnőtt Clare öröksége lett. Clare férje, az üzletember Paul el akarja adni a várat, a fiatalasszony azonban ebbe nem egyezik bele. Közben szörnyű lidérces álmok gyötrik, melyek visszaröpítik őt a középkorba, egyenesen Isobel nevű, nehéz sorsú őse életébe. Ezek az álmok, melyeket különleges meditációs gyakorlatokkal a fiatal nő maga is előidéz, olyan elevenek, hogy Clare lassanként énje részének kezdi tekinteni a hajdan volt Isobelt. Sorsukban sok a párhuzam és az ellentét, de az mindenképpen közös, hogy egyikük sem a férjét szereti, hanem valaki mást…
A középkorban és napjainkban egyaránt játszódó történet fordulatokban és izgalmakban vetekszik Barbara Erskine Hay váráról szóló egyedülállóan nagyszerű regényével, melyet ez év első felében ismertek és szerettek meg a magyar olvasók.

Barbara Erskine: Kingdom of Shadows
Eredeti mű
Barbara Erskine: Kingdom of Shadows
Eredeti megjelenés éve: 1988

14. század angol szerző fantasy kaland kalandregény középkor magyar nyelvű regény Skócia történelmi romantikus

>
 Aquila, Debrecen, 1998

letöltés

Hidden Content

  Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

-
Barbara Erskine-Az idő örvényében 

covers_149917.jpg?1395401434


Abi Rutherford otthagyja új állását, mert rendkívüli módon zavarja főnöke kiismerhetetlen viselkedése. Szereti a munkáját, egykori felettese pedig nyájas, tiszteletre méltó férfi volt. Kieran Scott viselkedése annál inkább meglepő számára, mert ő a Szent János-templom és Cambridge növekvő egyházközségének lelkésze. Történt valami, ami mélységesen felkavarta a férfit – ugyanakkor az egyházi hatóságok reakciója szokatlanul titokzatoskodó.
Hosszú évszázadokkal ezelőtt egy idegen jelent meg Nyugat-Anglia barátságtalan lápvidékén a történettel, mely reménységet hozott a nyomorúságban sínylődők számára. Azonban elnyomó erők követték. Olyan erők, melyeknek eltökélt szándéka volt, hogy egyetlen gyengéd pillantású gyógyító se ássa alá a Római Birodalom törvényeit és kultúráját. Az idegen azt mondta, azért jött, hogy megmentse az embereket. De talán épp ő az, aki megmentésre szorul…
Milyen kapcsolat állhat fenn e régmúlt események, valamint Abi és Kieran között? Miért próbálja… (tovább)

Barbara Erskine: Time's Legacy
Eredeti mű
Barbara Erskine: Time's Legacy
Eredeti megjelenés éve: 2010

Anglia anglikán egyház angol szerző magyar nyelvű miszticizmus regény szellemek

>
 Alexandra, Pécs, 2015 
470 oldal · ISBN: 9789633572320 · Fordította: Keresnyei Klára
>
 Alexandra, Pécs, 2011

letöltés

Hidden Content

  Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

-
Barbara Erskine-Az Alvókastély 

covers_546942.jpg?1556221149

Áll egy régi ház a walesi Hay közelében, amely ősi, mint a szikla, amiből építették. A csodákat és tragikus emlékeket őrző, Alvókastély néven ismert épület tiltott szerelemről, kegyetlen bosszúról és véráztatta csatamezőkről mesél…
Az illusztrátorként dolgozó Miranda szerelme halála után úgy érzi, levegőváltozásra van szüksége, ezért elfogadja egy ismerőse meghívását, és egy évre a Hay környéki dombvidékre költözik. A vadregényes táj, a bűbájos kert és az ősrégi épület hatására a fiatal nő gyásza lassan enyhülni kezd, éjszakánként azonban újra és újra felkavaró álmokat lát egy lányról, aki évszázadokkal korábban élt ugyanezen a helyen. Catrin egy jövendőmondó bárd egyetlen gyermeke, aki maga is rendelkezik a jövőbe látás képességével. Egy ideje nyugtalanító látomások gyötrik a kibontakozóban lévő walesi függetlenségi harcokkal kapcsolatban; árulást lát, elkeseredett küzdelmeket és mérhetetlen szenvedést. Catrin tudása megváltoztathatja a háború kimenetelét, és ezzel mások is tisztában vannak. A lány élete veszélyben forog, egyedül Miranda segíthetne rajta… de fogytán az idő. A történelmi regények koronázatlan királynője, Barbara Erskine harminc évvel első sikerkönyve, a Hay várának asszonya megjelenése után visszatér Wales titokzatos vidékére, hogy újabb lenyűgöző történettel varázsolja el a műfaj rajongóit.

Eredeti cím: Sleeper's Castle

Eredeti megjelenés éve: 2016

15. század 21. század állat angol szerző boszorkányság fantasy gyász gyilkosság gyógynövény háború időutazás macska magyar nyelvű misztikus női főszereplő pszichés betegség regény romantikus szellemek történelmi regény Wales

>
 Alexandra, Pécs, 2019 
512 oldal · ISBN: 9789634475231 · Fordította: Berki Éva
>
 Alexandra, Pécs, 2019

letöltés

Hidden Content

  Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

-
Barbara Erskine-Hay várának asszonya


covers_42258.jpg?1395356981


Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Regressziós hipnózis, avagy velünk él-e a múlt? – ezzel a címmel készült cikket írni erről a felkapott témáról Joanna Clifford, a tárgyilagosságáról és szókimondásáról híres, gyönyörű, fiatal londoni újságírónő, akibe az egész szakma szerelmes. A lélekvándorlásban nem hisz, s az előző inkarnációkba visszavivő, napjainkban oly divatos „utazás”-t is dilettáns szélhámosságnak tekinti. Csupán anyaggyűjtés céljából keres föl egy hipnotizőrt, és csak puszta kíváncsiságból hagyja magát hipnotizálni. De fenntartásait alapjaiban rendíti meg, amikor magnókazettáról visszahallgatja mindazt, amit transzban elmondott. Szavaiból az derül ki, hogy már korábban is élt, a tizenkettedik században egy nagyúr felesége volt: Matilda de Braose, a walesi Hay várának úrnője, afféle középkori femme fatale. „A hipnózis valóságos dolog. Valóságosak az alanyok reakciói is. De hogy magyarázatot adjak erre, azt meg se kísérelem. Talán önnek majd sikerül, Miss Clifford.” Ezt mondja Joannának Bill Walton hipnotizőr. Az elszánt újságírónő pedig így válaszol: „Kétlem… De azért megpróbálom.” És úgy is tesz.

Eredeti megjelenés éve: 1986

13. század 20. század angol szerző hipnózis lélekvándorlás magyar nyelvű

>
 Lap-ics, Debrecen, 1997

letöltés

Hidden Content

  Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

-
Barbara Erskine-Suttogás a homokban 


covers_35592.jpg?1395354779


Egy új, érdekfeszítően izgalmas regény, mely a különösen titokzatos Egyiptomban játszódik, ahol múlt és jelen összeolvad.
A nemrégen elvált Anna Fox úgy dönt, azzal vigasztalja magát, hogy részt vesz egy hajókiránduláson, melyen követi dédnagyanyja, Lousa 19. század közepén tett utazását a Níluson Luxortól Asszuánig. Anna magával viszi Lousa egykor két fontos kincsét: egy ősi egyiptomi illatszeres üvegcsét és egy rajzokkal illusztrált naplót, mely az eredeti út alkalmával készült, és több mint száz éven át olvasatlanul hevert.
Miközben Anna követi Lousa útvonalát, a naplóban egy csodálatos, Viktoria korabeli szerelmi történetet ismer meg – és a kis üvegcse vérfagyasztó, a ködös múltba vesző titkát. Az utazás során a hajó két utasa is ádáz módon verseng Anna kegyeiért. És vajon miért is érdeklődnek olyan nagyon Lousa naplója iránt? És ami még ennél is félelmetesebb, Anna egy olyan kísérteties jelen áldozatává válik, mely a három különböző idősík egymásba fonódásával éri el rémisztő végkifejletét.
„Barbara Erskine mesemondó tehetséges tagadhatatlan.”

Eredeti megjelenés éve: 2000

angol szerző Egyiptom magyar nyelvű regény romantikus

>
 Alexandra, Pécs, 2004

letöltés

Hidden Content

  Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

-
Barbara Erskine-Szellemfa 


covers_600771.jpg?1586157596


Ruth hosszú évek után tér vissza szülővárosába, Edinburghba. A középkorú nő életéből az összes biztos pont eltűnt: házassága felbomlott, otthagyta a tanári pályát, most pedig rég nem látott apja temetésére érkezik gyermekkori otthonába. Rá vár a ház kipakolásának nehéz feladata, ám egy alig használt szobában megdöbbentő felfedezést tesz: rálel évtizedek óta halott anyja hagyatékára, benne pedig tizennyolcadik századi őse, Thomas Erskine naplójára és leveleire.

Egy elszegényedett nemesi család legifjabb sarjaként Thomas mindig is tudta, hogy saját szerencséjének kovácsává kell válnia. Miután családjának nincs pénze a taníttatására, a haditengerészet és a hadsereg tagjaként járja be a világot. Leszerelése után kalandos életének és tehetségének köszönhetően gyorsan veszi az akadályokat, és Nagy-Britannia első számú főméltósága, lordkancellár lesz belőle. Ám Thomas veszedelmes ellenséget szerzett utazásai során, aki élete végéig üldözi őt – sőt a síron is túl.
Az új életcélt találó Ruthra marad a feladat, hogy megküzdjön az Erskine családot évszázadok óta kísértő halálos ellenséggel, a tét pedig saját maga és családja túlélése.
Barbara Erskine, a misztikus történelmi regények mestere legújabb művében saját családjának múltjából sző lenyűgöző és rémisztő történetet.

Barbara Erskine: The Ghost Tree
Eredeti mű
Barbara Erskine: The Ghost Tree
Anglia angol szerző család családfakutatás magyar nyelvű misztikus női főszereplő regény Skócia szellemek váltott szemszög

>
 Alexandra, Pécs, 2020 
608 oldal · ISBN: 9789634477242 · Fordította: Berki Éva
>
 Alexandra, Pécs, 2020

letöltés

Hidden Content

  Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

-
Barbara Erskine-Visszhangok háza 


covers_75271.jpg?1395367589


"A férfialak már egészen közel járt hozzá, mintha a sötétség egyáltalán nem jelentene számára problémát, hiszen ő nem egy huszadik századi asszonyt keres a borospincében, hanem az élete nagy szerelmét akarja megtalálni, aki élettelenül fekszik a ravatalon…
Katherine!
Kinyújtotta a kezét, hogy megérintse az asszony haját, s széthintette körülötte a rózsaszirmokat, amelyek egykor a koporsót bélelték. Ő él. Az asszony, akit a házon átsuhanni látott, aki éppen olyan, mint az ő Katherine-je. Csak még egyszer hadd szerethesse. Csak még egyszer, hogy a szenvedélye új életre kelthesse a kedvest.
Joss érezte az erős karok ölelését, a testét beborító bársonyköpeny puhaságát, és kiszállt belőle minden erő…
Katherine!
A férfi jéghideg lehelete Joss arcát érte, szoborszerű hideg ujjai a pongyolát kezdték szétnyitni.
– Ne – suttogta Joss kétségbeesetten, de tiltakozása nem volt több erőtlen sóhajtásnál. Katherine ott volt; ott, a koponyáján belül. Joss gyomra elszorult a félelemtől és a végytól, egyszeriben Katherine szemén át látta a férfit.
– Edward! Uram!
– Édes kedvesem, hát élsz!
Edward, Anglia király mosolyogva nézett le Katherine szemébe. A karjában tartja szerelmét, akit a sötétséggel kötött alkuban ígértek neki, s akiért nagy árat fizetett…"

Első mondat: A zsalugáter egyik apró résén hideg fénykéve tör utat magának a homályos szoba poros padlódeszkáira.

Eredeti megjelenés éve: 1996

angol szerző időutazás kísértettörténet magyar nyelvű Nagy-Britannia rémtörténet szellemek

>
 Aquila, Budapest, 1999

letöltés

Hidden Content

  Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

-
Barbara Erskine-Hay várának titkai 


covers_68473.jpg?1395365319

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Joanna Clifford, a tárgyilagos és szókimondó fiatal újságírónő sohasem hitte volna, hogy Hay várának titkai valaha is hatással lehetnek az ő életére. Sőt, mit sem tudott ezekről a titkokról, mielőtt bele nem fogott egy különös időutazásba, mely a huszadik század végéről hirtelen a tizenkettedik században röpítette őt. Pedig csak cikket készült írni egy divatos témáról; a regressziós, vagyis az úgynevezett „előző életbe visszavezető” hipnózisról, amelyet korábban egyszerű sarlatánságnak, szemfényvesztésnek tekintett. Matilda de Braose, a walesi Hay várának úrnője azonban oly elevenen támad fel a lelkében, hogy nem képes megszabadulni tőle: már nem csupán a pszichiáter rendelőjének védettségében esik transzba, hanem hétköznapi élete egyéb helyzeteiben is, és ez számtalan váratlan esemény elindítója lesz. Mindaz ami Joannával történik, környezetére sem marad hatástalan. Eleinte csaknem mindenki aggodalommal szemléli őt, mígnem többen felismerik, hogy nem csak az újságírónő mai,… (tovább)

13. század 20. század angol szerző hipnózis lélekvándorlás magyar nyelvű regény romantikus

>
 Lap-ics, Debrecen, 1998

letöltés

Hidden Content

  Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

 

 

 

 

-

-

 • Like 2
 • Thanks 11

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×