Jump to content
PirateClub.hu

Exkluzív jármű lesz az új Mercedes


bikas
 Share

Recommended Posts

A Carlsson igen nagy durranással készül a Genfi Autószalonra - Saját fejlesztésű, C25 kódnevű szuper-sportkocsiját mutatja be a kiállításon, amelyből mindössze 25 darabot tervez legyártani. Egy országba csak egy autó kerülhet, így valóban szuper-exkluzív járműről beszélünk.

 

Az egyedi formatervű, Mercedes SL-re hasonlító alkotás V12-es motorja nem kevesebb, mint 753 lóerős, így a kocsi elérheti akár a 352 km/órás sebességet is.

 

A Super-GT ára nettó 429 ezer euró, ennek ellenére a 2010-es „mennyiség" már elfogyott.

 

mtxyqh.jpg

 

A Carlsson C25 menetteljesítményei lenyűgözőek, annak ellenére, hogy önsúlya 1950 kilogramm. A V12-es biturbó Mercedes aggregátot addig tuningolták, amíg 753 lóerőt és 1320 newtonméteres nyomatékot ki nem hoztak belőle.

 

Utóbbit kénytelenek voltak 1150 Nm-re korlátozni, mert az ötsebességes automata váltó nem bírta volna a nagyobb megterhelést. Persze ez így is bődületes érték.

 

A 2 tonnás C25 3,7 másodperc alatt katapultál 100 km/órára, végsebessége pedig 352 km/óra. Nem véletlenül hívja a Carlsson Super-GT-nek legújabb alkotását, hatalmas teljesítménye ellenére ugyanis maradéktalanul alkalmas a kényelmes mindennapos használatra.

 

Ezt nem tudjuk ellenőrizni, mindenesetre a gut wiesenhofi műhely mindent megtett ennek érdekében.

 

2akh9mo.jpg

 

A C25-öt mindenféle aktív és passzív biztonsági rendszerrel felszerelték, még a gyalogosvédelemnek is kellő figyelmet szenteltek.

 

A hosszú utazások menetkényelmét az adaptív C-Tronic futómű biztosítja, amely automatikusan felismeri az út minőségét és a vezetési stílust, s ehhez kalibrálja a felfüggesztést.

 

Ennek fényében nem biztos, hogy az ultra-peres, elöl 265/30, hátul 325/25-ös abroncsok jelentették a legjobb választást. Viszont a 20-as kerekek nem nyomnak többet egyenként 11,2 kilogrammnál, így akár 40 százalékkal könnyebbek, mint a hasonló méretű, normál könnyűfém felnik.

 

A Carlsson hangsúlyozza, a C25 nem versenypályára való, sokkal inkább egy gran turismo. A kocsi fenntartását, használatát az is könnyíti, hogy bármelyik Mercedes szervizbe be lehet gurulni vele, hiszen a legújabb Mercedes technológiára épül.

 

6pmb8h.jpg

 

A C25 tulajdonképpen egy alaposan és nagy hozzáértéssel átalakított SL Roadster. Gyönyörűen néz ki, és karosszériája vaskos légterelők nélkül is elegendő leszorító erőt képes termelni.

 

Az utastérben a külső formajegyek köszönnek vissza, a front és a far trapéz formáit például a kormánykeréken láthatjuk viszont. Az ék alak pedig az üléseken és a középkonzolon is felfedezhető.

 

A műszerek a sofőr felé fordulnak. A valódi szénszál, bivalybőr és szarvasbőr kombinációja fokozza az exkluzivitást. A színválasztás az ügyfél dolga. A Carlsson C25 nettó export ára 429 000 euró.

 

autohirek/ma
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...