Jump to content
PirateClub.hu

Prey (2022) - Predator előzményfilm


Bessas
 Share

Recommended Posts

mist-xg-2s.jpg?1471271181

(ez a kép csak illusztráció, majd később elárulom hogy honnét van)

....Ez a Téma szerkesztés alatt áll...

Ha esetleg valamit tévesen írok majd le, a vérbeli predi fanok bátran jelezhetik. Az esetleges hibákért elnézést.

 

A Prey film megjelenése még picit odébb van, addig is folyamatosan fogom szerkeszteni ezt a Témát. Igyekszem érdekes olvasnivalókkal, információkkal színesebbé tenni ezt a topikot. A forrásoldalakat fel fogom tüntetni (ha nem felejtem el persze).

Weblinkek hivatalos (...szerk. alatt)

(eredete, yautja, predátor rangok - majd pótolni) - ez is szerkesztés alatt

A filmek címeit egyenlőre angolul fogom leírni, a predátorok megnevezéseit is egyenlőre angolul írom le, majd szerk...tudjátok :)

 

Hasznos weblinkek, rajongói oldalak (folyamatosan bővítem majd ezt is):

Ha még csak most ismerkedsz az Alien vagy Predator univerzummal, akkor az "Aliens vs. Predator wikia" lesz az az oldal ahol hála a magyar fordítóknak, magyar nyelven olvashatsz mind az Alien-ről mind a Predator-ról. Természetesen a témákban jártas olvasóknak is ajánlom a weboldalakat amiket majd feltüntetek a következő néhány sorban.

Magyar Alien versus Predator Wikia:

A predator fegyverekről lehetett volna írni bővebben, mert azok magyar neveivel én is bajban vagyok ám! :) Viszont rengeteg érdekesség és olvasnivaló vár rátok, ha ellátogattok ide:

https://alienspredatoraliens-versus-predator.fandom.com/hu/wiki/Aliens_versus_Predator_magyar_wiki

https://alienspredatoraliens-versus-predator.fandom.com/hu/wiki/Predator

 

Egy igazi "szentély" , ahol tényleg minden megtalálható amihez csak kapcsolódik az Alien és a Predator Franchise:

https://www.avpgalaxy.net/

AvP Galaxy Twitter:
https://twitter.com/avpgalaxy

AvP Galaxy Facebook:
https://www.facebook.com/avpgalaxy/

A 2002. október 10-én alapított Alien vs. Predator Galaxy (ismertebb nevén: AvPGalaxy) közel 20 éve a legfrissebb hírekkel és magas színvonalú interjúkkal szolgál az Alienről és a Predátorról!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20110605105942!Predator_Logo.gif

Predator rajongóknak hasznos (rajongói és hivatalos) weblinkek, információk és olvasnivalók:

Predátorok a filmekben: - szerkesztés alatt

Predator (1987)

predator_xlg.jpg?type=w800          

Rendező: John McTiernan

Zeneszerző: Alan Silvestri

34 éve érkezett meg az első Predátor film a mozikba, ezzel az első Predátor is. Méghozzá nem egy kispályás zöldfülű Predátort láthattunk mi földlakók a mozikban, hanem stílusosan egy Elite Yautja tette tiszteletét , vagyis kezdett mészárlásba. Ő volt a Jungle Hunter (dzsungelvadász) Predátor, de Classic Predator (klasszikus Predátor) néven is ismert. A filmben Anna megjegyzi hogy generációk óta volt egy ''démon aki embereket gyűjtött trófeaként" (megj.:nem emlékszem pontosan mit is mondott Anna, de kb. ilyesmit). Ez nagy valószínűséggel ugyanaz a predi lehet aki az első filmben is feltűnik a dél-amerikai dzsungelben. Feltehetően ugyanaz az egy predi ténykedett a régióban akiről Anna is említést tett. Bár ez csak egy feltételezés (nincs rá bizonyíték hogy ugyanaz a predi lenne). A maszkján és a testén is jópár trófea és sikeres vadászat nyomát látni, amik lehet más világokból (is) származnak. A predi tökéletesen és szinte észrevétlenül mozgott a dzsungelben, szépen levadászott 2 teljes speciális elit osztagot, vagyis csak ''majdnem'' kettővel végzett, ugyanis egy bizonyos "osztrák tölgy''-be végül beletört a bicskája (csuklópengéje vagy ikerpengéje). Hiába, egy ötszörös Mr. Universe -t nyert és hétszeres Mr. Olympia győztes prédából végül is vadász lett, a prediből pedig préda, számára nem lett Happy End, de azért stílusosan és a predi protokollnak megfelelően felrobbantotta magát hogy ne maradjon nyoma létének és technológiája ne kerüljön illetéktelen kezekbe.

Pár kép az Elite Yautja (másnéven: Veterán) prediről a filmből, szakavatott szemek egyből kiszúrhatják hogy ez a Predi minimális páncélzattal rendelkezik, ebből is értelemszerűen megállapítható antihősünk rangja.

Predator1987.jpg?fit=1280,720&ssl=1

krv0krjfd9m680p6.jpg

YXJ0aWNsZU1haW4vMjA0OTQw

 

Találtam a neten egy nagyon jó oldalt tele rengeteg képpel a Predator filmmel kapcsolatban. Többek közt láthatjuk több képen is az eredeti koncepciót is, azt, hogy hogyan is nézett ki az első predi, akit ugye még Stan Winston és csapata nélkül alkottak meg,  és Jean-Claude Van Damme alakította volna a predit. Fel is vettek vele pár (talán összesen 2 db.?) jelenetet, de végül több okból kifolyólag, kukázták az első koncepciót (erről írtam picit lejjebb is). És Jean-Claude Van Damme is otthagyta a stábot. Pontosabban úgy tudom kirúgták őt, valami nem tetszett neki állítólag. De a legkézenfekvőbb és az igazi oka talán az volt hogy nem volt elég impozáns a testalkata a szerepre, ez alatt főleg a magassága értendő.

Ezek a képek igazi csemegék lehetnek Predator rajongóknak, lehet hogy van köztük még eddig neten nem publikált fotó is, az alábbi linkre kattintva lehet nézelődni:

https://monsterlegacy.net/2017/06/12/monster-gallery-predator-1987/

 

Itt egy twitter poszt a Predator (1987) első részének a premierjéről és a film statisztikáiról. Szóval mint írtam, 34 évvel ezelőtt, a tweet 2019-es:

Az első Predátor film szintjét eddig még egy Predátor film sem tudta még csak megközelíteni sem köszönhetően a film atmoszférájának, brutalitásának, Alan Silvestri  zenei aláfestésének, Stan Winston (1946-2008) zseniális speciális effektusainak ill. ő tervezte meg a Predátor kinézetét, jelmezét és annak teljes dizájnját ami kerek 8 hónapott vett igénybe. Ennyi ideig állt a forgatás ugyanis, miután őt szerződtették le hogy ő és csapata hozzák létre a Predátort. Stan és csapata újraterverzte a predit tetőtől talpig, az eredeti predi koncepciót kukázták. A végeredmény magáért beszél. Említsük meg a rendező John McTiernan-t is, továbbá a Predátort megtestesítő 220 cm magas Kevin Peter Hall-t (1955-1991)  és Swarzeneggert is, mert ők is részesei voltak a film sikerének nem kis mértékben. 1987-ben mutatták be például a Beverly Hills-i zsaru 2. című filmet, egy hónappal a Predator film előtt. Gonduljunk csak bele, elmentek az emberek egy jó kis akció-vígjátékra, majd nem egész egy hónappal később egy vérengző földönkívüli vadász gerinceket tép ki, embereket nyúz meg. Elite Yautja "kedvencünk" hatásos belépőt produkált a mozikban. Sci-fi akció-horror a film műfaja hivatalosan. Emlékeztek arra a jelenetre ahol Billy holttestét mutatják egy fa tetején majd a predi kitépi a gerincét és egyszerűen lerúgja a testét a fáról? Brutális! Az akkori mozinézők gyomrát igencsak megviselhette többek közt ez a jelenet is. Viszont jó lenne újra a moziban megtekinteni az első részt 3D-ben például. Voltam moziban a Terminátor 2 felújított 3D-s változatán néhány éve, és nagyon tetszett!

Predator Deleted Scenes (1987)

Figyeljétek meg jól a pillangót! :) Egy kis pillangó is kelthet ám félelmet! Viszont a mozikból kimaradtak ezek az alábbi videóban lévő jelenetek!

Arnold Schwarzenegger - Behind The Scenes of Predator (1987)

Ebben a videóban láthatjuk többek közt a Predator Franchise eredeti megalkotóit is, név szerint: Jim Thomas-t és John Thomas-t

Érdekességként leírom hogy a Predator (1987) és Predator 2 (1990) filmek forgatókönyveit (screenwrite) is az eredeti íróknak köszönhetjük.

 

 

Predator (1987) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

A film első előzetese HD felbontásban:

 

predator-main-223.jpg?w=1152&h=630&crop=

 

Kevin Peter Hall (The Predator) 'Predator (1987)' Behind The Scenes

4d168442718374996797a13a283e0b0e.jpg

photo.jpg

Kevin Peter Hall kaszkadőrpárosai 

kyhy23tkj7831.jpg

 

The Making of Predator / Hogyan készült a Predator film

Jobb minőségben nem találtam meg ezt a videót ha lesz jobb minőség akkor lecserélem. Ez a teljes hosszúságú eredeti dokumentumfilm, a fenti videók is többnyire ebből származnak.

 

Sok érdekességről lehetne még írni az első Predator filmmel kapcsolatban, egyet még kiemelek, a házasságot. És hogy miért pont ezt emeltem ki majd a Predator 2 című filmnél is írok egy érdekességet, picit lejjebb megtaláljátok majd ezt is.

Idézés

Production took a break so Arnold could get married

The crew was on location and shooting in Mexico for a few weeks in April 1986, but everyone took a break toward the end of the month so Arnold Schwarzenegger could get to his wedding to marry Maria Shriver, according to IMDB. Producer Joel Silver even chartered a jet to get him to Massachusetts for it.

" A gyártás szünetet tartott, hogy Arnold megházasodhasson. Az IMDB szerint a stáb 1986 áprilisában néhány hete Mexikóban volt a helyszínen, és forgattak, de a hónap vége felé mindenki szünetet tartott, hogy Arnold Schwarzenegger eljuthasson az esküvőjére, hogy feleségül vegye Maria Shrivert. Joel Silver producer még egy repülőgépet is bérelt, hogy Massachusettsbe vigye őt. "

Forrásoldal:

https://www.mensjournal.com/entertainment/predator-30th-anniversary-11-amazing-things-about-classic-arnold-schwarzenegger/

 

 

Predator_2.jpg

 

...szerkesztés alatt...

Predator 2 (1990)

E8IUQDuWUAUSqJw.jpg

 

Ehhez a filmhez nem is írnék sokat, a wikipédia oldalán magyar nyelven minden szükséges információt, mint pl. főszereplőket,- a film tartalmát,- hivatkozó weblinkeket,- érdekességeket megtalálhattok itt:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Ragadozó_2.

Köszönet az internet népének a sok hasznos információért a wikipédián, és a magyar fordítóknak is!

Egy pár érdekességet kiemelek (értsd: átkoppintok) a fenti forrásoldalról:

  • Az előző film főszereplőjének, Arnold Schwarzeneggernek nem tetszett a folytatás cselekménye, ezért inkább a Terminátor 2.-t csinálta meg. A karaktere helyett alkották meg Keyes figuráját, aki viszont közel sem olyan fontos szereplő, és végül a ragadozó áldozata is lesz. Részben Schwarzenegger távolmaradása is okolható a film nem túl sikeres voltáért.[forrás?]
  • Az első filmet rendező John McTiernannek is felajánlották az újrázás lehetőségét, de ő a Vadászat a Vörös Októberre című akciófilmet rendezte meg.
  • A ragadozók űrhajóján a trófeák között egy Alien-koponya is látható. Ez a rendező, Stephen Hopkins ötlete volt, aki viccnek szánta ugyan a dolgot, de ezzel elindította a Predatorok és az Alienek közös történeteinek a sorát. Mindezek azért váltak lehetővé, mert az Alien-franchise jogai is a 20th Century Fox stúdió birtokában vannak.
  • Az egyik sikátori jelenet forgatásakor, amit a helyszínen vettek fel, gondot okozott a rengeteg kidobált és felgyülemlett szemét, amik között a stáb még egy holttestet is talált.
  • A film egyetlen rövidke szexjelenetét a kolumbiai drogterjesztő Ramon Vega és szeretője között Corey Rand és Teri Weigel játssza. Weigel hivatásos pornószínésznő az Államokban, bár ezúttal Randdel csak szimulált aktust adtak elő.

A 3. pont, ez adta később az AvP (Alien vs. Predator) crossover ötletét is, amit egy jóindulatú viccnek (csipkelődésnek) szánt a rendező, az Alien Franchise-nak! 

 

 

További érdekességek: sz

 

A Predi fegyverei , rangja (majd pótolni)

A predit ismét Kevin Peter Hall játszotta a 2. részben is. Akit megtestesít a predit, ez szintén egy minimális páncélzattal rendelkező Elite Yautja. Viszont annál nagyobb fegyverarzenállal rendelkezik. Ebben a filmben a jelenetben ahol éppen szexelnek, majd jön a "voodo mágia" majd jön a predi, és itt látni ebben a jelenetben talán először hogy mennyire jól felfegyverzett, jól képzett és mennyire halálos földönkívüli vadász is a predátor. (szerk. alatt)

 

Lost Tribe és Elder Predator a filmben: sz

 

 

Na és most jön megint egy érdekesség a Predator 2 filmmel kapcsolatban. Ami sokáig titok volt ha jól tudom, nemrég látott napvilágot, de ennek még utána fogok nézni, és átírom ha tévesen írtam valamit. Die Hard Predi fanok már biztosan olvastak erről, de aki még nem, azoknak tessék a plusz érdekesség az alábbi néhány sorban!

Predator mint házassági közvetítő, na ezt kapjátok ki, ez nem vicc!!! :)

Vérszomjas földönkívüli fenevad, könyörtelen mészáros és......öööhhm...Házassági közvetítő?! Igen! All in one!

Egy Predator filmtől olyan "idegen" a "Happy End" mint maga a Predi. A Predator 2 filmben viszont házassági ajánlat is volt, aminek házasság lett a vége és máig is tart. Hát nem romantikus? :)

2019-ben egy Schizofenik nevű Predator-rajongó a YouTube-on felfedezte, hogy a film legjobb akciójelenete titokban egyben romantikus is. Van egy homályos Easter Egg, amely akkor látható, amikor a Predator álcázóberendezése meghibásodik, és a kis képernyőn megjelenik a „Marry me, - Poynter” üzenet. "Spark Animator" (magyar fordítását nem tudom, de kb. ilyesmi lehet: elektromos szikra animátor??) Donald Poynter animátor sikeres ajánlata volt akkori barátnőjének, akivel idén ünnepli 31. házassági évfordulóját (de lehet hogy elszámoltam ám).  D. Poynter dolgozott az első Alien filmen, és az 1986-os Rémségek kicsiny boltja (Little Shop of Horrors) c. filmen is, ami furcsa módon az Alien franchise-hoz is kapcsolódik. Poynter elmondása szerint neve több helyen is el lett rejtve a Predator 2 -ben a speciális effektusokban. A házassági ajánlata (talán ez esetben lehet lánykérésnek is nevezni) is csak 2019-ben látott napvilágot a Predi csuklószámítógépén (Wrist Computer) ami a páncélkesztyűjén (Gauntlet) található. A magyar szaknevekkel sajnos hadilábon állok, elnézést! :) Ha valaki jártas a predi technológia  magyar elnevezéseiben, bátran írjon nekem PÜ-t!

Itt látható a házassági ajánlat, utána rögtön jön az "elkövető" neve is amit rögtön ezután a "Marry Me"  ("Gyere hozzám feleségül") üzenet után látni:

fn14q6funcz61.jpg?width=1919&format=pjpg

Az avpgalaxy is lehozta a cikket 2019-ben, két videó is van a cikkben, az elsőben foglalkoznak bővebben a dologgal :)

https://www.avpgalaxy.net/2019/09/19/hidden-proposal-discovered-in-predator-2/

Forrásoldalak:

https://screenrant.com/predator-2-movie-marriage-proposal-easter-egg-explained/

és

https://www.avpgalaxy.net/2019/09/19/hidden-proposal-discovered-in-predator-2/

 

A Predator és a maszkja, és maszk nélkül

Amikor Danny Glover a filmben leveszi a predi maszkját, akkor a predi maszk nélkül, továbbra is infravörösen lát, ezt először egy hatalmas bakinak gondolhatnánk, de erről szó sincsen. Nem is a drámai hatás miatt hagyták meg ezt a látásmódot amiben a Predi maszk nélkül ugyanúgy lát mint a maszkban. A válasznak utána kellett néznem, hogy ne írjak butaságot, több helyen is megnéztem.

Íme a magyarázat hogy miért lát a Predi a filmben (Predator 2) azután is infravörösen, miután lekerült róla a maszkja.

A Predator természetesen (alapból) lát infravörösben; ez nem a maszkja függvénye. A rendelkezésére álló különböző látásmódok mind infravörösen jelennek meg; ha a maszkot egy ember viselné, semmit sem látna. Amikor a dzsungelvadász (megj. a predi az első részből) levette a maszkját, a dzsungel nyomasztó melege és páratartalma ködösítette látását. Mivel még így is elég jól látott, valószínűleg a természetes látásmódja nem volt olyan rossz a Predatornak, mint nekünk, de a többnyire kék nézet, amit a film során láttunk, egy továbbfejlesztett látásmód volt, amely további részleteket tett számára láthatóvá, amiket a normál látása maszk nélkül nem tett volna lehetővé.

Amikor a City Hunter (ő a predi a 2. részben) maszkja lekerült róla, láttuk, hogy még mindig többnyire kék látású. Ez arra utal, hogy a környezeti hőmérséklet egyszerűen alacsonyabb volt Los Angelesben (pontosabban ugye egy vágóhídon/ hűtőházban), és nem zavarta a látását ugyanúgy, mint a dzsungel környezeti hőmérséklete. A dzsungelvadász (első predi, első film) látásmódja maszkban(!) tehát olyan volt, mint az éjszakai látás számunkra; lehetővé tette számára, hogy visszanyerje látásmódját, amelyet a helyi viszonyok egyébként kizárnának.

Itt ezen a képen látható hogy is működik az infravörös látásmód a predi számára, maszkban:

A vörös szín az ami hőt termel, vagy hőkibocsájtó, a kék szín pedig ami hideg (értsd: halott, élettelen)

hqdefault.jpg

Érdekességképp még a netem olvastam arról is, hogy mégha a Predátorok egy szülőbolygóról (Home Planet) is származnak, a látásuk lehet másmilyen, mégha egy ugyanazon tartományban is látnak - lehet eltérő! Bolygójuk más részén élő prediknek is lehet más a látásmódjuk, kb. ilyesmit is írnak, ezek persze csak feltételezések, de elgondolkodtatóak. Függhet persze még a Maszkjuktól is. Azok is lehetnek teljesen eltérőek.

...szerkesztés alatt...

 

 

Predator_2.jpg

 

Predátorok a képregényekben és könyvekben:

 

Predátorok a videójátékokban:

 

Predátor figurák (Neca, sideshow.com):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1636974381_669978_1636974571_sumario_nor

 

2021 November 12.

A Disney Plus Day leleplezte a készülő új Predator film címét ami a Prey (Préda?) nevet kapta immár hivatalosan is. Korábban Skull,- Skulls (Koponya,- Koponyák) munkacímen emlegették a filmet. A régóta pletykált Prey filmet idén már le is forgatták, a legnagyobb titokban, már csak az utómunkálatok vannak hátra. Ha jól fognak haladni az utómunkálatokkal, akkor tervszerűen jövő nyáron tanúi lehetünk ennek az idegen fajnak a Földön tett első látogatásának.

Remélhetőleg kicsit több félelem faktorral, több sci-fi elemmel, harccal, borzongással, pici horror körítéssel érkeznek meg a Ragadozók bolygónkra. Az utóbbi próbálkozások kicsit vérszegények lettek, elvégre vérszomjas vadászokról van szó. Nem mondom hogy nem tetszettek a Predator filmek eddig, de az első 1987-ben készült rész hangulatát nemigen tudta eddig megközelíteni egyik Predator film sem. A 2010-ben Nimród Antal rendezésében készült Ragadozók (Predators) című film viszont nekem nagyon tetszett, hangulatban egy korrekt Predátor film lett.

A film címe bizakodásra adhat okot, ugyanis a Prey szó annyit tesz mint Préda, szóval valakire vagy valakikre vadászni fognak és lesz egy vagy több vadász is. Ez már jól hangzik ugye? A szerepek bármikor felcserélődhetnek, változhatnak.

A film hivatalos Logline (film rövid, egy mondatban való ismertetése) leírása is igencsak érdekes, és kíváncsivá tesz:

Eredeti angol nyelvű Logline:

“Set in the world of the Comanche Nation 300 years ago, the action-thriller follows Naru, the skilled warrior who fiercely protects her tribe against a highly evolved alien predator.”

Magyar nyelven ugyanez:

A 300 évvel ezelőtti Komancs Nemzet világában játszódó akció-thriller Narut követi, a képzett harcost, aki hevesen védi törzsét egy rendkívül fejlett idegen ragadozó ellen.”

 

2021-ben azért persze lehet arra is számítani hogy egy hivatalos szinopszis, logline, vagy egy előzetes is lehet szándékosan félrevezető, így a filmben aztán lehetnek hatalmas csavarok, ravasz fordulatok, korábban nem mutatott szereplők ill. helyszínek is, amik a film megjelenéséig ill. megtekintéséig az űr sötét leple alatt lapulnak :) De lehet nem így lesz, ez csak az én feltételezésem. Az egyik ilyen tippem a nőnemű Predátorok bemutatása lenne. Hogy miért? Már a 2018-as Predator - A ragadozó (The Predator) előtt is felreppentek pletykák hogy abban a filmben először mutatkoznak be a nőstény Predátorok, de sajnos abból nem lett semmi. Idén januárban viszont megintcsak felreppentek a pletykák internetszerte hogy a következő két Predátor filmben bemutatkoznak a női Predik. Hivatalosan nem került megerősítésre. De több nagyobb külföldi oldal is lehozta a témát. Nem lenne rossz végre egy fejlett Yautja hölgyet látni egy Predátor filmben. Egyetértetek? 

A képregényekben is pl. van pár női Predátor, akik sokkal kifinomultabb vadászok. Ravaszabbak, körültekintőbbek, esetenként erősebbek és sokkal agresszívebbek is a hím prediknél. A harcmodoruk is kifejezetten más, rendkívül óvatosak, viszont ők is könyörtelen vérszomjas vadászok.

Ha a Prey -ben nem is lesznek női predik, a soron következő Predátor filmekben (ill. bejelentettek egy Predátor sorozatot is a Prey után) vagy sorozatokban remélhetőleg megcsodálhatunk egy predi hölgyet is majd.

 

szept2021 (áthelyezni majd)

Egy Instagram bejegyzés a Prey forgatásának befejeztéről, akkor még Skulls munkacímen:

 

 

 

 

2021. november 13.

Megérkezett a Prey hivatalos Logója illetve az első promóképe is:

prey_predator_prequel_screenshot_2021111

Ez az első hivatalos promókép a Prey -ből:

Screenshot_20211112-114018_Gallery.jpg

 

.::Rendező::.

FYP_vAhUYAEINWh-1920x1080.jpg

A Prey direktori székében az amerikai Dan Trachtenberg ül akinek többek között A Black Mirror vagy The Boys egy-egy epizódját köszönhetjük. Egészen pontosan a The Boys 2019-ben debütáló első évadának első részét rendezte ("The Name of the Game"- az epizód cime) ami igazán emlékezetesre sikerült.

A rendező IMDB oldalán olvashatunk biográfiájáról, ill. filmes munkásságáról is bővebben olvashatunk a linkekre kattintva itt:

https://www.imdb.com/name/nm0870469/

Minden Prey promóanyagon, legyen az videó, vagy poszter ott látható hogy "...aki a  10 Cloverfield Lane -t rendezte" . Én láttam ezt a filmet, ha szeretnétek kicsit ráhangolódni a Prey-re, vagy a rendező eddigi "első mozifilmes" munkásságára - nézzétek végig a filmet, többet nem is írok róla. Vagy fog tetszeni ha megnéztitek, vagy nem. Rakok be előzetest és pár posztert a filmhez.

10-cloverfield-lane-imax-poster-2.jpg61EkdM9p+KL._AC_SL1115_.jpgo0519075514121469666.jpg?caw=800ed0af544-d0af-4b54-b0df-d52a0e705ba8.jpg

 

Cloverfield Lane 10 - magyar előzetes #1

 

 

 

.::Főszereplők::.

Amber Midthunder, Dakota Beavers, Stormee Kipp, Michelle Thrush, Julian Black Antelope, Dane DiLiegro

 

Amber Midthunder

image-3.jpeg?resize=640,442&ssl=1  FYPYSTaUYAIgMd0.jpg

amber-midthunder-attends-the-prey-uk-gal

Amber Új-Mexikóban született és nőtt fel. Változatos háttérből származik. Apja őslakos amerikai, és spanyol és ázsiai felmenői is vannak

A 25 éves színésznőt láthattuk pl. a 2016-os A préri urai (Hell or High Water) című filmben amelyben Jeff Bridges és Chris Pine is szerepelt.

De a 2021-es Jeges pokol (The Ice Road) című filmben is szerepelt olyan nagynevű színészek mellett mint Liam Neeson vagy Laurence Fishburne.

A színésznő IMDB oldala:

https://www.imdb.com/name/nm1690270/?ref_=tt_cl_t_1

 

Coco

Lesz egy négylábú (fő)szereplő is a filmben. Egy karolina kutya (carolina dog) vagy amerikai dingó is. Ezek a kutyusok rendkívül intelligensek, nagyon lojálisak és találékonyak.

" Kialakulása Kr.e. 1000 körül. Az észak-amerikai kutyafajták legrégibb típusaira emlékeztet. Egykor az indiánok szolgálatában állhatott, ma az ország déli államaiban elterjedtebb. "

Itt olvasható róluk egy pár adat:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Karolina_kutya

854x480

Coco nőstény kutyus.

 

============================

A film forgatókönyvét Patrick Aison írta.   

============================

Hol forgatták a filmet?

A filmet forgatási helyszínéül a kanadai Calgary (lásd a fotót alul) városa szolgált ami Kanada ötödik legnagyobb városa, megközelítőleg egymillió lakosa van.

5d0709d4-ebf9-4b32-a565-af3ae4ee3f42.jpg

 

Hol lesz nézhető a Prey?

Moziteremben csak az SDCC 2022 tesztvetítésén volt látható a film illetve 2022 augusztus 4-én két ingyenes speciális előzetes vetítése lesz az American Cinematheque's Aero Theatre-ben, Santa Monicában, Kaliforniában. Ezeket leszámítva kizárólag csakis sztreaming szolgáltatásokon keresztül lesz megtekinthető a film.

Gondolom a koronavírus miatt is döntöttek így az illetékesek, ill. a másik erős gyanúm az , hogy mint feljebb írtam még talán novemberben - esedékes hogy érkezik egy Predator sorozat is. Lehet ennek is szeretne megágyazni ez a film, ill. megvetni a lábait a sztreaming szolgáltatók világában. Ez személyes véleményem. Kis büdzsé, kevés marketing, pont annyit reklámozzák a filmet amennyit kell (TV reklámok), szerintem ez jó stratégia. Nevezhetjük kényszer stratégiának is sajnos. A világban jelenleg uralkodó és naponta változó pandémiás helyzet miatt főleg. Másrészről viszont a moziknak biztos sok bevételt jelentene ez a film, termelne rendesen, feltételezhetően!!! Csak sajnos nem küldik a filmet a mozikba, de viszont sem megerősítve sem kizárva nincs az, hogy esetleg ez a későbbiekben ne változzon.

A Prey "vadászidénye" hivatalosan is augusztus 5-én indul és ezeken a Streaming platformokon lesz nézhető / régió:

Az USA-ban a 1617992562503?e=2147483647&v=beta&t=YGqD -n lesz nézhető (hulu originals).

Ha netán latin amerikában élne valaki aki ezt olvassa akkor ott a 1f5b0ce3df3ba189e2c48d14d13b4a155939bf64- on lesz nézhető.

Minden más országban (Magyarországon is) pedig a disney+.jpg -on lesz elérhető. Ne feledjétek, komancs nyelven is lehet majd nézni, ami magyar felirattal szerintem jó mókának igérkezik! :)

 

 

2022/5/16

Megkapta első Teaser előzetesét a Prey.

 

2022/6/7

Kedvenc űrbéli Vadászunk megkapta teljes hosszúságú előzetesét és az első hivatalos poszterét is:

Bár ez egy hím Predi, és úgy néz ki hogy nem fogunk ebben a filmben sem látni egy igazi female (női) Yautját.

prey-trailer-058-1920x800.jpg

Első hivatalos poszter:

FUp7uYUVUAAIb53.jpg

 

Akiket zavar az angol nyelven történő komancs diszkurzus, azoknak jó hír hogy a filmet teljes egészében komancs nyelven is megnézhetik majd angol nyelvű felirattal (is).

Forrás:

https://www.avpgalaxy.net/2022/06/07/prey-to-premiere-with-comanche-language-dub/

 

Ha szeretnétek utánaolvasni a komancsoknak, akkor a wikipédiára kell kattintanotok:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Komancsok

 

2022/6/8

Prey  "First Hunt" rövid ízelítő érkezett a filmhez. Új jelenetekkel, és a Predi is látható benne néhány jelenetben, aki úgy néz ki, hogy, lassan egy komplett szafarit fog legyilkolászni. Állatvédőknek nem ajánlom a film megtekintését.

Egy kép a Prediről ebből az előzetesből:

1636.jpg

 

2022/6/16

A Prey zeneszerzője Sarah Schachner lesz akinek többek közt az Assassin’s Creed: Valhalla játék zeneszerzője. De dolgozott még az Anthem és Call of Duty játékok zenei aláfestésén is. A Lazarus hatás (The Lazarus Effect) c. 2015-ös filmen is dolgozott zeneszerzőként.

 

2022/6/29

A Timeout magazinnak adott interjút a Prey rendezője, itt olvasható angol nyelven:

https://www.timeout.com/news/prey-everything-you-need-to-know-about-the-new-predator-movie-062822

Kérésre szívesen lefordítom. Jelezze ha valakit érdekel magyar nyelven is ez az interjú.

Egy kép is van hozzá a filmből:
image.jpg

 

 

2022/7/7

Az Empire Magazine -ból pár új fotó a filmből:

prey-film_jpg_960x0_crop_q85.jpg   202208-empire-naru-701x674.jpg

 

 

2022/7/8

Az SFX magazin címlapján a Prey. Július 13-ától megvásárolható ez a kiadás.

 
 

 

FXKFlJCWIAY1izf?format=jpg&name=large

FYPvdUnXEAANWCZ?format=jpg&name=medium

prey-sfx-magazine-1-1024x662.jpg

 

still1.jpg

still5.jpg

still2.jpg

 

2022 júl. 16-22 közötti médianyagok (poszterek, Teaser ill. Trailer videók)

fbposter-467x700.jpg   PRY-06010_DB_R-701x469.jpg

FX-6U5NUEAATHmu.jpg   FX-JofVXoAAUetY-701x467.jpg

Prey | Can't Miss | Hulu - ebben a rövid Teaser videóban látható egy új Predi fegyver, ami a Speargun kicsinyített egykezes változatának tűnik így első rénézésre.

Itt van róla egy kép:

Prey-Novas-Imagens-armamento-do-Predador

220720222_01.jpg

Prey | Hunt On Earth | Hulu - ebben az előzetesben láthatjuk egy pillanatra a Feral Predator-t maszk nélkül:

 

2022/7/21-24

San Diego Comic Con (SDCC) 2022 - a film alkotói + színészek vagy még nem érkeztek meg az előadásra, vagy a Predi tartott egy saját promót is, és levadászta a stábot:

FYPWlTvUUAA8S8G?format=jpg&name=small

...na azért mégiscsak előkerültek a földlakók akik közül az egyik - a filmben legalábbis - NEM Földlakó, kitaláljátok melyikük az az alábbi képen?

FYPzxTVVUAALsvi?format=jpg&name=large

Találtam erről az interjúról egy videót is. Köszönet a youtubernek aki posztolta. A hangot kicsit fell kell tekerni rajta.

Ha a jobb felén ülő nő beszél, a producer, azt a részt ha beszél inkább tekerjétek odébb, állítólag sokat spoilerezik a nő az interjúiban, gondolom nem szándékosan. Elszólásról lehet szó.

A szerencsésebbek akik ott lehettek az előadáson, azok láthatták is a filmet egy ún. tesztvetítés során. És a végén állva tapsolták meg, szóval felcsillant egy parányi reménysugár hogy a film nem az emlékezetünk fekete lyukában fog eltűnni.

Spoilermentesen olvastam én is pár véleményt azoktól akik látták a filmet, és egy kifejezetten brutális és véres filmként említik a Prey-t. A Predit pedig közelharci gladiátorként jellemezte egyikük. Csak pozítívak voltak a nyilatkozatok, eddig.

Update: közben olvasom hogy nem csak egy tesztvetítés van, hanem több is volt ill. lesz?!

Találtam még egy jó interjút, itt is ha a halálfejes idősebb producer nő beszél azt inkább tekerjétek odébb, potencionális Spoiler miatt!

 

Érdemes naponta többször is rálesni a Predator franchise hivatalos twitter oldalára is, mert temérdek mennyiségű képet és kapcsolódó anyagot tweetelnek ott, a nem egész 2 hét múlva érkező Prey-hez. Főleg a most kezdődött és vasárnapig tartó SDCC 2022 miatt is!

https://twitter.com/Predator

1500x500

 

Pár Spoilermentes tweet, biztató...biztató!! :)

 

 

Ez is tetszik, vicces:

"És a Predátor? Örülj, hogy nem rád vadászik!"

 

2022 júlis 28 és 2022 augusztus 5. közti médiaanyagok a filmhez. Ha már nagyon nem bírjátok ki a film megjelenéséig hátralévő néhány napot, akkor láthatjátok többek közt a Feral Predator**-t is a lenti mozgóképes előzetesekben.

Prey_Amy_Midthunder_BTS-701x445.jpg  Prey_Midthunder_Trachtenberg_BTS-701x445

Jópár adag új kép megtekinthető itt:

https://www.avpgalaxy.net/2022/07/31/heaps-of-prey-stills-released-shows-naru-with-her-comanche-tribe/

gkghvs8s6cqc9rfbx9hxrk8.jpg<<<<=== Lehet hogy ő fogja kinyírni a Predit? :D

mx4bs9mxn25tr5qn7jvq9.jpg

FY90f-mUUAA3rup.jpg

promo-001.jpg

 

promo-006.jpg

promo-005.jpg

promo-003.jpg

 

 

 

 

 

2022 augusztus 5.

A Prey hivatalosan is megjelent a streaming platformokon!

A film hossza 1h 40min

Komancs nyelven is megnézhető a film!

 

Magyarázat, kiegészítő linkek:

* Comanche Nation -

**Feral Predator- Pontos magyar megnevezése nemtudom van-e, de a Feral szó jelentése "vad"

Módosította Bessas
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...