Jump to content
PirateClub.hu

Facebook-jelszavakat lopó vírus terjed


Mosogatorongy
 Share

Recommended Posts

Facebook-jelszavakat lopó vírus terjed

Belépési adatokat lopó kártevőt azonosítottak a Proofpoint biztonsági cég szakértői – írja a Techradar. A CooperStealer névre keresztelt malware főleg Facebook-fiókok, különféle Google-, Amazon- és Apple-szolgáltatások jelszavait próbálja elszipkázni. A szakértők vizsgálata alapján a kártékony kódot jelenleg is aktívan fejleszthetik a készítői, és egy letöltő funkciót is tartalmaz, mellyel képes a fertőzött eszközre további vírusokat juttatni.

A CooperStealer korai mintáit 2019 nyarán fedezték fel a szakértők egy kampány során, melyben cégek és hirdetők fiókját támadták a bűnözők a Facebookon és az Instagramon. Később további verzióit találták meg, melyek a PayPal, a Tumblr és a Twitter platformot célozzák. A kártevő elsődlegesen weboldalakon keresztül terjed, többek közt kulcsgenerátor és kalózszoftver oldalakon. Ezért a biztonsági szakértők azt ajánlják a netezőknek, hogy ne látogassanak ilyen felületeket és ne töltsenek le onnan tartalmakat.

A kód sok hasonlóságot mutat a kínai SilentFace vírussal, ami 2019 óta több mint 4 millió dollár kárt okozott vállalkozásoknak. Ezért a Proofpoint úgy sejti, hogy a CooperStealer egy eddig dokumentálatlan család a SilentFade, StressPaint, FacebookRobot és Scranos malware-ek kategóriáján belül.

Forrás :Proofpoint biztonsági cég  2021. 03. 22. 11:28

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...