Jump to content
PirateClub.hu

Ha ezt a matektanárom látná...


retry
 Share

Recommended Posts

A következő írást nem tudtam jobb helyre rakni, ha mégis valamelyik moderátor úgy gondolja más helyre kerülhetne, áthelyezhetitek.

 

Kedves PirateClub tagok, a következő cikket magam írtam, azért gondoltam, hogy írok egy cikket ugyanis tegnap este volt egy szabad órám, amiben a már mindenkinek ismert ?tolvaj? pénznyelő betelefonálós játék elgondolkoztatott. Nem húzom tovább a szót.

 

Ha ezt a matektanárom látná?!!

 

Tegnap este 23:00 órákor, böngészve a tv-t unalmamban, próbáltam találni valami értelmes műsort, de valamiért mégis csak leragadtam a VIVA Tv által vetített élő betelefonálós játékon, aminek a neve ?Virítom?. Elkezdtem nézni, először azt hittem hogy valami szex telefonos játék ugyanis a csaj is sokszor virította kebleit, ezért kénytelen voltam elolvasni a digitális műsorújságban hogy mi ez. Hát nem éppen az amire gondoltam, de ha már itt jártam, akkor kicsit élesítsük az elménket, a feladvány ugyanis egy képlet volt, azaz első látszatra. A feladvány pedig a következő: Add össze az Ábrán szereplő összes számot!

kerdes_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Nyílván én primitíven elkezdtem a matematika által helyes szabályokkal kiszámolni a képletet, melynek eredménye 70 lett. Ez a válasz rossz volt, ki hitte volna? Újra elolvastam a feladványt, és a következőt vontam le belőle : össze adni + összes szám, ami az ábrán van. Itt van a kutya elásva gondoltam én. Azt még meg kell jegyeznem, az = jel után az a kérdőjel, amit a képen nem tudtam jól mutatni, az enyhén hasonlított egy 45°-ban elforgatott kettesre és egy pont volt alatta. 5 perccel azután hogy elkezdtem nézni, éreztem valamit, valami, ami azt sugallta, hogy ez érdekes lesz, így tehát elkezdtem szépen sorban írni a betelefonálók által diktált ?megfejtéseket?. 116 megfejtés volt az 1 órás műsoridő alatt. A végén érdekességképpen kiszámolom ez mennyi bevétel nekik (megjegyzem a magyar hívás 375HUF/hívás, alkalom). Ha 116 telefonálót bekapcsoltak, akkor, akik nem jutottak be, az a szám benne sincs, a duplája lenne? Folytassuk, a korhatárral, ami itt nincsen. Egészen a 12 évestől a 75 évesig volt betelefonáló, de a mérvadó kor az a 20-50 év volt. Egy időben 2 másodpercenként volt kapcsolás, azaz én is alig bírtam tartani a tempót az írással. A nyeremény, ami 65.000Ft-ról indult, az szépen emelkedett, amikor elérte a 200.000Ft-ot. A műsor vége felé már nagyon vártam mi lehet a megfejtés, ugyanis már szinte minden valós számot elmondtak. Az utolsó 10 percben kitalálták, hogy a rossz megfejtésért is fizetnek 10.000Ft-ot. Persze hogy ilyenkor csak 2 percenként kapcsolták az embereket. Azért még az utolsó percben megemelték ezt a 10.000Ft-ot 20.000Ft-ra. Amikor már fizettek is a rossz válaszért is, onnantól volt 4 kapcsolás. Ez a 4 ember nekik 50.000Ft kiadás (lemerném fogadni ebből is levonnak ennyit meg annyit), de mi ez a 116 betelefonáló mellett, és akkor, még akiket nem kapcsoltak élő adásba azok még nincsenek is itt, lehet akár 200 is a telefonálók száma.

Mikor már majdnem epilepszia rohamot kaptam az 50 millió féle szirénahangtól és a kamerarángatózástól, a csaj kijelentette, hogy CSAK ÖSSZE KELL ADNI az ábrán szereplő SZÁMOKAT. Nincs kivonás, szorzás, osztás? Mondjuk, ezt gondolhattuk volna, hogy ez nem lesz ilyen könnyű. A legtöbbször bemondott számok a 70, 41, 43, 82, 434 volt csökkenő sorrendben. (a 70 számot 11x mondták be, ugye ez a helyes megfejtése a képletnek) 31-től kezdve 4839-ig voltak megfejtések. A végén éjfélkor, azt hittem majd elbúcsúznak azzal a szöveggel, hogy nem vitte el senki a nyereményt, bye bye. De nem! Volt bőr a képükön, és mondtak egy olyan számot, amire az életben nem jöttem volna rá hogy ez az. A megfejtés tehát 679 volt. Műsor végén összeadtam, szoroztam, osztottam amit csak lehetett, de nem jött ki ez a 679. Lehet csak nekem volt már este, vagy hasukra ütöttek mondván mit számít, hogy mi az eredmény a sok gyökér úgyis telefonál majd.

De akkor számoljunk.

keplet2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Ha csaj azt mondta, hogy csak összeadni kell, akkor csak adjunk össze. A jobb átláthatóság miatt kivettem a jeleket és egymás alá raktam a számokat, oszlopokba, sorokba rendezve. Részösszegeket is oda írtam alá. A = jel után azért van 2 mert mint előzőleg említettem erősen hasonlít az a kérdőjel egy kettesre. A 7v9 és 9v11 pedig a kettessel számolva, vagy anélkül.

Én jelenleg nem számoltam ki hogy hogyan jön ki a megfejtés, de ha nektek sikerül, akkor a kommentekben várom a válaszokat! ? Remélem érdekesnek találtad az alábbi írásom, nincs célja, talán annyi hogy milyen röhejes tud lenni, hogy ennyien betelefonálnak azzal a reménnyel, hogy majd nyernek, de helyette általában veszítenek. De akik ennyire szeretnek telefonálni azok legalább a 1752-es számot hívogatnák, amivel a 250Ft jobb helyre kerülne.

 

 

Érdekességek:

- Megoldás boríték többször kamerán kívül (akár ki is cserélhetik)

- Ferde X jelek (ami a szorzás lenne)

- Érdekes kérdőjel

- 116*375Ft = 43.500Ft ? 50.000Ft = -6500Ft DE akik nem jutottak adásba, vagy akik többször próbálkoztak akár lehet az is 100 körüli szám és akkor -6500+37500 = 31.000Ft bevétel akár ÉJJEL! Mi van akkor nappal?(Szlov: 1,49?/perc Rom: 1,24?/hívás)

 

*Most jöttem rá hogy 23:16 a pontos idő, tehát? Igeeeen. Újabb Virítom adás. Érdekesség képen megint odakapcsoltam és hát megint képletes játék megy, egy másik műsorvezetővel. Ugyan most már nem fogok statisztikát számolni, de ugyan az megy most, is mint tegnap. Sziasztok!

 

!Aki elsőre megfejti miért 679 a tegnapi megfejtés, az kap tőlem egy virtuális sültkolbászt, de választhat még a parizel és a fagyaszott borsó között. :P

Amennyiben érdekel, hogy vegetáriánus vagy-e, küld a ?vega? szót a 1767-es számra! :D De meg is jósolhatom neked 500Ft/perc áron!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...